dissabte, 6 de juliol del 2013

[11 IDEAL] Oriol Dot (Rubí), per Jordi Mestres


Comencem a descobrir els onze noms que formen l'onze ideal del grup català de Tercera 2012/2013. Una alineació sorgida de les 112 votacions recollides durant el mes de juny, mitjançant Twitter i el correu de tercera.cat.

Cada dia, un jugador de l'onze, descobert per un informador del futbol català que el coneix bé, i que ens explica alguns dels seus mèrits per acabar estant entre els escollits.

Enhorabona i felicitats als onze!
Enhorabona, Oriol Dot!

El lateral del Rubí, fitxat aquest estiu pel Terrassa, ha estat l'11è jugador més proposat, amb un 18'75% d'aparicions. /// Apareix també a les llistes d'MVP, en 11è lloc, en un 1'8% dels vots.


ONZE IDEAL //  CAPÍTOL 5


Oriol Dot, essència de davanter
Un article de Jordi Mestres / @JordiMestres7
edició de Roger Sánchez
Fotografia inicial d'Àngel Garreta - REMImages.com



Juga de tot i ho fa bé. Oriol Dot és un dels jugadors més versàtils del grup cinc de Tercera Divisió, encara que on ha rendit millor és a la posició del lateral dret de la Unió Esportiva Rubí. Des d'aquesta ubicació ha marcat tres gols durant la temporada passada i ha nodrit d'assistències i suport l'atac d'un dels conjunts més ofensius de Tercera. El carril dret és tot seu, en el que vindria a ser un jugador de l'estil de Sergio Ramos, Cafú o Dani Alves, salvant les distàncies.

La versatilitat de l’Oriol li ve donada perquè durant la seva etapa al futbol base i els seus anys com a amateur ha jugat de davanter centre, extrem i finalment lateral. Tècnicament, doncs, és millor que la majoria de defenses –i la majoria de laterals de la categoria, concretament– i compta amb una velocitat que li permet incorporar-se una vegada i una altra amb criteri. El seu físic, per contra, no es correspon amb les aptituds esmentades i potser per això encara no l'hem vist a Segona B, tot i que algun club de la categoria de bronze s'hi ha interessat.

Ja tindrà temps Oriol Dot de seguir avançant, ja que als seus 25 anys encara li queda molt de recorregut. Sense anar més lluny fa tres anys estava a Igualada i en fa dos va debutar a Tercera Divisió. Només li han calgut dues temporades per consolidar-s'hi i la vinent tindrà l'oportunitat de la seva vida. Només s'haurà de moure 9,4 quilòmetres al nord per a anar a Terrassa, la seva nova casa.

A la capital egarenca s’aspira a tot amb Miki Carrillo i s’ha configurat una plantilla molt competitiva. Oriol Dot, però, haurà de recórrer repetidament els 70 quilòmetres que separen Gironella (la seva ciutat) de Terrassa. No li vindrà de nou perquè a Rubí ja ho feia i això és una prova que més enllà de la qualitat hi ha esforç, sacrifici i professionalitat. A més del viatge, l'any passat a Rubí va jugar mitja temporada amb la mà trencada. I això no ho fa qualsevol.

En veure a Joel a l'onze ideal Oriol Dot no es creia que ell en formés part. Finalment sí, Oriol, i m'he encarregat de donar els motius de que en formis part, que no són pocs.



*Sí, l'onze ideal compta amb dos laterals drets... i també amb quatre davanters, ja veureu. Vaig prioritzar que apareguessin els 11 jugadors més proposats. Suposeu que juguem amb un 4-2-1-3, amb un lateral a cama canviada. Sorprendrem el rival, segur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada