dimecres, 13 de novembre del 2013

Tres 'Terceres' en situacions diferents a la Copa Catalunya

Ascó, Castelldefels i Cerdanyola tenen aquest vespre cita amb la Copa Catalunya. Aquest dimecres es disputa la 4a eliminatòria de la 2a fase de la competició, penúltim pas abans de l'entrada en competició dels equips catalans del futbol professional.

Roger Canadell, autor del gol guanyador a l'Ascó-Castelldefels de lliga // Iris Solà - FC Ascó

Ascó-Castelldefels i Cerdanyola-Prat formen un menú de dos plats, però amb prou al·licients com per seguir-los amb atenció aquest mateix vespre. L'Ascó vol seguir fort a casa (643 minuts seguits en partit oficial, Lliga+CopaCat, sense encaixar un gol); el Castelldefels estrena míster, Lluís Albesa; el Cerdanyola vol canviar el xip a la Copa després de set partits sense guanyar a la lliga; i el Prat, el convidat de Segona B, arriba a la cita sense tècnic després de la destitució d'Agustín Vacas i de la no contractació de Miguel Zurro per problemes econòmics.

Aquests són els horaris de la 4a eliminatòria de la 2a fase de la Copa Catalunya:

DIMECRES, 13 DE NOVEMBRE
19'30h Ascó-Castelldefels
20h Cerdanyola-Prat

La cita és històrica per a la majoria de clubs, que mai han arribat a aquestes alçades de competició, comparables a uns vuitens de final. Diem comparables perquè ara mateix queden 9 equips "vius" a la Copa, si bé quatre d'aquests hi entraran gradualment: dos (Sabadell i Girona) a quarts i dos (Barça i Espanyol) a semifinals.

El Cerdanyola rebrà el Prat a la Bòbila en un duel amb molts atractius. Si bé els vallesans encadenen set partits sense vèncer a la lliga, cronològicament l'última victòria verda la trobem enmig d'aquests set duels... va ser a la Copa Catalunya, al triomf al duel vallesà contra el Rubí (2-0). Els de Toni Carrillo volen ara mantenir la bona línia mostrada a la competició contra un Prat en hores baixes. Els potablava són penúltims a Segona B, només han guanyat 2 partits de 17 oficials aquest curs (els dos a domicili), i viuen pendents de trobar un tècnic com a relleu a Agustín Vacas, cessat la setmana passada. Aquest mateix dimarts, l'extècnic del Manlleu, Francesc Cargol, desestimava l'oferta pratenca.

Foto: Cerdanyola FC // cfc.cat

L'Ascó vol seguir sent sòlid a casa contra un Castelldefels d'estrena. La marxa del tècnic Dani Fernández implicava l'entrada a la direcció de l'equip de Lluís Albesa, que aquest dimarts afrontava el primer entrenament, i aquest dimecres, el primer partit oficial. Curiosament, els dos equips es creuen a la Copa el 13 de novembre... quan s'havien creuat a la lliga el 13 d'octubre. Aquell cop l'Ascó s'imposava per la mínima (1-0), si bé el Castelldefels tenia opcions d'inici i el porter Pociello aturava un penal. L'Ascó, tercer a la lliga, presenta unes xifres espectaculars a casa: 10 partits oficials disputats, 8 victòries i 2 empats, i només dos gols encaixats. En total, 643 minuts sense rebre un gol al Municipal asconenc.

El camí fins a aquesta ronda
Si voleu consultar les anteriors eliminatòries d'aquesta 2a fase (quan s'incorporaven els equips de Segona B i Tercera), els enllaço tot seguit:




Com a l'anterior fase, us deixo el quadre amb el camí que han fet els diversos equips que han disputat aquesta segona fase:



Sorteig aquest dijous
La Federació Catalana expliacava en un comunicat a principis de setmana que al sorteig que se celebrarà a la seu federativa, un dels vencedors s'enfrontarà a la UE Figueres a la 5a eliminatòria (última d'aquesta 2a fase) i l'altre accediria directament a la 3a fase.

Sobre la propera fase
A la 3a fase acabaran accedint-hi dos equips dels cinc que queden actualment en competició, que s'enfrontaran als dos catalans de Segona Divisió, Girona i Sabadell. Els dos duels, en què gironins i sabadellencs actuaran de visitants, decidiran ja els semifinalistes que accediran a la fase final, per enfrontar-se als dos clubs catalans de Primera Divisió, Barça i Espanyol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada