dijous, 5 de desembre del 2013

Com és la selecció balear amateur?

Aquest cap de setmana la selecció catalana amateur disputa al Nou Municipal de Cornellà de Llobregat la primera fase estatal de la Copa Regions UEFA. El combinat dirigit per Toni Almendros s'enfrontarà en un triangular als combinats d'Aragó i Balears. Tots els partits seran a les 11 hores i d'entrada gratuïta. Catalunya s'enfrontarà a Aragó divendres i a Balears diumenge.

Per a l'anàlisi del rival de diumenge, en el duel que podria resoldre el triangular (llevat que Aragó s'imposés als dos primers partits) vaig contactar amb un amic de la meva experiència professional a Mallorca. Xavi Bravo, amb qui vaig treballar fa més de set anys a Canal 4, presenta ara el programa Futbol de ca nostra a IB3 TV, programa dedicat al futbol de les illes ubicat a la programació de la televisió pública balear.

(Llista de convocats del combinat, via Futbol Balear)

El combinat balear // Futbolbalear.es

La selecció balear acudeix a la cita amb un objectiu clar: ser campiona de grup. Tot i això, Jaume Sastre i els seus homes saben que aconseguir-ho serà molt complicat perquè a més d'Aragó es trobaran amb Catalunya, la gran favorita del grup i també a nivell estatal.

A la convocatòria de 18 jugadors Sastre combina, tot i que soni a tòpic, joventut i experiència. El Binissalem, amb tres homes, és l'equip que més efectius aporta a aquesta selecció. Jaume Sastre ha aconseguit un bloc seriós i equilibrat, un bloc amb jugadors amb bona tècnica que saben tractar bé la pilota però que també pot jugar a la contra i defensar amb garanties. 

La porteria queda ben coberta amb Toni Mas i Tolo Barceló. Mas juga al Campos i la temporada passada va ser el porter menys golejat del grup balear de tercera divisió.

Xavi Bravo presenta amb Maria Mayans Futbol de ca nostra // IB3 TV

Barceló defensa la porteria de l’Alcúdia i es va fer famós ara fa unes setmanes per aconseguir un gol de xilena als darrers minuts. Un gol que a més, va servir per empatar un partit al camp del líder, el totpoderós Mallorca B.

En defensa destaca la qualitat de Miquel López del Binissalem, un home amb experiència a Segona B. La seva polivalència -pot jugar de central, de lateral dret i fins i tot de pivot- pràcticament li assegura un lloc a l'onze. A més, Miquel López té un valor afegit, és un home perillós de cara a la porteria rival. Enguany ja ha fet cinc gols.

Al mig del camp el veterà José Contreras és la peça al voltant de la qual gira aquesta selecció. El jugador del Binissalem durà el timó de l’equip juntament amb Caio. A les bandes estaran ben acompanyats per dos homes de vocació ofensiva que poden variar segons les circumstàncies. 

A la davantera, el seleccionador Jaume Sastre té per triar i remenar. A Cornellà podrem veure Manuel Salinas i David Camps, de la Penya Esportiva Santa Eulària i del Penya Ciutadella, respectivament. Tots dos arriben a la cita en plena forma. Sumen 11 gols i són els segons màxims golejadors del grup. Només Cedric Omoigui els supera, però Cedric no pot ser convocat perquè juga al filial del Reial Mallorca.

Precisament, el Mallorca B domina amb mà de ferro el grup balear de tercera en què només ha cedit dos empats. És líder indiscutible amb 10 punts d'avantatge sobre el segon, el Formentera. Malgrat no poder comptar amb cap jugador del filial, Jaume Sastre creu que ha pogut bastir un bloc sòlid. Potser el grup illenc de tercera divisió no és dels més forts d'Espanya. És veritat que la temporada anterior cap equip no va poder pegar el bot a Segona B, però també és cert que tant el Poblense com la Penya Esportiva ho varen tenir a les mans.

En aquests temps de crisi, en què podem comptar els jugadors professionals amb els dits d'una mà i en què la norma és que els jugadors posin doblers de la seva butxaca per entrenar i jugar cada diumenge, la selecció balear té un valor afegit, la il·lusió. Un factor que, sumat a les ganes de sorprendre i de millorar els resultats obtinguts fins el moment, fan del conjunt de Jaume Sastre un rival a tenir en compte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada