diumenge, 11 de maig del 2014

El Cornellà, campió (Resultats J38)


El Cornellà, campió // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

Aquests són els resultats de la 38a i última jornada:

DISSABTE, 10 DE MAIG
Manlleu 1-0 Rapitenca (Eduard Fortet)

DIUMENGE, 11 DE MAIG
Gavà 2-1 Santboià (Adrià Borreda i Fran Orellana / Eloi Fontanella)
Castelldefels 1-2 Cornellà (Albert Cervantes / Albert Cazorla -pp- i Aleix Camp -pp-)
Europa 0-2 Masnou (Éric Blasco i Aitor González -p-)
Cerdanyola 2-3 Terrassa (José Correderas i Nico Porto / Pedro Garcia, Alex Gallar i Carles Montoro) 
Pobla Mafumet 3-0 Palamós (José Á. Bueno, Victor Oribe i Javi Iglesias)
Figueres 4-0 Vilafranca (Marc Teixidor 'Teixi', Sergi Murga i Xavi Ferrón -2-)
Ascó 1-0 Gramenet (Sergi Moreno)
Rubí 6-0 Santfeliuenc (Roger Martínez, Roger Matamala -3- i Ernest Forgas -2-)
Muntanyesa 2-0 Vilassar de Mar (Alex Poves i Sascha Andreu)

CLASSIFICACIÓ FINAL DE CURS

Així acaba la Tercera d'aquesta temporada:





Gols: 30

Resultats: 7 victòries locals, cap empat i 3 victòries visitants
Màxim golejador: Manel Sala (Manlleu) i Ernest Forgas (Rubí), ambdós amb 21 gols /// Veure llistat complet
La dada:

  • Nou campió. El Cornellà succeïa l'Olot, el Prat, el Llagostera, l'Hospitalet, l'Espanyol B, el Barça B, el Reus... El grup català de Tercera té nou campió, que buscarà ara l'ascens a Segona B a dos partits, amb dret a repesca si cau a la ronda de campions. Els verds debutaran també a la Copa del Rei. L'embranzida final dels homes de Jordi Roger ha estat clau per endur-se una lliga que han liderat dues jornades, les darreres (J37 i J38). A l'inici de la J28, per exemple, els cornellanencs es trobaven fora del play-off.

Campions! // Andrés Ayala - UECornella.cat

  • Goal average. Es recorda la lliga de l'any passat com la que va decidir un goal average... o un gol, el de Raúl Rodríguez (llavors Olot) que decantava el desempat entre olotins i Cornellà i que acabava donant el títol als de la Garrotxa en la igualada final a 79 punts. Un curs després, el goal average decideix de nou el títol, empat a 73 punts, però col·loca els verds per sobre, gràcies al global de 2-1 davant la Muntanyesa.

Celebracions als Canyars // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

  • Eficaç. El triomf final per tancar el campionat s'obria per al Cornellà amb gol d'Albert Cazorla des del punt de penal. El defensa tanca la lliga regular com el màxim golejador de penal de la lliga, juntament amb Ernest Forgas (Rubí), amb 7 gols des dels onze metres els dos.

Cazorla, 7 gols de penal aquest curs // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

  • 5 de 6. Només l'Europa no guanyava dels sis primers classificats. Els graciencs es veien superats a casa per un altre equip que se la jugava, el Masnou, que si perdia queia a la plaça que finalment ha estat de descens compensat.

El Masnou treia qualsevol opció de campionat a l'Europa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Al rescat. El Terrassa aconseguia l'última plaça de play-off per adjudicar... de la manera més imprevisible, afavorit per un triple empat curiós, que feia que, tot i el triomf, el Rubí quedés fora després de ser quart les dues últimes jornades. El partit dels egarencs es complicava amb l'empat del Cerdanyola (igualava un 0-2 a la represa), però al final eren els tres màxims golejadors de l'equip de Miki Carrillo (Pedro García, Alex Gallar i Carles Montoro) els qui contribuïen a un triomf històric.

El vestidor del Terrassa celebrava el 'play-off' // Twitter Isaac Maldonado (@MaldoIsaac)

  • Cap alt. Final molt cruel per al Rubí, que tancava l'any amb la golejada del curs, el 6-0 contra el Santfeliuenc (iguala l'1-7 de l'Europa al camp de la Grama), sumava tres punts... però sortia dels quatre primers pel triple empat amb Europa i Terrassa. De fet, els rubinencs han acabat el curs amb la golejada de l'any... tal com ja van fer el curs passat, amb el 10-2 contra el Balaguer.

Espectacular aspecte de Can Rosés aquest diumenge // Blog Santfeliuenc FC

  • Hat-trick. En aquest partit a Can Rosés vivíem el cinquè hat-trick de la temporada. L'anotava Roger Matamala, que fa dos anys i dos mesos que havia anotat el seu últim triplet a la categoria, en un Olot 2-4 Prat. Cinc jugadors amb hat-trick aquest curs: Santi Triguero (Vilafranca), Sergi Arimany (Palamós), Carlos Cano (Santfeliuenc), Javi Sánchez (Europa) i el citat Matamala (Rubí), a més del pòquer de gols anotat per Manel Sala.

  • Els finals a la Bòbila. El Gavà salvava la categoria 'in extremis', amb dos gols als últims minuts, d'Adrià Borreda i Fran Orellana, després que el Santboià s'hagués avançat a l'inici de la represa. Final de dues cares, com es preveia, amb eufòria gavanenca sobre la gespa i enorme decepció dels vermells, que iniciaven el curs amb un projecte per lluitar clarament pel play-off i el tanquen descendits a Primera Catalana. Alguns incidents al final del duel tacaven la bona imatge de la competició aquest curs.

El Gavà celebrava la permanència // Esports en xarxa

  • Estada curta. Els tres descendits d'aquest curs a Primera Catalana ho fan després de poques temporades a Tercera. La Rapitenca només hi ha estat dues, des que va ascendir de Primera Catalana el 2012. I tant Gramenet com Santboià han fet trajectòries similars. Els dos van baixar de Segona Divisió B el 2011 i, després de tres cursos, perden una altra categoria.

La Grama s'acomiadava de la categoria a Ascó // Iris Solà - FC Ascó

  • A l'espera. El Vilassar de Mar ha caigut en descens compensat. Què vol dir això? Que és equip de Primera Catalana, per ara. Mantindrà la categoria i seguirà a Tercera el curs vinent sempre que pugi un català a Segona B. De Cornellà, Muntanyesa, Europa i Terrassa "depèn" la continuïtat dels vilassarencs a Tercera. Si en puja un, el Vilassar de Mar se salva. Si pugés més d'un, afavoririen els ascensos des de Primera Catalana, que s'incrementarien.

  • 13 equips. La Tercera 2014/2015 té 13 equips confirmats per al curs vinent: Prat (campió el 2012, ara descendit de Segona B), Rubí, Ascó, Palamós, Pobla Mafumet, Santfeliuenc, Manlleu, Figueres, Vilafranca, Cerdanyola, Castelldefels, Masnou i Gavà.

El Cerdanyola agraïa al final del duel el suport de l'afició // Cerdanyola FC - cfc.cat

  • Màxims golejadors. Amb el doblet contra el Santfeliuenc, Ernest Forgas tanca el curs amb 21 gols, els mateixos que Manel Sala. Els dos són, per tant, els màxims golejadors de la categoria aquest curs, succeïnt al palmarès noms com els de Dani Planagumà o Carlos Martínez.

  • Top-15. Un total de 15 futbolistes han marcat 10 gols o més aquest curs a Tercera (l'any passat van ser 19). S'hi sumava Sergi Moreno, que tanca l'any com a màxim golejador de l'Ascó juntament amb Albert Virgili. Són, com l'any passat, quatre els futbolistes que han assolit els 20 gols. Dos d'ells, a més, repeteixen respecte fa dotze mesos: Javi Sánchez (20 gols enguany, 22 amb el Rubí fa un any) i Javi Revert (20 gols igual que el curs passat). Manel Sala ha marcat un 50% de gols més que l'any passat (de 14 a 21) i Ernest Forgas ha multiplicat per 10 la seva producció respecte un curs amb contratemps, fa un any a la Pobla (de 2 gols als 21 d'aquest any).

Javi Sánchez rebia el premi al jugador amb Més Caliu, que entrega el Caliu Gracienc //  Ignasi Trapero - Vamos, Escapulados!

  • Un temps després. El Terrassa tornava a play-off 21 jornades (cinc mesos) després... per quedar-s'hi; el Santboià queia en descens 29 jornades (gairebé set mesos) després... per descendir; i Ernest Forgas tornava al capdavant dels golejadors de Tercera 21 jornades (cinc mesos) després, per endur-se el mèrit individual final.

Jordi Dot s'acomiadava del Manlleu, després de dos cursos // Rai Roma

  • Comiats. Tot i que molts se suposa que es coneixeran els propers dies o setmanes, alguns partits ja tenien clar to de comiat per a jugadors o entrenadors que no seguiran el curs vinent als seus respectius equips. Jordi Dot era mantejat en el seu comiat del Manlleu; un partit en què també s'acomiadava el jugador del Manlleu, Marc Francolí, campió de Tercera el curs passat amb l'Olot.


Francolí, mantejat (a dalt) i ben acompanyat per seguidors fidels (a baix) // Rai Roma
  • Cara o creu. No hi ha hagut cap empat en aquesta J38, per primer cop en tota la temporada. No passava des de la J4 del curs passat. O victòries locals (7) o triomfs visitants. Els set partits claus es resolien amb 4 victòries d'equips que jugaven a casa i 3 de conjunts visitants.


  • Locals/Visitants. Ja no cal mirar índex, perquè tot ha quedat igualat. Tothom ha jugat 19 partits com a local i 19 com a visitant. A casa el millor equip ha acabat sent la Muntanyesa, amb 43 punts sumats. Els de Nou Barris tenen el rècord de victòries a casa, juntament amb el Rubí (13). Els vallesans són el segon millor equip al seu camp (41 punts), per davant de Cornellà i Ascó (40). L'Ascó, això sí, és qui menys derrotes ha patit a casa, només una, contra el Rubí (1-2). A domicili el triomf del Cornellà a Castelldefels el corona com el millor visitant del curs, 33 punts sumats lluny del Nou Municipal, únic equip que ha assolit les 10 victòries fora. Palamós i Santfeliuenc (32 punts) se situen just al darrere. La Gramenet ha estat, de llarg, el pitjor local (8 punts), i també el pitjor visitant, empatat amb el Vilafranca: els dos només han sumat 10 punts a domicili aquest curs.



  • 30 gols. Sol passar, estan en joc més coses, i l'última jornada ha acabat sent molt productiva, la quarta jornada més golejadora del curs, amb un sol partit, el Rubí-Santfeliuenc, que s'enduia el 20% de gols de la jornada (6-0). Les 7 victòries locals deixen clar el domini també dels gols locals, 22 a 8.

El Figueres contribuïa als 30 gols amb golejada // UEFigueres.cat

  • 937 gols. Així es tanca la lliga regular, amb una mitjana de 24'66 gols per jornada (2'47 per partit). Suposa un 3'19% més que el curs passat, dades definitives.

  • Freqüència de resultats: Victòries locals 42% | Empats 26% | Victòries visitants 32%

  • Evolució. Tanquem el curs amb dades de variacions de conclusió fàcil. S'han equilibrat bastant les victòries locals, tot i un lleuger descens (-4'19%). Les dues grans tendències que han mostrat una clara variació són el descens dels empats (-19'67%) i el clar augment de les victòries visitants (+34'07%).

Miguel López i Pociello: l'abraçada de la permanència masnovina // Ignasi Trapero - Vamos, Escapulados!


  • Equip més golejador: Palamós (62) | Equip menys golejat: Europa (29)

  • Equip menys golejador: Gramenet (25) | Equip més golejat: Gramenet (77)

  • Equip que millor rendibilitza els gols: Europa, 1'33 punts per gol marcat.

  • Camp on es veuen més gols. Ha acabat sent la Bòbila de Cerdanyola, amb un total de 57 gols, per davant del Municipal de Nou Barris (55) i de Vilatenim i el Nou Municipal de Santa Coloma de Gramenet (54 tots dos). El camp on es veuen menys gols ha acabat sent el Municipal de Manlleu, només 35 en els 19 partits que s'hi han disputat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada