dimecres, 28 de maig del 2014

Fem balanç, capítol 9: Figueres

El curs s'ha acabat per a 18 equips de la categoria i hem obert a tercera.cat la sèrie habitual de final de temporada, el Fem balanç, en què 20 periodistes o informadors de cada un dels clubs que han participat al grup català de Tercera d'enguany analitzen com ha anat la temporada per al seu equip. L'ordre de publicació és completament aleatori, deixant, això sí, per al final els quatre equips que han competit (dos encara competeixen) als play-off.

El Figueres ha viscut un any estrany. Venia d'acabar cinquè el curs passat, amb opcions de play-off fins les últimes jornades, i sense que aquest fos l'objectiu principal, el nou projecte liderat per Xavi Punsí pretenia tenir en el conjunt empordanès un dels animadors de la categoria. Els resultats no van acompanyar, i el relleu a la banqueta, amb l'arribada de Francesc Cargol, tampoc va fer mirar amunt el conjunt figuerenc, que tancava la temporada en zona mitjana. Escriu sobre el curs de la Unió el periodista Lluís Ribera, que segueix l'equip (i el futbol altempordanès en general) per al setmanari L'Empordà.


Foto: Àngel Garreta / CEEuropa.cat



Temporada d'impàs per recuperar la il∙lusió
un article de Lluís Ribera / @llribera

Després de debutar a Tercera Divisió amb un excepcional cinquè lloc la temporada passada, la intenció d'enguany de la Unió Esportiva Figueres era repetir, o fins i tot millorar, el paper per classificar-­se per a la promoció d'ascens a Segona B. Així ho havia anunciat el club durant l'estiu, ambiciós per seguir movent-­se per les places privilegiades.

Malgrat renovar tots els jugadors amb qui el club unionista volia comptar, la segona temporada a la categoria ha estat d'allò més convulsa.


Xavi Ferrón, incorporació d'hivern, donava tres punts matiners contra el Castelldefels // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

Un discret onzè lloc, sempre lluny de les places de promoció, ha estat la posició final d'un Figueres  que  va  canviar  de  tècnic  a  mig  curs. Xavi Punsí,  ajudant  d'Arnau Sala des de 2010, havia passat en primer terme en substitució de l'actual entrenador de l'Olot, però el seu lligam amb el club altempordanès va acabar el gener. Perjudicat per les nombroses lesions de l'equip, i el fet de guanyar només un partit dels últims dotze, va acabar condemnant Punsí, artífex també de l'ascens meteòric de l'equip fins a Tercera Divisió.

L'èxit a la Copa Catalunya, una de les poques alegries // UEFigueres.cat

Amb Francesc Cargol a la banqueta, un entrenador amb passat recent al Manlleu, el Figueres va seguir movent­-se per la zona mitjana de la classificació, però va allunyar-­se de les posicions perilloses: ocupar les tres últimes ja era impensable, però es temia per la dissetena plaça, possiblement fatídica pels descensos compensats. Sense els lesionats Marc Bonaventura i Teixi, que han acabat com a màxims golejadors de l'equip amb 7 gols, el Figueres va ser capaç, a la segona volta, de tombar el que seria el campió, el Cornellà, i d'empatar davant la Muntanyesa i l'Ascó. Ara bé, encadenar quatre derrotes seguides, entre els quals al camp del cuer i ja descendit Gramenet –el dia en què va conèixer que obtenia la permanència– ha tacat la trajectòria en el tram final del campionat.

Amb Cargol renovat, deu jugadors amb la continuïtat assegurada de moment (Reig, Ureña, Busquets, Barrera, Murga, Del Campo, Grau, Barrera, Àlex Arimany i Bonaventura), sis baixes confirmades (Argi -a l'Olot-, Borja, Bernat Puig, Alberto Jiménez, Marc Teixidor i Marc Fageda) i un primer fitxatge (el del golejador del Palamós, Javi Revert), la intenció del Figueres  2014/2015  és  recuperar  les  sensacions  de  fa  dos  anys: "El projecte per a la pròxima temporada és molt bo, comptarem amb un pressupost amb la idea d'entrar a la promoció d'ascens", afirmava Adam Fontes, director esportiu del club figuerenc, a l'últim partit de la temporada.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada