divendres, 30 de maig del 2014

Prèvia anada 2a ronda

Europa i Muntanyesa volen seguir endavant // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Aquests són els horaris de l'anada de la 2a ronda del play-off:

DIUMENGE, 1 DE JUNY
12h Formentera-Muntanyesa
18h Europa-Socuéllamos

TELEVISIÓ: Els dos partits seran emesos en directe. El Formentera-Muntanyesa el retransmetrà IB3 (en aquest enllaç); i l'Europa-Socuéllamos es podrà veure a l'En joc, de La Xarxa (s'emet en aquestes televisions, diumenge de 16 a 20 hores). També podrà seguir-se per internet, en aquest enllaç.

Prèvia en format narratiu, escrita entre el Carles Garcia i servidor, a GolCat, en aquest enllaç.


A seguir fent-se grans
Formentera-Muntanyesa
Foto: Alex Gallardo (GallardoPhoto.com)


  • Quatre victòries seguides per a la Monta, les dues últimes jornades de lliga i als dos primers partits d'aquest play-off contra el Paterna
  • Bon moment de l'estratègia barcelonina: els dos últims gols arribaven en serveis de córner
  • Dues sortides seguides guanyant per als de Nou Barris, Santboià (0-1) i Paterna (1-2). A l'anterior cita, derrota a Rubí (1-0)
  • La Muntanyesa ha estat el cinquè millor visitant del grup català de Tercera (30 punts de 57 possibles)
  • Només ha cedit cinc derrotes a domicili: Rapitenca (2-0), Cornellà (1-0), Castelldefels (2-0), Rubí (1-0) i Ascó (1-0)

Dades del rival
Foto: Pedro Vargas / futbolbalear.es
  • El Formentera va acabar tercer al grup balear, amb els mateixos punts que la Peña Deportiva, segon per goal average general
  • Els illencs venen d'eliminar, sobre la botzina, el Villarobledo manxec, amb un gol de Néstor Trujillo a l'última jugada del partit, al minut 94 (el podeu veure en aquest vídeo)
  • Entrenat per Lluís Elcacho, extècnic del Balaguer, compta amb jugadors amb passat al futbol català, com Albert Urrea
  • El Formentera encadena deu partits sense perdre (les últimes vuit jornades de lliga i els dos empats amb què resolia la primera eliminatòria)
  • Únic representant "viu" del grup Balear: dues eliminacions i un campió ascendit (Mallorca B)
  • El Municipal de Sant Francesc és un camp de dimensions similars al de Nou Barris
  • Fa més de quatre mesos que le Formentera no perd a casa
  • Hi ha cedit dues derrotes en 20 partits de lliga i 'play-off' aquest curs. Només l'Alcúdia i la Penya Esportiva de Ciutadella, que tancaven la lliga a la zona mitjana alta, s'enduien els tres punts el mes de gener, i pel mateix resultat (0-1)
  • L'actual ratxa a casa és de nou partits sense perdre, set victòries i dos empats, l'últim d'ells a l'anada de la primera ronda davant el Villarobledo (0-0)
  • El Formentera ha estat aquest curs l'equip menys golejat del grup balear (27 dianes en contra)
  • El seu porter Marcos Contreras és el que ha obtingut millor mitjana de gols per partit (0'68)
  • El seu màxim anotador és el davanter Diego Ruiz Piquero, que ha marcat 12 gols aquest curs
  • Néstor Trujillo, davanter canari que donava el pas a segona ronda, ha marcat 7 gols aquest curs... en tan sols quatre partits! S'inclou un pòquer, assolit al camp del Collerense
  • Destaca, per veterania, el lateral dret, Diego Romero, que amb 39 anys ha disputat 32 partits aquest curs

Perfil del rival
SD Formentera
Aquesta setmana comptem amb articles escrits per experts dels grups dels rivals dels catalans, que ens il·luminen una mica sobre què es trobaran Europa i Muntanyesa en aquesta segona eliminatòria.

El perfil de la SD Formentera ens l'escriu Xavi Bravo (@XavierBravo8), periodista mallorquí (i bon amic, de qui vaig aprendre en dos estius en què vaig ser becari a la redacció d'Esports del Canal 4 illenc). Bravo és el presentador de Futbol de ca nostra, espai d'IB3 que repassa l'actualitat del futbol illenc.


Dues temporades a Tercera Divisió i segona fase d'ascens a Segona B que disputa el Formentera. Tot un èxit per a un club que no jugava en categoria estatal des de 1980.

Un dels màxims responsables d'aquests bons resultats és Lluís Elcacho. L'entrenador lleidatà ha dotat el Formentera d'un joc sòlid en defensa. De fet, és l'equip menys golejat (27) de la Tercera balear, juntament amb el Mallorca B, i té el Zamora de la categoria, l'andalús Marcos Contreras.

Aquestes dades parlen de cert conservadorisme. Al partit de la setmana passada al camp del Villarrobledo l'equip pitiús va jugar amb 5 homes a darrere, un plantejament que va provocar crítiques cap a Elcacho. Tot i això, els sistemes més utilitzats pel Formentera són el 4-4-2 i el 4-2-3-1. 


El tècnic lleidatà Lluís Elcacho // futbolpitiuso.es

En defensa destaca la feina del central Carlos Larra, qui sol estar acompanyat de Damián o Jesús Cruz. Als laterals Dani Argilaga, procedent del Reus, i Adrián donen profunditat al joc formenterer.

Al mig del camp comanden Armando i Albert Urrea. A ells hem de sumar el talent de Pepe Bernal, el mitja punta que ha fet 9 gols. Per banda esquerra sol actuar el senegalès Winde i per la dreta José Carlos Moreno o Mourad; entre tots 3 sumen 21 dianes.

La referència ofensiva és Diego Piquero, màxim golejador de l'equip amb 13 dianes. El càntabric va ser pitxitxi la temporada passada amb la Penya Esportiva Santa Eulària.

Com és habitual a la Tercera balear, no hi ha cap jugador professional a la plantilla, tots combinen la feina amb els entrenaments.

Només un futbolista, Òscar Mayans, és natural d'una illa de 7.000 habitants, que pateix l'anomenada triple insularitat. Un fet que fa més meritoris els èxits del Formentera.

A la Muntanyesa li espera un llarg viatge i un ambient molt hostil al Municipal de Formentera, on els locals només han perdut dos partits enguany. Aquest camp registra un ple cada diumenge i té l'afició més calenta de la Tercera balear.


Tant el camp del Formentera com el Nou Barris són de dimensions reduïdes, un factor més per esperar una eliminatòria travada i on predomini el futbol directe.




Alliberats i ambiciosos
Europa-Socuéllamos
El gol de Cano a l'anada va acabar sent decisiu // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Superar la primera ronda ha donat molta moral a l'Europa, que millora el balanç del curs passat
  • Dos partits dels escapulats sense encaixar cap gol
  • Factor camp en contra de nou: clau obtenir un bon resultat al Nou Sardenya
  • Últim precedent a casa: victòria contra la Mutilvera (1-0); anterior, derrota contra el Masnou (0-2)
  • L'Europa tan sols ha cedit quatre derrotes en 20 partits a casa aquest curs: Cerdanyola (1-3), Palamós (0-1), Manlleu (0-2) i Masnou (0-2)
  • Els graciencs són el cinquè millor local del grup català de Tercera



Dades i perfil del rival
UD Socuéllamos
El Socuéllamos eliminava el Praviano a primera ronda // UDSocuellamos.es
Aquesta setmana comptem amb articles escrits per experts dels grups dels rivals dels catalans, que ens il·luminen una mica sobre què es trobaran Europa i Muntanyesa en aquesta segona eliminatòria.

El perfil de la UD Socuéllamos l'escriuen Pepe López, director del web 3div18.es, dedicat al grup castellanomanxec de Tercera. Un web agermanat a tercera.cat. El curs passat vam intercanviar articles per a l'eliminatòria Manlleu-Conquense, i aquest curs hem fet el mateix (podeu llegir l'article que he escrit al seu web sobre l'Europa en aquest enllaç).


Localidad: Socuéllamos (Ciudad Real). Alrededor de 13.000 habitantes
Estadio: Paquito Giménez, capacidad para unos 2.000 espectadores
Afición: 500 socios
Trayectoria este curso: fue 3º entre las jornadas 5 y 18 y 2º desde la 19 hasta el final

Foto: UDSocuellamos.es

Figuras:


  • Ruiz Caba, 32 años. El segundo portero menos goleado del grupo, de larga trayectoria en Segunda B y Tercera. Estuvo varias semanas parado debido a que recibió un golpe en la cabeza en el partido frente al Manzanares pero se ha restablecido sin problemas.
  • Novillo, 30 años. Lateral derecho, subió a Segunda B el pasado verano con el Conquense pero no pisa la categoría de bronce desde que dejó el Puertollano (2006/2007). De ahí en adelante siempre ha militado en equipos de la zona media-alta del grupo. Indiscutible.
  • Pablo, 28 años. Central que llegó a debutar en Segunda con el Albacete. Enorme, muy bueno por alto tanto en ataque como en defensa. Tiene tremenda experiencia en fases de ascenso. Su pareja, Jacinto, no le desmerece en absoluto. Ambos han completado una fabulosa temporada y, con un gol cada uno, han sido decisivos en la eliminatoria contra el Praviano.
  • Santi Cabeza, 23 años. Venía de hacer varias temporadas notables en equipos con menos aspiraciones. Suele aparecer por el sector izquierdo del campo y es un excelente lanzador de faltas. Ha firmado 12 goles.
  • Mensha. Este nigeriano debutaba en Tercera después de haber hecho grandísimos años en Preferente y ha confirmado lo que venía anunciando: es rápido, cabecea bien y marca goles (11 en la presente campaña). No obstante, depende de las rachas típicas de todo delantero. Muy peligroso cuando expulsa los pajaritos de su cabeza. Dicho esto, hay un problema: tiene una fisura en el quinto metatarsiano de su pie izquierdo y lo lógico es que se pierda el resto de la promoción. Por tanto, quizá haya llegado la hora de Ibrahima, senegalés fuerte, de gran zancada y compañero de batallas del propio Mensha durante mucho tiempo en las catacumbas del fútbol castellano-manchego.
  • Bolo, 25 años. El pichichi del equipo con 16 goles jugando por detrás de Mensha. Otro que viene de muy buenas temporadas en diversos clubes del grupo. Seguramente esté en el mejor momento de su vida futbolística. Lanza los penaltis, va muy bien de cabeza y es oportunista como él solo. Ha aparecido en momentos clave.



  • Entrenador y sistema: Ángel García Cosín, alcazareño que entrenó en su ciudad natal hasta el verano de 2012, cuando tomó las riendas del Socu para devolverlo a Tercera División. En la temporada del regreso, y con una gran plantilla, ha logrado que el club socuellamino alcance su mejor promoción desde 1991. Siempre buscó el jogo bonito pero en esta campaña ha acabado cediendo a las características de sus jugadores: fútbol directo usando las bandas, jugadas a balón parado y mucha pegada. Su sistema es preferentemente el 4-2-3-1. Ha obtenido 43 puntos en casa (el peor de los cinco primeros del grupo castellano-manchego) y 40 fuera (el segundo mejor del grupo).



  • Once tipo: Ruiz Caba, Novillo, Jacinto, Pablo, Miguel López, Vílchez, Carlos García, Bienve, Quique, Mensha (o Ibrahima) y Bolo.




Molta sort als dos barcelonins, a gaudir d'una intensa segona eliminatòria!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada