diumenge, 4 de maig del 2014

Resultats J37

Un disputat triomf contra el Gavà col·locava el Cornellà líder // Facebook CF Gavà

Aquests són els resultats de la J37:

DIUMENGE, 4 DE MAIG
Santboià 0-1 Muntanyesa (Juan Pablo Amantini)
Cornellà 2-1 Gavà (Óscar Muñoz i Dani Martí / Aitor Unzué)
Masnou 2-0 Castelldefels (Dani Valero 'Peque' i Ferran Alabau -p-)
Terrassa 1-0 Europa (Oriol Dot)
Rapitenca 0-2 Cerdanyola (David Fernández 'Peke' i Quim Solano)
Palamós 2-2 Manlleu (Toni Cunill i Javi Revert -p- / Manel Sala -2, 1p-)
Vilafranca 4-2 Pobla Mafumet (Gerard Boira, Santi Triguero -2- i Adri Ruiz / Víctor Bertomeu i Sergi Gestí)
Gramenet 1-0 Figueres (Adrián Canelada)
Santfeliuenc 2-0 Ascó (Iván Peralta -2-)
Vilassar de Mar 2-0 Rubí (Edu Domingo i Joan Vives)

CLASSIFICACIÓ

Aquesta és la classificació després de la J37:




Gols: 24
Resultats: 7 victòries locals, 1 empat i 2 victòries visitants
Màxim golejador: Manel Sala (Manlleu), 21 gols /// Veure llistat complet
La dada:


  • Perfil local. Hora de jugar-se les garrofes... i 7 victòries casolanes en 10 partits. Cinc triomfs de locals que se la jugaven (Cornellà i Terrassa, a la part alta, i Vilafranca, Vilassar de Mar i Masnou, a baix) i dos d'equips que ja no es jugaven ni play-off ni eludir el descens (Gramenet i Santfeliuenc).

El Santfe, un dels locals que guanyava // Iris Solà - FC Ascó

  • Líder. El Cornellà és el nou líder de la categoria... per primer cop aquest curs, i per primer cop en 17 mesos! El 2 de desembre de 2012 els verds cedien el lideratge a l'Olot (J14 del curs passat) i ja no el tornaven a recuperar ni el curs passat... ni aquest, fins ara. 62 jornades després, els de Jordi Roger arriben al lideratge... i visitarà els Canyars diumenge disposat a confirmar el títol.

  • Sis escollits. Tancarem el curs amb sis equips que han estat primers alguna jornada. El que més setmanes ha estat al capdavant és la Muntanyesa, 18, amb possibilitat d'una 19a... el segueix l'Europa (12, opció de 13a), l'Ascó (3), el Rubí (2) i Palamós i Cornellà, amb una, els verds amb opció a una segona.

  • Campions a domicili. Els últims campions de Tercera s'hi han proclamat a domicili. L'Olot, a la Devesa, fa un any; el Prat, a l'Alumnes Obrers de Vilanova, el 2012; el Llagostera, a Amposta, el 2011; i l'Hospi, al Municipal dels Canyars el 2010... un escenari que podria ser el d'una nova celebració a domicili. El líder Cornellà depèn d'ell mateix per ser campió a Castelldefels. Les altres dues candidatures són locals i barcelonines: l'Europa i la Muntanyesa juguen a casa.

  • Salvacions, capítol 1. Obtenien la permanència assegurada el Figueres (li faltava un formalisme, amb resultats de tercers), el Vilafranca i el Cerdanyola. Ja hi ha 7 equips inscrits per a la Tercera del curs vinent, aquests tres i Palamós, Santfeliuenc, Pobla Mafumet i Manlleu, que ja comptaven amb els deures fets.

El Vilafranca celebrava la permanència // Lluís Montaner (@lapreviafcv)

  • Salvacions, capítol 2. Obtenien el fet de deslliurar-se de l'antepenúltima plaça tres equips més, Castelldefels i els dos maresmencs, Masnou i Vilassar de Mar (els dos vencien a casa per 2-0). Ara aquests tres equips buscaran eludir la 17a plaça, que donaria un descens compensat en cas que el Prat descendís a Tercera diumenge al vespre. En cas de descens compensat l'equip afectat estaria virtualment a Primera Catalana, però un ascens d'un català de Tercera a Segona B el mantindria a Tercera.

Victòria vital per al Masnou // Alex Gallardo (Gallardophoto.com) - UE Castelldefels

  • El descens passa per la Bòbila. L'antepenúltima plaça no inclourà gaires condicionants. Se la jugaran Gavà i Santboià... en un duel directe, a la Bòbila. Qui guanyi se salva, i l'empat beneficia el Santboià. Guanyar serà clau per a qualsevol dels dos equips, que amb tres punts podria fins i tot eludir la plaça de possible descens compensat.

  • Un gol preuat. Juan Pablo Amantini donava a la Monta un premi enorme amb el seu gol al Joan Baptista Milà. L'equip barceloní torna al play-off tres anys després de ser segon i quedar-se a un partit de l'ascens, amb Miki Carrillo a la banqueta. El d'ahir era el tercer gol d'Amantini els últims tres cursos a Tercera. És el segon que marca amb la Muntanyesa en lliga, i el primer en aquests tres cursos (l'anterior gol va ser amb el Castelldefels) que suposa un gol guanyador. Arribava el dia adequat.

  • Moviments al llistat de golejadors. Tres dels cinc màxims anotadors marcaven aquesta jornada. Óscar Muñoz (Cornellà) sumava el seu 15è gol, i segueix cinquè a la taula; Javi Revert (Palamós) ja n'acumula 20, iguala Javi Sánchez (Europa). I el retorn golejador de Manel Sala (Manlleu), amb un doblet, el col·loca com a màxim realitzador de nou, amb 21 dianes.

Santi Triguero, l'11 del Vilafranca, suma 11 gols // Lluís Montaner (@lapreviafcv)

  • Top-14. Són ara 14 els futbolistes de Tercera que han marcat 10 gols o més. Ahir s'hi afegia Santi Triguero (Vilafranca), que sumava un doblet i acumula 11 dianes. L'últim curs de Triguero a Tercera (al Gavà i el Vilanova a la 11/12) el va tancar amb 9 gols. Quim Solano avançava al Top-14, marcava un gol més, i ja són 12, mantenint l'equació: quan marca, el Cerdanyola no perd. Triguero manté l'equació, però amb el Vilafranca, òbviament. 

  • Candidatures. La lliga que no tenia triumvirat (l'any passat n'hi va haver durant gairebé tot el curs) acaba amb tres candidats al títol, i quatre grans lluites, amb els bàndols molt ben definits.
  • Títol, hi optaran Cornellà, Muntanyesa i Europa
  • Quart lloc, amb tres equips en lluita, Rubí, Terrassa i Ascó
  • Possible descens compensat, buscaran evitar-lo Castelldefels, Vilassar de Mar i Masnou
  • Descens directe, se'l jugaran Gavà i Santboià, i qui se'n surti buscarà evitar, de retruc, el possible descens compensat.


  • Locals/Visitants. Així estan els índexs després d'una nova jornada. A casa el millor equip segueix sent la Muntanyesa, que manté registres ja que ha jugat fora; suma 2'222 punts per partit jugat de mitjana. L'acompanyen al podi el nou líder, l'Europa (2'167) i el Rubí (2'111). A domicili hi ha colideratge entre Santfeliuenc i Palamós (1'778). Els segueix el Cornellà (1'667). La Gramenet és el pitjor local, però ha millorat registres amb les dues victòries seguides (0'421) i el pitjor visitant (0'556), en aquest cas empatat amb el Vilafranca.

Edu Subirana (Palamós) rebia el Memorial Guillem Cantorné // Facebook Palamós CF

  • 24 gols. La jornada, unificada, arrencava amb força, amb molts gols, però al final es tancava amb una producció mitjana, ni molts ni pocs. La més golejadora de l'últim mes, servia per superar la xifra de les 900 dianes aquest curs, a només un gol d'igualar tots els que es van marcar el curs passat (908). Les 7 victòries locals deixen clar el domini també dels gols locals, 16 a 8.

  • 907 gols fins ara. Són 24'51 gols per jornada (2'45 per partit). Suposa un 4'49% més que el curs passat a aquestes alçades (s'havien anotat 868 gols després de la J37). L'alta producció de les últimes jornades del curs passat, en comparació a la baixa de l'actual, està apropant les dades globals. De fet, només que es marquin dos gols a l'última cita del curs, se n'hauran marcat més aquesta temporada, però l'augment acabarà molt probablement per sota del +5%.

La Grama repetia victòria a casa // UEFigueres.cat

  • Freqüència de resultats: Victòries locals 41% | Empats 26% | Victòries visitants 32%

  • Evolució. Respecte la J37 del curs passat han disminuït tant les victòries locals (-4'97%) com els empats (-18'33%) i han augmentat molt les victòries visitants (+33'71%). En aquest tram final totes les variacions s'han reduït bastant: els triomfs locals s'han minimitzat, per sota ara ja del -5%. L'augment de victòries visitants, que va arribar al 68%, s'ha situat per sota del +40%; tot i això, ja és segur que tancarà el curs en augment, ja que en valor absolut ja s'han produït, en 37 jornades, 28 victòries a domicili més que en tot el curs passat. Una tendència consolidada també és la reducció dels empats, que a poc a poc també s'ha matisat, malgrat mantenir-se en xifres destacades.

  • Equip més golejador: Palamós (62) | Equip menys golejat: Europa (27)

  • Equip menys golejador: Gramenet (25) | Equip més golejat: Gramenet (76)

L'Europa, que ahir queia a Terrassa, qui millor rendibilitza els gols fins ara // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Equip que millor rendibilitza els gols: Europa, 1'33 punts per gol marcat, ha tret la Pobla del capdavant. Els tarragonins són segons (1'29).

  • Camp on es veuen més gols. És ara mateix el Municipal de Nou Barris, amb 2'94 gols per partit disputat... i encara queda un duel per jugar-s'hi, diumenge vinent; el segueixen de prop la Bòbila de Cerdanyola (2'89) i el Nou Municipal de Santa Coloma (2'84), aquest ja amb dades tancades. Al camp on es veuen menys gols hi ha un empat, entre el Municipal de la Pobla de Mafumet i el de Manlleu, 1'89 gols per partit de mitjana en tots dos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada