dimecres, 2 de juliol del 2014

[Onze ideal] Alex Cano (Europa)

Publiquem a tercera.cat la sèrie d'onze articles que ens serviran per presentar els onze integrants de l'Onze ideal de la temporada 2013/2014, així com per conèixer quin ha estat l'MVP del curs segons les 68 propostes que heu fet arribar a final de temporada. Podeu repassar els onze ideal de les dues temporades anteriors: 2011/2012 i 2012/2013.


Foto: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Alex Cano és lideratge, és empenta. I és un home de reptes. Agafava el braçal de capità de l'Europa heretat de Delmàs... i el de la catalana amateur de Vivó, i liderava, dins i fora del camp, els dos conjunts per conduir-los, amb l'esforç col·lectiu, als objectius: repetir play-off i ser campions estatals de la Copa Regions UEFA. Central, lateral i còmode en zona d'atac, especialment en el joc aeri, Cano ha tornat a ser un comodí, un fals central que ha estat fix per Pedro Dólera i Toni Almendros. Sempre recordarà el 20 d'abril de 2014, el dia que va alçar la Copa de campions d'Espanya de la Copa Regions al cel de Segòvia. El seu segon títol. Cano entra a l'onze ideal que escolliu els lectors de tercera.cat per segon curs consecutiu. El defensa barceloní ha estat el 5è jugador més proposat, amb presència al 38'24% de les propostes, gairebé dues de cada cinc. Ha rebut també vots per a MVP del curs, un 3%. El curs passat, amb el vot més concentrat, Alex Cano va ser el quart jugador més proposat, amb més del 47% d'aparicions als onzes.


Foto: Àngel Garreta (CEEuropa.cat) / Muntatge: tercera.cat

Configuració de l'onze ideal 2013/2014:
Millor porter:
Jugador més proposat:
Segon:
Tercer:
Quart: Juan Pablo Amantini (41%)
Cinquè: Alex Cano (38%)
Sisè: Javi Sánchez (32%)
Setè: Nils Puchades (29%)
Vuitè: Baruc Nsué (28%)
Novè:
Desè:

Ens parla d'Alex Cano en Carles Garcia, estudiant de periodisme i que ha seguit el futbol català, especialment la Tercera, els últims cursos a lajornada.cat i GolCat.


Alex Cano, un defensa contra el mal de cap
un article de Carles Garcia / @GranCarles

Llegeixi tot el prospecte detingudament perquè conté informació important per a vostè:

  • Aquest futbolista no es pot adquirir sense recepta. No obstant, per veure els seus meravellosos efectes pot acostar-se al Nou Sardenya cada dos diumenges.
  • Si necessita més informació, consulti al seu entrenador de capçalera.
  • Aquest futbolista no caduca, és incombustible.

Foto: Àngel Garreta - REMImages.com

Contingut del prospecte:

1. Qui és Alex Cano?

2. Abans d'utilitzar Alex Cano...
3. Com gaudir del seu futbol?
4. Possibles efectes adversos
5. Conservació d'Alex Cano
6. Informació addicional



1.Qui és Àlex Cano?


És el capità del CE Europa i de la Selecció Catalana Amateur. Un futbolista capaç de suportar el pes de l'adéu d'Àlex Delmàs i agafar el seu relleu amb prou força com per posar-se al capdavant d'un equip que quedava orfe de líder i que ha sabut mantenir el rumb.


És un futbolista adequat per evitar el mal de cap, l'ansietat, el patiment de cor i la falta d'alegria.



2. Abans d'utilitzar Alex Cano...


No es fixi en Alex Cano si vostè s'identifica amb un (o diversos) dels següents punts: 



  • És vostè un espectador tribunero que considera que només el davanter centre ha de fer els gols de l'equip.
  • És un entrenador amant de posar l'autobús davant la porteria.
  • La seva idea del futbol es basa en què els defenses no s'acostin a l'àrea rival ni per rematar córners
  • És vostè del Sant Andreu

Foto: Àngel Garreta - CEEuropa.cat


3.Com gaudir del seu futbol?


Per gaudir d'aquest central, que de vegades cau al lateral per exigències tècniques, cal que obri la ment i es prepari per veure un defensa capaç de tallar el joc del rival i de convertir-se, alhora, en l'home més avançat del seu equip.


Si es prepara adequadament i segueix les instruccions esmentades, quan vegi un partit on participi l'Alex Cano, notarà una sensació d'alleujament encara que corri el minut 88 i l'equip necessiti fer un gol més. El mateix efecte de tranquil·litat recorrerà el seu cos fins i tot en un cas hipotètic en què l'àrbitre afegeixi 12 minuts a la segona meitat i el rival assetgi la porteria que protegeix Cano.


Amb Àlex Cano aconseguirà també escapar de la depressió gràcies a l'alegria que desprèn un defensa especial que apareix en els moments més necessaris i que mai no es rendeix davant de cap situació.



4.Possibles efectes adversos


Si no és vostè de l'Europa, ni seguidor de la selecció catalana amateur, patirà una sensació d'impotència davant la impossibilitat de superar un mur en defensa, ni de bloquejar a un dels millors especialistes en fer gols amb el cap.


Aquests efectes adversos poden veure's incrementats en cas que es tracti d'un partit important. En aquests escenaris el defensa escapulat està acostumat a tenir un paper destacat que, probablement, acabarà amb les il·lusions del seu equip.


Si vostè és europeista patirà efectes adversos quan el capità no pugui jugar per lesió o sanció i tan sols pugui donar força a l'equip des de la graderia. Si aquest símptoma es repeteix amb gaire freqüència acudeixi al seu Déu o a la seva verge de capçalera per demanar-li una tornada molt ràpida.


La Copa a Segòvia, dia històric // Álvaro Montoliu - FCF


5.Conservació d'Alex Cano


Per a que el jugador estigui ben conservat i pugui seguir jugant a l'Europa cal mantenir-lo fora de l'abast de falses promeses, dirigents incompetents i d'equips poc competitius. Deixeu-lo pujar lliurement per la banda i regatejar tres o quatre rivals abans que acabi el partit. També és necessari tornar amb aplaudiments els seus esforços i l'estima cap al club.


Si segueix vostè aquestes indicacions al peu de la lletra podrà gaudir d'un capità per molts anys capaç de carregar-se un equip a l'esquena per portar-lo fins a les fites més altes, tot trencant rècords.



6.Informació addicional


No existeixen els futbolistes perfectes i, de tant en tant, també li surt algun mal partit. Cal saber-lo perdonar i ell ho retornarà tan aviat com pugui. El gol en pròpia porteria el dia que l'Europa s'estrenava dotze anys després en un play-off va ser compensat durant la promoció d'ascens immediatament següent. Va fer un gol amb el cor per classificar als graciencs per a les semifinals.


Àlex Cano ha estat exposat al filtre d'un test exhaustiu durant cinc anys fins a la publicació d'aquest prospecte. Els resultats asseguren un capità amb un 99% de garanties i eficàcia davant de qualsevol escenari, a més a més d'un recorregut encara molt llarg:



  • 13.859 minuts jugats en 5 temporades.
  • 161 partits defensant la samarreta escapulada (154 com a titular).
  • 86’08 minuts disputats de mitjana a cada matx.
  • 26 gols anotats (1 cada 5’9 partits).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada