dimecres, 9 de juliol del 2014

[Onze ideal] Guillem Cornellà (Figueres)

Publiquem a tercera.cat la sèrie d'onze articles que ens serviran per presentar els onze integrants de l'Onze ideal de la temporada 2013/2014, així com per conèixer quin ha estat l'MVP del curs segons les 68 propostes que heu fet arribar a final de temporada. Podeu repassar els onze ideal de les dues temporades anteriors: 2011/2012 i 2012/2013.

Foto: Àngel Garreta - REMImages.com

Guillem Cornellà és talent, és cervell. Un curs més ha estat un dels homes més destacats del Figueres, si bé el curs no ha correspost amb els desitjos individuals i col·lectius del gironí i l'equip empordanès. Amb pes dins i fora del camp, bàsic mirant a la zona atacant figuerenca i executant amb classe les faltes, el segon curs a Figueres ha deixat alguns moments destacats, com el seu paper clau en triomfs com davant el Terrassa, en lliga, o a Cerdanyola, a la Copa Catalunya. Repeteix presència a l'onze ideal que escolliu els lectors de tercera.cat. Enguany ha estat el 10è jugador més proposatamb presència al 25% de les propostes. També ha estat el 5è jugador més votat a les propostes per a MVP del curs, amb un 13'24% de suports. El curs passat va ser el vuitè home més proposat, amb un 4'41% dels vots.


Foto: UEFigueres.cat / Muntatge: tercera.cat

Configuració de l'onze ideal 2013/2014:
Millor porter: Andrés 'Tato' Burgada (16%)
Jugador més proposat:
Segon: Ernest Forgas (48%)
Tercer: Manel Sala (48%)
Quart: Juan Pablo Amantini (41%)
Cinquè: Alex Cano (38%)
Sisè: Javi Sánchez (32%)
Setè: Nils Puchades (29%)
Vuitè: Baruc Nsué (28%)
Novè: Pep Caballé (28%)
Desè: Guillem Cornellà (25%)

Ens parla de Guillem Cornellà en Lluís Ribera, periodista del setmanari L'Empordà, que cobreix amb especial atenció el futbol de l'Alt Empordà.


Guillem Cornellà, les bombes explotaran en una nova destinació
un article de Lluís Ribera / @llribera

El migcampista gironí, un dels jugadors més ben considerats de Tercera Divisió, no va ser renovat pel Figueres i el Peralada, recent ascendit a la categoria, l'ha fitxat


Especialista en llançaments caiguts a pilota aturada, enguany s'havia destapat amb sis gols –la seva millor marca– malgrat perdre's una desena de partits per lesió

La Unió Esportiva Figueres estava confeccionant una plantilla de luxe per intentar la promoció d'ascens a Segona B la temporada que ve quan, de sobte, va anunciar la baixa de Guillem Cornellà. El golejador palamosí Javi Revert, fitxatge estrella dels figuerencs en aquest mercat d'estiu, semblava que podia tenir un soci de garanties al centre del camp amb el migcampista gironí, però la direcció esportiva va decidir no renovar l'ex de Santboià, Llagostera, Cassà, Girona i Espanyol, que havia acabat sent el tercer màxim realitzador de l'equip. Malgrat perdre's set partits per una lesió a l'espatlla a la primera volta i estar minvat per unes molèsties físiques en una part del segon tram del campionat, aquesta ha estat la temporada on el talentós migcampista ha marcat més gols, sis, superant els cinc que havia anotat en el Santboià 2011/2012, també a Tercera Divisió. El club, però, ha decidit desprendre's d'una de les peces més cotitzades de la categoria i segons el director esportiu altempordanès, Adam Fontes, la raó pel qual Cornellà deixi la
Unió després de dos anys ha estat "estricament esportiva".

Foto: Setmanari L'Empordà

Ara bé, sense anar més lluny Cornellà ha entrat, per segon any consecutiu, al millor onze del grup de Tercera.cat, però la Unió ha decidit que les seves bombes explotin a una altra banda. Especialista en llançaments caiguts a pilota aturada –un perill a cada córner i a cada falta– aquesta temporada Cornellà (26 anys) ja havia viscut un altre sotrac quan el seleccionador català amateur, Toni Almendros, l'havia deixat fora per a la fase final de la Copa de les Regions UEFA de Segòvia malgrat ser un fix en les convocatòries anteriors.

Considerat un dels jugadors top del Figueres, Cornellà havia estat el sisè home més utilitzat de l'equip, tant per Xavi Punsí com per Francesc Cargol, el tècnic de la segona volta i que sempre havia comptat amb ell quan físicament es trobava disponible. A la temporada anterior, amb Arnau Sala, ho havia jugat pràcticament tot. A la seva posició, el Figueres 2013/2014 comptarà amb Ferran Grau i Albert Moñino, que han renovat, i amb Roger Vidal (Olot), Ramon Masó (Manlleu) i Mamau Jabbie (la Jonquera), tres dels nous fitxatges.

Foto: Àngel Garreta / REMImages.com

"Té un potencial enorme"
El Peralada, acabat d'ascendir a Tercera Divisió com a campió autoritari de Primera Catalana, serà la nova destinació de Guillem Cornellà. L'equip de Nacho Castro engreixarà d'aquesta manera la llista d'exjugadors del Figueres que han acabat sota les seves ordres, com Jordi Cruz, Pol Compte, Marc Vilà, Jordi Alforcea, Aleix Feixas, Borja Garcia o Mate. "Cornellà té un potencial enorme; és correcte, treballador i a pilota aturada té un guant. És un orgull que hagi decidit venir", explicava l'entrenador asturià al Setmanari de l'Alt Empordà sobre el fitxatge estrella dels verd-­i­-blancs en el retorn a Tercera Divisió set anys després.

La primera oportunitat de Cornellà per enfrontar­-se al seu exequip serà abans de començar la Lliga, ja que Peralada i Figueres han estat enquadrats a la primera eliminatòria de la Copa Catalunya que es disputarà el primer cap de setmana d'agost.

Per a aquest duel, de ben segur ja tindrà la pólvora apunt.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada