dissabte, 23 d’agost del 2014

Resultats J1

"El Gavà manté la dinàmica estival i el Rubí és el primer líder"

El Gavà és el primer líder... provisional // Facebook CF Gavà

El conjunt gavanenc superava el Vilafranca en un dels primers duels de la temporada (3-1), els rubinencs superaven el Figueres amb confirmació al tram final (3-0) i se situen provisionalment (i per ara anecdòticament, per ser primera jornada encara) líders.

Aquests són els resultats de la J1:


DISSABTE, 23 D'AGOST 

Ascó 1-0 Manlleu (Edu Vives) 
Gavà 3-1 Vilafranca (Adrià Grau, Xavi Civil -p- i Adrià Gimeno / Aitor Casas)
Prat 1-2 Masnou (Julián García 'Juli' / Jonatan Toledo i Eric Blasco)
Palamós 0-1 Sabadell B (Marc Burgos)
[seguiments: FC Ascó / Havok i Lluís Montaner / presencial al Prat / Miguel Ángel Rodriguez i Palamós CF]

DIUMENGE, 24 D'AGOST  

Pobla Mafumet 1-0 Castelldefels (Sergi Moreno)
Rubí 3-0 Figueres (Boris Garrós, David López i Ferran Vila)
Cerdanyola 1-1 Santfeliuenc (Raúl Barriendos / Carlos Cano) 
Muntanyesa 1-0 Martinenc (Pedro García) 
Peralada 1-0 Vilassar de Mar (Jaume Durán)  
Europa 0-0 Terrassa
[seguiments: UE Castelldefels / UE Rubí / Cerdanyola FC i Santfeliuenc FC / CF Muntanyesa i FC Martinenc / CF Peralada / presencial al Nou Municipal de Santa Coloma]


CLASSIFICACIÓ 

Aquesta és la classificació després de la J1:





Gols: 17

Resultats: 6 victòries locals, 2 empats i 2 victòries visitants
Màxim golejador: 17 futbolistes sumen per ara un gol

Apunts de la jornada

Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

Vam passar pel... Prat 1-2 Masnou

Foto: Paco Carrasco / AEPrat.com


El conjunt masnoví va sorprendre el Prat, un dels equips amb qui es compta per ser protagonista a la part alta, amb dos gols als primers deu minuts, dels dos davanters maresmencs, l'explosiu Jonatan Toledo i el capità Éric Blasco, líder del joc dels de Miguel López. El Prat va quedar tocat pel ràpid 0-2 i per la lesió posterior del seu arquitecte a la zona de tres quarts, Charly Ruiz. Els potablava, però, entraven al partit al minut 14, amb el gol de Juli. A partir d'aquí, un nou escenari, en què el Masnou va mantenir la seriositat amb què havia començat a gestionar el doble avantatge. Ordre defensiu... i avisos a dalt. Els intents del Prat, més planificats al primer temps, més a rauxes al segon, acabaven avortats pel complet partit del conjunt visitant, que va excel·lir en la gestió de marcador, joc i opcions... tant, que fins i tot, amb el partit trencat, va gaudir d'opcions per fer el tercer. Primer partit del curs de detalls: el Masnou va plantejar el partit amb els dos puntes, Toledo i Blasco, que rebien constantment ordres del seu tècnic d'eixamplar el camp. Els dos van ser protagonistes, pels gols i per la seva intensa activitat en la majoria d'accions d'atac maresmenques, ben secundats per Ñito i Ferreira, i per la segona línia en què Edu Domingo també disposava d'arribades. Al Prat destacava per una línia defensiva de garanties (Texeira, Murillo, Castillo i Cazorla acumulen molta experiència) i per dipositar en Llobet (sobretot amb l'absència de Charl Ruiz) les jugades a pilota aturada. Ferri va oferir rauxa des que va entrar al camp i Juli i Nacho, a les bandes, acompanyaven Sascha a l'atac. El 9 es va mostrar combatiu, tot i que el porter masnoví, David Pociello, va haver de fer poques intervencions de mèrit. Bona imatge del Masnou, caldrà millorar l'encert per al conjunt pratenc... però per a uns i altres, això només és la primera jornada.


Vam passar pel... Europa 0-0 Terrassa

L'escapulat Poves lluita per una pilota en atac / ÀNGEL GARRETA - CEEUROPA.cat

Ni escapulats ni egarencs han estat capaços de trencar el 0-0 inicial i han convertit l'enfrontament en l'únic partit sense gols de la jornada. Durant tot el duel els de Pedro Dólera han dut la iniciativa del joc i han estat més incisius en atac que el seu rival. Tot i això, el Terrassa ha tingut la possibilitat sorprendre Leva en un parell d'ocasions al primer temps. Abans del descans, el col·legiat ha interpretat un cop entre Segarra i Rafa Leva com a agressió al porter, i el defensa vallesà ha deixat el seu equip amb 10 homes.
Tot i tenir el domini de la pilota, amb un Terrassa bolcat en defensa per la inferioritat numèrica i per les excursions ofensives gracienques de jugadors com Pastells o Ignacio Rosillo, l'Europa no ha estat capaç d'inquietar el porter Ortega fins al darrer sospir del matx. Durant la segona meitat les ocasions de gol no han arribat pràcticament fins al tram final. La més clara l'han protagonitzat dos jugadors europeistes de refresc: Nils aconseguia salvar la pilota de sortir per la línia de fons i centrar-la a l'interior de l'àrea, on Javi Sánchez rematava amb força al travesser. Una jugada que, més enllà de l'errada, podria haver estat clau pel resultat final, ja que ha estat una injecció d'energia per un Europa que ha trobat el camí per plantar-se davant de la portera visitant. Al final, però, la falta de punteria local, sumada a l'efectivitat defensiva d'un Terrassa molt ben ordenat, han impedit veure gols en l'estrena de la competició a l'exili colomenc on l'Europa haurà de jugar els seus partits durant un bon grapat de jornades.

Dades


  • Adrià Grau (Gavà) és l'autor del primer gol de la temporada. Per tercera temporada seguida, el gol l'anota un jugador d'un equip que juga com a local. Curiosament, Grau ja va marcar al primer partit de la temporada passada del Gavà, en la derrota al camp de la Muntanyesa (2-1). Va ser un dels cinc gols que va anotar l'any passat.

  • El Rubí, líder. Triomf per tres gols de diferència dels vallesans... el curs passat cap victòria a la primera jornada va ser per més de dos gols. Les dianes de Boris, David López i Ferran Vila situen els de Julià Garcia líders provisionals.

  • Només dues igualades. Jornada amb clar domini dels triomfs locals (6) i amb només dos empats, els que es veien a Cerdanyola i a Santa Coloma de Gramenet.
Els jugadors del Cerdanyola, cap a l'escalfament previ al partit // Cerdanyola FC

  • 'Repetidors'... per dalt. És en zona de play-off després de la 1a jornada, com fa un any, el Rubí, únic equip que repeteix. Se situa a més líder. No era primer el conjunt vallesà des de feia 10 mesos, després de la J10 del curs passat (recuperar la jornada).

  • I 'repetidors'... per baix. És en zona de descens després de la 1a jornada, com fa un any, el Figueres, únic equip que hi repeteix. Els figuerencs només van ser en descens el curs passat les dues primeres jornades, el mes d'agost de 2013.


  • En canvi, sense "repetidors" als gols. És la primera vegada les últimes quatre temporades en què cap jugador ha marcat més d'un gol a la primera jornada. Per tant, el màxim golejador del grup català de Tercera són tots els disset que han anotat una diana en aquesta primera cita del curs


  • Julián García 'Juli' (Prat) marcava en una jornada inaugural... com ja va fer el curs passat, amb el Cornellà al Nou Sardenya. Com fa dotze mesos, el gol no evitava la derrota del seu equip.

  • Debut històric... i amb història. L'estrena a la categoria del Sabadell B es tancava amb un vespre doblement històric. Debut... i victòria, a Palamós, amb gol de falta de Marc Burgos, un altre nom per als registres de l'entitat escapulada.
Marc Burgos celebra el gol a Palamós // CESabadell.cat

  • Més debuts. Dels tres ascendits, dos tancaven la jornada inicial amb triomf: el Peralada (1-0 davant el Vilassar de Mar) i el citat Sabadell B a Palamós (0-1). El tercer nouvingut de Primera Catalana, el Martinenc, queia al camp de la Muntanyesa (1-0). El Prat, nouvingut també, descendit de Segona B en aquest cas, també queia a casa contra el Masnou (1-2).

  • Pedro García. El davanter de la Muntanyesa donava, amb el gol, el triomf als de Nou Barris al duel barceloní contra el Martinenc. García, el tete, segueix golejant al grup català de Tercera. Fa tres cursos, gols amb el Prat; fa dos, amb el Santboià; i el passat, dianes amb la samarreta del Terrassa. El gol no s'entrena, es té.

  • Fort a casa. L'Ascó comença la temporada com va començar l'anterior: guanyant al Municipal i intentant recuperar la solidesa com a local que el va fer mantenir-se en zona de protagonistes positius fins les últimes jornades del curs passat.
Felicitacions al gol d'Edu Vives // Iris Solà - FC Ascó

  • Estrenes a les banquetes. Els debuts de tècnics a les banquetes de Tercera s'han tancat amb aquest balanç: una victòria (Martín Posse, Pobla) i tres derrotes (Jordi Martínez, Palamós, Diego Morata, Manlleu, i Iván Moreno, Vilafranca).
Gilberto (Castelldefels), en el partit a la Pobla // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels


  • Boris Garrós (Rubí) marca en el seu partit de retorn a Tercera, després d'un curs a Segona B (Sant Andreu i Prat). No marcava en partit de lliga a la categoria des del 7 d'abril de 2013... contra el seu actual equip (Cornellà 4-0 Rubí). Va marcar després al play-off en què el Cornellà va caure contra el Deportivo B. Curiosament, Boris ja va marcar a la jornada inaugural la temporada 2012/2013 (Cornellà 4-0 Santboià).

  • Estrena sense gol. L'Europa empatava a casa (al Nou Municipal de Santa Coloma, exili provisional) i no marcava... per primer cop en les últimes estrenes. Els escapulats encadenaven dues victòries i un empat en els últims tres inicis de temporada. El marcador a zero significa el tercer partit seguit en lliga de l'Europa sense marcar (no va anotar ni a la J37 ni a la J38 del curs passat). Si comptem el play-off, els escapulats han marcat un gol en els seus últims 7 partits.
Nous fitxatges: Diego, ex-Europa, ara al Terrassa, i l'escapulat Pastells // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Raúl Barriendos (Cerdanyola) també tornava a la categoria, en què havia jugat fins fa dos cursos amb la Muntanyesa (la dels miracles), primer, i amb el Terrassa després. Marca un gol a la categoria gairebé tres anys després de l'últim. Va ser el 6 de novembre de 2011 (Gramenet 2-2 Muntanyesa).

  • Feia 9 mesos que David López, defensa ara al Rubí i el curs passat a la Rapitenca i el Cerdanyola, no marcava un gol. Va ser el 24 de novembre de 2013, amb doblet al triomf de la Rapitenca contra el Gavà (2-1). Són, per tant, nou mesos exactes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada