dissabte, 6 de setembre del 2014

Resultats J3

"El Peralada manté el ple"

El triomf dels homes de Nacho Castro al duel altempordanès davant el Figueres manté el conjunt gironí amb ple de victòries (3 de 3), sense encaixar cap gol després de 270 minuts de competició i, ara, al capdavant en solitari de la classificació, amb 9 punts.

El Peralada ha superat el Figueres (1-0) // UEFigueres.cat

Aquests són els resultats de la J3:

DISSABTE, 6 DE SETEMBRE
Ascó 2-1 Vilassar de Mar (Albert Virgili i Asier Eizaguirre / Albert Aybar 'Peque')
Rubí 1-1 Masnou (Ferran Vila / Álex Gutiérrez 'Guti')
Santfeliuenc 4-2 Manlleu (Iván Peralta -3- i Carlos Cano / Jordi Aumatell i Pol Coll)
[Seguiment: FC Ascó, CD Masnou i En directe a Les Grasses]

DIUMENGE, 7 SETEMBRE
Pobla Mafumet 2-1 Sabadell B (Álvaro Fernández -2- / David Díaz 'Bicho' -pp-)
Prat 1-2 Vilafranca (Ferran Vega 'Ferri' / Santi Triguero i Dani Antolínez)
Peralada 1-0 Figueres (Aleix Feixas -p-)
Cerdanyola 5-0 Martinenc (Quim Solano -2-, Melo Cortés -p-, Ramon Fernández i Francis Infante)
Muntanyesa 4-0 Terrassa (Marc Masip, Uri Escabrós, Joshua Ortiz i Andrés Borges)
Europa 4-0 Castelldefels (Javi Sánchez -2-, Ramon Rovira i Alberto González)
Gavà 2-0 Palamós (Xavi Civil -2-)
[Seguiments: CE SabadellCF PeraladaCerdanyola FC, CF Muntanyesa, CE Europa i en directe al Municipal Sagnier i la Bòbila]

CLASSIFICACIÓ

Així queda la classificació del grup català de Tercera després de la J3:

Gols: 33

Resultats: 8 victòries locals, 1 empat i 1 victòria visitant
Màxim golejador: Carlos Cano i Iván Peralta (SFC), Xavi Civil (GAV) i Javi Sánchez (EUR), 3 gols

Apunts de la jornada

Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

Vam passar pel... Santfeliuenc 4-2 Manlleu [text de Carlota Martí]

Se citaven Santfeliuenc i Manlleu després de seguir dos camins molt diferents i a les Grasses, lluny de trobar-se, s'han separat encara més. Sis punts marquen ara la distància entre tots dos equips després de la victòria per 4-2 dels d'Andrés González. I és que tot i ser el primer en avançar-se en el marcador, el conjunt osonenc acabaria condemnat per set minuts bojos en què el Santfeliuenc es col·locaria 3-1. Entre càmeres vigilants d'equips rivals i "vips" entre les grades -Joan Sabaté "Maradona" de les Rambles, Ilie Sánchez o Edu Bedia- el domini i les ocasions van ser a l'inici per un Manlleu que va trobar el premi al final del primer quart d'hora gràcies a un gol de murri de Jordi Aumatell. El 0-1, però, va ser com el regal de comiat d'un Manlleu que es diluiria i desapareixeria de la gespa de les Grasses fins el final de la primera part. Els baixllobregatins ho aprofitarien i protagonitzarien set minuts màgics que deixarien el marcador en 3-1 gràcies a dos gols d'Iván Peralta i a un d'un Carlos Cano en estat de gràcia. El descans seria la millor medicina pels visitants que al segon temps tornarien en sí i, en un córner, Pol Coll trobaria el 3-2. Amb el Manlleu a només un gol de l'empat i amb 33 minuts per aconseguir-lo, els intents osonencs toparien amb Santi que al 72’ aturaria una ocasió claríssima de Manel Sala i, poc després, l'àrbitre no xiularia unes possibles mans dins l'àrea local. El Santfeliuenc gestionaria bé el tempo i els canvis del partit i en els últims cinc minuts tornaria a fer mal; primer, amb un Edgar que no arribaria a la pilota per mil·límetres i, després, amb un Peralta que, ara sí, superaria Barragán amb un globus i celebraria el seu hattrick. Un 4-2 entre dos equips amb alguns punts en comú; valents, desvergonyits, amb un futbol atrevit però a vegades imprecisos i precipitats. Atributs que sumats a un joc directe i eficaç i a una davantera que va sobrada de pólvora –un Cano que ha sucat en les tres jornades i un Peralta que s'ha estrenat amb un triplet- deixen els locals en zona de privilegi. La creu és per un Manlleu menys encertat en atac, més dèbil en defensa i que se'n va sense res, amb Jandro lesionat i amb només un punt sumat en aquest inici de campionat. Els osonencs confien en què el seu camp sigui el bàlsam que necessiten per curar les ferides.

El gol d'Aumatell va ser capgirat pel Santfe // Viu el Manlleu

Vam passar pel... Prat 1-2 Vilafranca [text de Roger Sánchez]

El Vilafranca va sorprendre el Prat a casa com ja havia fet el Masnou fa dues setmanes, en una estructura de partit amb diverses similituds però amb un conjunt potablava que va esmenar a la segona part uns fluixos 45 minuts inicials. El Vilafranca va controlar el partit ben aviat, en un tram inicial de 20 minuts sense opcions clares. Al bàndol local només la verticalitat de Juli semblava intentar trencar el guió, però les dues línies més endarrerides del Vilafranca gairebé no van participar. Excel·lia el pòquer atacant disposat per Iván Moreno: Víctor Oribe jugant entre línies, molt còmode especialment a la primera part; Iván Montané 'Munta' molt profund per la dreta; i Bernat Puig i Santi Triguero permutant entre l'espai del 9 i la banda esquerra. Al minut 25, Triguero caçava una pilota dins l'àrea i no la desaprofitava per obrir el marcador. Com va passar al partit davant el Masnou, el Prat topava amb un gol visitant i quedava encara més noquejat, davant un Vilafranca que s'agradava, que dosificava bé els esforços i que fins i tot hauria pogut ampliar el marcador. Al descans era evident que el Prat havia de canviar alguns elements, bàsicament perquè la sensació del primer temps era que no havia actuat d'equip local. I els jugadors van complir en aquest aspecte. Un canvi al descans, marxava Sascha i entrava Ferran Vega, 'Ferri'. La intensitat de Juli a l'esquerra, a la qual es va sumar un elèctric Pedro Bilbao, van activar la parròquia del Sagnier. El Vilafranca va recular (impuls lògic) i les opcions pratenques van començar a caure. Oriol Molins xutava alt... i tres minuts després, una excel·lent incursió de Bilbao per la dreta acabava amb pilota a l'àrea, deixada de molta qualitat tècnica de Juli i gol de Ferri, la seva primera diana com a amateur. Era l'empat, a 25 minuts del final. L'escenari havia canviat i el Vilafranca, potser a diferència del Masnou, havia vist com l'empenta local l'havia fet trontollar una mica. Van ser minuts d'incertesa, primer; i de molts nervis (en ambdós bàndols), després. L'entrada de Llobet també va reactivar l'atac pratenc. Els locals s'apropaven a l'àrea de Marc Ramírez, buscaven el gol del triomf, però no concretaven opcions de molta claredat. El Vilafranca arribava dempeus als minuts finals... i resolia al partit gràcies a dos dels jugadors de refresc. Dani Antolínez obria jugada... i la completava, després d'obrir a l'esquerra i acabar rematant una centrada de Guti. Segon triomf seguit per als penedesencs i segona derrota a casa del Prat. És d'hora, no és moment de conclusions ni de sentències definitives, i Pepe Delgado, míster potablava, té clar el camí: "Perdem el partit per la incontinència defensiva; sóc conscient que cal millorar, tinc clar què s'ha de fer i ho aconseguirem".

Sortida dels equips, amb Triguero i Texeira de capitans // Lluís Montaner

Vam passar pel... Gavà 2-0 Palamós [text de Roger Sánchez]

Gavà i Palamós van protagonitzar a la Bòbila un duel d'estructura estranya, ja que el primer temps va oferir molta riquesa tàctica, si bé poques opcions clares, i la segona part va ser completament plana, només trencada per una genialitat de Xavi Civil que assegurava la victòria gavanenca. Amb el tècnic palamosí, Jordi Martínez, a la graderia sancionat i amb el seu homònim gavanenc, Albert Poch, dempeus en tot moment, el partit es va iniciar amb el Gavà duent la iniciativa i amb els seus atacants oferint mobilitat i opcions de gol. Grau era el primer a avisar, amb una rematada de cap que sortia alta. Podia semblar pels primers deu minuts que el Palamós buscaria les seves opcions a la contra, però una rematada al pal d'Axel Vizuete va ser la primera declaració d'intencions d'un conjunt empordanès que va fer bon futbol durant la mitja hora prèvia al descans. Abans, però, el Gavà s'avançava al marcador amb un gol de 9 pur de Xavi Civil, recollint una pilota a l'àrea i enviant-la de xut creuat al fons de la porteria de Castilla. Grau, Civil o la omnipresència de Juli reactivaven el joc atacant del Gavà, secundats pels dos laterals tot terreny, Luca Ferrone i Juanito. Però com assenyalàvem abans el Palamós no perdia, per res, la cara al partit. Amb Alberto Manga (exgavanenc) comandant la nau, els empordanesos tenien la pilota, combinaven amb desimboltura, però no concretaven les sensacions amb elements tangibles. El descans tancava un primer temps agradable de veure, molt interessant des del punt de vista tàctic. L'habitual baixada física del segon temps va veure's acompanyada per una certa inacció dels dos conjunts. Ni opcions clares, ni joc destacat. Només jugades aïllades i molta disputa al mig del camp. Els palamosins perdien Javi Morales per lesió al minut 60. I deu minuts després, una passada llarga cap a Xavi Civil la convertia l'ex del Cornellà en una jugada que valia els tres punts (assegurar-los, si més no). El xut amb efecte que significava el 2 a 0 tancava figuradament el partit. El Palamós quedava tombat, intentava buscar la porteria del Gavà amb més inèrcia que idees, i el Gavà va intentar al tram final ampliar el marcador, amb una opció molt clara d'Orellana que avortava Castilla. Els palamosins segueixen sense sumar, malgrat una imatge correcta al primer temps, i els gavanencs obtenen el segon triomf en tres jornades, tots dos a casa.

Xavi Civil, un dels homes més actius del Gavà // Facebook CF Gavà

• 9 de 9, 3 amb 3. El Peralada, ascendit aquesta temporada de Primera Catalana, és el primer líder en solitari de la temporada. Els altempordanesos sumen ple de victòries després de tombar el Figueres (1-0) al duel comarcal. Són líders amb xifres impecables: es mantenen invictes i imbatuts, i han assolit tres triomfs... amb tres gols marcats, un per partit. Agafen al capdavant el testimoni del Rubí, líder les dues primeres setmanes.
Aleix Feixas transforma el gol del triomf del Peralada // CF Peralada

• Perfil local. La jornada ens deixa 8 triomfs dels equips que jugaven a casa. Tots els partits, excepte l'empat entre Rubí i Masnou i l'única victòria a domicili del cap de setmana, la del Vilafranca al Prat. En els últims dos cursos el màxim de triomfs locals en una jornada era de 7 partits. A la jornada de diumenge tarda, de fet, els cinc partits es tancaven amb victòria per a l'equip de casa, per un balanç golejador global de 16 a 0.
La Pobla Mafumet superava el Sabadell al duel de filials // CESabadell.cat

• Iván Peralta. El davanter del Santfeliuenc signava dissabte el primer hat-trick de la temporada. Peralta, que el curs passat (el va iniciar lesionat) va marcar 3 gols, precisament, a les tres últimes jornades, inicia la temporada amb tres dianes de cop. L'últim triplet a Tercera l'havia anotat l'última jornada del curs passat el davanter Roger Matamala, llavors al Rubí, ara al Badalona, i va ser contra el Santfeliuenc.

Peralta, amb la pilota del partit per celebrar el hat-trick // Joaquín Rivas

• Golejada. El Cerdanyola tombava el Martinenc amb la golejada de la temporada... i amb un triomf històric per als locals. En el seu segon curs a la categoria (l'estrena va ser el curs passat), els de Toni Carrillo obtenien la golejada històrica a la categoria. En cap dels 40 partits anteriors (els del curs passat i les dues primeres jornades d'aquest curs) el Cerdanyola havia marcat més de tres gols. Les tres dianes (estrenades al Nou Sardenya, amb l'1-3 de l'inici de la temporada anterior) eren el màxim registre dels vallesans, que van aconseguir en cinc partits. El triomf més ampli a casa era fins ara el 3 a 0 aconseguit davant el Vilafranca.

El Cerdanyola golejava el Martinenc a la Bòbila // Dani Falcón

• Locals eficaços. Apel·laven aquest curs a ser sòlids a casa (com solia ser habitual) com a base per assolir els objectius, i Gavà, Ascó, Muntanyesa, Pobla Mafumet, Santfeliuenc i el líder Peralada obtenien aquesta setmana el dos de dos com a locals. Els asconencs superaven dissabte el Vilassar de Mar, amb el segon gol del curs d'Asier Eizaguirre, exdavanter del Reus.

L'Ascó tornava a sumar els tres punts a casa // Iris Solà - FC Ascó

• Gols escapulats. Després d'uns quants partits amb crisi golejadora (havia anotat 2 dianes en els últims 8 partits oficials) l'Europa anotava 4 gols contra el Castelldefels que el col·loquen a la segona plaça, amb un balanç golejador global que ho diu tot: 5-0. Curiosament, els de Pedro Dólera no marcaven més d'un gol des del 13 d'abril... al mateix escenari, el Nou Municipal de Santa Coloma, llavors actuant com a visitant: 1-7 davant la Gramenet. Javi Sánchez, autor d'un doblet, se situa al capdavant de golejadors de Tercera, compartit amb tres futbolistes més, tots amb tres gols.
Javi Sánchez després d'obrir la llauna // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Gol 500... sense premi. El davanter del Prat, Ferran Vega 'Ferri' marcava aquest diumenge el gol 500 del conjunt potablava a Tercera, segons explicava el company d'El Prat Esports, Manolo Gol. El gol que marcava davant el Vilafranca era, a més, el primer gol de Ferri com a futbolista amateur.
Celebracions pel gol de Ferri // Francisco Carrasco - AEPrat.com

• Retorns golejadors. Tornaven a marcar un gol a Tercera després d'haver deixat la categoria els últims cursos dos jugadors a destacar. Marc Masip obria el triomf de la Muntanyesa després de jugar els últims temps a Primera Catalana, a l'Horta i el Granollers. Masip feia 2 anys i 10 mesos que no marcava un gol a la categoria. L'últim va ser el 6 de novembre de 2011, en un Santboià 2-3 Terrassa. Marcava després de més de tres anys sense fer-ho a Tercera Carmelo Cortés 'Melo'. El defensa del Cerdanyola, que ha jugat al Sant Andreu, a Segona B, els últims cursos, va anotar el seu últim gol a la categoria al tram final del curs 2010/2011, amb el Cornellà. Una temporada en què va ser màxim golejador de la categoria, amb 20 dianes.

• Invictes i imbatuts. Segueixen invictes, és a dir, sense perdre, 7 equips. Són els cinc primers classificats (Peralada, Europa, Rubí, Santfeliuenc i Pobla Mafumet) i dos equips que sumen 5 punts, Masnou i Cerdanyola. Segueixen imbatuts, és a dir, sense encaixar cap gol després de 270 minuts de competició, 2 equips. Són els dos primers classificats, el Peralada i l'Europa.

• Per estrenar-se. Segueixen sense sumar cap punt, és a dir, amb ple de derrotes, els tres equips que formen la zona de descens: Palamós, Figueres i Castelldefels. Segueixen sense marcar després de 270 minuts dos equips, Terrassa i Figueres.