dissabte, 13 de setembre del 2014

Resultats J5

El Peralada recupera el liderat en solitari de la categoria just abans de l'aturada pels partits de la selecció amateur. El Rubí, segon, el segueix de prop. Per sota, tot s'ha quedat tal com havia començat amb Prat, Terrassa i Martinenc ocupant les tres últimes places.

L'Ascó ha tornat a guanyar al seu camp // Iris Solà - FC Ascó

Aquests són els resultats de la J5:

DISSABTE, 13 DE SETEMBRE
Santfeliuenc 0-1 Vilassar de Mar (David Gascón)
[Seguiment en viu a les Grasses]

DIUMENGE, 14 DE SETEMBRE

Cerdanyola 2-1 Terrassa (Josu Rodríguez i Carmelo 'Melo' Cortés / Jaime Fuentes)
Muntanyesa 2-0 Castelldefels (Toni Pérez Torán i Pedro García)
Pobla Mafumet 1-3 Palamós (Abel Rita / Axel Vizuete -2- i Sergi Arimany)
Ascó 2-0 Figueres (Albert Virgili i Genís Soldevila)
Peralada 4-2 Masnou (Joan Pons, Ignasi Pastor i Joan Coromines 'Coro' -2- / Antonio Martín 'Ñito' i Edu Domingo)
Manlleu 3-1 Martinenc (Maik Molist -2- i Martí Soler / Aleix Vall)
Rubí  2-2 Vilafranca (Boris Garrós i Aitor Torres / Santi Triguero i Kiki -pp-)
Gavà 1-0 Prat (Xavi Civil)
Europa 1-1 Sabadell B (Ignacio Rosillo / Oriol González -p-)
[Seguiments: Cerdanyola FC, en viu a Nou Barris i Santa Coloma, Palamós CF, FC Ascó, CF Peralada, AEC Manlleu, Lluís Montaner i AE Prat]

CLASSIFICACIÓ

Classificació després de la J5:

Gols: 29

Resultats: 6 victòries locals, 2 empats i 2 victòries visitants
Màxim golejador: Axel Vizuete (Palamós), 5

Apunts de la jornada

Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

Vam passar pel... Santfeliuenc 0-1 Vilassar de Mar [text de Carles Garcia]

Partit molt complicat amb el que s'ha trobat el Santfeliuenc al seu propi camp. Els d'Andrés González se les prometien molt felices durant els primers minuts de partit, en els que han estat els amos absoluts de la pilota i han assetjat els maresmencs amb una primera ofensiva. Al minut 11, però, una jugada de David Gascón ha acabat amb la pilota al fons de la xarxa del porter Santi. Un gol que significava el 0-1, marcador que acabaria sent definitiu.

Amb tot, abans del xiulet final encara quedaven 79 minuts de futbol en els que s'ha pogut veure absolutament de tot. Els de Toni Romero s'han apoderat amb l'esfèric i el control del joc, en part gràcies a la permissivitat arbitral que ha fet enfurismar la parròquia local, però tot i les bones combinacions de contraatac no han pogut trobar un segon gol que els donés una mica de tranquil·litat.

A la represa, els blanc-i-blaus han sortit a per totes amb la intenció de passar per sobre d'un Vilassar que no s'ha deixat atropellar i que ha vist com els pals i les imprecisions dels baixllobregatins s'aliaven amb la seva fortuna. A les acaballes del partit Carlos Cano ha signat una grandíssima jugada individual per banda en la qual, després de perdre la pilota, acabava colpejant les mans d'Imanol. Una acció que s'ha vist acompanyada d'una empenta al defensa José i que li ha valgut una doble targeta groga instantània que l'ha enviat a la dutxa abans d'hora.

Al final, victòria per la mínima del Vilassar de Mar que, després de 4 partits (3 d'ells fora de casa), ja suma 6 punts i manté una dinàmica molt similar a la del final del curs passat. El Santfeliuenc, amb 5 partits disputats, arriba a l'aturada amb 10 punts i una única derrota.

Vam passar pel... Muntanyesa 2-0 Castelldefels [text de Carles Garcia]

Nou Barris segueix sent una festa // ÀLEX GALLARDO - UE Castelldefels | GallardoPhoto.com

Tercera victòria de la Monta a Nou Barris en el tercer duel que hi ha disputat. Si tot segueix com fins ara, La Bombonera, tornarà a ser un fortí per l'equip d'Antonio Escudero. El rival que visitava avui el feu groc-i-negre era el Castelldefels de Lluis Albelsa, un conjunt que no aconseguia els primers punts fins dimecres passat i que avui ha tornat a caure en la senda de la derrota.

Els locals han saltat al terreny de joc amb molta gana i intenció. Tanta que, de no ser pels refusos del porter Planagumà, el matx podria haver arribat al descans amb tota la feina feta. Al segon temps, l'equip de casa ha decidit no perdonar-ne ni una més i, al minut 69, ha vist la llum amb un gol de Toni Pérez Toran, precedit per una jugada dins l'àrea d'un Oriol Escabrós molt actiu. L'1-0 ha activat una mica la intensitat dels mariners, que s'han volcat un pèl més en atac a la recerca del gol de l'empat, però tan sols un parell de xuts llunyans de Gilberto han intentat inquietar la tranquil·litat de Tato Burgada.
Precisament, el porter groc-i-negre, ha estat l'artífex de la jugada que acabaria suposant la sentència. Una passada llarga cap a Toni Pérez al centre del camp ha descol·locat els rivals, i Pedro García, que arribava en cursa des del darrere, ha rebut la pilota del seu company per encarar Planagumà i fer el 2-0 definitiu. Així doncs, victòria de la Monta que suma el seu novè punt i deixa tocat el Castelldefels just abans de l'aturada de la competició.

Vam passar pel... Europa 1-1 Sabadell B  [text de Carles Garcia]

Ignacio Rosillo ha celebrat així el gol de l'1-0 // ÀNGEL GARRETA - CEEUROPA.CAT

Empat amarg per l'Europa, que ha vist com el Sabadell B li prenia dos punts al darrer sospir de partit amb un penal comès per Alberto, i que ha deixat l'afició gracienca amb un pam de nas quan ja veia la victòria assegurada.

Els de Dólera han signat un partit notable en defensa, on no han patit pràcticament durant els 90 minuts. En atac, els escapulats han intentat generar perill sobre la porteria arlequinada, però els ha costat agafar el ritme fins que al minut 35 Ignacio Rosillo rebia una pilota al bell mig de l'àrea, totalment lliure de marca, que ha rematat a la perfecció per fer l'1-0. A la segona meitat, els vallesans han augmentat la pressió i l'agressivitat en el joc, que també s'ha contagiat en els escapulats sense passar el límit del permès. Al minut 52, el col·legiat ha assenyalat penal de Marc Ahufinguer sobre Camacho, que encarava tot sol el porter visitant, i ha vist la targeta vermella directa. El mateix Camacho ha picat el penal però el porter li ha endevinat la intenció.

Abans del final, Javi Sánchez també ha desaprofitat una sensacional passada de Nils a porteria buida, que podria haver suposat la sentència i ha acabat fora. I al minut 92, quan tothom donava el duel per tancat, Alberto ha fet caure un rival dins l'àrea i l'àrbitre ha indicat penal. Oriol, des dels onze metres, no ha perdonat i ha fet l'empat definitiu d'un partit molt físic que trenca la ratxa d'imbatibilitat dels escapulats.

• Líder. El Peralada arriba a l'aturada com a líder, únic equip que ha sumat 4 gols... i primer equip que s'avança al marcador davant el Masnou aquest curs. Els maresmencs cedien a l'Alt Empordà la primera derrota del curs
El Peralada estrenava, a més, samarretes // CF Peralada

• Dos capdavanters. A les cinc primeres jornades hem viscut dos equips al lideratge: el Peralada (2 jornades) i el Rubí (3). Els rubinencs, a més, són l'únic equip que no ha sortit de les places de play-off en cap moment aquest curs.

• Segon cop. Després de tres derrotes inicials, el Palamós obtenia una victòria de pes al camp de la Pobla Mafumet (1-3). Un 6 de 6 que allunya una mica més els empordanesos de la zona de perill. Destacava al triomf el davanter Axel Vizuete, autor d'un doblet... que el situa com a màxim anotador, amb 5 dianes.

• S'acaba la ratxa. Després de marcar un gol a cada una de les primeres quatre jornades, Carlos Cano (Santfeliuenc) no podia complir amb la cita aquesta setmana, en la derrota dels blanc-i-blaus davant el Vilassar de Mar (0-1). Cano, a més, era expulsat. Caldrà esperar a la J7 per veure'l reaparèixer.

• Pòquers. Dos jugadors anotaven aquest diumenge el seu quart gol del curs en cinc jornades, els dos a més a més immersos en dinàmiques curioses. Santi Triguero (Vilafranca) anotava de falta a Rubí el quart gol del curs... en quatre jornades seguides. I Xavi Civil (Gavà) marcava en el triomf dels gavanencs davant el Prat. Res estrany, ja que Civil ha marcat les seves quatre dianes en els tres partits dels blaugrana com a locals... tots tres, victòries.

• Connexió Manlleu-Vic. Els tres gols del triomf del Manlleu davant el Martinenc (3-1) els marcaven exjugadors del Vic, màxim rival del conjunt quadribarrat. Maik Molist i Martí Soler formaven part del conjunt vigatà que va militar a Tercera per últim cop el curs 2012/2013. Va ser llavors quan tots dos futbolistes van marcar els seus últims gols a la categoria. Maik Molist no marcava a Tercera des de l'1 de maig de 2013; i Martí Soler, des del 17 de febrer d'aquell mateix any. La connexió Vic-Manlleu no és gens estranya, des del moment en què els dos clubs són punta de llança al futbol osonenc. Al Vic hi juga Fran, segon porter de Barragán al Manlleu fa dos cursos; i al Manlleu també juga (i marca, 2 gols fins ara) Pol Coll, un dels homes més destacats per als vigatans els últims anys.
El 2-1 de Molist al 91' era decisiu // Viu el Manlleu

• As a la màniga. El Cerdanyola superava el Terrassa al duel veïnal (2-1), manté la imbatibilitat a casa... i compta amb un as a la màniga. Els de Toni Carrillo disputaran diumenge vinent el partit corresponent a la J4 al camp del Vilassar de Mar. Si guanyessin, es col·locarien, directament, segons. Al triomf contra els egarencs, gols de deos exjugadors del Sant Andreu: Josu Rodríguez i Melo Cortés.

• Jaime Fuentes. L'excapità del Prat, ara jugador del Terrassa, ha marcat els dos únics gols dels homes de Pirri a la lliga fins ara, els dos seguits (empat davant l'Ascó dimecres i gol per retallar distàncies diumenge a Cerdanyola). El gol de Jaime a Cerdanyola és un golàs amb totes les lletres. Cal veure'l. Al Pantalla #3div5 serà cita ineludible.
Josu s'estrenava com a golejador al Cerdanyola // Cfc.cat

• Invictes. Només 3 equips segueixen invictes... i només un és en play-off. El Rubí no ha perdut després de cinc jornades, i suma 11 punts; l'Europa tampoc ha caigut, però el fet de sumar tres empats el manté un punt per sota dels llocs de privilegi; i el Cerdanyola és el tercer invicte, amb un partit menys; com dèiem dos paràgrafs per sobre, si guanya diumenge al partit pendent serà segon, arrabassant-li el lloc al Rubí.

• Imbatuts... ja no. L'Europa, únic equip que encara no havia encaixat cap gol a la lliga, veia com Oriol González, del Sabadell B, anotava des del punt de penal al minut 92 el gol que suposava l'empat dels arlequinats... i la primera diana que encaixa Rafa Leva en lliga després de 452 minuts de competició.
El Sabadell B jugava amb 10 homes per expulsió de Marc Ahufinger // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Imbatuts parcials. Li queda el petit "consol" per ara a l'Europa de ser l'únic equip que no ha encaixat a domicili (en dos partits). Com a locals hi ha tres equips que mantenen porteria a zero, si bé amb diferències als partits jugats. Són el Vilassar de Mar (només ha disputat un duel al Xevi Ramon), el Masnou (dos partits, dos 0-0, a casa) i la Muntanyesa, que sí que ha jugat tres duels ja a Nou Barris.

• Buscant l'estrena. Dos equips als que s'esperava (i m'atreviria a dir "s'espera") en una zona més alta es mantenen, amb l'arribada de l'aturada, com els únics que encara no han guanyat. Les ratxes del Terrassa i del Prat preocupen. No han sumat encara tres punts, i són els equips menys golejadors de la categoria. Els vallesans han marcat dos gols fins ara (els dos de Jaime Fuentes) i els potablava, tres (com Castelldefels, Figueres, Sabadell B i Vilassar de Mar).
El Prat queia al camp del Gavà // Francisco Carrasco - AEPrat.com

• Primera derrota. Obrien el compte de derrotes aquesta J5 el Masnou i el Santfeliuenc. Els masnovins queien a Peralada tot i col·locar-se 0-2... i vivien els primers minuts anant a remolc al marcador aquest curs. El Santfe perdia a casa contra el Vilassar de Mar però segueix en places de privilegi.

• 3 de 3 a casa. Són places que volen esdevenir, tirant de tòpic, fortins, i de moment l'objectiu dels equips que hi juguen com a locals es compleixen. Muntanyesa, Ascó, Peralada i Gavà mantenen el ple, 3 partits, 3 victòries, a casa. El cas més vistós és el del líder Peralada, i el de la Monta, que a més ha mantingut la porteria a zero en els tres partits disputats a Nou Barris.

• Pes local. Una setmana més, 6 victòries d'equips que jugaven a casa, que configura un inici de temporada amb molt de pes dels triomfs locals. Ja són el 57% dels partits disputats fins ara, quan les temporades anteriors s'havien tancat amb dades al voltant del 40%. És d'hora, però, per treure conclusions.

• Més golejador: Rubí (11) | Més golejat: Martinenc (13)

• Menys golejador: Terrassa (2) | Menys golejat: Europa (1)