dissabte, 18 d’octubre del 2014

Resultats J9

"El Peralada segueix colíder, amb un nou acompanyant: l'Europa"



L'Europa ha estat l'únic conjunt dels sis primers classificats capaç de guanyar el seu partit. Al davant hi havia la Pobla Mafumet, fins avui colíder de la categoria i que acabava cedint aquest honor als escapulats. El Peralada, que ara és segon (per goal average) empatava amb el Prat i cedia els primers punts a casa. Per sota, no hi ha hagut canvis amb Prat, Figueres i Castelldefels ocupant encara les últimes tres places.


Carlos Guzmán controla una pilota durant l'enfrontament amb la Pobla // ÀNGEL GARRETA - CEEuropa.cat

Aquests són els resultats de la J9: 


DISSABTE, 18 D'OCTUBRE
Vilassar de Mar 1-3 Terrassa (Sergio Mendoza / Víctor Merchán i David Batanero 
-2-)
Santfeliuenc 2-3 Masnou (Daniel Maldonado 'Maldo' i Iván Peralta / Adri Sánchez i Antonio Martín 'Ñito' -2-)

DIUMENGE, 19 D'OCTUBRE
Gavà 3-1 Rubí (Adrià Grau, Sergio López i Gerard Zambudio / Boris Garrós -p-)
Europa 2-1 Pobla Mafumet (Alex Poves -2- / Stéphane Emanà)
Martinenc 0-0 Figueres
Cerdanyola 1-3 Sabadell B (Albert Cuadras / Pol Moreno, Sandro Toscano i Ernest Forgas -p-)
Ascó 2-1 Vilafranca (Iván Cristino i Sergi Galceran / Bernat Puig)
Muntanyesa 2-0 Palamós (Pedro García i Toni Pérez Torán)
Manlleu 1-0 Castelldefels (Manel Sala)
Peralada 1-1 Prat (Jordi Cruz / Julián García 'Juli')

CLASSIFICACIÓ 

Classificació després de la J9:




Gols: 28

Resultats: 5 victòries locals, 2 empats i 3 victòries visitants
Màxim golejador: Santi Triguero (Vilafranca) i Xavi Civil (Gavà), 7 gols /// Veure llistat


Apunts de la jornada
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

Vam passar pel... Santfeliuenc 2-3 Masnou [text de Carlota Martí]
Els aficionats del Santfeliuenc somiaven amb mirar la classificació del grup 5 de Tercera, tancar el llum i anar-se’n a dormir amb la imatge al cap del seu equip al capdavant de la taula. El històric liderat, però, haurà d’esperar. Els d’Andrés González es creuaven amb un vell conegut, un Masnou a qui el curs passat van ser incapaços de superar. A les Grasses, ara, es viuria un partit igualat però boig, amb constants variacions en el marcador, domini a ràfegues del partit per part dels dos conjunts, dues remuntades i gairebé més gols que ocasions clares de gol.

En la primera opció amb perill dels masnovins, al 4’, arribava el 0-1 d’Adri després d’una centrada des de la dreta de Jonathan Toledo. Els blanc-i-blaus, però, reaccionarien ràpid i només dotze minuts més tard Maldonado aprofitaria un mal refús de Guillem per rematar i col·locar l’1-1. Amb l’empat en el marcador, vindrien els millors minuts del Santfeliuenc sobre la gespa. Els locals es farien amb la possessió de la pilota i provarien d’arribar amb velocitat i per les bandes a la porteria de Pociello. El domini dels d’Andrés González, però, no es traduiria en ocasions i ja a punt del final de la primera meitat, el Masnou tornaria a trepitjar l’àrea rival i Èric Blasco cauria i donaria als de Miguel López l’opció des dels onze metres d’anar-se’n al descans amb la victòria parcial. El mateix Blasco seria l’encarregat de llençar un penal que aturaria Santi Pérez i faria embogir al públic de les Grasses.

A la represa, Peralta, sol, perdonaria el segon pel Santfeliuenc en una acció dins la petita. El perill arribaria, sobretot, a pilota aturada i al 62’, un córner picat pels locals acabaria als peus de Peralta, que, ara sí, al segon pal, faria el 2-1. Els blanc-i-blaus aconseguien completar la remuntada però el Masnou continuava molt viu. De fet, els maresmencs mostraven una cara molt més vistosa a la segona meitat, portant més la iniciativa i buscant amb major insistència el gol. Una centrada d’Eric a l’àrea la remataria un Ñito acabat d’entrar i tornaria a posar les taules en el marcador. Amb 20 minuts per endavant, el Masnou es feia fort i començava a menjar-se a un Santfeliuenc que s’anava fent petit. Des del córner, Adri enviaria una pilota dins l’àrea que entre Ñito i un defensor enviarien al fons de la xarxa, era el 2-3. El premi a la major efectivitat d’un visitant que, sobretot, a la segona meitat va ser superior a un Santfeliuenc més apagat. Els de Miguel López van tornar a demostrar que són un visitant a tenir molt en compte (només una derrota a domicili i al camp del líder, el Peralada) i els blanc-i-blaus no es van posar el pijama de líder però, tot i la desfeta, encara van dormir abraçats al play-off.  


Vam passar pel... Europa 2-1 Pobla de Mafumet [text de Carles Garcia]

Una acció del partit que col·locava l'Europa líder // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

A Gràcia tocaven les 12 del migdia i el Nou Sardenya tornava a fer aquella olor de puro i clor tan característica d'un partit de Tercera Divisió a la Vila. Europa i Pobla de Mafumet saltaven sobre el terreny de joc per oferir un dels duels més esperats de la jornada. Dos equips cridats a ser a dalt, just on són ara, s'enfrontaven cara a cara en un partit que tenia de tot, excepte avorriment.

Dólera i Posse havien ordenat als seus homes jugar la pilota des del darrere, triangular, obrir-se a les bandes i buscar espais en atac. Una proposta que es complia al peu de la lletra sobre la gespa gracienca. Al minut 14 Sergi Pastells provava amb un xut llunyà que Varo refusava i que quedava davant del central local Alex Cano. El defensa no s'ho pensava dues vegades abans de xutar per rebentar la pilota al fons de la porteria, però l'àrbitre assistent acabava anul·lant l'acció per fora de joc. Un primer avís del que deparava el partit. El filial grana no posava les coses senzilles a un Europa que, més enllà de buscar combinacions en atac havia d'estar més pendent que mai de les accions ofensives del rival. Kike Tortosa, Alfons Serra i Sergi Moreno inquietaven l'àrea escapulada amb arribades perilloses, de la mateixa manera en què ho feien Nils, Poves i Rovira per l'altra banda. Al minut 35, Nils enviava la pilota cap a Poves qui, de primeres engaltava la bola per encetar el marcador.


A la represa, amb una Pobla encara més avocada a l'atac arribava el segon gol dels locals. Padilla centrava la pilota a l'interior de l'àrea i, Poves, una altra vegada, aprofitava l'ocasió per eixamplar distàncies i trobar un punt de respir per l'afició europeista. Però un 2-0 no és un marcador prou ampli quan al davant hi ha un altre dels candidats a coronar-se campió de lliga, i els tarragonins no desistien d'empènyer els jugadors locals cap enrere per defensar uns atacs que trobaven fortuna al minut 83. Kike Tortosa protagonitzava una molt bona cursa pel cantó esquerre i el seu xut acabava colpejant en Emaná, qui desviava la pilota el suficient per batre Rafa Leva i posar el 2-1 al marcador. A partir d'aquí nou partit a Gràcia, amb una Pobla encara més crescuda que no s'aturava fins que el col·legiat assenyalava el camí de vestidors. Al final, victòria de l'Europa, que amb un partit tant seriós com ambiciós aconseguia sobreposar-se a una Pobla decidida a fer mal allà on vagi aquest curs.




  • Nou líder. L'Europa se situa en aquesta J9, per primer cop aquest curs, líder del grup català de Tercera. No ho era des de la J36 de la temporada passada. Els graciencs són el tercer líder del curs. Fins ara també han estat al capdavant el Peralada (5 jornades) i el Rubí (3).
Poves anotava els dos gols escapulats // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • El Rubí hi segueix. El conjunt vallesà, tot i encaixar la primera derrota del curs a Gavà (3-1) es manté en zona de privilegi, situat a la quarta plaça. Els rubinencs segueixen sent l'únic equip que no ha sortit mai fins ara de la zona de play-off.

  • Primers punts que marxen. El Peralada mantenia ple de triomfs (i per tant de punts) a casa... fins l'arribada del Prat. El gol al minut 93 de Juli trencava la possibilitat dels empordanesos d'allargar el ple (veien el 5 de 5 a tocar) i els treia del lideratge en aquesta jornada 9. Els de Nacho Castro mantenen, però, xifres envejables a casa: 13 punts de 15 possibles.

  • No queden invictes. La jornada ha mostrat les primeres derrotes dels dos equips que encara no havien caigut. Rubí i Cerdanyola obrien el compte de derrotes amb el mateix resultat. Els rubinencs perdien a Gavà (3-1); i els verds cedien una derrota a casa contra un conjunt veí, el Sabadell B (1-3). Amb tot, els uns (Rubí) segueixen a play-off; i els altres (Cerdanyola) es mantenen a dos punts del quart.

  • Cap canvi a baix. Els tres equips en zona de descens segueixen sent els mateixos: Prat, Figueres i Castelldefels. Puntuaven pratencs i figuerencs, amb un empat a domicili, però encara tenen la permanència un punt per sobre, marcada pel Palamós. El Figueres segueix sent l'equip que acumula més jornades entre els tres últims (7) seguit de prop per Prat i Castelldefels (6). El conjunt mariner sap segur que a la J10 també hi serà, ja que té el 17è quatre punts per sobre.

  • Primera derrota a domicili. Dos equips que s'estaven mostrant letals fora de casa, i tots dos en play-off, cedien en aquesta J9 la primera derrota a domicili. La Pobla Mafumet perdia al camp del nou líder, l'Europa (2-1), i el Rubí cedia la primera derrota del curs a Gavà (3-1). Els dos equips eren, de fet, els millors del grup a domicili. Ara els ha atrapat el Masnou en els registres fora de casa, amb 10 punts de 15 possibles. Només queda un equip que no ha perdut fora de casa: és el Cerdanyola... que tampoc hi ha guanyat. 4 partits, 4 empats (a un gol).

  • Segona línia. Avancen amb força per darrere del grup capdavanter equips com l'Ascó, el Masnou o el Gavà. Tots tres vencien aquest cap de setmana i es col·locaven ben a prop de la zona preferent. Mantenien solidesa a casa, amb el quart triomf en cinc partits, asconencs i gavanencs; els masnovins s'imposaven a les Grasses (2-3) i segueixen sent un visitant temible.
Iván Cristino obria el triomf de l'Ascó amb un golàs // Iris Solà - FC Ascó

  • Quatre en ratlla. S'apropa a la segona línia el Terrassa, que a Vilassar de Mar capgirava amb tres gols a la segona part la diana inicial de Mendo per als maresmencs. Els egarencs enllacen quatre victòries. Un 12 de 12 que els ha fet pujar nou posicions (de 19è a 10è) i que ha deixat el conjunt vallesà a només dos punts del quart ara mateix.
S'estrenava com a golejador egarenc Víctor Merchán // Juanma Medina - elrepor.com

  • ...i dues seguides. Un altre equip del Vallès Occidental, el Sabadell B també encadena triomfs. Són dos seguits, cinc partits consecutius sense perdre (2-3-0)... i la recuperació del gol. Al conjunt arlequinat li costava marcar (3 gols les primeres 7 jornades), i en els últims dos triomfs ha aconseguit cinc dianes.

  • Sense concessions. La Muntanyesa només ha admès una filtració a casa en lliga aquest curs: el punt que hi va sumar el Sabadell B (0-0). El conjunt de Nou Barris no ha perdut cap partit a casa (4 triomfs i 1 empat) i, el més important, no ha encaixat cap gol en els cinc partits disputats a Nou Barris. Els 13 punts que té la Monta a la lliga els ha sumat a casa.

  • Connexió Santa Coloma. Al triomf contra el Palamós, marcaven per a la Muntanyesa dos clàssics del futbol català, Pedro García i Toni Pérez Torán. Dos futbolistes amb molt de pes al vestidor de Nou Barris... i en èpoques precedents, en altres clubs. De fet, els dos futbolistes van sortir de la Grama (Toni va ser-ne capità fa tres cursos). No només van créixer a la UDA Gramenet, sinó també a la vila colomenca, on ja jugaven al carrer de petits. Els tetes sumaven tres punts per a la Monta.

  • Manlleu i el Municipal. És un cas similar al de la Muntanyesa. El Manlleu guanyava al Municipal (gairebé sobre la botzina) i ha sumat 10 dels 11 punts aconseguits a casa. A domicili, només l'empat de rauxa a Figueres com a balanç positiu. Amb tot, la victòria contra el Castelldefels permet als de Diego Morata mantenir un coixí de 4 punts per sobre de la zona de perill.
Un gol de Manel Sala al 87' tombava el Castelldefels // Andrés Burgos - UECastelldefels.es

  • Primer del Figueres. El conjunt empordanès sumava al Municipal del Guinardó el primer punt de la temporada a domicili. Després de quatre derrotes a les primeres quatre sortides, la Unió estrenava el caseller de punts lluny de Vilatenim... però es manté a zero al de gols: no ha marcat en cinc partits fora.
Pugnen Albur (Martinenc) i Javi Revert (Figueres) // Dani Falcón

  • S'estrena Vilchez. El nou tècnic figuerenc s'asseia a la banqueta del Guinardó però no es podia estrenar amb victòria. Segon debut d'un tècnic a mitja temporada aquest curs, i balanç una mica més positiu que el primer, amb la derrota per a Miki Carrillo en el debut a Castelldefels.
Eduardo Vílchez, a la banqueta del Figueres al Guinardó // Dani Falcón

  • Faltes guanyadores. Els tres gols del Terrassa a Vilassar de Mar, que li servien per capgirar l'1 a 0 amb què havia marxat al descans, s'anotaven de falta. Víctor Merchán, primer; i David Batanero, per partida doble, des de la banda dreta i més centrat, anotaven les tres dianes que donaven el quart triomf seguit al conjunt egarenc.

  • Providencial Unzué. El porter del Gavà es lluïa a la segona meitat aturant un penal a Boris Garrós (que li havia marcat un al primer temps). El llançament hauria pogut significar el 2-2, va sostenir el Gavà... i va acabar sent clau per al triomf blaugrana.
Jesús Unzué, clau a la Bòbila // Jaime Blanco

  • Tres doblets. La jornada es tanca amb 28 gols... i tres jugadors que repetien, amb un doblet. Són David Batanero (Terrassa), Alex Poves (Europa) i Antonio 'Ñito' Martín (Masnou). Els tres, a més, anotaven gols guanyadors, desfent empats (en els casos de Batanero i Ñito) o anotant els dos gols que feien estèril la diana del rival (en el cas de Poves).
David Batanero, autor d'un doblet... de falta // Juanma Medina - elrepor.com

  • Cuadras, garantia d'èxit. És un nom clau al Cerdanyola... i encara més si pel mig hi ha pilota aturada. Albert Cuadras anotava de falta un golàs que apropava els verds al marcador, malgrat que el Sabadell B s'acabava enduent el partit al final. A Primera Catalana, en l'ascens a Tercera, al Vista Alegre (amb el parèntesi a l'Europa) o en el retorn al Cerdanyola, Cuadras és garantia a pilota aturada.
Cuadras celebra l'1-2 aconseguit de falta // Facebook Cerdanyola FC

  • Sergi Tienda. Arribava el resum televisiu de Cugat.cat del Cerdanyola-Sabadell B a La Xarxa. Era un brut, quatre o cinc minuts de resum del partit. Després del 0 a 1, l'exhibició. Dues jugades seguides d'atac del Cerdanyola culminaven amb dues dobles aturades es-pec-ta-cu-lars del porter Sergi Tienda (Sabadell B), clau per al filial arlequinat en el triomf a la Bòbila.
El porter del Sabadell B, Sergi Tienda // Facebook Cerdanyola FC

  • Varietat. 8 gols ha marcat el Sabadell B... amb 7 golejadores diferents, tenint en compte que un gol (al camp de la Pobla) va ser en pròpia porteria... [dada aportada per Miguel Ángel Rodriguez, que la feia arribar via Twitter]

  • S'estrena Forgas. Un d'aquests 7 golejadors és Ernest Forgas. En el seu tercer partit amb el filial arlequinat anotava el primer gol del curs, des del punt de penal. Forgas va ser el curs passat màxim golejador del grup, amb el Rubí, anotant 21 gols.

  • 228 gols. Segueix creixent la mitjana de gols per partit i jornada, gràcies en part als 28 anotats aquest cap de setmana. Sön 25'33 gols per jornada de mitjana (2'53 per partit). Són exactament les mateixes dades (228 gols en 9 jornades) que el curs passat.

  • Victòries locals 51% | Empats 23% | Victòries visitants 26%

  • Respecte el curs passat, una temporada en què els triomfs visitants es van disparar, han augmentat amb força les victòries locals (+17'95%); s'han reduït molt mínimament els empats (-4'55%), i sobretot hi ha hagut davallada de victòries a domicili (-20'69%).

  • Millor local. Segueix sent-ho el Peralada, que cedia els primers punts al Municipal amb l'empat davant el Prat. Amb tot, el 13 de 15 del conjunt de l'Alt Empordà es manté com el millor registre del grup, però és igualat per un altre equip, la Muntanyesa, que només ha cedit també dos punts... i que encara no ha rebut cap gol a casa.

  • Millor visitant. Les derrotes fora de casa (les primeres) de Rubí i Pobla Mafumet no els fa baixar del registre d'equips que més sumen fora de casa (10 punts de 15 possibles), però sí que permeten que un tercer equip se sumi al registre: és el Masnou, que obtenia el tercer triomf fora de casa aquest curs amb la victòria a les Grasses.

  • Camp on es veuen més gols. L'empat a zero al camp del Martinenc refredava els quatre gols de mitjana que mantenia fins ara el Municipal del Guinardó. Com que no es jugava cap partit, el Municipal de Vilafranca es manté al capdavant del registre, amb 4 gols de mitjana per partit disputat.

  • Rendibilitat. El fet d'obtenir una victòria amb tres gols anotats feia baixar la mitjana punts/gol marcat per al Sabadell B. Se situa al capdavant del registre el Peralada. Amb 11 gols ha sumat 18 punts; són 1'64 punts per gol marcat. El Sabadell B es manté ben a prop: 8 gols marcats, 13 punts, 1'63 punts per gol marcat.

  • Màxim golejador: Rubí i Vilafranca (16)| Menys golejat: Europa (5)
El Vilafranca apareix als registres destacats de gols... a favor i en contra // Iris Solà - FC Ascó

  • Menys golejador: Castelldefels (5)| Més golejat: Vilafranca (19)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada