dissabte, 8 de novembre del 2014

Resultats J12

"El Rubí consolida lideratge, el Masnou no desisteix i el Prat obté un triomf esperançador"


El Rubí superava la Muntanyesa en un duel molt disputat // Jaime Blanco (flickr)

Aquests són els resultats de la J12:


DISSABTE, 8 DE NOVEMBRE
Sabadell B 2-4 Martinenc (Sandro Toscano i Cesc Clotet / Elhadji Bandeh -3- i Fernando Velillas)

DIUMENGE, 9 DE NOVEMBRE
Castelldefels 1-2 Terrassa (Albert Cervantes / David Batanero i Carles Montoro)
Masnou 3-1 Vilassar de Mar (Jonathan Toledo i Edgar Santolalla -2- / Eloi Fontanella)
Vilafranca 1-1 Manlleu (Joan Castillo / Manel Sala)
Prat 2-1 Cerdanyola (Oriol Molins i Sascha Andreu / Silver -p-)
Pobla Mafumet 1-2 Ascó (Gabernet -pp- / Asier Eizaguirre i José Ramón)
Rubí 1-0 Muntanyesa (Boris Garrós -p-)
Europa 2-1 Peralada (Javi Lara -p- i Javi Sánchez / Jaume Durán)
Figueres 1-0 Gavà (Pedro del Campo)
Palamós 1-1 Santfeliuenc (Alberto Manga -p- / Eric Pacheco)

CLASSIFICACIÓ 
Aquesta és la classificació després de la J12:



Gols: 28
Resultats: 5 victòries locals, 2 empats i 3 victòries visitants
Màxim golejador: Santi Triguero (FCV), Xavi Civil (GAV) i Elhadji Bandeh (MAR), 7 gols /// Veure llista completa

Apunts de la jornada
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

Vam passar per... l'Europa 2-1 Peralada [text de Carles Garcia]
Javi Sánchez ha tornat marcar i ja suma 4 gols. No ho feia des de la J3 // Àngel Garreta - CEEUROPA.cat
L'Europa ha recuperat el camí de la victòria després de dues jornades consecutives caient a domicili. L'equip de Pedro Dólera ha saltat al terreny de joc amb ganes d'encarrilar el partit per la via ràpida. Dues centrades consecutives de Javi Lara dins l'àrea abans del primer minut, que han acabat amb un refús defensiu i un remat de Rovira, han significat el primer avís pels homes de Nacho Castro.
Els graciencs han estat els més incisius en joc ofensiu i creació de perill a l'àrea rival, però al minut 19 el Peralada s'ha mostrat més efectiu que ningú. Joan Pons s'ha tret de la màniga una gardela directa a l'escaire que ha obligat a Rafa Leva a volar. El refús de la pilota ha anat a parar als peus de Jaume Duran qui, sense oposició, l'ha introduït al fons de la xarxa. Els locals, però, no han donat temps a què els fantasmes sobrevolessin l'estadi i, sense abaixar els braços, han reprès la recerca del gol. Al minut 39 el col·legiat assenyalava un penal molt rigorós sobre Javi Sánchez que Javi Lara s'encarregava de transformar en l'1-1.

Al minut 17:14 el Nou Sardenya cridava "Independència" // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

A la represa, els empordanesos han buscat, com a mínim, mantenir el punt per poder tornar cap a casa amb alguna recompensa, però al minut 54 Javi Sánchez aprofitava una pilota refusada pel porter Toni per carregar el fusell i disparar contra la porteria visitant per fer el 2-1. Un cop dur pels verd-i-blancs, que sis minuts després veien com el col·legiat expulsava Pastor i els deixava amb un home menys. Una situació que l'ha obligat tan sols a defensar-se de les arribades escapulades i donar pocs ensurts a la parroquia europeista pràcticament fins al temps d'afegit. L'última ocasió del partit, una falta escorada al cantó dret del camp gracienc servida per Guillem Cornellà, no ha trobat fortuna i ha acabat amb la pilota lluny de l'àrea de Leva. Així doncs, victòria balsàmica per l'Europa en una setmana de 3 partits i derrota molt dolorosa per un Peralada que s'ha mostrat molt sencer en tot moment. Els empordanesos sumen ara tres derrotes consecutives i cinc partits sense guanyar.

Dades

  • Més líder. Amb un gol de Boris Garrós de penal, el Rubí assegurava una nova jornada al lideratge, la cinquena aquest curs. Iguala el Peralada, equip que hi havia estat més jornades fins ara. És la dotzena jornada (de 12) amb l'equip vallesà en play-off (ja s'ha assegurat ser-hi després de la J13). El Rubí viu un moment dolç.
Boris Garrós marcava el gol del triomf per al Rubí // Jaime Blanco (flickr)

  • Europa in, Pobla out. Novament, el principal canvi a la zona de play-off és el canvi a la quarta plaça; hi entra l'Europa, després del triomf contra el Peralada; i en surt la Pobla de Mafumet, que perdia a casa... contra el fins ara quart, l'Ascó, que puja una posició.

  • Un pas més. Manté l'arrencada (o el primer terç, ara ja) històrica el Masnou. Els de Miguel López s'enduien el duel maresmenc amb tres bons gols (inclòs un doblet del debutant com a golejador Edgar Santolalla, ex del Premià de Mar) i ja són segons, només dos punts per sota del líder.
Edgar Santolalla anotava un doblet per al Masnou // Félix Sancho - CDMasnou.es

  • Un petit canvi. Puntuaven dos dels tres equips en zona de descens, Prat i Palamós, que retallaven punts a l'equip que marca la permanència, el Vilassar de Mar. Hi ha un canvi de posicions: el triomf del Prat el situa antepenúltim, en detriment del Palamós, que després d'empatar a casa és penúltim. El Castelldefels, que perdia als Canyars contra el Terrassa, és cuer amb 5 punts.
El Prat s'imposava al Cerdanyola // Cerdanyola FC - cfc.cat
  • Pòquer de sets. Amb el hattrick d'Elhadji i el gol de Boris Garrós, la J12 ens deixa quatre jugadors situats com a màxim golejador de la categoria. S'hi mantenen Santi Triguero (Vilafranca) i Xavi Civil (Gavà). Civil és l'únic que ja ha millorat els seus registres recents (marcava 2 gols el curs passat, i 5 la temporada 2012/2013). Boris Garrós va marcar-ne 11 la temporada 2012/2013, abans de fer el salt a Segona B. També onze va anotar Triguero l'any passat al Vilafranca, i Elhadji en sumava 15 amb el Júpiter en la seva espectacular estrena a la categoria, fa dos cursos.
Santi Triguero no marcava al duel d'equips quadribarrats de Tercera // Lluís Montaner

  • Elhadji Bandeh. El hattrick del davanter del Martinenc el col·locava al capdavant de la taula de golejadors. Elhadji manté la línia de la seva aparició estel·lar a la categoria, la temporada 2012/2013 (havia debutat a Tercera, testimonialment, amb l'Europa, sent juvenil, uns cursos abans). Acabava el curs amb 15 gols, sent el sisè màxim golejador. Enguany ha marcat set gols a la J12; fa dos cursos, n'havia anotat dos.

  • Segon hattrick. El d'Elhadji Bandeh és el segon triplet de gols que es marca al grup català de Tercera aquesta temporada, després del que marcava Iván Peralta per al Santfeliuenc en la victòria blanc-i-blava contra el Manlleu (4-2, veure Pantalla #3div5) a la J3. El curs passat es van veure tres hattricks a la primera volta, si bé un d'ells va ser un pòquer de gols, de Manel Sala per al Manlleu.

  • Pena màxima. Es marcaven quatre gols de penal en aquesta J12 (Silver, Boris, Javi Lara i Manga) i se'n fallava un cinquè, el que aturava David Pociello per al Masnou. Ja es van marcar 4 gols de penal a la J7.

  • Només dos equips a zero. Jornada amb molts gols... i molt repartits. Se'n marcaven 28, gairebé tres de mitjana per partit, i només Muntanyesa i Gavà es quedaven sense marcar aquesta jornada.

  • Estrena meritòria. Primer triomf del Martinenc fora de casa; fins ara els del Guinardó només havien obtingut un punt i havien marcat un gol a domicili, en cinc desplaçaments. El 2 a 4 a Castellar dóna aire als de Manel Moya, que tenen ara cinc punts de marge sobre el descens.
El Martinenc s'enduia tres punts de Castellar // CESabadell.cat

  • Fora, una altra cara. Segueixen sense vèncer a domicili el Manlleu, que empatava a Vilafranca, i la Muntanyesa, que queia al camp del líder.
Joan Castillo, autor del gol del Vilafranca contra el Manlleu // Lluís Montaner

  • Primera derrota. El Cerdanyola havia tancat les cinc primeres sortides del curs amb cinc empats; al Municipal Sagnier els de Toni Carrillo perdien víctimes del gol guanyador final de Sascha Andreu.

  • Estrena positiva. Manolo Márquez començava (o reprenia, tenint en compte que és la seva tercera etapa) l'aventura a la banqueta del Prat amb triomf. Márquez és el tercer tècnic que arriba a Tercera Divisió amb el curs començat i és el primer que s'hi estrena amb triomf. El seu retorn al futbol català es notava també a la sala de premsa, amb un bon discurs sobre el "revival" (textual) que li suposava el retorn al club i els aspectes a millorar de l'equip, que passen per aconseguir deixar de ser caòtics, segons la seva opinió.

  • Sense empats. El Gavà és (com el Cornellà a l'inici del curs passat) un equip de dues cares: o guanya o perd. Els blaugrana són l'únic equip, després de 12 jornades, que no ha empatat. Aquesta J12 ho intentava a Figueres, però queia per la mínima i segueix en zona mitjana.
Els jugadors del Figueres animaven David Busquets, que serà operat el dia 21 // UEFigueres.cat

  • Ratxes empordaneses. Els tres equips de l'Empordà presenten dades ben diferents... però els tres viuen immersos en dinàmiques de diversos colors. El Figueres s'ha vist rellançat des de l'arribada d'Eduardo Vílchez a la banqueta. La Uniío ha sumat 10 punts de 12 possibles, amb només dos gols encaixats en quatre partits, i ha pujat vuit posicions en un mes; de penúltim a la J8 a onzè després de la J12. El Palamós, en canvi, segueix en zona de descens, després de set jornades sense vèncer; el degà del futbol català ha sumat 3 punts de 21 possibles i des de la J10 és a la zona de descens; la permanència, però, és dos punts per sobre. El tercer empordanès, el Peralada, ha passat de líder a desè classificat en quatre jornades (va ser líder per últim cop a la J8). Els de Nacho castro sumen sis partits seguits sense vèncer, en els quals han sumat 3 punts de 18 possibles, i tan sols han marcat dos gols; el Peralada, de fet, encadena tres derrotes.

  • L'Europa i el 2-1. Els escapulats vivien en aquesta J12 el cinquè partit seguit que acaba amb resultat de 2-1. Dels cinc, lògicament, els tres disputats a domicili han estat derrotes, i dos jugats a casa (contra la Pobla i el Peralada), victòries. Per al proper partit, dimecres a la Copa Catalunya, el resultat seria ideal: l'Europa rep al Nou Sardenya el Barça B, quarts de final a partit únic.
Duel disputat... i un altre 2 a 1 al partit de l'Europa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Torna Javito. El gol guanyador per al conjunt escapulat l'aconseguia Javi Sánchez, un dels golejadors recurrents de la Tercera recent (42 gols els últims dos cursos, present al Top-4 en ambdues temporades). Feia nou jornades, dos mesos, que no anotava el davanter badaloní, des del 7 de setembre (Europa 4-0 Castelldefels, J3, veure Pantalla #3div5). Sánchez suma 4 gols aquest curs; és per ara el màxim golejador escapulat.

  • Festival de gols. El Sabadell B-Martinenc igualava els partits amb més gols de la temporada, amb sis dianes (2-4). És el quart partit en les primeres 12 jornades de competició en què es veuen 6 gols... i curiosament, és el primer en què no hi ha involucrat el Manlleu. Els hem repassat a Twitter, amb aquest quadre.
Sis gols al Pepín Valls de Casteller // CESabadell.cat

  • Estrena d'un golejador habitual. El retorn d'Eloi Fontanella al grup català de Tercera es produïa amb gol pel mig. El davanter de Breda anotava el gol de l'honor del Vilassar de Mar al duel maresmenc disputat al Masnou. Recordem que Fontanella arrossegava del curs passat una sanció de 5 partits pels incidents produïts arran del descens del Santboià, el seu anterior equip, l'última jornada a Gavà. Durant l'espera per complir la sanció, el Palamós havia anunciat que pretenia incorporar-lo, però finalment ha estat el Vilassar de Mar qui ha fitxat el davanter. Al Xevi Ramon es retroba amb Toni Romero, el tècnic que ja el va dirigir a la Gramenet el curs 2012/2013 (7 gols). El curs passat, amb el Santboià, Fontanella tancava el curs anotant 9 dianes, sent el màxim golejador del seu equip.

  • Golejada inesperada. El titular no pretén menystenir els mèrits del Martinenc, però el 2 a 4 obtingut diumenge pel conjunt del Guinardó era poc esperat, dades en mà, per dos factors: primer, els barcelonins havien marcat fins ara dos gols en cinc desplaçaments (0'4 gols per partit); i segon, el porter del Sabadell B, Sergi Tienda, arribava al duel com el menys golejat de la categoria. El Sabadell B havia encaixat, fins dissabte, 7 gols en 11 partits (0'64 per partit).
Alegria al Terrassa, decepció al Castelldefels // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

  • Retorn amarg. Miki Carrillo dirigia el Castelldefels contra el seu equip anterior, el Terrassa, i veia com el conjunt vallesà capgirava el gol de Cervantes i s'enduia el partit. Sisè triomf per als egarencs, que han sumat 18 punts dels últims 21 possibles, i que segueixen emergint com aspirants a tenir en compte; el Castelldefels, de la seva banda, allarga la mala dinàmica de resultats: ja són 8 els partits seguits sense guanyar, amb un balanç de 2 punts sumats de 24 possibles.
El gol d'Albert Cervantes va ser capgirat pel Terrassa // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels 

  • Gols de reivindicació. El Prat sumava el triomf al Sagnier amb gols de dos dels jugadors fitxats aquest estiu passat i que estaven cridats a liderar el nou projecte potablava a Tercera. La diana guanyadora, de cap, era de Sascha Andreu, que en suma tres a la lliga en aquesta arrencada, la meitat dels que va anotar amb la Muntanyesa l'any passat (6). El gol que obria el partit el marcava Oriol Molins, el "totcampista", que estrenava caseller de dianes aquest curs. L'any passat, repartit entre Vilafranca i Cerdanyola, el tancava amb 10 dianes.
Oriol Molins no celebrava el gol contra el seu anterior equip // Facebook Cerdanyola FC

  • Camí silenciós. Continua progressant, sense pressa però sense pausa, l'Ascó, que ha sumat 7 triomfs ja aquest curs (equip amb més victòries, juntament amb el Rubí), i que s'enduia tres punts del camp d'un rival directe, la Pobla de Mafumet. Fins i tot el porter local, Alberto Varo, evitava més dianes dels verds, que arribaran a la J13 amb opcions de lideratge.
Albert Virgili, recordat a la Pobla, arribava amb l'Ascó al Tarragonès // Iris Solà - FC Ascó

  • 296 gols. Amb els 28 d'aquesta jornada, tenint en compte que se n'han marcat més de 24, s'apuja una mica la mitjana. Ara és de 24'67 per jornada i de 2'47 per partit. Respecte el curs passat a aquestes alçades es viu una situació molt similar, amb un lleuger augment (+0'68%), ja que s'han marcat dos gols més enguany en 12 jornades.

  • Victòries locals 49% | Empats 27% | Victòries visitants 24%

  • Respecte el curs passat, seguim amb un augment notable de les victòries locals (+15'69%) i bastant destacat dels empats (+10'34%); en canvi, es manté el descens dels triomfs visitants (-27'50%).

  • Millor local. S'hi mantenen l'Ascó i el Gavà, que en aquesta J12 no han jugat a casa i per tant mantenen el registre de 15 punts sumats de 18 possibles a casa.

  • Millor visitant. Continua sent-ho el Rubí, que manté el registre de 13 punts de 18 possibles lluny de Can Rosés ja que aquesta jornada ha disputat partit a casa.

  • Camp on es veuen més gols. Els pocs gols vistos a Rubí i Figueres (1) i a Vilafranca (2) abaixen la mitjana i mantenen només un dels tres camps entre els que s'hi veuen més gols. Ara mateix, la Bòbila de Cerdanyola del Vallès i els Municipals del Guinardó i Vilafranca són els camps en què s'han vist més dianes, amb una mitjana de tres per partit disputat.

  • Menys golejador: Castelldefels (7) | Més golejat: Martinenc (21)

  • Rendibilitat. La derrota del Sabadell B tot i marcar dos gols treu els arlequinats del lloc d'equip més rendible. Ho són ara el Peralada i la Muntanyesa. Els dos obtenen 1'5 punts per cada gol marcat de mitjana. Els empordanesos han aconseguit 12 gols i han sumat 18 punts; la Monta n'ha marcat 10 i ha obtingut 15 punts.
Montoro marcava als Canyars el gol número 20 del Terrassa enguany // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com)

  • Màxim golejador: Rubí i Terrassa (20) | Menys golejat: Europa, Pobla i Muntanyesa (10)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada