dissabte, 15 de novembre del 2014

Resultats J13

"El Rubí remunta i és més líder; el Prat surt del descens"


El Rubí s'enduia un duel espectacular a Ascó (2-3) // Iris Solà - FC Ascó

Aquests són els resultats de la J13:


DISSABTE, 15 DE NOVEMBRE

Gavà 0-1 Peralada (Sergi Romero)
Santfeliuenc 0-1 Prat (Rafa Murillo)

DIUMENGE, 16 DE NOVEMBRE
Vilassar de Mar 1-1 Sabadell B (Roberto Morales / David Jiménez -p-)
Martinenc 1-3 Vilafranca (Fernando Velillas -p- / Bernat Puig i Santi Triguero -2, 1p-)
Cerdanyola 0-1 Pobla de Mafumet (Gabi López)
Ascó 2-3 Rubí (Juan Carlos Cervantes -pp- i Asier Eizaguirre / Carlos Esteban -p-, David Fontanils i Adri Díaz)
Muntanyesa 2-1 Europa (Aleix Dalmau i Marc Masip / Alberto Padilla)
Figueres 0-1 Castelldefels (Alex Cano)
Manlleu 3-3 Palamós (Manel Sala -3- / David Cano, Sergi Arimany i Moha Jaghou)
Terrassa 1-1 Masnou (Carles Montoro / Dani Prieto)

CLASSIFICACIÓ 
Classificació després de la J13:



Gols: 26
Resultats: 1 victòria local, 3 empat i 6 victòries visitants
Màxims golejadors: Santi Triguero (Vilafranca), 9 gols

Apunts de la jornada
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

Vam passar per... Muntanyesa 2-1 Europa [text de Carles Garcia]

La Monta tornava a superar l'Europa una temporada més // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

 La Muntanyesa segueix intractable a casa i acumula una nova victòria a costa d'un Europa que, novament, torna a marxar de Nou Barris sense els tres punts. La ratxa escapulada al feu groc-i-negre continuarà vigent, almenys, fins la temporada vinent, en cas que els dos clubs tornin a enfrontar-se.

Els dos equips saltaven al terreny de joc amb un ritme similar i una proposta basada en buscar els espais amb pilotes llargues per acostar-se a l'àrea rival i generar perill. Tant complicat ho posaven les defenses que el duel s'ha hagut de resoldre a pilota aturada. A la primera part, Aleix Dalmau enviava la pilota al fons de la porteria de Rafa Leva després de picar una falta prop del vèrtex de l'àrea. Abans del descans, l'escapulat Alberto Padilla tenia la seva rèplica amb un altre golàs a pilota aturada que Tato Burgada no ha pogut ni olorar. Un símptoma de la igualtat que presentava el derbi i que, com a cada enfrontament, l'estratègia tornaria a ser decisiva.

A la represa la dinàmica de joc es mantenia fins que Marc Masip enganxava la bola després del servei d'una falta des del lateral per fer el 2-1. Amb aquest marcador els graciencs agafaven les regnes del partit i el domini de la pilota davant d'una Monta que es limitava a defensar el marcador. Però tant efectiva ha estat aquesta defensa que els escapulats no han pogut ni rescatar un punt de La Bombonera. Un camp que, com ja és habitual, a la graderia tornava a mostrar un aspecte sensacional per jugar a futbol.

Dades

  • Més líder. Cop d'autoritat del Rubí, d'una manera inesperada: queia 2-0 quan quedava mitja hora per al final del partit a Ascó... i capgirava el marcador per consolidar la primera plaça. Els rubinencs seran líders sí o sí la propera jornada, ja que treuen quatre punts al segon... i seguiran en play-off mínim dues jornades més: la diferència amb el cinquè (l'Europa) és de 7 punts.

  • Al capdavant. El Rubí acumula la tercera jornada consecutiva al lideratge, ja és l'equip que ha estat més jornades líder (6) i continua sent l'únic que no ha sortit encara del play-off. Com dèiem a l'anterior punt, a més, s'ha assegurat ser-hi, mínim, fins la J16.
La Pobla s'imposava a la Bòbila // Facebook Cerdanyola FC

  • Pobla per Europa. El principal canvi a la zona de play-off és l'entrada de la Pobla Mafumet, que s'imposava a Cerdanyola (0-1), en detriment de l'Europa, que perdia al duel barceloní de Nou Barris (2-1). Els grana tornen a la zona noble la setmana següent de sortir-ne.

  • Habituats. Curiosament, els quatre primers són els equips que més setmanes han estat a les seves respectives posicions. El Rubí, qui més setmanes ha estat líder (6); la Pobla, el conjunt amb més jornades al segon lloc (4); el Masnou, qui més ha estat tercer (5 jornades) i l'Ascó, amb el Santfeliuenc, els més acostumats a la quarta plaça (3).
El Vilassar de Mar entra en descens // CESabadell.cat

  • La zona baixa es mou. Els tres equips en descens puntuaven, dos d'ells amb triomfs (Prat i Castelldefels) i hi ha hagut un canvi important: el conjunt pratenc, després de la segona victòria consecutiva, sortia de les tres últimes places, després de nou jornades seguides sent-hi (va ser cuer entre la J4 i la J7). Cau en descens el Vilassar de Mar, que empatava contra el Sabadell B. El conjunt maresmenc només havia passat per les tres últimes places, aquest curs, en la jornada inaugural, després de perdre a Peralada (1-0).

  • Estrena imponent. Miki Carrillo obtenia el primer triomf a la banqueta del Castelldefels en un escenari complicat, a Vilatenim (0-1). Nou jornades després, els mariners es retrobaven amb la victòria. Els del Baix Llobregat són l'equip que més jornades acumula en descens aquest curs, 10, les últimes vuit de forma consecutiva. La permanència és, ara per ara, cinc punts per sobre.
El Castelldefels s'imposava a Figueres // UEFigueres.cat

  • Mal moment. El Palamós encadena vuit jornades sense vèncer, i malgrat l'empat de mèrit a Manlleu (3-3) el tècnic Jordi Martínez parlava després del partit amb claredat. Als micròfons de Ràdio Palamós, i en unes declaracions que recollia a Twitter el periodista Jordi Caixàs (veure tuit), Martínez se sotmetia a la voluntat de la directiva: "Si he de marxar, marxaré".

  • Només la Bombonera. La jornada deixa una dada curiosa: només hem viscut una victòria local, la de la Muntanyesa contra l'Europa. Només havia passat un cop en els últims tres cursos i mig: va ser a la J24 de la temporada passada (el 9 de febrer, veure Pantalla #3div5) en què el triomf del Vilafranca contra la Gramenet (3-1) era l'única victòria local. Com a curiositat, un golejador d'aquell partit han repetit en aquesta jornada: Santi Triguero.
Aspecte espectacular de la graderia del Municipal de Nou Barris // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Efecte contrari. En canvi, la jornada ha comptat amb 6 victòries a domicili, màxim registrat aquest curs; el rècord recent és, precisament, a la J24 del curs passat, de la qual parlàvem al punt anterior, en què es van veure 7 victòries a domicili.

  • Triplet. Tercer hat-trick de la temporada al grup català de Tercera. L'anotava Manel Sala, per al Manlleu, en l'empat contra el Palamós (3-3). Sala s'afegeix a Peralta i Elhadji, autors dels altres triplets d'aquest curs a la categoria. Aquest 2014, de fet, es va obrir amb un altre festival golejador de Manel Sala: quatre gols al camp de la Rapitenca (1-4, el 4 de gener, veure Pantalla #3div5).
Els jugadors del Manlleu celebren un dels gols de Manel Sala // Viu el Manlleu

  • Sis després. El Peralada s'imposava a Gavà (0-1) amb polèmica al gol de Sergi Romero. Els jugadors gavanencs demanaven fora de joc, i l'àrbitre del duel, Subirats Matamoros, argumentava que Vivó tocava la pilota intentant refusar-la i amb el toc habilitava el jugador visitant. És el primer triomf del Peralada després de sis jornades sense sumar els tres punts. L'equip segueix dosificant els gols: n'ha marcat 3 les últimes 7 jornades.
Guillem Cornellà, en una acció del Gavà-Peralada // Andrés Burgos

  • De dues cares. El Gavà segueix sent l'únic equip que no ha empatat: 6 victòries, 7 derrotes. A la Bòbila cedia dissabte la segona derrota. Hi han guanyat fins ara la Pobla i el Gavà, ambdós per 0 a 1.
El partit a la Bòbila s'iniciava tard per problemes en una xarxa // Andrés Burgos

  • 30 mesos. El fet que el Prat hagi estat els dos últims cursos a Segona B allarga les principals dades vinculades als seus futbolistes insígnia. Un d'ells, el central Rafa Murillo, marcava dissabte a les Grasses el gol que acabava esdevenint guanyador per als potablava (0-1). Murillo no marcava al grup català de Tercera des de feia dos anys i mig, des del 6 de maig de 2012, quan va marcar al camp de la Gramenet (2-2).
Moment en què Rafa Murillo anotava el 0 a 1 a les Grasses // Francisco Carrasco - AEPrat.com

  • Ànims, Oriol i Burgos. Els jugadors del Sabadell B, però també els del Gavà, sortien al terreny de joc amb missatges de suport a Oriol González, jugador del filial arlequinat i ex del conjunt gavanenc lesionat greument, amb una fractura de peroné, dissabte passat en el partit de la J12 contra el Martinenc. El futbolista ha estat operat aquesta setmana. Els companys del Sabadell B també dedicaven la samarreta d'ànims a Marc Burgos, que queia també lesionat Bonic gest per part dels dos conjunts.
Samarretes de suport per part dels jugadors del Sabadell B // CESabadell.cat

  • Ànims, Pere. També el Santfeliuenc saltava al terreny de joc amb samarretes d'ànim a Pere Pérez, jugador de la primera plantilla que queia lesionat la darrera setmana.
Onze del Santfeliuenc, dissabte // Francisco Carrasco - AEPrat.com

  • Gol 300. La diana que anotava Bernat Puig (Vilafranca) al camp del Martinenc, el 0 a 1 provisional per als penedesencs, era el gol 300 que es marcava aquest curs al grup català de Tercera. És el tercer gol del davanter aquesta temporada en lliga.

  • S'avança. Amb el doblet assolit al Guinardó, Santi Triguero es col·loca de nou com a màxim golejador en solitari, amb 9 gols; el pòquer de líders s'ha desintegrat: queden Civil, Boris i Elhadji amb 7 gols, però enmig s'hi ha colat Manel Sala, que amb el hattrick d'aquest diumenge en suma 8.
Triguero i Alburquerque, antics companys, ara rivals // Dani Falcón

  • Penal per al Vilafranca. Ho feia notar el compte de Twitter del club penedesenc i ho exposava l'amic Lluís Montaner al vespre (en aquest tuit). Aquell penal a Balaguer el marcava Jonathan Pujibert, Joni Puchi. Més d'un any i mig després, el Vilafranca disposava d'un penal, que anotava Santi Triguero al Guinardó.
Adri Díaz celebra el 2-3 // Jaime Blanco (flickr)

  • Adri Díaz i Ascó. El davanter del Rubí marcava el gol guanyador a Ascó... un autèntic déja-vú. La temporada passada Díaz també va marcar el gol guanyador del partit disputat al Municipal (1-2, J16, 1 de desembre, veure Pantalla #3div5). Curiosament, en aquell partit el Rubí també va capgirar un marcador en contra. Díaz va sumar 3 gols el curs passat; enguany ja n'ha marcat 4.
Fontanils (a la foto, en ple salt) també marcava per al Rubí a Ascó // Iris Solà - FC Ascó

  • Gols de l'ex. El Muntanyesa-Europa, viscut amb intensitat a les graderies, i seguit atentament a la distància gràcies a la retransmissió que en va fer BTV per internet, va acabar comptant amb dos episodis d'"el gol de l'ex", un clàssic al futbol. Alberto Padilla, ex-Muntanyesa, empatava per a l'Europa; i Marc Masip, ex-Europa, anotava el gol guanyador per a la Monta.
Molt bona cobertura de BTV al Muntanyesa-Europa, amb narració de Roger Matamoros, imatge de Pablo Agudo i els comentaris d'Alex Delmàs // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • El primer. La diana de Padilla, en un servei de falta, és la primera que la Muntanyesa encaixa al Municipal de Nou Barris aquest curs. En 7 partits com a local, només un gol en contra per als de Nou Barris. Padilla no celebrava el gol aconseguit davant del seu exequip.
Padilla, en el servei de falta que es convertia en l'1 a 1 // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • 2-1. És el sisè partit seguit de l'Europa en lliga que acaba amb el mateix marcador, 2-1.

  • Bona irrupció. Alex Cano (Castelldefels) va ser el curs passat el màxim golejador del conjunt mariner (10 gols). Enguany encara no s'havia estrenat... i ho feia, amb el gol guanyador al camp del Figueres. És el primer gol que marca el Castelldefels aquesta temporada lluny dels Canyars.

  • Final de ratxa. La derrota del Figueres és la primera que pateix la Unió amb Vílchez a la banqueta, en la cinquena jornada amb el nou tècnic. Per ara, 3 victòries, 1 empat i 1 derrota.

  • El Manlleu i els gols. El Manlleu 3-3 Palamós iguala el registre màxim de gols en un partit aquesta temporada, amb sis. N'hem viscut cinc en 13 jornades, amb tres marcadors diferents (3-3, 4-2 i 2-4). Curiosament, en quatre dels cinc partits hi ha intervingut el Manlleu, amb balanç poc satisfactori per als manlleuencs: dos empats (3-3) i dues derrotes (per 4-2 i 2-4).
Els jugadors del Manlleu demanaven fora de joc d'Arimany a l'1 a 2 // Viu el Manlleu

  • Una derrota. El Masnou segueix mostrant-se competidor al màxim. Empatava a Terrassa després de veure's sotmès durant una part del partit, i fins i tot tenia opcions per guanyar... els maresmencs són, amb el Rubí, l'equip que menys derrotes ha cedit fins ara. Només una, contra el Peralada (4-2).
Montoro, golejador del Terrassa contra el Masnou // Juanma Medina - elrepor.com

  • Invictes a casa. Queden només quatre equips que encara no han perdut al seu camp. Són el Rubí, el Masnou, l'Europa i la Muntanyesa.

  • Sense guanyar fora. Amb les victòries del Castelldefels i el Prat, els dos conjunts estrenaven el caseller de victòries fora de casa. Només queden tres equips que no han guanyat encara a domicili: Cerdanyola, Muntanyesa i Manlleu. Curiosament, són els tres únics equips que no han passat encara aquesta temporada o bé per play-off o bé per zona de descens.

  • 322 gols. Amb els 26 d'aquesta jornada s'apuja una mica la mitjana. Ara és de 24'77 gols per jornada, 2'48 per partit. Respecte el curs passat a aquestes alçades es viu una situació molt similar, amb un lleuger descens (-0'31%), ja que s'ha marcat un gol menys que a la J13 de fa un any.

  • Victòries locals 46% | Empats 27% | Victòries visitants 27%

  • Respecte el curs passat, aquesta jornada ha fet apujar les victòries visitants. Seguim amb un augment notable de les victòries locals (+11'11%) i bastant destacat dels empats (+9'38%); en canvi, es manté el descens dels triomfs visitants, tot i que s'ha atenuat aquesta setmana (-20'45%).

  • Millor local. Cauen l'Ascó i el Gavà, que perdien a casa, i torna a ser-ho la Muntanyesa, que només ha encaixat un gol en 7 jornades, no ha perdut, i ha sumat a la Bombonera 17 dels 21 punts possibles.

  • Millor visitant. Continua sent-ho, ara amb més força, el Rubí, que amb el triomf a Ascó amplia el registre a 16 punts sumats de 21 possibles lluny de Can Rosés.

  • Camp on es veuen més gols. Els quatre gols que es veien al Martinenc-Vilafranca (1-3) apujaven la mitjana del camp barceloní i deixaven el Municipal del Guinardó com el camp on més gols es veuen, amb 3'14 dianes per partit de mitjana (22 gols en 7 duels).

  • Menys golejador: Castelldefels (8) | Més golejat: Martinenc (24)

  • Rendibilitat. Després de vèncer a Gavà amb un sol gol, el Peralada torna a col·locar-se al capdavant de l'estadística. Amb 13 gols, els de Nacho Castrohan sumat 21 punts, i són setens. Han sumat, de mitjana, 1'62 punts per gol marcat, registre més alt del grup.

  • Màxim golejador: Rubí (23) | Menys golejat: Pobla Mafumet (10)



1 comentari: