dilluns, 8 de desembre del 2014

Resultats J16

"Colideratge de quatre equips; Castelldefels i Prat mantenen l'enlairament"


El Manlleu arrencava un punt de Can Rosés // Jaime Blanco (flickr)

Aquests són els resultats de la J16:

DISSABTE, 6 DE DESEMBRE
Rubí 1-1 Manlleu (Adri Díaz / Pol Coll)
Vilafranca 0-1 Figueres (Ricard 'Ritxi' Mercader)
Sabadell B 1-2 Castelldefels (Sandro Toscano / Alex Masuet -2-)
Europa 2-2 Santfeliuenc (Alex Cano i Carlos Guzmán / Alex Bolaños i Nacho Ruiz)

DIUMENGE, 7 DE DESEMBRE
Masnou 1-0 Gavà (Éric Blasco -p-)
Prat 3-0 Vilassar de Mar (Oriol Molins -2- i Sascha Andreu)
Pobla Mafumet 3-0 Martinenc (Roger Bonet, Stéphane Emanà i Sergi Moreno)
Muntanyesa 0-0 Ascó
Palamós 2-3 Terrassa (Cristian del Moral -p- i Marc Medina / Víctor Merchán, David Batanero  -p- i Guillem Ramon)
Peralada 0-3 Cerdanyola (Albert Cuadras -2, 1p- i Edu de la Puente)

CLASSIFICACIÓ 

Aquesta és la classificació després de la J16 (s'arrosseguen dos partits per disputar de la J15)




Gols: 25

Resultats: 3 victòries locals, 3 empats i 4 victòries visitants
Màxim golejador: Santi Triguero (FCV), Xavi Civil (GAV) i Manel Sala (MAN), 9 gols /// Veure llistat complet


Apunts de la jornada
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

Vam passar per... Muntanyesa 0-0 Ascó [text de Carlota Martí]

Tot i les oportunitats, el marcador no es va moure a Nou Barris // Carlota Martí

Només un equip ha aconseguit marcar en la seva visita a Nou Barris, l’Europa. La Muntanyesa viu en zona tranquil·la gràcies als espectaculars números que signa davant el seu públic. L’Ascó visitava la Bombonera amb la il·lusió d’emportar-se els tres punts i fer-se amb el liderat de la categoria però els de Miguel Rubio tampoc van aconseguir trencar la imbatibilitat de la Monta a casa. 0-0, així es va tancar un partit força igualat al llarg dels 90 minuts.

A la primera meitat, els locals van tenir oportunitats més clares per avançar-se en el marcador de la mà de Pedro en dues ocasions i d’Aleix en un xut de falta des del balcó de l’àrea. A la represa, tots dos equips van sortir amb una marxa més i fruit d’una major intensitat i d’un joc més àgil i ràpid es van veure accions de més perill a totes dues porteries. De nou, Aleix va fer mal a pilota aturada però el seu xut va topar amb el travesser de l’Ascó. Iván Taranilla, va tenir la més clara dels visitants però el seu intent es va perdre per línia de fons. I després d’una gran jugada de Pedro Garcia per la banda dreta, Toni Pérez va ser incapaç de rematar bé la seva passada en veure com la pilota li quedava massa enrere. Amb l’empat, la Muntanyesa ocupa la desena posició i l’Ascó és un dels quatre equips que ocupen el colideratge de la lliga. 

Dades



  • A quatre bandes. Tot i que el Rubí té un partit pendent, la J16 ens deixa el colideratge... de quatre equips, els que formen la zona de play-off. Per diferència de gols els rubinencs són primers... per només un gol davant la Pobla de Mafumet (+10 contra +9)

  • Nou al davant. És la novena jornada (de setze) amb el Rubí al capdavant de la taula, la sisena de consecutiva. Els rubinencs segueixen instal·lats al play-off des de la J1. Els equips que l'acompanyen a la zona noble ja es corresponen amb els conjunts que més jornades han estat a la part alta. La Pobla de Mafumet és el segon equip que més setmanes ha estat en zona noble (11), seguit del Masnou (9) i l'Ascó (8), que iguala el registre del Peralada.
La Pobla superava el Martinenc amb gols a la segona part // Dani Falcón

  • Dura poc l'alegria. El Terrassa assaltava el Municipal de Palamós, trencava la bona dinàmica empordanesa (dos triomfs seguits fins ara) i reenviava els palamosins en zona de descens. Són antepenúltims... en part també pels mèrits del Castelldefels, que a l'encadenar la quarta victòria consecutiva havia sortit de les tres últimes places dissabte.

  • Alliberament. El Castelldefels abandona, per tant, la zona de descens, després de 10 jornades seguides instal·lat entre la penúltima (3 setmanes) i l'última plaça (7 jornades, de la J8 a la J14). Els mariners, de fet, són l'equip del grup català de Tercera que més jornades ha passat en descens fins ara, 12.

  • Jornada de golassos. Potser és un apunt subjectiu, però la J16 ens deixa gols de moltíssima qualitat, que esperem que es puguin assaborir a la Pantalla #3div5. Les dianes de Carlos Guzmán (Europa), Alex Bolaños (Santfeliuenc), Sandro Toscano (Sabadell B), Sascha Andreu (Prat), Guillem Ramon (Terrassa) i Albert Cuadras (Cerdanyola) són per ser vistes i gaudides amb tranquil·litat.
Guillem Ramon (dreta), un dels autors dels golassos de la J16 // Juanma Medina - elrepor.com

  • Pes visitant. Segona jornada del curs en què els triomfs a domicili superen les victòries locals i els empats. Quatre equips guanyaven fora (Terrassa, Cerdanyola, Castelldefels i Figueres), per davant de les tres victòries locals i els tres empats.
El Figueres s'imposava a Vilafranca (0-1) // Lluís Montaner

  • El club dels cinc. A la llista de golejadors no hi ha hagut canvis al Top-7, als set primers golejadors, els que sumen 6 gols o més; en canvi, molt moviment per sota. Quatre futbolistes han sumat en aquesta J16 el seu cinquè gol. Són Adri Díaz (Rubí), Sascha Andreu (Prat), Stéphane Emanà (Pobla Mafumet) i Albert Cuadras (Cerdanyola).
Celebracions al segon gol de Masuet a Castellar // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

  • Masuet, en ratxa. El Castelldefels capgirava el gol inicial del Sabadell B amb dos gols en un minut, i anotats pel mateix futbolista, Alex Masuet. L'ex del Gavà encadena tres partits marcant. Gol contra el Gavà, gol contra el Masnou i doblet davant el filial arlequinat. En tres jornades, quatre gols.
Dedicatòria d'Alex Cano al gol 3000 de l'Europa a Tercera // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Gol 3000. L'Europa-Santfeliuenc incloia un gol històric per al conjunt local. La diana d'Alex Cano, que suposava l'empat a un abans del descans, és la 3000 que marca l'Europa a Tercera Divisió. Diana històrica per al capità escapulat, que ja va ser l'autor del primer gol dels europeistes en un play-off després de més d'una dècada.

  • Partit 300. Un altre nom bàsic per entendre la Tercera Divisió celebrava una altra fita història. El porter i capità de l'AE Prat, Toni Texeira, celebrava en el triomf contra el Vilassar de Mar el seu partit oficial número 300 vestint la samarreta pratenca. Exemple d'identitat al futbol català i de sentiments a uns colors, Texeira va formar part del Prat campió de la categoria el 2012, dels dos cursos a Segona B, i segueix capitanejant l'equip en el retorn a Tercera.
El porter Toni Texeira capitanejant el Prat en el seu partit 300 com a potablava // Francisco Carrasco - AEPrat.com

  • Estrena a domicili. El contundent 0 a 3 obtingut a Peralada és el primer triomf fora de casa per al Cerdanyola. Els vallesans trencaven així la dinàmica de tres partits sense marcar, i quatre sense guanyar. En vuit sortides, els de Toni Carrillo només han encaixat una derrota (al Prat, 2-1), ja que han empatat en sis desplaçaments.

  • Per estrenar. El triomf dels verds deixa el Manlleu com l'únic equip que encara no ha guanyat a domicili. I això que aquesta setmana els osonencs obtenien un resultat meritori al camp del líder Rubí (1-1). El Manlleu iguala el Gavà i el Vilassar de Mar com els equips que menys han sumat a domicili: 3 punts de 24 possibles.
Pol Coll avançava el Manlleu a Can Rosés // Viu el Manlleu

  • 10 derrotes. Dos equips obrien els dos dígits al compte de derrotes, per primer cop aquest curs. El cuer, Vilassar de Mar, encaixava la desena derrota en 16 jornades al Prat (3-0); i el Gavà feia el mateix al Masnou (1-0). Els dos equips, però, estan separats per sis punts: els gavanencs han guanyat tres partits més... i no han empatat, fet que els situa per sobre del perill.

  • Jornada de porters. Excel·lents actuacions d'homes com Dani Barragán (Manlleu), Joan Ureña (Figueres), Rafa Leva (Europa) o Jordi Chiné (Ascó). Destaquen als resums dels seus partits, reivindicant una posició clau per obtenir èxits al futbol actual.
Aturada de Joan Ureña a xut de Santi Triguero // Lluís Montaner

  • Una alternativa. La part alta està tant compactada que només un equip té opcions d'entrar a play-off la setmana vinent. El Terrassa consolidava amb el triomf a Palamós la cinquena plaça i és només a dos punts del quart... i per tant, a dos punts del lideratge. Un graó per sota hi ha l'Europa (a 5 punts dels colíders), el Peralada (a 6) i Cerdanyola, Prat i Muntanyesa (a 8).
Batanero, autor d'un dels gols del Terrassa a Palamós // Juanma Medina - elrepor.com

  • Massa alternatives. La part baixa, en canvi, està molt compactada. L'antepenúltim, el Palamós, obre el descens amb 16 punts. En un espai d'entre un i tres punts per sobre hi ha sis equips "en perill", si bé tres compten amb un partit menys. Són el Santfeliuenc (3 punts per sobre i un partit menys), el Manlleu i el Gavà (2 per sobre), el Figueres (2 per sobre i un partit menys) i el Castelldefels (1 per sobre) i el Sabadell B (1 per sobre i un partit menys). La zona baixa bull.

El Castelldefels iguala a punts el Sabadell B després de guanyar-lo // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

  • Ensurt de Guillem Pujol. Un fort xoc entre el jugador del Masnou i el defensa del Gavà, Luca Ferrone, posava en alerta els serveis mèdics del conjunt maresmenc, que atenien el futbolista sobre el terreny de joc. Després de gairebé 20 minuts de joc aturat, Guillem era conduït a l'hospital en ambulància. A primera hora de la tarda el club informava que el futbolista tornava a casa després de superar les proves mèdiques corresponents, tal com informava el club maresmenc.
El Masnou superava el Gavà en un partit amb ensurt // Félix Sancho - cdmasnou.es

  • Ratxes, cara positiva. Lidera les dinàmiques positives el Prat. Cinc victòries consecutives, 15 de 15; de la zona de descens a la novena plaça... amb vistes a la zona d'aspirants. Quatre victòries seguides per al Castelldefels, 12 de 12 que ha conduït els de Miki Carrillo de ser cuers fins la J14 a sortir del descens dues setmanes després. La igualtat és tan alta que l'equip que encadena més jornades sense perdre és el Rubí, amb "només" 6.
Cinc seguides per al Prat // Francisco Carrasco - AEPrat.com

  • Ratxes, cara negativa. El Gavà viu la dinàmica oposada a la del Prat. Cinc derrotes seguides, 0 de 15, han conduït els gavanencs de ser setens després de l'últim triomf (J11) a ser ara quinzens; el Martinenc el segueix amb quatre derrotes consecutives, enmig de les quals els barcelonins han entrat en descens. A la ratxa de partits seguits sense guanyar hi ha el cuer, el Vilassar de Mar, amb 10 jornades sense obtenir els tres punts. El segueixen el Santfeliuenc, amb 7, i el Sabadell B, amb 6.
Bolaños avançava el Santfe al Nou Sardenya; la victòria, però, havia d'esperar // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Doblet de Molins. El totcampista de l'AE Prat, Oriol Molins, anotava dos gols, obria i tancava el triomf pratenc contra el Vilassar de Mar. Teòric migcampista (diem teòric perquè ha actuat de central, de migcentre, de mitja punta o de segon davanter), Molins sempre ha destacat per tenir bona relació amb el gol. El curs passat, entre el Vilafranca i el Cerdanyola, arribava a les 10 dianes en lliga. Feia més d'un any que Oriol Molins no anotava un doblet. Va ser a la J11 del curs passat, el 27 d'octubre de 2013, quan marcava els gols del triomf del Vilafranca contra el Cornellà (2-0, veure Pantalla #3div5).
Oriol Molins, bigolejador contra el Vilassar de Mar // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com)

  • 394 gols. Se n'han marcat 25 aquesta jornada, apujant lleugerament la mitjana, situada precisament al voltant dels 25. Tenint en compte que queden dos partits de la J15 per disputar, i extrapolant les dades, la mitjana s'apuja molt poc, cap 24'94 gols per jornada, 2'49 per partit. Respecte el curs passat són dades lleugerament superior, ja que llavors donaven una mitjana de 2'48 gols per partit.

  • Victòries locals 47% | Empats 25% | Victòries visitants 28%

  • Respecte el curs passat, es manté l'augment notable dels triomfs locals (pugen més de 5 punts), es mantenen els empats (al 25% en els dos casos); el descens dels triomfs visitants, a poc a poc, es va atenuant; ara però és un descens encara de poc més de 5 punts. Expressem la variació en punts percentuals ja que les jornades d'aquest curs no són completes ara per ara.

  • Millor local. L'empat de la Muntanyesa fa que dos equips més igualin els registres dels de Nou Barris com a locals. Són l'Ascó i el Masnou. Els tres equips han sumat a casa 18 punts de 24 possibles, si bé la Monta i el Masnou no hi han cedit cap derrota (l'Ascó, dues) i els de Nou Barris tan sols han encaixat un gol en 720 minuts de joc.
Muntanyesa i Ascó, dos dels millors locals del grup, es creuaven a Nou Barris // Iris Solà - FC Ascó

  • Millor visitant. Continua sent-ho el Rubí, tot i que no ha jugat a domicili aquesta setmana. Els registres fins ara dels rubinencs són de molt mèrit: 16 punts sumats de 21 possibles lluny de Can Rosés.

  • Camp on es veuen més gols. No s'hi ha disputat cap partit, però els Canyars continuen al capdavant d'aquest registre (que repassàvem dimecres passat a L'infogràfic). S'hi han vist 27 dianes en 8 duels, una mitjana de 3'38 gols per partit.

  • Menys golejador: Vilassar de Mar (11) | Més golejat: Martinenc (33)

  • Rendibilitat. Tot i perdre ho segueix sent el Peralada, que com que no marcava cap gol en la derrota contra el Cerdanyola presenta la mateixa mitjana: amb 14 gols, ha sumat 24 punts, 1'71 punts per gol marcat.
Tres gols més del Terrassa per ampliar registres // Juanma Medina - elrepor.com

  • Màxim golejador: Terrassa (28) | Menys golejat: Muntanyesa (12) 

1 comentari:

  1. Molt agraït. És un plaer repassar aquestes dades pels qui ens agrada l'estadística.

    ResponElimina