dilluns, 22 de desembre del 2014

Resultats J18

"La Pobla Mafumet tanca el 2014 com a líder"

Foto de família de la Pobla de Mafumet al Nou Estadi // cfpoblademafumet.cat

Aquests són els resultats de la J18:


DISSABTE, 20 DE DESEMBRE

Pobla de Mafumet 1-0 Terrassa (Stéphane Emanà)
Ascó 3-0 Cerdanyola (Genís Soldevila -2- i Edu Vives)

DIUMENGE, 21 DE DESEMBRE

Gavà 1-2 Sabadell B (Fran Orellana / David Jiménez i Sergi Estrada)
Vilafranca 3-1 Masnou (Bernat Puig, Santi Triguero i Víctor Oribe / Éric Blasco)
Prat 1-2 Figueres (Oriol Ricarte / Mahamadou Jabbie 'Mamau' i Toni Cunill)
Rubí 3-1 Vilassar de Mar (Carlos Esteban -2- i Boris Garrós -p- / José A. García)
Europa 0-0 Martinenc
Muntanyesa 0-0 Santfeliuenc
Palamós 2-1 Castelldefels (Aitor Lario -pp- i Sergi Arimany / Albert Cervantes)
Peralada 1-1 Manlleu (Joan Coromines / Óscar Uroz)

CLASSIFICACIÓ 

Aquesta és la classificació després de la J18 (s'arrossega un partit suspès de la J15):




Gols: 23
Resultats: 5 victòries locals, 3 empats i 2 victòries visitants
Màxim golejador: Xavi Civil (Gavà) i Santi Triguero (Vilafranca), 10 gols /// Veure llistat complet



Apunts de la jornada
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

Vam passar per... l'Europa 0-0 Martinenc [text de Carles Garcia]

El Martinenc va trepitjar per primer cop el Nou Sardenya // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Europa i Martinenc regalaven la matinal de diumenge un derbi intens a les dues aficions desplaçades fins al Nou Sardenya. Amb la millor entrada de la temporada, el feu escapulat volia convertir-se en un aliat més pels seus jugadors, i empentar-los cap a la victòria davant d'un rival històric.
Al davant, però, hi havia, tant els seguidors desplaçats dels Diables Vermells, com la seva motivació extra per les característiques del duel. Una motivació que agafava l'Europa per sorpresa a la primera meitat i que anul·lava, totalment, la superioritat que es podia pressuposar veient la classificació. Tot i això, només un cop de cap d'Elhadji al minut 24 i un altre de Cano, al 28, aconseguien inquietar les defenses.
A la represa, els graciencs prenien un pèl més la iniciativa davant un Martinenc que volia conservar un punt de molt valor. Dues pilotes estavellades al travesser, de forma quasi consecutiva, als minuts 64 i 66, deixaven els escapulats amb la mel als llavis.
Als instants finals, el davanter visitant Elhadji podria haver acabat d'arrodonir la sorpresa. Al minut 85 no aconseguia controlar bé la pilota en un u contra u amb Rafa Leva, i el porter l'acabava blocant. Aquest marcador, que tan sols ha acontentat a l'equip del Guinardó, deixa els dos clubs fora del seu objectiu a una jornada per acabar la primera volta. L'Europa és sisè, a un punt de la zona de promoció i a 7 del líder. El Martinenc, es manté dinovè, a dos punts de la permanència.

Dades
Una de les imatges de la jornada: els jugadors del Gavà reben instruccions de Poch des de la graderia // MSA Sports

  • Líder en un gran escenari. La Pobla Mafumet superava el Terrassa en partit disputat al Nou Estadi de Tarragona (1-0) i tanca el 2014 al capdavant, amb un punt més que el Rubí i dos més que l'Ascó. Els pobletans són ja el segon millor local de la categoria: han sumat 19 punts de 27 possibles jugant casa.

  • Els tres escollits. Els tres primers classificats han obert un lleuger forat a la taula. El fet que guanyessin Pobla, Rubí i Masnou, i que no ho fessin cap dels sis equips que els segueixen a la taula (empats d'Europa, Peralada i Santfeliuenc, i derrotes de Masnou, Terrassa i Cerdanyola) fa que els tres equips s'hagin assegurat acabar la primera volta en play-off... i que entre els tres es disputin, el proper 11 de gener, el títol simbòlic de campió d'hivern. Tots tres jugaran a domicili (Figueres-Pobla, Terrassa-Rubí i Santfeliuenc-Ascó).
El Rubí superava el Vilassar de Mar // Jaime Blanco (flickr)

  • Una volta. Amb la victòria a Can Rosés contra el cuer, el Rubí s'assegurava tancar tota una volta, 19 jornades, en posicions de play-off. El curs passat la Muntanyesa és l'equip que més jornades va ser en play-off, i d'arrencada aconseguia ser-hi les 16 primeres jornades; el millor registre segueix sent del Cornellà el curs 2012/2013: va estar totes les 38 jornades entre els quatre primers.

  • Quarta plaça. El Masnou encadenava aquest diumenge la tercera derrota als últims quatre partits i s'allunya una mica del capdavant (sis punts per sota del líder) alhora que anima els perseguidors: l'Europa i el Terrassa, cinquè i sisè, aspiren al quart lloc, ja que tan sols són un punt per sota. Els maresmencs obriran l'any enfrontant-se al Palamós.
El gol d'Éric Blasco, insuficient per al Masnou // Lluís Montaner

  • Estrena. El Gavà entra per primer cop aquest curs en zona de descens. No hi era... des de la J37 del curs passat, la penúltima... que va precedir el recordat partit contra el Santboià. L'any passat els blaugrana van passar 15 jornades entre els tres últims i enguany encara no hi havien estat. De fet, són l'únic equip que ha passat per play-off i per descens aquest curs. El pas per play-off, però, va ser puntual: segon a la jornada inaugural.

  • 23 gols. Jornada de pocs gols (la mitjana recordem que és sempre al voltant dels 25). El to local de la jornada (la meitat dels partits es tancaven amb victòries dels equips que jugaven a casa) es reflecteix en el repartiment de gols: 15 a 8 per als locals. 

  • Stéphane Emanà. El camerunès marcava, com reconeixia el compte de Twitter de la Pobla de Mafumet, un gol històric. La diana del triomf contra el Terrassa... al Nou Estadi de Tarragona, el camp del Nàstic. Emanà ja ha millorat, a la J18, els seus registres del curs passat: suma 6 gols, un menys que els aconseguits fa una temporada (5).

  • Nou Estadi. El trasllat al camp del germà gran es traduïa amb 700 espectadors al Nou Estadi, amb bona presència d'aficionats del Terrassa. La foto de família de la plantilla de la Pobla al final del partit (la que obre aquest article) era un bon record del pas per Tarragona.
El Pobla-Terrassa s'acabava amb l'expulsió de Sergi Pérez per als vallesans // Juanma Medina - elrepor.com

  • Fi de la ratxa. La derrota del Terrassa trencava una bona dinàmica de sis partits sense guanyar. Els vallesans, però, tancaran la primera volta amb opcions de ser a play-off... i de donar un cop relatiu a la part alta: tenen el quart, el Masnou, un punt per sobre, i a la J19 reben el segon classificat, el Rubí.

  • Una altra estrena. També estrenava camp l'Ascó... el conjunt de la Ribera d'Ebre tornava dissabte al Municipal, després d'haver jugat a l'annex des de principi de curs pel canvi de gespa del camp principal. El retorn esdevenia victoriós: setè triomf com a local del conjunt de Miguel Rubio, que segueix ben a prop del líder, tercer a dos punts.

  • Genís Soldevila. El migcampista ofensiu tancava un partit molt meritori: dos gols (el segon, un golàs), diverses opcions clares, avortades pel pal o pel bon treball del porter del Cerdanyola, Coca, i assistència a Iván Cristino en l'opció més clara del segon temps, un xut que s'estavellava al travesser. Soldevila suma 3 gols en aquesta lliga (l'any passat en va anotar 8).
Genís Soldevila, doblet per a l'Ascó contra el Cerdanyola // Iris Solà - FC Ascó

  • Protestes. Els jugadors del Cerdanyola protestaven iradament en l'acció del 2 a 0. El defensa Raúl Barriendos queia malament i es lesionava (era substituït dos minuts després) i la jugada continuava amb el gol d'Edu Vives. Els jugadors vallesans retreien l'acció als de l'Ascó, en plena celebració del gol.
La banqueta del Gavà, només amb Juanma Pons i el delegat // MSA Sports

  • Surrealisme. Al final els jugadors del Gavà, tot i l'ultimàtum ofert divendres al vespre, decidien jugar. Ho feien, però, explicant la seva posició abans del partit als mitjans, i després, al públic, i plantant-se durant el primer minut per donar suport a Albert Poch i el seu cos tècnic. El nou entrenador del Gavà, Juanma Pons (qui apareix a la fitxa del partit, com es va encarregar de recordar en roda de premsa) va veure com al descans els futbolistes escoltaven les instruccions de Poch i el seu segon, Taka, a la banda, i no pas al vestidor. Amb les imatges de Gavà TV al web de La Xarxa hi ha una seqüència dels fets, amb declaracions dels principals implicats: el capità Albert Vivó, el nou entrenador Juanma Pons i el president Manuel Maniega:

  • El gol de l'ex. En l'apartat esportiu, el Sabadell B capgirava el gol inicial d'Orellana per al Gavà, s'enduia els tres punts... i confirma el seu bon estat de forma a domicili (tercer millor equip del grup). El gol de l'empat l'anotava un exjugador del Gavà, David Jiménez, el curs passat màxim golejador blaugrana amb 6 dianes. Enguany en suma 3 amb el filial arlequinat.
El Sabadell B s'enduia els tres punts de la Bòbila de Gavà // CESabadell.cat

  • Dos moments. Victòria del Vilafranca al Municipal que li fa tancar l'any en zona còmoda, prou equidistant dels dos pols de la classificació. Després de tres derrotes consecutives, en les quals no havia marcat cap gol, el degà penedesenc es recuperava amb victòria de presitigi contra el quart classificat, un Masnou que ha acumulat tres de les quatre derrotes patides aquest curs en l'últim mes.

  • Primeres espases. Per al Vilafranca marcaven els tres gols els seus tres màxims golejadors. Bernat Puig (5 gols aquest curs), Santi Triguero (10) i Víctor Oribe (5) marcaven les dianes del triomf.
Santi Triguero, a punt d'anotar el 2 a 0 per al Vilafranca // Lluís Montaner

  • Fi de la ratxa. El Prat patia la primera derrota amb Manolo Márquez a la banqueta, després d'haver sumat 16 punts de 18 possibles (5 victòries i 1 empat). El Figueres s'enduia la victòria... al minut 94, en l'última jugada del partit, amb gol de Toni Cunill.

  • 1-2. És la quarta derrota del Prat com a local en lliga aquest curs... i les quatre (Masnou, Vilafranca, Pobla de Mafumet i Figueres) s'han produït pel mateix marcador, 1-2.
Abans del partit, reconeixement a Toni Texeira pels 300 partits amb el Prat // Francisco Carrasco - AEPrat.com

  • Disparat. El triomf al Sagnier treia el Figueres del descens i el col·loca 2 punts per sobre... tenint en compte que el 4 de gener jugarà el partit suspès de la J15 contra el Sabadell B. Qui venci (si no hi ha empat, clar), se situarà en zona mitjana.

  • Estrena. L'1-2 al minut 94 suposa el primer gol del curs del defensa Toni Cunill, un habitual de les llistes de golejadors, tot i ser defensa. L'any passat, 4 gols amb el Palamós; l'anterior, 3 amb la Pobla.

  • Dues cares. El Rubí-Vilassar de Mar ens oferia les dues cares de la classificació. El conjunt rubinenc segueix perseguint el líder, després d'haver cedit la primera plaça a la J17, i és només dos punts per sota. Els maresmencs, en canvi, continuen cuers, allarguen la ratxa de partits sense vèncer a 12 partits, i tenen la permanència 7 punts per sobre.
Carlos Esteban anotava un doblet contra el Vilassar de Mar // Jaime Blanco (flickr)

  • Carlos Esteban. El davanter, fitxat pel Rubí dels veïns de la Juventud 25 de septiembre (a Segona Catalana el curs passat), anotava un doblet a Can Rosés, i suma ja 5 gols aquesta temporada. 

  • Tato Burgada. Empat sense gols entre Muntanyesa i Santfeliuenc... i protagonisme per al porter de la Monta, que aturava un penal a un excompany, Dani Sánchez, ara al Santfe.
Tato Burgada, clau sota pals // Jaime Pérez - flickr Santfeliuenc

  • 1 en 810 minuts. La Muntanyesa tan sols ha rebut un gol com a local aquest curs... en 9 partits disputats. Va ser d'un ex, Alberto Padilla, per a l'Europa i en un servei de falta.

  • Invictes. Dos equips acaben el tram de temporada del 2014 sense haver perdut a casa. Són el Rubí i la Muntanyesa. Els dos equips, de fet, només han perdut un partit a casa el 2014. Per la Muntanyesa va ser contra el Santfeliuenc, el 19 de gener (1-2, veure Pantalla #3div5); en el cas del Rubí, l'única derrota va ser davant el Cerdanyola, el 30 de març (0-2, veure Pantalla #3div5).

  • Travessers. El recuperat duel barceloní entre Europa i Martinenc es tancava sense gols (0-0)... i amb bones opcions no materialitzades. Especialment dominava el conjunt local, que rematava dos cops al travesser. Amb una victòria, l'Europa hauria entrat en zona de play-off. El Martinenc segueix penúltim, a dos punts de la permanència.
Un Europa-Martinenc molt disputat... // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Reconeixements. El Club Esportiu Europa va aprofitar el partit contra el Martinenc per presentar la base i fer diversos reconeixements. Al fisioterapeuta Juan León i al preparador físic Santi Altimira per la seva excel·lent actuació el dia de l'ensurt amb Albert Alegre. A BTV Esports, en conjunt, i a Roger Matamoros, en particular, per la bona tasca de seguiment que fan a l'equip; i a Ignasi Trapero, periodista de La Xarxa, pel seu complet blog sobre el conjunt escapulat, Vamos, escapulados!. Des de tercera.cat, i pel contacte habitual amb Matamoros i Trapero, la més sincera enhorabona, ja que per vocació, passió i feina la distinció és més que merescuda.
Ignasi Trapero rep la distinció del CE Europa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Final de ratxa. El Castelldefels també veia trencada la bona ratxa, cinc triomfs seguits fins ara, després de la derrota a Palamós. Els mariners continuen fora del descens, ara un punt per sobre de l'antepenúltim.

  • Arimany decideix. El davanter del Palamós marcava el gol del triomf. És el setè gol que anota enguany. Arimany és per ara el sisè màxim golejador de la categoria. L'any passat va acabar-lo amb 12 dianes.

  • Mármol i els triomfs. Des de l'arribada de Joan Mármol a la banqueta palamosina, el conjunt empordanès ha sumat 4 triomfs en 5 partits. Són 12 punts de 15 possibles que han conduït els palamosins a la catorzena plaça, tres punts per sobre del perill.

  • Sobre la botzina. El Manlleu perdia a Peralada al minut 90 i era virtualment equip en zona de descens, per primer cop aquest curs... fins que un gol al minut 94 li feia rescatar un punt i el mantenia fora de les tres últimes places.

  • Sense guanyar. Els manlleuencs són l'únic equip que no ha guanyat a domicili encara. Hi ha sumat 4 empats en 9 partits.

  • Óscar Uroz. El gol del davanter del Manlleu, a les 18'51h del 21 de desembre (hora aproximada) és l'últim gol de l'any a Tercera. Curiosament, el primer gol de Tercera del 2014 també va ser d'un futbolista del Manlleu, Manel Sala, a les 16'27h del 4 de gener, al Rapitenca-Manlleu (1-4).

  • 10 de Triguero. El davanter del Vilafranca sumava el 10è gol del curs i empata amb Xavi Civil (Gavà) al capdavant dels golejadors. Triguero és només un gol per sota del seu registre el curs passat (11).

  • 446 gols. La jornada ha fet abaixar una mica la mitjana. Tenint en compte que queda un partit de la J15 per disputar, i extrapolant les dades, la mitjana s'abaixa, cap 24'92 gols per jornada, 2'49 per partit. Respecte el curs passat són dades lleugerament superiors, ja que llavors donaven una mitjana de 2'48 gols per partit.
Sergi Fuertes, clau sota pals per a l'Ascó // Iris Solà - FC Ascó

  • Victòries locals 46% | Empats 26% | Victòries visitants 28%

  • Respecte el curs passat, es manté l'augment notable dels triomfs locals (pugen 6 punts), es mantenen els empats (pugen menys de mig punt aquest curs); el descens dels triomfs visitants es manté, ara lleugerament per sobre dels 6 punts. Expressem la variació en punts percentuals ja que les jornades d'aquest curs no són completes ara per ara.

  • Millor local. El fet que l'Ascó vencés i la Muntanyesa empatés deixa els asconencs al capdavant. Han sumat a casa 21 punts de 27 possibles. Tot i haver perdut dos partits a casa (Muntanyesa i Rubí no n'han perdut cap), la Monta ha cedit quatre empats que li han fet perdre més punts. Els de Nou Barris tan sols han encaixat un gol en 810 minuts de joc.
Dani Sñanchez (esq) estava a punt de marcar contra la Monta... penal fallat // Jaime Pérez - flickr Santfeliuenc

  • Millor visitant. Continua sent-ho el Rubí, que no jugava fora aquesta jornada però que entre setmana empatava a Sant Feliu en partit ajornat de la J15. Els registres fins ara dels rubinencs són de molt mèrit: 18 punts sumats de 27 possibles lluny de Can Rosés.

  • Camp on es veuen més gols. No s'hi ha disputat partit i per tant s'ha mantingut la mitjana. Els Canyars, camp del Castelldefels, segueix al capdavant d'aquest registre. S'hi han vist 30 dianes en 9 duels, una mitjana de 3'33 gols per partit.

  • Menys golejador: Vilassar de Mar (13) | Més golejat: Martinenc (35)

  • Rendibilitat. Tot i empatar ho segueix sent el Peralada. Amb 16 gols, ha sumat 25 punts, 1'56 punts per gol marcat.

  • Màxim golejador: Terrassa i Rubí (29) | Menys golejat: Pobla de Mafumet (14) 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada