dijous, 5 de febrer del 2015

Europa i Girona a la final de Copa

Europa i Girona són els finalistes de la Copa Catalunya absoluta, que ha definit aquest vespre els dos darrers aspirants al títol. L'únic representant amb vida de Tercera Divisió ha superat fins a 5 rivals per plantar-se en el partit decisiu, havent superat ja dos contrincants de Segona Divisió.

L'Europa celebrava la classificació per a una històrica final // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Aquests són els resultats de les semifinals de la Copa Catalunya absoluta (ronda a partit únic):

DIMECRES, 4 DE FEBRER
Gavà 0-1 Girona (Gerard Bordas)
Europa 3-0 Sabadell (Ignacio Rosillo, Javi Lara i Alex Poves)

Els dos vencedors disputaran la final de la competició, el proper 25 de març. Una data que ha de ser acceptada pels dos equips, en una seu que comunicarà la FCF en breu.

Europa 3-0 Sabadell [text de Carles Garcia]

L'Europa ha tornat a viure una altra nit màgica a Gràcia // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

La Vila de Gràcia pot seguir somniant amb el seu tercer títol de Copa. Després d'una nit que el club escapulat ja anunciava que seria màgica (i ho ha acabat sent), els homes de Pedro Dólera només tenen un últim front per superar: el Girona, que aquest dimecres superava el Gavà a La Bòbila.

Però per arribar fins aquí, el club gracienc ha hagut d'enfrontar-se a un altre rival de Segona Divisió. El Sabadell aterrava aquesta tarda al Nou Sardenya amb l'objectiu de rentar-se la cara després dels mals resultats a la competició domèstica i assegurar el passi a la final de la Copa Catalunya aprofitant les dues categories de diferència.

La primera acció del partit ha estat molt ràpida. En només 27 segons, Nils ha aconseguit recórrer tota la banda esquerra per plantar-se a la línia de fons, des d'on ha enviat una centrada dins l'àrea que no ha trobat rematador. Tot i aquesta arrencada enèrgica el partit s'ha tranquil·litzat i cap dels dos equips ha destacat per sobre de l'altre fins que els arlequinats han decidit fer una passa endavant. Al minut 14, una falta directa picada per Marcos ha obligat Rafa Leva a treure una mà miraculosa per desviar la pilota a córner. I, tan sols un minut després, una nova acció ofensiva dels vallesans feia que el porter escapulat tornés a esdevenir l'heroi momentani del partit. Aquestes accions han fet despertar l'Europa, que ha començat a trobar espais. Al minut 22 Poves signava una cursa fantàstica que culminava amb un xut davant del porter Ivan que marxava desviat. Només tres minuts més tard, però, arribava la primera alegria per als locals. Una jugada enrevessada dins l'àrea acabava amb la pilota als peus d'Ignacio Rosillo, qui afusellava a porteria per obrir la llauna. Un gol que permetia somniar els escapulats i començar a dominar un partit al que ja no li han perdut el to en cap moment.

Al minut 38 arribava el gol que començava a encarrilar l'eliminatòria. Després d'una recuperació de Javi Lara acompanyada d'una paret amb Poves, el migcampista aconseguia encarar Ivan i fer el 2-0 amb una vaselina preciosa que ha provocat l'ovació de tot l'estadi. Dos minuts més tard, Poves aconseguia la sentència amb un cop de cap dins l'àrea que no trobava cap obstacle i suposava el 3-0, que ja era definitiu. A la segona meitat, el Sabadell ha intentat tornar a situar-se bé sobre el terreny de joc però no ha aconseguit trobar-se a si mateix al davant d'un Europa que ha demostrat la seva capacitat d'aguantar marcadors i controlar el tempo d'un partit quan li interessa.

Com al partit de quarts, passadís final de l'afició als triomfadors // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Al final, per tant, victòria gracienca que dóna les claus de la tercera final de la seva història a un club que té permís per seguir somniant.

Vídeoresum | Com en cada partit de l'Europa, la càmera de BTV va seguir de prop la nit de Copa Catalunya, amb Roger Matamoros, habitual al Nou Sardenya, cobrint l'històric accés a la final del conjunt gracienc:

També van ser al partit, fent retransmissió en directe per internet, els companys de Futbolcatmedia. Al seu canal de YouTube trobem també un complet resum del partit:

A la roda de premsa posterior al duel, el tècnic del CE Europa, Pedro Dólera, deixava clares les intencions dels escapulats quant a seu de la final. "Volem jugar-la aquí. És l'únic que podem demanar. Som 'la penya de la bufanda', com a mínim que el futbolcat torni a tenir el seu dia de glòria i que el Girona vingui aquí, que ompli el camp de 5.000 persones i gaudim tots. Millor camp que aquest no n'hi ha cap més. A Barcelona, centre de la ciutat, per a ells és una horeta en autocar, no crec que els faci cap problema".

Una sala de premsa a la qual no va assistir Alex Garcia. El tècnic del Sabadell es va negar a atendre als mitjans i només va transmetre, a través del cap de premsa, Oriol Olivé, un missatge: "Ells han estat justos vencedors".

Gavà 0-1 Girona [text de Cristian Garcia]

El Gavà no ha pogut superar el Girona i ha quedat eliminat // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - FCF

El Girona FC s'ha classificat aquest dimecres per a la final de la Copa Catalunya per primer cop en la seva història. Els de Pablo Machín, que ha apostat per un onze amb jugadors no massa habituals però de garanties, s'ha desfet del Gavà gràcies al gol de l'ex, a la diana d'un Gerard Bordas que al minut 8 ha obert la llauna resolent davant Álex Sánchez. Semblava que el partit seria un camí de roses per als gironins, si tenim en compte les dues categories de diferència amb el rival i l'ambient gèlid (gairebé fantasmagòric) de la Bòbila –no hem arribat al centenar d'espectadors. Els locals han buscat equilibrar el partit quant a domini, però ha estat el Girona qui hauria pogut sentenciar el partit abans d'arribar a la mitja hora; Jaime Mata ha perdonat el segon quan ho tenia tot de cara per batre Álex (25'). A partir d'aquí el Gavà ha fet una passa endavant amb un Iu Ranera que ha agafat les regnes del partit. Seva ha estat la gènesi d'una acció que ha arrencat amb una deliciosa assistència a Mario Roque, amb la passada d'aquest a Alan Ávila i que acabava amb la rematada del mexicà que, incomprensiblement, no acabava en gol (32'). Tampoc ho feia en l'acció posterior un Gerard Bordas amb esperit reivindicatiu, que perdonava el 0-2 (33'). Tram final de primera meitat amb més ocasions que continuïtat: Álex ha estat salvador per evitar el gol de Christian Alfonso i abans del descans el francès Arthur ha engegat el seu recital d'intens amb dos bons xuts llunyans que no han trobat el premi del gol.

El Gavà plantava cara a tot un rival de Segona // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com)

A la represa, el Girona ha començat accelerat, com si Pablo Machín hagués exigit als seus encarrilar el passi a la final. No ho han fet per una simple qüestió d'encert… o de desencert, en aquest cas. Perquè Christian Alfonso ha topat amb Álex Sánchez després d'un bon llançament de falta i en l'acció següent David Garcia tampoc ha aconseguit allotjar la pilota al fons de la xarxa. Si ho aconseguia minuts després Jaime Mata, però l'àrbitre anul·lava el gol per fora de joc. El carrusel de canvis ha esmorteït l'ànima d'un partit que ha transitat entre l'avorriment i els badalls del públic fins el darrer quart d'hora, quan una falta sobre Mario Roque a la frontal de l'àrea ha encès el partit. El Gavà ha opositat a l'empat i ha acariciat el gol en un parell d'accions que, com no, ha rematat Arthur Gnahoua. Amb els de Pons buscant l'empat, el Girona ha pogut matar el partit al contracop però ni Jaime Mata (després d'una preciosa passada de Christian Alfonso) ni Cristian Gómez, que s'ha trobat amb les intervencions d'un brillant Álex Sánchez, han aconseguit eixamplar un marcador que vistes les ocasions d'ambdós equips ha estat massa escarransit.

Vídeoresums | A la crònica de les semifinals que publicava la FCF al seu web (enllaç) s'inclou un resum de 6 minuts de la semifinal disputada a la Bòbila:

Els companys de Gavà Televisió seguien el partit com fan habitualment, i aquesta és la peça que n'han fet a El Marcador:

Golejadors
Aquest és el llistat complet de golejadors de l'edició 2014/2015 de la Copa Catalunya absoluta:

Rosillo, en un moment del duel de semifinals contra el Sabadell // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

(En negreta, encara amb possibilitats d'ampliar els registres)