divendres, 13 de febrer del 2015

Prèvia-Guia d'una no-jornada

(Article escrit a sis mans, les de Carlota Martí, Carles Garcia i Roger Sánchez, la redacció de tercera.cat)

Havíem superat la J23, fet l'anàlisi corresponent, vist els vídeos... i a la redacció (?) de tercera.cat ens encaminàvem cap a una nova cita. Pensa quin serà el partit de la jornada, busca dades i noms propis... fins que dimarts mateix, en una compareixença de premsa, el president de la FCF, Andreu Subies, acompanyat del Secretari General de l'Esport, Ivan Tibau, i del president de la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC), Gerard Esteva, anunciava una aturada al futbol català aquest cap de setmana. Afecta, bàsicament, la J24 de Tercera. Calia pensar en una prèvia diferent...

Primer, definint la naturalesa de l'aturada, o els motius que l'impulsaven. La mateixa Federació ho explicava en aquest article, amb vídeo inclòs, i l'acte queda ben explicat en aquesta notícia de La Xarxa, emesa el dimarts:



També a La Xarxa recollien en una altra peça, emesa dimecres, les opinions de molts clubs del nostre futbol, la majoria d'acord amb la vaga, però molts objectant que les dates podrien haver estat unes altres, per donar més força a la protesta.

No hi ha futbol. No hi ha J24 a Tercera. No hi ha prèvia. Què fem? Ens donem festa també nosaltres? 

Com que quan vam iniciar la quarta temporada a tercera.cat (la primera en què som redacció i no redactor) ens vam proposar fer coses diferents, vam creure oportú no faltar a la cita amb la prèvia del cap de setmana... encara que el cap de setmana no impliqués futbol en si.

Hem contactat amb 20 protagonistes, un per equip, i els hem fet cinc preguntes, quatre fixes per a tots ells, i una adaptada a cada cas.

Aquestes són les preguntes fixes:
  1. Què faràs aquest cap de setmana, sense futbol?
  2. Què opines de la vaga establerta per la FCF?
  3. A títol personal, trobaràs a faltar la competició, els rituals del dia de partit?
  4. En l'àmbit col·lectiu, i des del punt de vista merament esportiu, us beneficia o us perjudica aquest descans inesperat?

I aquestes són les respostes, que repassem, partit a partit... o no-partit a no-partit.

Palamós-Pobla de Mafumet

Joan Bayona, jugador del Palamós CF
1. Gaudir de la família. Se'ns farà estrany no tenir partit, però intentarem gaudir de la dona, la família i anar de carnaval.

2.
La vaga ens ha agafat una mica per sorpresa, almenys a mi. Per opinar, però, crec que cal saber exactament com ha funcionat absolutament tot i m'estimo més no pronunciar-me.
 

3. Sense cap mena de dubte, segur que la trobem a faltar.
 

4. Després d'un partit, com més aviat arribi el següent millor. I en aquest punt, no ens va bé. Però d'altra banda, com hi ha una mica més de marge respecte al proper rival, el podrem preparar millor.

Qui intentarà marcar-te un gol aquest diumenge?
(Riu) La meva filla, suposo. Amb el que li agrada jugar amb la pilota, segur que serà ella!


Alberto Varo, jugador del CF Pobla de Mafumet

1. Serà un cap de setmana diferent, al no haver-hi competició oficial, però aprofitarem per jugar dissabte un partit amistós per no perdre el ritme. Jugarem contra un altre equip o sinó entre nosaltres mateixos. 

2. És un tema complicat. És una situació molt difícil la que viuen tots els equips perquè parlem de clubs molt humils, que reben poques ajudes i pocs diners.


3. Sí, una mica sí que trobaré a faltar jugar aquest cap de setmana, i més ara perquè estàvem en molt bona línia, veníem de jugar i guanyar gairebé cada cap de setmana.


4. Mai saps què passarà. Com deia estàvem en un molt bon moment. Veníem de guanyar en moltes de les últimes jornades i espero que no ens vagi malament i que poguem seguir en ratxa. De fet, l'amistós que farem és per no perdre el ritme, per intentar notar el menys possible l'aturada.


A qui li hauràs d'aturar un gol aquest cap de setmana?

(Riu) És una bona pregunta... normalment els diumenges els dediquem a jugar a futbol i aquest cap de setmana tindrem més o menys festa així que tocarà estar amb els amics, amb la família... Gaudirem igual però d'una altra manera.

Figueres-Ascó

Toni Cunill, jugador de la UE Figueres
1. La veritat és que serà un cap de setmana diferent sense futbol, no jugarem, no entrenarem... Jo aprofitaré per anar de Carnaval el meu poble, Torelló, que té un bon carnaval i serà un cap de setmana especial.

2. Ens ha agafat bastant per sorpresa. Jo, però, hi estic molt d'acord perquè crec que aquesta mesura que vol aplicar l'estat espanyol afectarà molt el futbol amateur i el futbol base. Si ja hi ha pocs diners en aquests clubs amb aquesta mesura encara n'hi haurà menys, perquè el cost de pagar els jugadors i entrenadors serà més elevat. Jo amb la vaga en sí hi estic d'acord, tot i que potser es podria haver celebrat en un altre moment o abans. 


3. Sí, personalment, el trobaré molt a faltar perquè el futbol... juguis o no, ho vegis per la tele o al camp, sempre es troba a faltar.


4. Com a equip n'hem parlat i en el moment en què estem no ens ha agradat gaire haver-nos d'aturar, volíem jugar. Estàvem en un bon moment i volíem continuar la ratxa però, bé, no passa res i si és per ajudar a aturar aquesta mesura no hi ha problema. Ja jugarem més endavant.


Diumenge a qui hauràs de sotmetre a un marcatge especial?

(Riu) Suposo que em tocarà defensar bé la nit. Amb la colla sortirem i haurem de rendir bé, comportar-nos al màxim però gaudint del cap de setmana perquè pots passar-t'ho bé sense que després afecti al teu rendiment.

Genís Soldevila, jugador del FC Ascó
1. És un cap de setmana atípic, no hi ha futbol, i aprofitarem per estar amb els amics, la família i la nòvia. Passaré el cap de setmana amb els meus.

2. Crec que si s'havia de fer s'hauria pogut fer abans, i no en el moment de temporada en què ens trobem. Deixem les vacances de Nadal enrere, ara tornem a parar... esperem que no afecti per als propers partits. S'hauria pogut fer d'una altra manera, en unes altres dates.

3. Esperes el cap de setmana per jugar el partit, és el que fa més il·lusió a un futbolista. Com que no en tindrem, es trobarà molt a faltar.

4. No tinc clar si ens beneficia o ens perjudica. Venim d'un empat [1-1 contra el Terrassa] i crec que tampoc ens hauria d'afectar. Si ens trobéssim en una ratxa molt bona potser sí que ens podria anar malament, però com que venim d'un empat, crec que l'equip està treballant al 100% i no crec que l'afectés per res.

A quina donaràs l'última passada aquest diumenge, si no hi ha partit?
(Riu) Suposo que a algun cosí. Diumenge fem un dinar familiar, i suposo que treurem la pilota a passejar amb els cosins.

Vilafranca-Rubí

Santi Triguero, jugador del FC Vilafranca
1. Aprofitaré el Carnaval, que aquí a Vilanova i la Geltrú se celebra molt. Aniré a veure el meu fill, que surt a les Comparses, la festa tradicional que fem aquí. Jugant no hauria pogut anar, i per tant ara sí que podré veure'l. Jo ja no sóc comparser, ara sóc acompanyant de comparser.

2. Estic d'acord amb els motius de la vaga, crec que és una mesura adequada, tot i que també considero que no era la millor data, amb gairebé tot el futbol base paralitzat, les categories de Catalana també aturades. Si vols tenir una repercussió gran, l'interessant hauria estat que tothom hagués fet vaga. Amb tot, trobo coherent i lícita la convocatòria de vaga, però de l'altre manera s'hauria tingut més ressò mediàtic. 

3. Sí, perquè ja estàs molt acostumat. A Tercera, si no són festes molt puntuals, com Nadal, Reis o Setmana Santa, no acostumem a parar, i ja tens aquesta rutina setmanal d'entrenaments, partits. Que no hi hagi partit diumenge trenca aquesta rutina, però serà com quan et sancionen. Aquest diumenge no toca, doncs no toca, no queda més remei.

4. Després d'una derrota com la que vam patir al camp de la Pobla de Mafumet [5-0 per als granes] del que tens més ganes és de jugar, per tornar-hi com si res no hagués passat. Vols esvair dubtes, corregir errors, demostrar que realment va ser un mal dia. I el fet de no jugar és una llosa que arrossegues uns quants dies més. Tot i que tampoc ens preocupa en excés. Però sempre és interessant jugar, i més si vens de perdre.

Se't farà estrany no celebrar cap gol aquest diumenge?
Serà estrany no jugar, però d'alguna manera em compensa el fet que sigui Carnaval, que aquí a Vilanova és molt tradicional. Ja que no puc gaudir del futbol, gaudiré del meu fill a les comparses.

Imanol Castilla, jugador de la UE Rubí
1. Aprofitaré per passar el cap de setmana amb la família. Normalment són dies que tenim embolicats amb el futbol. A la tarda aniré a veure les disfresses del Carnestoltes. Un cap de setmana molt tranquil.

2. La Federació té dret a fer les seves protestes, a fer vaga, però els principals perjudicats som nosaltres. L'aturada ens significarà anar dimarts, 17 de febrer, al camp del Vilafranca [és la data proposada pels dos clubs]. D'acord que la Tercera Divisió és un futbol semiprofessional, però tots treballem o estudiem i l'endemà ens hem de llevar a les sis o les set del matí. Serà demanar festa a la feina una tarda, arribar tard a casa i matinar de nou l'endemà per anar a la universitat. Els perjudicats som nosaltres, i ningú més.

3. Sí, són molts anys jugant a futbol, ja tens una rutina adquirida, el diumenge és el dia de llevar-se d'hora, esmorzar amb el neguit, amb els nervis i la tensió. M'imagino que aquest diumenge m'aixecaré a la mateixa hora, però sense aquesta sensació que tant ens agrada als futbolistes de sentir que avui toca competir. Si m'aixeco d'hora potser aprofito per anar a córrer o busco algun partit de pàdel amb alguns amics.

4. Tal com està la situació, que hem encadenat una ratxa negativa, entre cometes, si comparem el Rubí de la primera volta amb l'actual, crec que potser ens beneficia. El grup desconnectarà una mica, tindrà un parell de dies de descans, crec que en aquest aspecte ens anirà bé. També és veritat que ja tenim un ritme de competició adquirit i se'ns perjudica perquè implicarà jugar dimarts i diumenge, i això pot ser un inconvenient... però també el tindrà la resta d'equips. Anirà bé per desconnectar i per intentar tornar a ser el Rubí de la primera volta, sumant punts contínuament.

Trobaràs a faltar no trobar-te amb ningú diumenge que intenti marcar-te un gol?
(Riu) Sí... però com que segurament aniré a jugar a pàdel, o a córrer amb els amics, segur que el company amb qui ho faci intentarà guanyar-me. Algú em voldrà marcar un gol segur.

Sabadell B-Europa

Cesc Clotet, jugador del CE Sabadell B
1. En principi, com que no hi ha partit, sortiré de carnaval al meu poble.
 

2. La vaga ens va agafar per sorpresa. Ho vam veure per Twitter i a l'entrenament ens van informar. Nosaltres hi estem d'acord, la respectem i hi donarem suport.
 

3. Sempre ve de gust jugar, però si tenim descans és el que toca i no hi ha res més a fer.
 

4. Estàvem en un bon moment de joc i potser ens talla una mica el ritme, però crec que no ens perjudicarà gaire.
 

Trobaràs a faltar la sensació de fer un gol?
Ara fa unes quantes jornades que no tinc la sensació, i ara en serà una més, però tinc ganes de retrobar-la. És una bona sensació.

Alex Cano, jugador del CE Europa
1. Ho aprofitaré per marxar de cap de setmana, ja que durant la temporada tenim molt pocs caps de setmana lliures. Marxarem amb la nòvia i amb alguns amics, en algun lloc que decidirem en breu. 

2. A nosaltres personalment no ens arriba en un gran moment, perquè estàvem en una bona dinàmica. Esportivament no era el moment més bo, però si és per a un benefici comú, i veient que en altres comunitats també s'està aplicant, benvingut sigui per millorar les nostres condicions.

3. La veritat és que sí, perquè un 14 o 15 de febrer, en plena temporada, quan queden 15 jornades, és estrany no tenir cap de setmana de competició. És veritat que pots estar sancionat o lesionat, però sempre vas a veure els teus companys jugar. En les temporades que fa que sóc al futbol amateur no havia viscut mai una aturada. Ara que estem de ple a la lluita per decidir on acaba cada equip, es trobarà a faltar la competició.

4. Es pot veure des de dues perspectives. Des de la vessant esportiva crec que no ens beneficia perquè estàvem jugant bé i en una bonica dinàmica de resultats. Però sí que és veritat que tenim diversos jugadors tocats, altres carregats de minuts, i una setmana de descans anirà bé. És una setmana tranquil·la, per treballar qualsevol aspecte diferent a l'habitual; també va bé.

En el teu cas concret, diumenge hauràs de sotmetre a marcatge especial a gent molt diferent a la de la majoria de diumenges, no?
Sí, com que aprofitarem per marxar, potser hauré de fer alguna entrada per allà on estigui (riu).

Terrassa-Cerdanyola


Guillem Ramon, jugador del Terrassa FC
1. És un cap de setmana atípic i, per tant, suposo que descansaré i estaré amb la família i els amics. Desconnectaré de forma obligada del futbol.
 

2. Nosaltres quan ens en vam assabentar, una mica per sorpresa, ho vam comentar pel grup de WhatsApp de l'equip. Sí que als estius, o durant la temporada, sempre apareix aquest tema, però n'estic una mica al marge i el que ens queda és acceptar el que hi ha.
 

3. Jo faig esport pràcticament cada dia i, per tant, no ho notaré tant en aquest sentit. Però quant al nivell de competició, sí que és cert que ens havia costat tornar després de l'aturada... espero que nos ens perjudiqui massa el fet de tornar a parar.
 

4. No ens beneficia gens. Vam acabar l'any amb un bon nivell de futbol, per què no dir-ho, però en tornar del Nadal no hem acabat d'arrencar i no fem el joc fluït que ens caracteritzava i amb què vam acabar l'any.
 

A qui hauràs de sotmetre a marcatge especial aquest diumenge?
Aquest diumenge suposo que a ningú. Aprofitaré per descansar i desconnectar una mica de marcar qualsevol rival perillós i hàbil.

Toni Carrillo, entrenador del Cerdanyola FC
1. Em dedicaré una mica més a la família. Però com el diumenge tenim la presentació de tot el futbol del Cerdanyola FC haurem d'estar al matí al camp, es presenta també l'obra social, amb la col·laboració amb la Fundació Anna Vives, anirem amb la família a Cerdanyola. I a la tarda si puc intentaria anar a veure algun partit de Segona B... acabaré d'organitzar-ho bé.

2. Està clar que és una vaga que s'ha de fer, perquè s'ha d'evitar aquesta llei. No va enlloc, i l'únic que farà és destrossar l'esport de base, no només el futbol. Les categories amateurs i sobretot la base. La vaga s'ha de fer. Les dates? Tampoc crec que hagi estat una decisió de la Federació, ha anat vinculat a la resta de federacions, que s'han posat d'acord. Entenc que es diu perquè no hi ha jornada de Primera Catalana cap a baix, que potser és més feble... no valoraré això, la Federació ho ha fet quan ho havia de fer. Però que s'ha de fer, segur, i s'ha de fer amb molta força, perquè si no ens carregarem aquest món de l'esport, sobretot el dels nens, i seria molt greu.

3. Sense cap dubte... hi haurà molt mono de futbol, està claríssim.

4. Potser ens pot beneficiar, perquè tenim moltes baixes, venim d'un parell de resultats una mica estranys [empat contra el Vilassar i derrota al camp del Martinenc]. Però també és veritat que quan tens un parell de resultats estranys el millor és jugar per trencar-los. Més que beneficiar o perjudicar, canvia el calendari de la competició, i això no hauria de passar. S'hauria pogut disputar la jornada en dimecres, mantenint el mateix ordre, o moure tota la competició. Ens tocava contra el Terrassa, però també hi haurà equips que potser venien de bona dinàmica i rebien rivals a qui creien que podien guanyar, els que jugaven a casa o jugaven a fora... l'aturada canvia la competició. És l'única nota negativa. No adultera, però sí que la varia i la competició no segueix el ritme correcte.

Havíeu plantejat fer algun entrenament especial, o partit d'entrenament, per suplir l'absència de partit?
No podríem fer partit, perquè no ens podria arbitrar ningú. Havíem valorat entrenar-nos abans de la presentació dels equips del club, però hem decidit no fer res. És una vaga, i per tant el que sí farem és fer un dia més d'entrenament la setmana vinent. Farem una mini-pretemporada per encarar la recta final de temporada i assolir els objectius.


Amb quin plantejament sortiràs diumenge?
Amb el de passar un bon dia. De tranquil·litat, de no estar neguitós, nerviós pel partit. Per un costat ho trobes a faltar, però per l'altre la família també ho agraeix. Dedicarem el diumenge a estar amb ells, que també s'ho mereixen. Tenir-los al costat i que et permetin i entenguin la vida d'un entrenador és molt important. Anirem a la presentació tots junts, anirem a dinar i si m'ho puc combinar veuré futbol, sigui en algun camp o per televisió. Desconnectar del futbol, ni de broma. Sempre hi ha futbol.


Prat-Gavà


Manolo Márquez, entrenador de l'AE Prat 
1. En el sentit de no-futbol serà un cap de setmana lliure per estar amb la família, però com que ha estat tot a corre-cuita i ho hem sabut amb poc marge potser només podrem marxar fora un dia i l'altre aprofitaré per anar a veure un partit de Segona B. I dilluns ja tocarà posar-nos a preparar el partit contra la Pobla. 

2. Nosaltres ja sabíem que un dia o un altre havia de sortir el tema. El Prat va ser un dels primers afectats i com diu el nostre president és una vaga que segurament s'hauria d'haver fet abans. Jo, però, tampoc vull entrar en això, en si és correcte fer-la ara o no. Penso que programar-la aquest cap de setmana sí que és el més fàcil perquè només hi ha jornada a Tercera. No sé quines conseqüències tindrà, no les puc valorar, però sí que veig que moltes federacions s'hi estan implicant. 


3. Sí, això sempre passa. Per nadal, per setmana santa, a l'estiu.. en qualsevol cap de setmana en què no tens futbol sempre el trobes a faltar. Si això serveix, però, per millorar la situació, endavant. És evident que si s'apliquen les normes que es plantegen i tot continua igual no només equips de futbol sinó moltes entitats esportives es veuran afectades i desapareixeran.


4. Això de si afectarà o no són topicassos. Ara veníem de guanyar i et podria dir que no ens va bé l'aturada. Al final el que a nosaltres ens agrada és jugar. L'altre dia parlava amb un entrenador que havia perdut la setmana apassada i volia jugar ja. Però s'ha de parar, s'ha de parar, és igual si ve en bon moment o no. Total, al final, són només dos dies que parem però evidentment ens agrada competir. El que em preocupa és que això farà que els equips no professionals de Tercera -que som la majoria- haurem de jugar un dimecres, entre setmana, i no és el més adient per a aquestes categories.


Fareu algun entrenament especial, o partit d'entrenament, per suplir l'absència de partit?


Donarem descans. Com quan juga la selecció i s'atura la Primera Divisió, nosaltres igual, donem festa perquè no hi ha competició de lliga. 

Xavi Civil, jugador del CF Gavà 
1. Sempre que veus que un cap de setmana no tens partit busques algun pla per fer perquè ja tens bastants en què no pots fer res. Ens entrenarem dissabte al matí per fer una mica de pinya, amb una sessió diferent a les habituals. I després encara no tinc res planejat però suposo que sortiré amb la nòvia i els amics. 

2. De primeres, si no saps ben bé de que es tracta dius "m'han fotut el partit ara!", però llegint noticies sobre el tema s'entén que la Federació Catalana vulgui protegir el futbol més humil i més modest de la fiscalització que proposen des del govern.

3. Sí, sí, és clar, es trobarà a faltar jugar. El partit ens l'han tret i ara el problema serà que tocarà posar-lo un dimecres o dijous i tot es complica, vas més cansat.. però tot el que sigui defensar el nostre futbol, benvingut sigui.


4. Crec que a nosaltres ni una cosa ni l'altra. Veníem de dues victòries i venim en dinàmica bona i les dinàmiques són molt importants en el món del futbol però a la vegada som un equip que es coneix de fa poc i serà una setmana més que tindrem d'entrenament. Ens ajudarà a conèixer-nos més, a automatitzar moviments que encara no hem pogut treballar bé pels partits i ens anirà bé de cara a competir en el futur.


Amb qui marcaràs gols aquest diumenge?
Passar-ho bé amb la família i amb la novia es el més semblant a l'alegria que sents en marcar un gol. Són moments que es podrien equiparar l'un amb l'altre. 


Masnou-Peralada

Miguel López, entrenador del CD Masnou
1. Aprofitaré per veure la meva filla jugant a bàsquet i, si puc, aniré a veure algun partit de Segona B.

2. Hi ha un problema important, però s'ha fet molt pim pam, en unes dates que no tenen massa sentit. Però si la federació està recolzada per l'espanyola i d'altres territorials, s'ha d'assumir. Quan es fa una vaga és per reivindicar quelcom i fer força. La situació que hi ha és molt important, però pel moment i la forma, no està ben feta. Si s'ha d'aturar quan no hi ha competició territorial ni de futbol base, és una mica desmesurat. Evidentment si ho han decidit és perquè ells ho han valorat i perquè des de fora han tingut pressions. Això sí, calen solucions. Jo hauria preferit fer-ho d'una altra manera, amb més possibilitats i més suport de tots els clubs. Hi ha molta gent que no hi està d'acord per com s'ha fet. El primer pas de fer una aturada en una data concreta no em sembla malament. Hi ha clubs i associacions que no ho estan passant bé pel tema de la seguretat social. Està clar que la vaga s'ha de fer, però potser en una altra data i, sinó, aturar totalment el futbol modest. D'una altra manera no anirem enlloc. Jo sóc en una categoria en què hi ha moviments que potser cal tenir més en compte, però la situació és molt més injusta per a les persones que treballen al futbol base.

3. Jo la trobaré a faltar totalment. Hem cancel·lat l'entrenament d'aquest cap de setmana perquè, ja que ens hem d'aturar, que la gent pugui aprofitar els dos dies. A mi com a entrenador em molesta perquè és una rutina que duem setmana rere setmana i així acumulem dues aturades seguides. A més, aquest partit l'haurem de jugar entre setmana, amb tot el que comporta això. Molts equips ho trobaran a faltar, no només nosaltres, perquè són rutines ja acumulades.

4. Des del punt de vista competitiu no beneficiarà ningú. Per les aturades que hi ha hagut ja, quan ni tan sols s'ha valorat jugar una setmana abans al gener. Tot plegat desmunta els plantejaments i planificacions, però si aquesta aturada ha de servir per avançar en el problema tan gros que tenim tots, doncs endavant. Però si no serveix per a res, els perjudicats tornem a ser sempre els mateixos. De tota manera, insisteixo, si hem d'anar endavant ens mantindrem al peu de canó fins al final. Nosaltres tenim molts lesionats i venim d'una dinàmica negativa força important. Sí que creiem que amb tanta gent a l'infermeria anirà bé i podrem desconnectar per tornar dilluns més encertats per acabar ja amb aquesta mala dinàmica que patim.


Amb quin plantejament enfocaràs el diumenge?
Veient bàsquet, un esport que m'agrada molt veure i, a diferència del futbol, ha evolucionat molt en temes d'estructura, reglament i possibilitats. Però el futbol és la meva vida i cadascú està amb el seu esport. 


Guillem Cornellà, jugador del CF Peralada

1. Ha estat molt sobtat. Dimarts un company ho va comentar al grup de Whatsapp que tenim i ningú s'ho creia. El diumenge aprofitaré per poder veure el partit de Montilivi, el Girona-Sporting, que és un partidàs i que m'hauria perdut perquè havíem d'anar a jugar al Masnou. Segur que serà molt maco.

2. Creiem que està bé protestar, perquè t'has de fer sentir. Sí que potser no són les dates més adequades, sabent que de Primera Catalana cap avall ja hi havia aturada pel Carnestoltes. Hauria tingut més repercussió mobilitzar i aturar tots els partits d'un altre cap de setmana i no d'aquest, que només hi ha Tercera. Però cal protestar per aquestes noves imposicions que volen posar, perquè creiem que destruiran el futbol amateur, que prou problemes té per sortir endavant. Seria un cop dur per al futbol amateur. Hauria tingut més impacte si es canvien les dates, o si totes les comunitats autònomes ho haguessin fet en la mateixa data, seria un toc d'atenció.

3. Sí, i tant. I més jo, perquè diumenge passat no vaig poder jugar [el Peralada-Castelldefels] perquè estava enfebrat, i la veritat és que quinze dies sense jugar es fan molt llargs. T'entrenes per jugar, i de cop i volta no fer-ho... a més nosaltres també tenim l'inconvenient que molts treballem, i desplaçar-nos entre setmana podria ser un problema. Encara hem tingut sort i no és gaire lluny. Anar un dimecres al Masnou a molta gent li pot causar molèsties a la feina. Sí que hauria preferit jugar.

4. No ho sabria dir. Nosaltres, com a grup, volíem jugar. Perquè a més anàvem a un camp [el del Masnou] en què el rival estava bastant tocat, acumula molts partits sense guanyar, i era un lloc per fer un pas més endavant. Si hi haguéssim aconseguit un bon resultat seria un pas més cap a l'objectiu, que volem aconseguir al més aviat possible. És un rival ferit, que depèn de com t'ho miris pot ser bo o dolent, però tot i que sabem el potencial que té el Masnou preferíem jugar ara que no pas d'aquí a un temps.

I on aplicaràs la teva visió de joc diumenge, on deixaràs caure les teves "bombes"?
(Riu) Les "bombes" hauran d'estar desactivades aquest cop. El dissabte ja el tenia planificat, he de baixar a Barcelona per unes classes assistencials d'un curs online que estic fent, i el diumenge gaudiré a Montilivi, estar amb la família i descansar.

Vilassar de Mar-Santfeliuenc


Jan Lladó, jugador de la UE Vilassar de Mar
1. Ens van confirmar dijous que no jugaríem diumenge. Des de l'equip se'ns va plantejar un pla per no fer relax 100%, perquè féssim una mica d'entrenament, un mínim. L'objectiu és no deixar-nos per mantenir el ritme perquè hem de sumar bastants punts per salvar-nos. Des de l'equip, al tenir festa, es va proposar fer un sopar per fer una mica de pinya, i això és el més especial que farem aquest cap de setmana.

2. A veure, no estic molt al dia però pel que he llegit estic d'acord en què estem molt en el punt de mira i, a dia d'avui, els clubs no poden fer front a segons quines coses. S'hauria d'entendre la situació que hi ha, s'hauria de ser coherent amb les propostes que es volen portar a terme.. i per això estic d'acord amb la vaga.


3. I tant, ja et dic, es trobarà molt a faltar el futbol. Durant la setmana, però, ja ho compensarem. Serà un cap de setmana que es farà més llarg, que serà atípic, però seguirem entrenant-nos per sumar punts i acabar bé la temporada.


4. L'altre dia ho comentàvem amb l'equip. Ens perjudica totalment, en el sentit que venim de fer un bon partit a Cerdanyola, on vam sumar un punt, i l'equip està entrenat-se bé les últimes tres setmanes. Aquesta aturada ens passarà factura però seguirem entrenant-nos fort per mantenir el nivell i perquè tot segueixi en la mateixa dinàmica que hem consolidat les últimes setmanes. S'està entrenant molt, hi ha molta unió i la gent creu en la salvació.


Com aplicaràs la teva visió de joc diumenge?

L'utilitzaré per desconnectar de tot, que entre feina i futbol és difícil. És bo entrenar però també va bé descansar. Desconnectar, en certa manera, forma part de l'entrenament i et permet tornar amb més ganes.
 
Andrés González, entrenador del Santfeliuenc FC
1. Em dedicaré a altres coses. Potser vaig a veure algun partit de juvenils o Segona B i estaré amb la família

2. Bé, no tinc una opinió amb una mica de base. Crec que sí que cal fer alguna cosa, en l'àmbit de la Federació Catalana o de la Secretaria General de l'Esport, si no hi ha resposta. Però no sé quina finalitat té realment la Federació fent això. No ho veig malament, però potser tindria més sentit fer-ho en un cap de setmana amb més activitat. La Tercera Divisió i la Juvenil Nacional són només el 2% de tot el futbol català.


3. Sí, la trobarem a faltar. Però ja ens arreglem d'alguna manera. Demà fem un partit d'entrenament amb el nostre juvenil i la setmana vinent potser modifiquem una mica els dies d'entrenament. Són coses que passen i t'has d'emmotllar, com quan hi va haver l'aturada de les dues setmanes per la selecció catalana. Són aturades que mai van bé, però al final estem tots en la mateixa situació.


4. És molt relatiu. No sabrem mai què hauria passat si haguéssim jugat aquest dissabte, ni tampoc si el resultat que sortirà del partit, quan sigui que el juguem, seria el mateix. A nosaltres, tot i això, no es va malament del tot perquè tenim l'infermeria una mica plena, encara que jo m'estimava més jugar tot i no tenir tots els jugadors.


Amb quin plantejament enfocaràs el diumenge?
Diumenge el dedicaré a la família, si m'ho permet, que encara ho he de parlar amb la dona. Si no m'acostaré a algun partit de Divisió d'Honor juvenil per veure jugadors interessants de cara a l'any vinent.

Castelldefels-Muntanyesa


Jorge Sánchez, jugador de la UE Castelldefels
1. La meva filla gran juga a handbol així que aprofitaré per anar a veure el partit que jugarà dissabte a la tarda a Igualada.

2. Ho he rebut amb una mica de sorpresa. Ho pots compartir o no, però sí que penso que és molt difícil per a clubs tan modestos que tothom estigui donat d'alta. S'hauria de començar per regular i ser més exigent amb els clubs de dalt, els de Primera, els de Segona, i després ja els més modestos... perquè és que sinó es carregaran el futbol base.


3. Es trobarà a faltar no jugar perquè preparàvem el partit contra la Muntanyesa amb moltes ganes després d'unes quantes jornades sense guanyar. Teníem moltes ganes de treure endavant aquest partit.

4. Mai ho pots dir. Potser ens pot anar bé o potser malament. Crec que estàvem en un bon moment, no de resultats però sí de joc, i esperem aprofitar-ho, passar pàgina ràpid i començar de nou a competir al més aviat possible.


Com aprofitaràs la teva visió de joc diumenge?


Aprofitaré la meva visió de joc per estar amb la família. Estem la meva dona i jo sols, amb les meves filles i per "culpa" de l'esport gairebé mai podem estar junts el cap de setmana. Sempre un va cap a una banda i l'altra cap a una altra. Podrem passar un diumenge junts i gaudir-lo, perquè durant la temporada costa trobar un dia en què poder estar tranquils sense patir i sense presses.


Pedro García, jugador del CF Muntanyesa
1. Normalment el dissabte anem a veure partits dels petits, perquè m'agrada veure molt de futbol, però amb la vaga no n'hi haurà. Aprofitarem per disfressar-nos amb els amics i aprofitar una mica més la tarda-nit.

2. Està ben pensada pels motius que han dut a fer-la, i més pel que pot representar, però està mal trobat perquè la Tercera Divisió no és professional i això implicarà jugar una jornada intersetmanal, que per a futbolistes amateurs és complicat, la dinàmica de dimecres i diumenge.

3. Sí, molt, i en el meu cas especialment, perquè ja em vaig perdre el partit de la setmana passada [2-2 contra el Figueres] per sanció. Ara acumulo dues setmanes sense jugar, i no m'agrada gens.

4. Crec que ens perjudica, perquè encara que els resultats no han sortit del tot en els últims dos partits [derrota i empat], estem en una dinàmica positiva de joc i de resultats. Havíem encadenat dues victòries seguides, a Terrassa vam perdre injustament i aquesta setmana vam empatar. Crec que ens ha perjudicat.

Amb qui celebraràs gols aquest diumenge si no teniu partit?
(Riu)
Amb el meu millor amic, Toni Pérez Torán.



Martinenc-Manlleu

Dani Acosta, jugador del FC Martinenc
1. Li dedicaré molt temps a una empresa, un nou projecte que hem iniciat i obrirem ben aviat. Ens té molt il·lusionats. Li dedicarem tot el temps possible aquest cap de setmana. És un centre esportiu d'entrenaments personals amb electroestimulació i comencem amb gent relacionada amb el món de l'esport. Hi ha competència, però crec que el nostre producte es pot diferenciar i per la nostra vinculació a l'esport podem transmetre un plus de confiança.
 

2. Realment no l'esperava, però sabia que la Federació estava descontenta amb el tracte rebut. Jo, personalment, crec que si serveix per alguna cosa hi hem de donar suport. No s'està rebent el tracte igualitari amb d'altres estaments de la societat i si aquesta és una solució, ben rebuda és.
 

3. Sí, la trobarem a faltar perquè per nosaltres l'aturada no ens afavoreix per la dinàmica positiva que dúiem. Teníem moltes ganes de jugar contra el Manlleu perquè els dos equips som a la part baixa i estem implicats en sortir-hi, amb els mateixos punts. No sé com tornarà l'equip després de l'aturada.
 

4. Hem de mirar el cantó positiu. El descans va bé per carregar piles i encarar amb forces el tram final de temporada, però estàvem molt motivats pel partit amb el Manlleu i la nostra dinàmica positiva.

A qui hauràs de sotmetre a marcatge especial aquest diumenge?
Marcatge especial al nou projecte amb els meus socis, que estan molt pendents del que fem. I a la meva nòvia, és clar, que sempre vol una mica més de temps i amb el futbol no sempre és fàcil. Aquest cap de setmana estaré més per ella.
 

Dani Barragan, jugador de l'AEC Manlleu
1. Jo, tot i estar sancionat, m'hauria desplaçat amb l'equip. Ho fem tots els jugadors, com a norma, anar sempre amb l'equip tant a casa com a fora. Però com que aquest cap de setmana no jugarà ningú, aprofitaré per anar a veure uns amics a Águilas, a Múrcia, ja que també tinc alguns dies de festa a la feina.
 

2. La vaga ens ha agafat una mica per sorpresa a tots, però estic del costat de la Federació. Al final sempre fan pagar els de sota i entenc que la seguretat social vulgui regular-ho tot, però primer caldria anar a veure els equips de Primera divisió, que són els que tenen un deute molt més gran i realment poden pagar.
 

3. La trobaré a faltar, sobretot, perquè estic sancionat, tot i que encara no entenc la sanció, però prefereixo no dir-ne res. Això farà que se sumin dues setmanes. Aquesta de la vaga i la següent per la sanció. Un jugador el que vol és jugar i després d'entrenar-nos tota la setmana, no poder ser-hi el diumenge no ens agrada gens.
 

4. Una mica de tot. Hem tingut un canvi d'entrenador i la pausa ens anirà bé per preparar el partit amb la nova forma de treball. Ens servirà per conèixer millor en Miquel en la seva faceta de primer entrenador. D'altra banda, el revulsiu del "canvi d'entrenador-victòria segura", potser queda una mica diluït al no ser tan immediat. Però de tota manera, per la situació de l'equip, els jugadors sabem que hem de donar el 100% i hem de fer-ho així.
 

Qui intentarà marcar-te un gol aquest diumenge?
(Riu) Aquest diumenge... Crec que no he entès del tot bé la pregunta... (Riu)

La pregunta és més blanca del que sembla: a qui hauràs de suportar?
Aquest cap de setmana el passaré amb els meus amics, però no serà suportar-los, serà tot un plaer!


[Tots els muntatges gràfics són obra de tercera.cat. Les fotografies originals són de Jaime Blanco (les de Cesc Clotet i Imanol Castilla), Dani Falcón (la de Dani Acosta), Alex Gallardo (la de Xavi Civil), Artur Tura (foto de Miguel López) i Àngel Garreta (les altres 15 siluetes)]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada