"L'Ascó torna a atrapar la Pobla i el Manlleu cau en descens"

El golàs de Dani Argilaga decidia el triomf de l'Ascó // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

Aquests són els resultats de la J25:

DISSABTE, 21 DE FEBRER
Santfeliuenc 2-3 Terrassa (Carlos Cano i José J. Avellaneda 'Josele' / David Batanero, Pere Segarra i Juan A. Gallego)

DIUMENGE, 22 DE FEBRER
Gavà 0-3 Martinenc (Fernando Velillas, Alexander Pacheco i Elhadji Bandeh)
Cerdanyola 0-1 Figueres (Joaquim Rodriguez 'Quimo')
Ascó 2-1 Castelldefels (Genís Soldevila i Dani Argilaga / Aitor Lario)
Muntanyesa 4-0 Masnou (Pedro García, Ferran Alabau, Toni Pérez Torán i Joshua Ortiz)
Europa 2-1 Vilafranca (Javi Lara i Ignacio Rosillo / Josep Díez)
Rubí 1-1 Palamós (Guillermo Torres / Sergi Arimany)
Pobla de Mafumet 0-0 Prat
Manlleu 0-1 Vilassar de Mar (Albert Aybar 'Peque' -p-)
Peralada 2-0 Sabadell B (Aleix Feixas i Joan Corominas 'Coro')

CLASSIFICACIÓ
Aquesta és la classificació després de la J25 (amb 2 disputats de la J24):

Gols: 24
Resultats: 4 victòries locals, 2 empats i 4 victòries visitants
Màxim golejador: Santi Triguero (Vilafranca), 14 /// Veure llistat complet

L'anàlisi dels dilluns
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

• Igualtat de nou. Els equips tarragonins continuen sense perdre, però l'empat d'un (la Pobla de Mafumet) i el triomf de l'altre (l'Ascó) tornen a igualar-los al capdavant, ara amb 48 punts. Els pobletans, amb millor diferència de gols (+19 contra +15) es mantenen primers.

• Cinquena jornada. La Pobla de Mafumet viu la seva cinquena jornada al lideratge de la categoria, igualant el registre del Peralada. Només un equip, el Rubí, ha estat més jornades líder, 9.

• Sostre recent. L'altre gran moviment al play-off és l'escalada de l'Europa fins al tercer lloc, aprofitant l'empat del Rubí, ara quart. Els escapulats no estaven per sobre de la quarta plaça des de la J9, en què van ser líders. Cinc punts de marge dels graciencs cap al cinquè... i cinc punts de distància respecte els colíders.

• Pressió virtual. El triomf agònic del Terrassa a les Grasses feia que els vallesans, caps de cartell dels aspirants a entrar al play-off, posin una pressió virtual al Rubí, quart classificat. Els egarencs són a tres punts dels rubinencs... però han disputat un partit menys. La recuperació paulatina de la J24 (aquesta setmana es disputarà el tercer partit d'una cita que s'allargarà gairebé dos mesos) podria ajustar encara més les coses.

• Nòmina d'aspirants. El cartell que, dèiem, encapçala el Terrassa, el completen equips a qui s'esperava fa un temps i que van responent a la crida, com el Prat o el Figueres, juntament amb dues revelacions, les del Peralada, que continua sense arronsar-se, i la Muntanyesa, que viu un moment dolç, especialment a casa.
Pacheco, autor d'un gol de porteria a porteria // Dani Falcón

• Gol de Pacheco. És un dels titulars de la jornada. El porter del Martinenc, Alexander Pacheco, anotava un gol de porteria a porteria... al camp del seu exequip, el Gavà. La sorprenent diana acaparava l'atenció de la J25, en què el conjunt barceloní sortia del descens. A l'En joc ràdio de La Xarxa entrevistaven el porter. El vídeo cal ser vist, encara que el recuperem al vespre per a la Pantalla #3div5:

• A la desena va la vençuda. El 0-3 a Gavà feia que el Martinenc sortís del descens després de 9 jornades consecutives situat entre els tres darrers classificats. Els de Manel Moya van caure en descens a la J15. Dimecres els barcelonins juguen el partit corresponent a la J24... contra un equip acabat de caure en descens, el Manlleu.

• Inèdit. La derrota a casa contra el cuer col·locava el Manlleu en descens, antepenúltim. Des que tercera.cat ha informat de la categoria, a partir del curs 2011/2012, MAI havia estat el Manlleu en descens. En Rai Roma ens ha donat la dada exacta: feia sis anys i mig que no eren en descens, des de la J2 del curs 2008/2009. Un triomf dimecres al Municipal del Guinardó trauria els manlleuencs de les tres darreres places.

• Final de ratxa. El triomf del cuer, el Vilassar de Mar, a Manlleu trencava la mala dinàmica de 17 jornades sense guanyar dels maresmencs, que continuen últims, amb la permanència 10 punts per sobre.

• 24 gols. Jornada que s'apropa a la mitjana anotadora, amb gols molt repartits entre equips locals i visitants, 13 a 11.

• 4 a 4. Jornada equilibrada quant a resultats: quatre triomfs locals, i quatre de visitants, i tan sols dos empats, els que es veien a Rubí i Tarragona.

• Carlos Cano "Torres". La definició de Carlos Cano, davanter del Santfeliuenc, al gol de l'1-1 provisional contra el Terrassa recordava la del davanter madrileny Fernando Torres al gol que va donar a la selecció espanyola l'Eurocopa de 2008. Amb la diana contra el Terrassa, Carlos Cano arriba als 7 gols aquest curs, màxim golejador del Santfe aquesta temporada. Iguala el seu registre del curs passat, el millor de la seva carrera a la Tercera Divisió.

• Segona part de bojos. Al descans, el marcador era de 0-0. A la segona part arribaven les cinc dianes, amb una dinàmica endimoniada: s'avançava el Terrassa (Batanero, 0-1), capgiraven els blanc-i-blaus (Cano i Josele, 2-1 al minut 87), però Pere Segarra empatava al 89... i el gol guanyador de Gallego arribava... al minut 94, a l'última jugada del partit.

• Triomf clau. Per al Terrassa, sumar els tres punts serveix per posar pressió a un Rubí, quart classificat ara mateix, que té tres punts més i un partit més. Quatre partits sense perdre encadena el Terrassa, 8 punts de 12 possibles.
Juan Antonio Gallego (sense samarreta), dos gols guanyadors en quatre partits // TerrassaFC.com

• Arribar i moldre. Dos fitxatges d'hivern marcaven al partit. Josele, retornat al Santfeliuenc, continua afinat de cara a gol: sisè partit, tercer gol. La mateixa ràtio, gol cada dos partits, ofereix Juan Antonio Gallego, del Terrassa; quatre partits jugats, dos gols... i els dos, dianes guanyadores. Marcava el 2 a 3 a les Grasses... i havia estat l'autor de l'1 a 0 final contra la Muntanyesa.

• Velillas, cara i creu. El davanter del Martinenc obria el triomf dels barcelonins a Gavà, amb el seu setè gol del curs, però abans del descans era expulsat, i marxava del camp molt calent, separat pels seus companys. El gol, marca de la casa, buscant l'espai amb rapidesa i rematant amb força i rapidesa.
A la Bòbila, Elhadji Bandeh celebrava el desè gol del curs // Dani Falcón

• Elhadji, de 10. Desè gol del curs per al potent davanter, que anotava el 0 a 3 quan el Martinenc ja jugava amb 10 homes. Elhadji, en el seu segon curs a Tercera (temporada del debut amb l'Europa a part), és a cinc gols d'igualar l'enlluernador registre de la 12/13 amb el Júpiter.

• 7 de 9. Tres partits sense perdre encadena el Martinenc, amb una bona dinàmica que l'ha tret de la zona de descens, després de sumar 7 punts dels últims 9 possibles.

• Refredament. La reacció del Gavà, després de dues victòries, es refreda, si bé els de Juanma Pons no retornen a la zona de descens.

• Minut 93. Joaquim Rodríguez 'Quimo' anotava per al Figueres un gol guanyador sobre la botzina, al minut 93. Un gol que manté la Unió a la lluita per entrar al play-off i que allarga la fantàstica dinàmica dels d'Eduardo Vílchez: vuit partits sense perdre (5-3-0), 18 punts de 24 possibles, invictes aquest 2015. Els empordanesos són sisens, a cinc punts del quart, que té un partit més.
Celebracions al gol de Quimo // UEFigueres.cat

• Alberto Coca. El porter del Cerdanyola va ser un dels noms del partit. Va avortar totes les opcions del Figueres, fins el córner a l'afegit en què Quimo se li avançava per anotar el 0 a 1. Els vallesans queden a la zona mitjana.

• Mal moment. El Castelldefels perdia al camp de l'Ascó (2-1) i continua penúltim. Són tres derrotes consecutives per als mariners... les tres per la mínima. Els grocs encadenen vuit jornades sense vèncer.
Aitor Lario avançava el Castelldefels a Ascó // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

• Remuntada. L'Ascó capgirava el 0 a 1 d'Aitor Lario per al Castelldefels a la represa, amb gols en xuts des de fora de l'àrea, els de Genís Soldevila (setè gol del curs) i el golàs de Dani Argilaga, que s'estrenava amb el conjunt asconenc anotant el 2 a 1.

• Sòlid a casa. Ens avancem a la dada de "millor local" per anotar que l'Ascó obtenia la novena victòria en 12 partits com a local. Ha guanyat el 75% dels duels jugats a casa, fet que el torna a col·locar com el millor equip a casa del grup.
Nou Barris, feu inexpugnable per a la Monta // Félix Sancho - clubdeportiumasnou.com

• Imparables. Ho avisaven des del vestidor de la Muntanyesa: tot i la derrota a Terrassa (1-0, J22) i l'empat contra el Figueres (2-2, J23), l'equip travessava un molt bon moment. Dues victòries consecutives per als de Nou Barris, i cap gol encaixat en els dos partits.

• En forma. Tercer gol de Ferran Alabau en tres jornades (ja va anotar el doblet contra el Figueres fa dues jornades). El fitxatge d'hivern de la Muntanyesa continua donant fruits.

• El tete s'apropa. Nou gol de Pedro García, onzè del curs, que el col·loca com a segon màxim golejador del grup (amb Xavi Civil, del Gavà), tres dianes per darrere de Santi Triguero. Ja és el millor registre de García a Tercera, i se situa a un sol gol del seu millor curs anotador com a futbolista amateur: en va marcar 12 amb la Gramenet B a Primera Catalana el curs 2004/2005 (dades de José Sag i el seu fantàstic blog Trayectorias de fútbol).
Els tetes, Pedro i Toni, celebren el gol d'aquest últim // Félix Sancho - clubdeportiumasnou.com

• TPT. El millor amic de Pedro García (reconegut per ell mateix) és un altre colomenc, Toni Pérez Torán. El mitjapunta, un dels homes amb més pes al vestidor de la Monta, marcava en aquesta J25 el seu tercer gol del curs. Sempre ha marcat quan també ho ha fet Pedro: van anotar tots dos contra el Castelldefels (2-0, J5, veure Pantalla #3div5) i davant el Palamós (2-0, J9, veure Pantalla #3div5).

• Vuitena seguida. El Masnou és, sens dubte, l'equip que creua la ratxa més negativa del grup. Encadena vuit derrotes, ha perdut en set jornades 10 posicions (quart a la J18, catorzè a la J25) i no ha marcat encara aquest 2015. Acumula ja 561 minuts sense marcar, des de la derrota a Vilafranca (3-1) a la J18, el 21 de desembre passat.
Pociello tornava a aturar un penal // Félix Sancho - clubdeportiumasnou.com

• David Pociello. Un apunt positiu dins el mal moment masnoví: el porter David Pociello aturava un penal per segona jornada consecutiva. A la J23 (recordem que el Masnou no ha disputat la J24 encara) el porter aturava el llançament de Javi Lara (Europa); en aquesta J25 endevinava les intencions de Toni Pérez Torán (Muntanyesa) des dels onze metres.

• 0'33. Continua la solidesa defensiva de la Muntanyesa a casa. En 12 partits de local, només ha encaixat 4 gols, un cada tres partits, i només tres equips visitants han marcat a Nou Barris (Europa, Vilassar de Mar i Figueres -2-).

• Inexpugnable. La ratxa de la Muntanyesa a Nou Barris s'allarga ja fins als 22 partits oficials sense perdre (16 victòries i 6 empats). Seran 413 dies invictes a casa fins el 8 de març, data del proper partit a la Bombonera, contra el Vilafranca.
Celebracions de la plantilla de l'Europa al final del partit // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Desè seguit. El triomf de l'Europa (amb remuntada) contra el Vilafranca significa el desè partit consecutiu dels escapulats sense perdre a la lliga. Tres punts que donaven als de Pedro Dólera la tercera plaça, posició que van ocupar al final del curs passat.
El Vilafranca s'avançava al Nou Sardenya // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Gol en contra. Dos mesos i mig després (incloent lliga i el partit de Copa Catalunya contra el Sabadell), el conjunt gracienc encaixava un gol a casa. Josep Díez avançava el Vilafranca al minut 30.

• Moment Rosillo. El davanter Ignacio Rosillo allargava una vegada més el seu bon moment marcant el gol de la victòria amb una impecable rematada de cap. Rosillo ha marcat 4 gols en les últimes 8 jornades, a més de ser un dels autors de les dianes del 3 a 0 a la Copa Catalunya contra el Sabadell. Rosillo suma 5 gols, igualant amb els màxims golejadors de l'Europa a la lliga: Javi Sánchez, Roberto Camacho i Alex Poves.

• Debuts. El tècnic de l'Europa, Pedro Dólera, tancava una convocatòria que acabava fent de les mancances virtuts: els pocs efectius disponibles del primer equip es completaven amb l'entrada a la banqueta de tres futbolistes, dos del filial i un juvenil, i el posterior debut oficial de Guillem Josa (filial) i Ignasi Gutiérrez 'Guti' (juvenil).
Josa, Guti i Alberto Martín (del filial i que no debutava), a la banqueta // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Empat en un minut. Al Rubí-Palamós els gols arribaven seguits. Guillermo Torres avançava els rubinencs al 49, en una gran jugada de David López... i al 50 Sergi Arimany igualava per als empordanesos.

• Opcions múltiples. El Rubí va gaudir de moltes bones arribades que no van acabar en gol. La bona actuació del porter visitant, l'incombustible Joan Bayona, o els pals, com en un espectacular servei de falta de Jonatan Collado, van evitar la diana rubinenca.
Guillermo Torres s'estrenava amb el Rubí // Jaime Blanco

• Sergi Arimany. El davanter del Palamós continua vivint un gran any golejador. Ja suma 10 dianes (quart màxim anotador del grup, igualat amb altres futbolistes) i és a tan sols dos gols del seu registre del curs passat (12).

• 1 de 9. La miniratxa negativa del Rubí inclou els tres últims partits: un empat i dues derrotes, dinàmica que els ha tret de la quarta posició.

• Rei de l'empat. Amb la igualada, els rubinencs empaten (mai millor dit) amb el Sabadell B com l'equip amb més duels empatats fins ara: 11 en 25 partits (24 en el cas del filial arlequinat). A casa el Rubí és l'equip que més empata, amb 7 igualades fins ara.

• Alberto Varo. El porter de la Pobla de Mafumet, el menys golejat del grup, era clau per al conjunt grana per sumar un punt contra un Prat que disposava de molt bones opcions per donar el cop i vèncer a Tarragona.
Empat sense gols entre Pobla i Prat // CFPoblademafumet.cat

• 900 espectadors. La Pobla de Mafumet tornava a jugar al Nou Estadi de Tarragona (ja ho va fer a la J18, 1-0 contra el Terrassa) i ho feia amb dades de públic un punt superiors: uns 900 espectadors (fitxa del partit a L'Esportiu de Catalunya), per sobre dels 700 aficionats que hi assistien l'últim cop (dada facilitada pel club aquell dia).

• Victòria de nou. Un gol de penal d'Albert Aybar 'Peque' donava al Vilassar de Mar el primer triomf després de 17 jornades sense vèncer, gairebé cinc mesos sense triomfs. El rival, el mateix que en l'últim triomf, el Manlleu. Amb el triomf els maresmencs tenen la permanència 10 punts per sobre.
El Vilassar de Mar s'enduia els tres punts de Manlleu // Viu el Manlleu

• En descens. La derrota a casa col·loca el Manlleu en posicions de descens (antepenúltim), quelcom que no s'havia vist en les últimes tres temporades i mitja.
Miquel Muñoz s'estrenava com a tècnic manlleuenc // Viu el Manlleu

• Debut amarg. El partit suposava l'estrena del tècnic manlleuenc, Miquel Muñoz, que no podia obtenir el triomf en el seu primer partit com a primer entrenador.

• Cristian Carbo. Jugava a la porteria del Manlleu el porter del juvenil, Cristian Carbo, per les baixes per sanció dels dos porters del primer equip, Barragán i Iván.

• Vent. El vent marcava el duel disputat a Peralada entre el conjunt local i el Sabadell B. De fet, a la mateixa comarca i 45 minuts abans del xiulet inicial a Peralada, s'havia suspès el duel entre La Jonquera i Molletense del grup 1 de Primera Catalana.

• Feixas i Coro. Un gol a cada part signaven un triomf consistent del Peralada, que continua sent una de les notes alegres de la temporada. Sisè gol del curs per a Joan Corominas 'Coro', màxim anotador de l'equip, i cinquena diana per a Aleix Feixas. Els de Nacho Castro són novens, sis punts per sota del quart.

• Moviments als Golejadors. Molt de moviment a la part alta, amb gols de tres dels jugadors situats al Top-6. Arriba als 11 el davanter de la Muntanyesa, Pedro García, i en sumen 10 ja Elhadji Bandeh (Martinenc) i Sergi Arimany (Palamós). Carlos Cano (Santfeliuenc) i Fernando Velillas (Martinenc) sumen ja 7 dianes. Alexander Pacheco (Martinenc) és el primer porter que apareix al llistat.
El gol més sorprenent del curs... ben celebrat // Dani Falcón

• Gols destacats. Ens quedem amb aquests: Carlos Cano (Santfeliuenc), Alexander Pacheco (Martinenc), Dani Argilaga (Ascó), Joshua Ortiz (Muntanyesa) i Ignacio Rosillo (Europa).

• 588 gols. La jornada (i dos gols sumats dels partits entre setmana de la J24) han fet reduir una mica la mitjana. Són ara 24'30 gols per jornada, 2'43 per partit. Respecte el curs passat són dades inferiors, un -3'23% de variació.

• Victòries locals 43% | Empats 28% | Victòries visitants 29%

• Respecte el curs passat, es manté l'augment dels triomfs locals (+11'83%) i dels empats (+7'94%); i es manté el descens dels triomfs visitants (-17'86%).

• Millor local. L'empat de la Pobla de Mafumet unit al triomf de l'Ascó fa que els aconencs se situen ara amb els millors registres com a local de la categoria en solitari. Han sumat 28 punts de 36 possibles, poc per davant de la Muntanyesa i la Pobla (26 de 36).
L'Ascó, que superava el Castelldefels, millor local // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) -UE Castelldefels

• Millor visitant. No han jugat fora però s'hi manté la Pobla de Mafumet, amb 22 punts de 36 possibles. El Rubí queia del millor registre entre setmana, amb la derrota a Vilafranca (J24).

• Camp on es veuen més gols. No s'hi ha jugat, però segueix com l'únic en què es veuen més de tres gols de mitjana per partit el Municipal del Guinardó de Barcelona, el camp del Martinenc. 34 gols en 11 partits, 3'09 per duel. Al Municipal de Nou Barris i al del Masnou és on menys dianes s'han vist aquest curs. Són 24 (2 per partit).

• Menys golejador: Vilassar de Mar (18) | Més golejat: Vilassar de Mar i Martinenc (41)

• Rendibilitat. El Peralada continua al capdavant d'aquest registre. Amb 24 gols ha sumat 35 punts. Són 1'46 punts per gol marcat.

• Màxim golejador: Terrassa (37) | Menys golejat: Pobla de Mafumet (16)