dilluns, 2 de març del 2015

Resultats J26

"L'Ascó torna al liderat, el Prat treu el cap i el Manlleu confirma la reacció"


L'Ascó empatava contra un combatiu Masnou però s'alça amb la primera plaça // Iris Solà - FC Ascó

Aquests són els resultats de la J26:


DISSABTE, 28 DE FEBRER
Pobla de Mafumet 0-1 Gavà (Iu Ranera)

DIUMENGE, 1 DE MARÇ
Vilassar de Mar 1-0 Martinenc (Jordi Sánchez)
Figueres 1-2 Santfeliuenc (Javi Revert / Edgar Mayor -p- i Juan Quiles)
Castelldefels 0-0 Cerdanyola
Masnou 1-1 Ascó (Edu Domingo / Iván Cristino -p-)
Vilafranca 1-0 Peralada (Gerard Zambudio)
Prat 1-0 Rubí (Albert Cazorla -p-)
Palamós 1-2 Europa (Axel Vizuete / Alberto González i Ignacio Rosillo)
Terrassa 0-2 Manlleu (Manel Sala i Maik Molist)
Sabadell B 1-0 Muntanyesa (Agus Medina)

CLASSIFICACIÓ 

Aquesta és la classificació després de la J26 (amb 3 partits jugats de la J24):




Gols: 15
Resultats: 4 victòries locals, 2 empats i 4 victòries visitants
Màxim golejador: Santi Triguero (Vilafranca), 14 /// Veure llistat complet


L'anàlisi dels dilluns [per Roger Sánchez]

Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents


  • Nou líder. La derrota de la Pobla de Mafumet dissabte deixava clar a l'Ascó que tot el que fos no perdre al Masnou donaria als de la Ribera d'Ebre el lideratge de la categoria. L'empat al Maresme torna a col·locar els de Miguel Rubio al capdavant, un punt per sobre dels pobletans, recuperant el lideratge tres jornades després.
La Pobla es veia superada pel Gavà // cfpoblademafumet.cat

  • Cinquena. Aquesta J2 és la cinquena jornada amb l'Ascó de líder aquest curs (ho va ser abans de la J19 -campió d'hivern- a la J22). Iguala les 5 jornades al lideratge que acumulen la Pobla de Mafumet i el Peralada. L'equip que ha estat més jornades líder aquest curs continua sent el Rubí, amb 10.

  • El triomfador. Dels cinc primers equips a l'inici de la jornada perdien tres (Pobla, Rubí i Terrassa) i només vencia un, l'Europa, que amb els tres punts assolits a Palamós s'apropa al lideratge, situat ara només tres punts per sobre.
L'Europa s'imposava a Palamós i consolida el tercer lloc // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Candidats virtuals. El Rubí es manté quart, però els tres punts de marge sobre cinquè i sisè (Prat i Terrassa) i el fet que els rubinencs tinguin un partit més que tots dos equips els podria treure del play-off quan la lliga s'equilibri. Amb tot, els vallesans continuen sent en zona noble, d'on no han sortit en cap moment aquesta temporada, 26 jornades entre els quatre primers.

  • Reaccions. Diumenge passat el Manlleu queia en descens per primer cop en sis anys i mig. Dimecres vencia al camp del Martinenc, primer triomf a domicili en un any, i sortia del descens; i en aquesta J26 s'imposava a Terrassa i confirmava la reacció; el partit intersetmanal enviava el Gavà a l'antepenúltima plaça, però els gavanencs vencien... al camp del líder i sortien també de les places de perill. Cau de nou entre els tres últims el Martinenc, després de perdre contra un cuer, el Vilassar de Mar, que manté la reacció, tot i que la permanència continua 10 punts per sobre.

  • Igualtat casa/fora. La jornada ha viscut tants triomfs locals (4) com visitants, amb només dues igualades, les que es vivien a Castelldefels i el Masnou.

  • 15 gols. Jornada de poca producció golejadora i, entenem, molt bona feina defensiva. 7 gols d'equips locals i 8 d'equips visitants, amb 8 conjunts que es quedaven sense marcar.

      • Poquíssims gols. La J26 es tanca sent la menys anotadora de la temporada, amb només 15 dianes. Supera el registre mínim fins ara, de les J1 i J11, de 17 gols. De fet, és la jornada menys golejadora dels últims dos anys. Des de la J24 de la temporada 2012/2013 (17 de febrer de 2013, la podeu repassar aquí) no s'havien vist tant pocs gols. En aquella jornada se'n van marcar 14. Curiosament, repassant golejadors d'aquella jornada i d'aquesta hi ha dos denominadors comuns: Manel Sala i Javi Revert. Els gols seran menys però els clàssics no falten a la cita.

      • Final de la ratxa. El fins ara líder, la Pobla de Mafumet, rebia l'antepenúltim, el Gavà... que el sorprenia a casa, amb gol guanyador d'Iu Ranera, el primer del curs per a l'exjugador del juvenil de l'Hospitalet. Primera derrota de la Pobla el 2015, que talla la bona dinàmica de 9 jornades sense perdre fins ara. A casa feia gairebé 4 mesos que no perdien els pobletans, des del 9 de novembre contra l'Ascó (1-2, J12, veure Pantalla #3div5).

      • Sortida. El triomf, ben defensat pel Gavà a partir del gol de Ranera, suposa la tercera victòria a domicili dels gavanencs aquest curs, després de les obtingudes a Vilassar de Mar (2-3, J8) i a Palamós (1-4, J22). El triomf al Baix Empordà va ser en l'anterior desplaçament aquest curs. Dues sortides victorioses que deixen els de Juanma Pons fora de la zona de descens.

      • Tres desfetes. Tres derrotes a casa per a la Pobla de Mafumet aquest curs: contra el Palamós (1-3, J5), l'Ascó (1-2, J12) i ara el Gavà (0-1).

      • 7 de 9. Continua la reacció del cuer, el Vilassar de Mar. Segon triomf consecutiu i 7 punts sumats dels últims 9 en joc. La reacció del Manlleu i del Gavà, equips situats al llindar de la permanència, mantenen la salvació encara lluny per als de Toni Romero (10 punts per sobre), però la millora de les últimes setmanes convida a l'optimisme.
      El Vilassar de Mar superava el Martinenc en un duel directe a baix // Dani Falcón

      • Reacció defensiva. En l'últim mes els maresmencs han millorat molt les prestacions defensives. En els primers 21 partits de lliga havien encaixat 39 gols (1'86 de mitjana per partit); en les últimes quatre jornades (des de la derrota contra l'Ascó fins a la bona dinàmica actual) només han rebut dos gols (0'50 per partit). 

      • Jordi Sánchez. El davanter, sorgit del planter del Badalona i clau en la permanència del Masnou el curs passat (4 gols), arribava al mercat d'hivern al Vilassar de Mar per manca de minuts al conjunt masnoví. Ha anotat dos gols en les últimes tres jornades, els dos per obrir el marcador: en aquesta J26, gol guanyador contra el Martinenc; i a la J23, 0 a 1 a Cerdanyola, en un partit en què els vilassarencs encaixaven l'empat al temps afegit.

      • Doble caiguda. El Martinenc va tancar amb un somriure la J25, fa vuit dies. 0 a 3 a Gavà i sortida del descens. Ara torna a ser allà on era abans del duel a la Bòbila. Dues derrotes, la de dimecres en partit corresponent a la J24 (1-2 contra el Manlleu) i la de Vilassar de Mar (1-0) han col·locat els de Manel Moya de nou en descens, antepenúltim a dos punts de la salvació.

      • Expulsió i canvis. El conjunt del Guinardó va jugar condicionat a Vilassar de Mar per l'expulsió, a l'equador de la primera part, del lateral Alex Fernández. Arran de la targeta vermella, Manel Moya refeia l'equip: entrava un jugador defensiu, Diego Suárez, per una de les referències al davant, Marc Masip.

      • Peque no repeteix. El capità del Vilassar de Mar, que la setmana passada marcava, de penal, el gol del triomf maresmenc a Manlleu, tornava a llançar una pena màxima contra el Martinenc... si bé el resultat no era el mateix: a la primera part, amb 0-0, Peque enviava la pilota fora. El gol local acabava arribant al segon temps.
      Pacheco veia com Peque enviava el penal fora // Dani Falcón

      • Primera de l'any. El Santfeliuenc conqueria Vilatenim. 1 a 2 per als d'Andrés González (amb golàs final de Juan Quiles, el podeu veure via Jawoi.tv), el que suposa la primera derrota del Figueres aquest 2015. Els d'Eduardo Vílchez queden a 5 punts del quart,el Rubí, tot i que els empordanesos compten amb un partit menys.

      • Tornen a somriure. El triomf trencava una miniratxa de tres partits (2 punts de 9) sense vèncer per al Santfe, i deixa els blanc-i-blaus sis punts per sobre de les places de perill. Quart triomf a domicili per als del Baix Llobregat, que han sumat més punts a domicili (18) que a les Grasses (15).

      • Gol 600. El gol de Juan Quiles, de fet, és el número 600 que es marca aquest curs al grup català de Tercera Divisió.

      • 8 partits després. La bona dinàmica del Figueres fins ara era de 8 partits sense perdre. De fet, l'última derrota també va ser a casa, al duel empordanès contra el Palamós (0-2, J17, 14 de desembre).
      Empat al duel dels germans Carrillo a les banquetes // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

      • Carrillo-Carrillo, X. Empat entre Castelldefels i Cerdanyola en el tercer duel que es vivia entre Toni i Miki Carrillo a les banquetes a Tercera Divisió (el curs passat, empat a l'Olímpic de Terrassa i triomf per a Miki amb els egarencs a Cerdanyola). 
      Toni Carrillo, en un moment del partit, a la banqueta // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels
      • Dues lectures. Per al Cerdanyola, la igualada el manté a la zona mitjana, cinc punts per sobre del penúltim, però per al Castelldefels el resultat no és gens positiu: els mariners, amb el partit pendent ja disputat, continuen penúltims i tenen per ara la salvació 5 punts per sobre.

      • Dinàmica. Els de Miki Carrillo allarguen la ratxa a 9 partits sense guanyar, des de mitjan desembre. Un espai de temps en el qual el Castelldefels ha sumat 4 punts de 27 possibles.
      El Castelldefels busca el primer triomf del 2015 // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

      • 11 empats. Tres reis de l'empat té la categoria, els tres amb 11 igualades... i els tres de la mateixa comarca, el Vallès Occidental. El Cerdanyola, el Rubí i el Sabadell B han empatat més del 40% dels partits jugats (els rubinencs tenen un partit més).

      • Una clariana. El Masnou posava fi a la mala ratxa de derrotes. Després de 8 desfetes seguides, els masnovins sumaven un punt a casa contra el nou líder, l'Ascó. Els de Miguel López són 4 punts per sobre de l'antepenúltim.
      Els jugadors del Masnou protestaven molt el penal en contra // Félix Sancho - clubdeportiumasnou.com

      • Pociello no ho pot repetir. Tercera jornada seguida amb penal en contra contra els maresmencs... però el porter David Pociello no podia repetir l'excel·lent actuació de les dues últimes setmanes, en què havia aturat les penes màximes de Javi Lara (Europa) i Toni Pérez Torán (Muntanyesa). Iván Cristino (Ascó), un altre especialista, feia pujar el 0 a 1 per a l'Ascó.

      • Igualada al tram final. Una jugada embolicada a la sortida d'un còrner la resolia Edu Domingo per establir l'empat i sumar el primer punt dels masnovins aquest 2015. Tercer gol del curs per a l'exjugador del Vilassar de Mar.
      Igualtat final al duel entre Masnou i Ascó // Iris Solà - FC Ascó

      • 640 minuts. El gol de Domingo posava fi a una mala ratxa sense marcar del Masnou que s'apropava ja als 7 partits. Des del gol d'Éric Blasco a Vilafranca el 21 de desembre passat que els masnovins no marcaven.

      • 12 partits. L'Ascó s'ha situat al lideratge exhibint solidesa i regularitat. 12 jornades sense caure encadenen els de Miguel Rubio. Fa gairebé 4 mesos de l'última desfeta, a casa contra el Rubí (2-3, J13, veure Pantalla #3div5). 26 punts dels últims 36 possibles han sumat els asconencs, que són a la zona de play-off ininterrompudament des de la J11.
      El Vilafranca donava suport a la Marató de donants abans del duel // Lluís Montaner

      • Duel dels 35 punts. El Vilafranca-Peralada era un duel tan directe a la zona mitjana que el triomf final dels locals (1-0) els fa empatar a punts amb els empordanesos (35), en una zona còmoda, 8 punts per sobre del descens i a 6 del quart. 
      Iván Moreno donant instruccions a Víctor Oribe // Lluís Montaner

      • Gerard Zambudio. Primer gol del davanter amb el Vilafranca, si bé és el segon que marca aquest curs: el primer el va anotar amb el Gavà, contra el Rubí, el passat 19 d'octbre (3-1 per al Gavà, J9, veure Pantalla #3div5).
      Celebracions del Vilafranca al gol de Zambudio // Lluís Montaner

      • Poques ocasions. El que escollíem com a partit de la jornada a tercera.cat acabava comptant amb ben poques opcions clares. El Prat s'enduia un dels duels directes per ser al proper play-off contra el Rubí amb gol de penal, en un partit molt travat.
      Bona aturada d'Imanol en una acció del Prat-Masnou // Jaime Blanco

      • Especialista Cazorla. Els penals són l'especialitat del defensa Albert Cazorla, que des dels onze metres decidia el triomf del Prat. Segon gol de curs per a Cazorla, els dos de penal, si bé el primer va ser estèril per als potablava (derrota 1-2 contra la Pobla). El curs passat, a les files del Cornellà, el defensa va ser, amb Ernest Forgas (davanter del Rubí llavors) el màxim anotador des del punt de penal de la temporada, amb 7 gols.

      • 1 de 12. El Rubí creua una mala ratxa de resultats. Tres derrotes en les últimes quatre cites, un punt dels últims 12 possibles. Els de Julià Garcia (que a la roda de premsa va ser molt crític amb el tracte rebut pel seu equip) continuen quarts, no han sortit del play-off en tota la lliga, però tenen dos equips, Prat i Terrassa, només tres punts per sota... i ambdós amb un partit menys.
      Els jugadors del Rubí protestaven a l'àrbitre diverses accions // Jaime Blanco

      • Depenen d'ells mateixos. El Prat, amb el triomf, s'enduia el goal average particular contra els rubinencs (3-2 total). Per tant, passi el que passi, si els potablava guanyen els dos propers partits (complicats, tot sigui dit, al Nou Sardenya i contra el Gavà, partit corresponent a la J24, dimecres vinent) es col·locarien en play-off, tenint en compte que el Rubí té un partit més. És encara massa hipòtesi, però dóna idea del bon moment dels de Manolo Márquez i de com s'està ajustant la part alta, tenint en compte que el Terrassa, ara sisè, té els mateixos punts que els pratencs.
      Alex Fernández (de negre) en una acció del Prat-Rubí // Jaime Blanco

      • Nova conquista. L'Europa s'imposava a Palamós (1-2) i ja és l'equip que més victòries fora ha obtingut aquesta temporada al grup català de Tercera, un total de set. Remuntada dels escapulats després del gol d'Axel Vizuete, amb una diana a cada part.

      • Axel Vizuete. Setè gol del curs per al davanter del Palamós, que va començar la lliga molt inspirat (5 gols en les 5 primeres jornades) i que a poc a poc ha anat recuperant l'olfacte golejador.

      • Ignacio Rosillo. Continua molt inspirat el davanter de l'Europa. Ja és el màxim anotador de l'equip aquest curs, tant a la lliga (6 gols) com a la Copa Catalunya (3). A més, comptant les dues competicions, Rosillo ha marcat 6 gols en els últims 9 partits disputats. El sostre golejador del davanter a Tercera són els 8 gols que va marcar amb el Prat el curs 2011/2012, el del campionat i l'ascens a Segona B del conjunt potablava, proper rival de l'Europa.
      Ignacio Rosillo ja suma sis gols // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

      • No paren de marcar. El gol d'Axel Vizuete manté el bon moment del Palamós de cara a gol. Els empordanesos allarguen el màxim registre de jornades seguides marcant aquesta temporada: ja són 16 partits consecutius veient porteria.

      • Ho tornen a fer. Dimecres passat el Manlleu guanyava per primer cop a domicili aquest curs, després d'un any i dos dies de l'últim triomf fora. Cinc dies després, repetien amb triomf a Terrassa (0-2). Una victòria que allunya els de Miquel Muñoz de la zona de perill.

      • Mateixa recepta. Les dues victòries a domicili en cinc dies s'han produït marcant dos gols... i els mateixos golejadors: Manel Sala i Maik Molist. Els dos gols arribaven a Terrassa als últims cinc minuts, com el de Maik Molist al Guinardó dimecres passat.
      Celebracions al gol de Manel Sala // Viu el Manlleu

      • Oportunitat perduda. El Terrassa, que havia decretat partit de portes obertes amb èxit de convocatòria (unes 3.000 persones, segons la fitxa a la crònica d'Albert Prieto a L'Esportiu de Catalunya d'aquest dilluns) afrontava el partit sabent que si vencia entrava en play-off per primera vegada aquest curs. La derrota els fa baixar una plaça (sisens), si bé el quart continua tres punts per sobre.

      • 6 de 9 amb Miquel Muñoz. Tres partits en una setmana per al Manlleu, els tres primers de Muñoz a la banqueta osonenca. Després de la derrota inicial contra el Vilassar de Mar a casa (0-1) han arribat dos triomfs vitals que han fet recuperar l'autoestima del col·lectiu.

      • De nou. El Sabadell B vencia a casa (1-0 contra la Muntanyesa) quatre mesos i mig després de l'anterior i únic triomf fins ara a Castellar (2-0 contra l'Ascó el 12 d'octubre, J8, veure Pantalla #3div5).
      El Sabadell B jugava amb 10 des del minut 7 per expulsió de Manel // CESabadell.cat

      • 10 derrotes. La Muntanyesa és el primer equip del grup que arriba a les 10 derrotes a domicili aquesta temporada. Els barcelonins, amb bon bagatge a casa (invictes) i tres victòries fora de casa, continuen en zona mitjana alta, a la vuitena plaça.

      • Moviments als Golejadors. La jornada de pocs gols ha fet moure poc el llistat de golejadors, si bé un futbolista s'ha col·locat al Top-4. Manel Sala (Manlleu) arriba als 11 gols, i se situa al segon esglaó d'anotadors, amb Civil i Pedro García. Javi Revert (Figueres) arriba als 8 gols i Axel Vizuete (Palamós), als 7.
      Javi Revert ja suma 8 gols // UEFigueres.cat

      • Gols destacats. Ens quedem amb aquests: Juan Quiles (Santfeliuenc), Jordi Sánchez (Vilassar de Mar), Agus Medina (Sabadell B) i Gerard Zambudio (Vilafranca). No hem pogut veure les imatges del Terrassa 0-2 Manlleu.

      • 606 gols. La jornada poc productiva (i tres gols sumats del partit entre setmana de la J24) ha fet reduir molt mica la mitjana. Són ara 23'95 gols per jornada, 2'40 per partit. Respecte el curs passat són dades inferiors, un -4'34% de variació.

      • Victòries locals 43% | Empats 28% | Victòries visitants 29%

      • Respecte el curs passat, es manté l'augment dels triomfs locals (+4'81%) i dels empats (+6'06%); i es redueix el descens dels triomfs visitants (-10%).

      • Millor local. La derrota a casa de la Pobla de Mafumet manté l'Ascó amb els millors registres com a local de la categoria en solitari. Han sumat 28 punts de 36 possibles, poc per davant de la Muntanyesa (26 de 36).

      • Millor visitant. No han jugat fora però s'hi manté la Pobla de Mafumet, amb 22 punts de 36 possibles.

      • Camp on es veuen més gols. Entre setmana s'hi veien tres gols (Martinenc 1-2 Manlleu), fet que manté el Municipal del Guinardó de Barcelona com el camp amb més dianes vistes, 37 gols en 12 partits, 3'08 per duel. Al Municipal de Nou Barris i al del Masnou és on menys dianes s'han vist aquest curs. Són 2 de mitjana per partit.

      • Menys golejador: Vilassar de Mar (19) | Més golejat: Martinenc (44)

      • Rendibilitat. El Peralada continua al capdavant d'aquest registre. Amb 24 gols ha sumat 35 punts. Són 1'46 punts per gol marcat.

      • Màxim golejador: Terrassa (37) | Menys golejat: Pobla de Mafumet (17) 


      Cap comentari:

      Publica un comentari a l'entrada