dilluns, 30 de març del 2015

Resultats J30

"La Pobla torna al lideratge, el Prat és quart i el Vilassar de Mar supera el Castelldefels"

Alberto Varo aturava un penal a Uri Escabrós amb 0-0 // Isidre Fabra

Aquests són els resultats de la J30:

DIUMENGE, 29 DE MARÇ
Castelldefels 1-4 Vilassar de Mar (Adri Ruiz / Roberto Morales -p-, Eloi Fontanella i Jordi Sánchez -2-)
Masnou 1-1 Martinenc (Jonathan Toledo -p- / Albert Vivó)
Sabadell B 1-2 Manlleu (Aleix Domínguez / David Payán i Manel Sala)
Vilafranca 1-0 Santfeliuenc (Víctor Oribe)
Prat 1-0 Ascó (Oriol Molins)
Pobla de Mafumet 2-0 Muntanyesa (Álvaro Fernández i Gabi López)
Rubí 2-0 Peralada (Ferran Vila i Álex Fernández)
Figueres 1-0 Terrassa (Javi Revert)
Palamós 3-2 Cerdanyola (David Cano, David Torres i Sergi Arimany / Josu Rodríguez i Roland Garrós)
Europa 2-1 Gavà (Alex Poves i Ignacio Rosillo / Fallou Galass)

CLASSIFICACIÓ

Aquesta és la classificació després de la J30:

Gols: 25
Resultats: 7 victòries locals, 1 empat i 2 victòries visitants
Màxim golejador: Santi Triguero (Vilafranca) i Manel Sala (Manlleu), 14 /// Veure llistat complet

L'anàlisi dels dilluns [per Roger Sánchez]

Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

• De nou. Retorna al lideratge, cinc jornades després (ho va ser per últim cop a la J25) la Pobla de Mafumet, que suma dos punts més (amb un partit més, això sí) que el fins ara líder, l'Ascó. És la 6a jornada dels pobletans al capdavant. En total, acumulen 24 jornades en zona de play-off aquest curs, són el segon equip que més temps ha passat per la zona noble (el Rubí és el primer, amb 25 jornades).

• Ajustament. La derrota de l'Ascó al Prat i el triomf de l'Europa contra el Gavà ajusten una mica més les coses. Els asconencs són ara segons, només tres punts per sobre dels graciencs, tercers. Tenint en compte que Ascó i Pobla, i Europa i Ascó, encara s'han d'enfrontar, la lliga és ben oberta encara.

• Entra el Prat. És la primera jornada completa en què el Prat estarà en zona de play-off (abans hi havia estat cinc dies, de dimecres a diumenge). Els potablava tombaven el fins ara líder i se situen quarts.

• 17 jornades. Han passat des que el Prat deixava el descens (a la J13 en sortia) fins que ha tancat una jornada al play-off. En total, quatre mesos i mig per passar d'un extrem (deixava el descens el passat 16 de novembre) a l'altre.

• Aspirants, part 1. Els dos equips que empataven a 44 punts amb el Prat tenien balanç diferent en aquesta J30. El Rubí superava el Peralada i és cinquè, empatat a punts amb els pratencs, quarts; i el Terrassa perdia a Figueres (1-0) i és sisè, tres punts per sota de la zona noble... però amb un partit menys.
Nou triomf del Rubí, que aspira al quart lloc // Jaime Blanco

• Aspirants, part 2. No se'ls pot descartar per res en la lluita per la quarta plaça i tots tres sumaven i tenen 42 punts, cinc per sota de la zona noble. El Figueres assolia el segon triomf seguit... i compta amb un partit menys; el Vilafranca s'imposava al Santfeliuenc i no descarta res, també després de dues victòries... i el Masnou, que vencia entre setmana, acumula ja 12 punts dels últims 18 possibles i podria donar guerra de nou.

• Fugen. Dos històrics de la categoria que es trobaven al llindar del descens vencien i se n'allunyaven. Els triomfs de Manlleu i Palamós deixen els dos equips quatre punts per sobre de l'antepenúltim.

• Nou llindar. Ara l'equip que marca la salvació és el Santfeliuenc, que té 34 punts i un partit menys. Un punt per sobre dels blanc-i-blaus hi ha el Sabadell B.

• Balanç de tot. Els tres equips en descens s'hi mantenen... i això que tenien resultats ben diferents. El Martinenc empatava al Masnou i és a dos punts de la permanència; i, en el duel directe als Canyars, el Castelldefels queia golejat, jugant amb tres futbolistes menys els últims 17 minuts de partit, contra un Vilassar de Mar que es nega a rendir-se. Els mariners són a cinc punts de la salvació i els maresmencs, amb un partit menys, tenen el quart per la cua dotze punts per sobre.

• Matemàtiques. Mirant senzillament les xifres, la J30 ha seguit descartant equips per al títol. La línia de possibilitats s'anirà apujant (de fet, per ara, són 17 els equips que poden, matemàticament, ser campions) fins a deixar el vencedor final. El que és segur és que el sostre del campió són els 83 punts, el màxim que pot sumar l'Ascó, que tot i ser segon compta amb un partit menys. Per ser al play-off la línia seria ara de 71 punts. Per tant, la Pobla és a 13 punts (que sumi o que deixi de sumar el cinquè) de confirmar presència a la fase d'ascens. Numèricament aspiren al play-off encara 19 equips. A la part baixa el Vilassar de Mar redueix la distància dos punts, però la salvació continua sent complicada: queden 27 punts en joc... i té la permanència 12 per sobre.

• Domini local. Jornada amb 7 victòries locals, a una del màxim registre del curs (les vuit de la J3). Només s'imposaven fora de casa el Vilassar de Mar (1-4 a Castelldefels) i el Manlleu (1-2 a Castellar) i empataven Masnou i Martinenc, única igualada del cap de setmana.

• 25 gols. Jornada de gols en la línia habitual, ja que la mitjana se situa al voltant dels 25 per setmana. 15 gols per als equips locals, 10 per als visitants. Tots els equips que jugaven de local marcaven en aquesta J30.

• Golejada enganyosa. Escrivim "enganyosa", perquè en l'1 a 4 del Vilassar de Mar, cuer, al camp del Castelldefels, penúltim, els tres gols visitants decisius es precipitaven als últims 11 minuts. Les expulsions de jugadors grocs, fins que els locals acabaven amb vuit futbolistes, acabaven precedint els tres gols que decidien la victòria maresmenca, d'Eloi Fontanella i de Jordi Sánchez, autor d'un doblet.
Els jugadors del Castelldefels protesten una de les expulsions // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

• Tres expulsats. El porter Bernat Planagumà (que era titular per la sanció d'August Conesa, expulsat fa set dies al Guinardó) al minut 30, i els defenses Javi Calvo (65') i Uri Grau eren expulsats al Castelldefels, en una situació que indignava el públic dels Canyars i el cos tècnic mariner, molt molest amb l'actuació del col·legiat Congost Larrosa i els seus assistents. Al minut 73, 8 contra 11 sobre la gespa.

• Joaquín Caserza. El porter del filial groc agafava les regnes de Planagumà i encaixava els quatre gols del Vilassar de Mar. Era el debut de Caserza a la competició.

• Jordi Sánchez. Doblet del davanter, arribat al mercat d'hivern. Sánchez ha marcat 4 gols en tres mesos a l'equip, i ja iguala el seu registre el curs passat al Masnou, en la temporada del debut al futbol amateur.

• Rècord. Els quatre gols a domicili segueixen sent el sostre anotador d'un equip fora de casa aquest curs. El Vilassar de Mar és el cinquè equip que anota un pòquer de gols fora de casa aquesta temporada.

• Ressorgiment? El conjunt maresmenc, cuer, va sumar 7 punts de 9 possibles entre les J23 i J26, i va encadenar tres derrotes seguides després. El triomf a Castelldefels podria reenganxar l'equip de Toni Romero a la lluita per la salvació, que encara és molt complicada.

• Rècord anotador. Marcava quatre gols, a domicili, l'equip menys golejador de la categoria. 19 gols sumava el Vilassar de Mar abans del partit. Aquest any, de fet, no havia marcat encara més de dos gols... feia 29 mesos (2 anys i 5 mesos) que el conjunt maresmenc no marcava més de tres gols fora de casa (va ser el 21 d'octubre de 2012, en un 3-4 al camp del Júpiter), i el triomf d'aquest diumenge és la golejada més gran des de fa gairebé dos anys: l'última jornada del curs 12/13 (19 de maig de 2013) superaven el Vic per 5 a 1.
Al final del partit es deixava córrer el cronòmetre // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels
  • Bandera blanca. La situació de 8 contra 11, i el marcador ben clar (1-4) va propiciar una situació final curiosa, que explicava el cap de premsa del Castelldefels, Carlos de Frutos, al compte de Twitter del club mariner: els dos equips renunciaven a jugar. No pressionaven, mantenien la pilota, se la passaven d'un equip a l'altre. El que en altres esports seria el genoll a terra, o la imatge de les salutacions finals al bàsquet quan el cronòmetre encara corre.

• A punt. El Martinenc s'avançava al Masnou i a punt estava d'assolir els tres punts... però la resistència barcelonina la trencava Jonathan Toledo, de penal.

• Bona dinàmica. 10 punts dels últims 12 possibles suma el Masnou, que si bé no sumava el quart triomf consecutiu, sí que gaudia de moltes opcions per marcar fins que arribava el penal de l'empat.
Gol de cap d'Albert Vivó per al Martinenc // Dani Falcón

• Albert Vivó. Primer gol del defensa amb la samarreta del Martinenc. No és un habitual en el llistat de golejadors, però sí que el joc aeri li sol donar alguna recompensa. Feia 14 mesos que no marcava: l'últim gol va ser... en la seva estrena amb l'Europa, el 19 de gener de 2014, contra el Santboià (1-1, veure Pantalla #3div5).

• Tot concentrat. Quedaven menys de 20 minuts per al final i al marcador de Castellar del Vallès s'hi veia un 0-0 entre Sabadell B i Manlleu... al tram final, tres gols... i remuntada dels osonencs.
Com es va fer en tots els camps, minut de silenci per l'accident d'avió als Alps // CESabadell.cat

• De falta. El gol d'Aleix Domínguez, després d'una bona jugada col·lectiva, posava en avantatge el Sabadell B... però dos gols de falta, de David Payán, primer, i de Manel Sala, després, ja a l'afegit, acabaven donant els tres punts al Manlleu, que s'allunya de la zona de perill, en detriment dels arlequinats.

• Ja són 14. El golàs de Manel Sala (xut de falta impecable, directe a l'escaire, al temps afegit) és el 14è que marca aquest curs. Es col·loca com a màxim golejador del grup, igualant Santi Triguero (Vilafranca).
El Manlleu s'enduia tres punts d'or de Castellar // CESabadell.cat

• Tercera. A domicili el Manlleu sumava la tercera victòria del curs... i la tercera en les últimes quatre sortides. Amb l'arribada de Miquel Muñoz a la banqueta manlleuenca han acabat arribant els triomfs a domicili.

• Pitjor local. El Sabadell B és, dades a la mà, el pitjor local de la categoria, juntament amb el Vilassar de Mar. Només 2 triomfs en 14 partits a casa aquest curs, i 12 punts sumats de 42 possibles al Pepín Valls de Castellar del Vallès.
Víctor Oribe, gol... i ulleres de regal. Òptica Roig les regalava als golejadors del duel // Lluís Montaner

• Víctor Oribe. El futbolista, que viu un excel·lent moment, decidia el triomf del Vilafranca contra el Santfeliuenc amb un xut sec des de la frontal. Sisè gol del curs, iguala el seu registre a la lliga de Tercera 11/12, si bé aquell curs el tancava amb 7 dianes perquè en sumava una al play-off.
La Penya Sentiment Immortal, sempre amb el Santfe, acompanyava un cop més l'equip // Lluís Montaner

• Mala dinàmica. És la tercera derrota seguida per al Santfeliuenc i el tercer partit seguit en què els blanc-i-blaus no aconsegueixen marcar. 1 punt sumat dels últims 12 possibles per al Santfe, que divendres es conjurava per capgirar la tendència al més aviat possible.

• Alex Moreno. El futbolista de Sant Sadurní d'Anoia, que juga al Rayo Vallecano de Primera Divisió, feia el servei d'honor del partit. Moreno va passar pel Vilafranca abans de jugar al Llagostera o al Mallorca i de fer el salt a la màxima categoria.
Alex Moreno feia el servei d'honor i atenia el micròfon de Joan Sòria per a Ràdio Vilafranca / Penedès TV // Lluís Montaner

• 15 jornades després. Cedia una derrota l'Ascó més de quatre mesos i mig després de l'última desfeta. El fins ara líder queia al camp del Prat, és segon... però compta amb un partit menys.

• Cinc mesos i mig. És tot just la tercera derrota a domicili dels asconencs, que no perdien fora de casa des del mes d'octubre de l'any passat.

• 12 sense perdre. Curiosament, ara l'equip que fa més temps que no perd és el Prat, que tombava els asconencs al Sagnier. Són 12 jornades sense derrota per als potablava, que se situen quarts.
El Prat suma i segueix mirant amunt // Iris Solà - FC Ascó

• Oriol Molins. El totcampista anotava el gol del triomf al minut 80, set minuts després que l'Ascó es quedés amb deu homes per l'expulsió d'Albert Virgili. És el sisè gol del curs per a Molins.

• Sòlids darrere. L'1-0 col·loca el Prat al grup de segons equips menys golejats de la categoria. El conjunt que menys gols rep és la Pobla de Mafumet, 20 dianes encaixades en 30 partits; per darrere, tres equips: el Prat, l'Europa i l'Ascó. Han encaixat 25 gols, si bé el Prat en 30 partits i els altres dos conjunts, per ara, en 29.

• Triomf amb deu. La Pobla de Mafumet es quedava amb deu homes al minut 41, per expulsió de Joaqui del Moral... i superava la Muntanyesa (2-0) amb un gol a cada part.

• Alberto Varo. Abans dels gols, el porter de la Pobla de Mafumet aturava un penal a Uri Escabrós, de la Muntanyesa, a més de lluir-se, novament, en diverses opcions d'atac dels barcelonins.

• Álvaro Fernández. Sisè gol del curs per al davanter de la Pobla, que obria la llauna poc abans del descans. Gabi López, al tram final del partit, tancava el triomf i el retorn al lideratge.

• Equilibrat. La Pobla de Mafumet presenta el mateix balanç de punts, 29 sumats de 45 possibles, a casa i a domicili. És el tercer millor local del grup, per darrere d'Ascó i Muntanyesa, i el millor visitant.

• Costa fora de casa. En canvi, la Muntanyesa no suma amb fluïdesa lluny de Nou Barris. Són ja 11 derrotes en 16 desplaçaments. Els barcelonins són el segon pitjor visitant de la categoria, amb 11 punts sumats de 48 possibles.

• Cinc sense vèncer. La Monta encadena 5 partits sense victòria, amb 3 punts sumats de 15 possibles, que han deixat l'equip a l'equador de la taula, 7 punts per sobre de l'antepenúltim i a 8 del quart.

• Dos de dos. Nou triomf del Rubí, sense encaixar, que reafirma la reacció rubinenca i manté l'equip a tocar del play-off, empatat a punts amb el quart.

• Ferran Vila. L'ex del Prat o la Grama culminava una jugada col·lectiva per fer pujar l'1 a 0, en una primera part de vendaval ofensiu rubinenc. És el sisè gol de Vila aquest curs. Les opcions del Peralada les avortava un sòlid Imanol Castilla sota pals.
Álex Fernández, clau en el bon moment rubinenc // Jaime Blanco

• Repeteix Álex. Va marcar el gol del triomf, de penal, al Nou Sardenya fa nou dies i en aquesta J30 repetia per assegurar la victòria rubinenca. Segon gol del curs per a Álex Fernández, arribat a Rubí al mercat d'hivern.

• Sis sense vèncer. El Peralada encadena sis partits sense guanyar... i tres partits sense marcar, amb els empats contra la Pobla (0-0) i les derrotes al Masnou (3-0) i a Rubí (2-0). La bona feina prèvia del conjunt empordanès el manté amb un coixí de sis punts sobre el perill.
Pedro del Campo, 150 partits amb el Figueres // UEFigueres.cat

• Albert Reig. El porter del Figueres era clau per sostenir el seu equip davant les arribades del Terrassa, que marxava de Vilatenim sense aconseguir cap gol.

• Javi Revert. Quan ho passava malament el seu equip va aparèixer el golejador gironí, que marcava per tercer partit consecutiu. Revert ja suma 11 gols aquesta temporada amb la Unió.
Javi Revert, un cop més decisiu // UEFigueres.cat

• I si... Dèiem fa un parell de setmanes que no s'havia de descartar el Figueres, i el triomf contra el Terrassa ho confirma: els empordanesos són a cinc punts del quart, però tenen un partit menys.

• 0 de 2. És la segona derrota seguida del Terrassa, les dues en desplaçaments (Gavà i Figueres). Els vallesans surten del play-off, però tenen un partit menys que els rivals directes, Prat i Rubí, en la lluita per la quarta plaça.

• Dues cares. El duel entre Palamós Cerdanyola tenia dues cares. 0 a 2 per als vallesans al descans... i 3 a 2 final, que dóna aire als empordanesos.

• Josu Rodríguez. Nou gol del davanter gracienc del Cerdanyola, que el manté com a màxim golejador de l'equip. Josu suma ja 8 gols, el seu millor registre com a futbolista amateur.

• Gol 700. El 0 a 2 que aconseguia Roland Garrós és el gol 700 que es marca al grup català de Tercera aquesta temporada. És la tercera diana de la temporada per a Garrós.

• Reacció. David Cano, David Torres i el golejador local, Sergi Arimany, anotaven a la segona part les dianes que servien al Palamós per acabar-se enduent el triomf.

• 8 partits després. El Palamós vencia després d'una mala dinàmica de 8 jornades sense vèncer, i la tallaven en el moment clau, quan l'equip marcava la permanència.
Al final del partit, Sergi Arimany firmava autògrafs // Twitter Palamós CF

• Sergi Arimany. Continua l'excel·lent curs anotador del davanter, que ja arriba als 12 gols. Ha igualat ja el seu registre del curs passat amb el conjunt palamosí.
Passadís del Gavà a l'Europa, campió de Copa Catalunya // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Sense ressaca. A la roda de premsa posterior a la final de Copa Catalunya, el tècnic de l'Europa, Pedro Dólera, anunciava que el partit contra el Gavà acabaria "0 a 5", pel cansament dels seus homes cinc dies abans. Al final, pronòstic errat: triomf, 2 a 1, per als escapulats.
Gol d'Alex Poves, setè del curs... // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Alex Poves i Ignacio Rosillo. Continuen amplien dades golejadores els dos davanters de l'Europa... i fent-ho en paral·lel. Van compartir el títol de màxims anotadors de la Copa Catalunya, amb 3 gols cadascun, i van compartir les dianes del triomf contra el Gavà. Tots dos sumen 7 gols en lliga aquest curs, i 10 en partits oficials.
...i gol d'Ignacio Rosillo, setè del curs // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Gols a la primera part. Els tres gols del duel (Poves, Galass i Rosillo) arribaven al primer temps. A la represa, expulsió del capità local, Alberto González (73') i resistència europeista per assolir el triomf.

• Moviments als Golejadors. Tenim canvis al lideratge de l'estadística. S'hi manté Santi Triguero (Vilafranca), però l'empata a gols Manel Sala (Manlleu), amb 14 dianes. Dos futbolistes més amb dobles dígits ampliaven registres. Sergi Arimany (Palamós) es confirma com el cinquè màxim anotador fins ara, 12 gols, i Javi Revert (Figueres) arriba als 11 i iguala Elhadji Bandeh (Martinenc). En suma 8 ja Josu Rodríguez (Cerdanyola) i arriben als set, en paral·lel, Ignacio Rosillo i Alex Poves (Europa). Quatre futbolistes marcaven en aquesta J30 el seu sisè gol: Oriol Molins (Prat), Víctor Oribe (Vilafranca), Álvaro Fernández (Pobla de Mafumet) i Ferran Vila (Rubí).

• Gols destacats. Ens quedem amb aquests: Aleix Domínguez (Sabadell B), Manel Sala (Manlleu), Víctor Oribe (Vilafranca), Álex Fernández (Rubí) i Sergi Arimany (Palamós). No hem vist imatges del Figueres-Terrassa.

• 707 gols. La jornada de 25 gols fa apujar una mica la mitjana. Són ara 23'89 gols per jornada, 2'39 per partit. Respecte el curs passat són dades inferiors, un -3'95% de variació.

• Victòries locals 42% | Empats 28% | Victòries visitants 30%

• Respecte el curs passat, els triomfs locals són idèntics (+/- 0%), augmenten els empats (+7'89%); i es redueix cada cop més el descens dels triomfs visitants (-6'52%).

• Millor local. No han jugat a casa però continuen al capdavant d'aquest registre l'Ascó, 32 punts de 42 possibles, i la Muntanyesa després (28 de 42).

• Millor visitant. No ha jugat a domicili i per tant manté registre la Pobla de Mafumet, amb 29 punts de 45 possibles. El següent millor equip fora és l'Europa (26 de 42).

• Camp on es veuen més gols. Continua al capdavant el Municipal del Guinardó de Barcelona com el camp amb més dianes vistes, 42 gols en 15 partits, 2'80 per duel. El Municipal del Masnou ha millorat dades amb el 3 a 0 d'entre setmana i ara iguala amb el Xevi Ramon de Vilassar de Mar com els camps on menys dianes s'han vist aquest curs. Són 2 gols de mitjana per duel (32 en 16 partits al Masnou, 28 en 14 a Vilassar de Mar).

• Menys golejador: Vilassar de Mar (23) | Més golejat: Martinenc (50)

• Rendibilitat. Tot i els resultats ben diferents aconseguits aquesta J30, Peralada i Pobla de Mafumet colideren aquest registre. Amb 41 gols, la Pobla ha sumat 58 punts, i amb 27 dianes el Peralada en suma 38. En ambdós casos són 1'41 punts per gol marcat.

• Màxim golejador: Terrassa (43) | Menys golejat: Pobla de Mafumet (20)