dijous, 30 d’abril del 2015

Camí dels 'play-off': 33 equips amb bitllet, un campió confirmat

Una setmana després de fer una primera aproximació a com està la situació per als play-off d'ascens a Segona B en la totalitat de 18 grups de Tercera, quinze equips més ja han tret plaça per a les promocions, i ja són 33 els conjunts (d'un total de 72) que saben que ampliaran la temporada més enllà del final de la lliga regular, el proper 17 de maig.

Dos d'aquests conjunts que han obtingut el bitllet el passat cap de setmana són els tarragonins del grup català, l'Ascó i la Pobla de Mafumet, que lluitaran ara pel campionat. Aquesta setmana, de fet, ja tenim un campió de grup: el Linares Deportivo, que ja sap que buscarà l'ascens a una sola ronda, la de campions, amb opció de repesca si cau a la primera tanda.

El Linares Deportivo, campió del grup 9 de Tercera // Díaz Martínez - diariojaen.es

Ara mateix ja hi ha representants de tots els grups entre els classificats. Queden tres o quatre jornades per al final (segons al grup, en algun es disputa aquest dimecres jornada intersetmanal) però ja hi ha 33 equips dels 18 grups que tenen bitllet per a la promoció d'ascens. 

Aquesta és la situació als 18 grups de Tercera, que inclouen, com dèiem, 33 equips amb accés matemàtic als play-off (apareixen en vermell) i 1 conjunt que ja té assegurada la plaça, com a campió de grup, en aquest cas (blanc en fons negre).





Situació grup a grup

Grup 1: Galícia
El Deportivo B, o Fabril, ja és en play-off // RC Deportivo - canaldeportivo.com

Obtenia accés al play-off el Deportivo B, que el 2013 va ser rival del Cornellà. El líder Pontevedra, ja amb bitllet de fa dues setmanes, és a un sol punt de ser campió. Continuen en les altres dues places preferents el Cerceda i el Choco; tenen poques opcions per entrar, però encara matemàtiques el Ribadeo, l'Alondras, l'Arosa, el Rápido de Bouzas i, de fet, cinc equips més.

Grup 2: Astúries
Condal i Caudal es troben empatats al davant, amb 80 punts, quan queden tres jornades. Oviedo B i Tuilla continuen en play-off, intercanvien places (el filial és ara tercer). Aspira també a alguna de les dues places per assignar el Covadonga, quatre punts per sota de la zona noble.

Grup 3: Cantàbria
Després de la jornada d'aquest dimecres el líder Laredo, ja classificat fa setmanes, queda a un sol punt de confirmar el campionat; sí que obtenia bitllet per al play-off la Gimnástica de Torrelavega. El Cayón (tercer) i el Racing B (quart) són ben a prop de la confirmació: tenen 8 i 7 punts de marge sobre el cinquè, respectivament, quan en queden 9 en joc. 

Grup 4: Euskadi
L'Arenas vencia i ja és al play-off // arenasclub.com

Amb el Portugalete ja classificat, per ara primer, l'Arenas s'ha situat segon i és equip de play-off. És ben a prop de treure bitllet el Gernika. La lluita al grup basc se centra en la quarta plaça. Hi opten sobretot el Durango (ara quart), el Beasain, el Zalla i el Berio.

Grup 6: País Valencià
El Castelló ja és al play-off i buscarà ara el campionat // CDCastellon.com

El Castelló s'ha situat líder i ha aconseguit l'accés matemàtic al play-off aquest cap de setmana. Els orelluts, un dels projectes més ambiciosos de la Tercera Divisió estatal, han superat el Llevant B, que és a un triomf de ser matemàticament a la promoció. El Novelda es cola a la zona noble, tercer, i l'Oriola s'hi manté, ara quart. Opten a alguna de les dues places més disputables fins a set equips més, amb el Vila-real C, el Muro o el Benigànim com a principals aspirants.

Grup 7: Madrid
L'Unión Adarve supera el Majadahonda, que es manté líder // rayomajadahonda.es

És líder i ja és a play-off el Rayo Majadahonda, però el grup continua molt ajustat. Aspiren al campionat, i a confirmar el play-off en breu, l'Alcobendas Sport i l'Unión Adarve. La quarta plaça sembla més oberta, amb el Navalcarnero (ara al lloc de privilegi), el San Sebastián de los Reyes, l'Alcorcón B i l'Internacional com a principals candidats.

Grup 8: Castella i Lleó
L'Arandina ha confirmat plaça tot i caure a casa. El Numància B manté zona de comfort, segon a cinc punts del líder però cinc punts per sobre del tercer. Les altres dues places de privilegi semblen el principal cavall de batalla a la part alta en les últimes quatre jornades. La Gimnástica Segoviana i el Becerill les ocupen ara mateix, però Palència, Atlético Bembibre o Almazán són en posició preferent per optar encara a la fase d'ascens.

Grup 9: Andalusia Oriental
El Linares Deportivo ja és campió i, per tant, optarà a l'ascens a una sola ronda, millorant el segon lloc que va obtenir el curs passat, i que el va fer enfrontar-se (i superar) al Terrassa a la primera ronda. L'Atlético Malagueño (filial del Màlaga), el Martos i el Loja es mantenen a la zona noble. Els aspirants que encara poden treure'ls d'aquestes places? Bàsicament, la UD San Pedro, ja que el sisè classificat, el Huétor Tájar, és a 7 punts del quart quan en queden 9 en joc. 

Grup 10: Andalusia Occidental
L'Algesires és a només un punt de confirmar el campionat, en un grup en què (gairebé) tot està decidit. El San Fernando i el Gerena, ja classificats, s'intercanviaven les posicions aquest cap de setmana, amb els gaditans arrabassant als sevillans la segona plaça. L'Atlético Sanluqueño, quart, és a un punt de confirmar plaça al play-off. El Ceuta, 8 punts per sota, necessitaria un miracle per entrar a les fases.

Grup 11: Balears
La Peña Deportiva superava el veí Sant Rafael i ja té bitllet // futbolpitiuso.es

La Peña Deportiva eivissenca ha assegurat plaça al play-off d'ascens, en un dels grups més disputats de la Tercera estatal. Només un punt per sota del líder hi ha el Lloseta, que podria aconseguir bitllet (i ser líder, perquè no) aquest cap de setmana. El Formentera, tercer a tres punts del primer, també és ben a prop d'assegurar-se la promoció. L'emoció és en la lluita pel quart lloc, amb quatre equips separats per un sol punt: Mercadal, Poblera, Binissalem i Constància encaren tres jornades finals d'infart.

Grup 12: Canàries
El Mensajero ha obtingut dos companys de viatge per al play-off d'ascens a Segona B. El cap de setmana deixava el Lanzarote i el Marino amb accés a la promoció. Els tres primers opten al campionat, si bé Mensajero i Lanzarote, separats per tres punts, són els principals candidats. La quarta plaça, l'última incògnita a més del campionat, és per ara de l'Sporting San José de Las Palmas, però també hi opten l'Unión Sur Yaiza i l'Arucas.

Grup 13: Múrcia
Tot continua igual que fa set dies, amb una jornada menys per al final: el Jumilla al play-off i el Múrcia Imperial, El Castillo i l'Águilas en zona noble. La quarta plaça sembla la que més pot ballar, amb el Mar Menor, un punt per sota, com a principal aspirant a desbancar l'Águilas.

Grup 14: Extremadura
Un doblet de l'ex del Nàstic, Jesús Perera, apropa el Mèrida al campionat // ADMerida.es

El Jerez, tercer, ha obtingut bitllet i acompanyarà el Mèrida i l'Extremadura al play-off. L'equip de la capital no és encara campió perquè el conjunt d'Almendralejo li té guanyat el goal average. Amb un sol punt, el Mèrida serà campió la propera jornada. També pel goal average el Badajoz, quart, no és encara en play-off. El té perdut amb el Coria, cinquè, nou punts per sota... quan en queden nou per disputar.

Grup 15: Navarra
La Peña Sport té el campionat més a prop, amb sis punts més que un San Juan que també serà al play-off. Són a punt de treure bitllet per a la promoció l'Osasuna B i l'Izarra. Els d'Estella, quarts, tenen quatre punts més que la Mutilvera, que manté opcions matemàtiques, però complicades, de repetir play-off.

Grup 16: La Rioja
Varea, Logroñés i Calahorra es mantenen distanciats al capdavant, amb els primers en posició preferent per ser campions. L'Haro Deportivo, quart, podria treure bitllet el proper cap de setmana: té cinc punts més que el Náxara, cinquè.

Grup 17: Aragó
El Terol, nou líder, i l'Ebro ja són equips de play-off, i lluitaran ara pel campionat, quan queden tres jornades i només els separa un punt. Les dues places restants tenen tres candidats, separats per tres punts. Lluitaran per ser a la promoció amb els dos primers el Sariñena, el Tarazona i l'Andorra, per ara cinquè.

Grup 18: Castella-la Manxa
El Talavera de la Reina, primer equip en play-off del grup 18 // CaesarObriga.com

El Talavera de la Reina, que empatava a Villarrobledo, ja és equip de play-off, en un grup molt ajustat: dos punts per sota del líder hi ha l'Almansa, que podria obtenir el bitllet aquest cap de setmana. Madridejos i Quintanar del Rey completen la zona noble i tenen preferència per ser a la promoció, ja que compten amb quatre punts més que el principal perseguidor, el Manzanares, que juntament amb el Villarrubia tenen opcions difícils, però matemàtiques, de ser al play-off.


En set dies actualitzarem la situació, amb més equips classificats i, probablement, algun campió de grup més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada