dimarts, 5 de maig del 2015

Camí dels 'play-off': 46 equips amb bitllet, 8 campions confirmats

La jornada del cap de setmana ha definit bastant més el mapa dels equips que disputaran la fase d'ascens a Segona Divisió B. De fet, ja es coneixen més de la meitat dels equips que se citaran arreu del territori estatal buscant l'accés a la categoria de bronze. A més, 8 dels 18 grups ja tenen campió definit. Com cada setmana, analitzem quins són els nouvinguts, possibles rivals dels catalans de Tercera, i com està la situació, grup a grup.

Destaquen les situacions dels grups 3, 10 i 14, els corresponents a Cantàbria, Andalusia occidental i Extremadura, que tenen ja els quatre equips que aniran al play-off definits, i proclamats els corresponents campions: Laredo, Algesires i Mèrida.

El Mèrida ja és campió // ADMerida.es

El contrast és el grup 7, el madrileny, l'únic que només compta amb un equip classificat per al play-off. És el Rayo Majadahonda, que va primer però tampoc té assegurat el títol. Queden dues jornades als 18 grups de Tercera de l'àmbit estatal. 46 equips ja són al play-off i 8 ja són campions i tenen, per tant, plaça definida (apareixen en blanc sobre negre al quadre). Els que apareixen en vermell ja són de play-off però han de confirmar encara posició exacta. Aquesta és ara per ara la situació:




Situació grup a grup

Grup 1: Galícia (Classificació a futbolme)
Un empat a zero donava al Pontevedra el campionat matemàtic al grup gallec. El Deportivo B ja s'ha assegurat la segona plaça, i l'antepenúltima jornada confirmava el bitllet de play-off per al Cerceda, vell conegut dels rivals catalans. El quart classificat, el Choco, és a un triomf de ser el play-off. Només una doble desfeta donaria opcions al Bergantiños o el Ribadeo, situats ara quatre punts per sota.

Grup 2: Astúries (Classificació a futbolme)
El Condal continua líder al grup asturià // FutbolAsturiano.es

La lluita entre Condal i Caudal es mantindrà, com a mínim, fins el cap de setmana, amb la penúltima jornada. Queden 6 punts en joc i el Condal, líder, en té 3 més que el Caudal. Seran, sí o sí, els dos primers classificats. Els seus dos companys de viatge encara s'han de decidir, tot i que els actuals ocupants del tercer i el quart lloc, l'Oviedo B i el Tuilla, ho tenen tot de cara per disputar la promoció d'ascens. L'únic aspirant a treure'ls una de les dues places és el Covadonga, cinquè a quatre punts del Tuilla.

Grup 3: Cantàbria (Classificació a futbolme)
El Laredo ja és campió, en un grup en què ja coneixem els quatre equips que disputaran el play-off, tot i que ara falta adjudicar la segona, la tercera i la quarta plaça. La Gimnástica de Torrelavega és a un triomf d'assegurar el segon lloc, i Cayón (ara tercer) i Racing B, un punt per sota, es disputaran la tercera plaça, si no és que la Gimnástica patina i opten al segon lloc.

Grup 4: Euskadi (Classificació a futbolme)
El Portugalete ho té tot de cara per ser campió al grup basc. Un triomf aquest diumenge li donaria el títol. El Gernika és segon, a tres punts dels líders, i té un competidor en la plaça pel segon lloc, l'Arenas Club, que també és ja de play-off i és dos punts per sota de la segona plaça. Només queda per adjudicar una plaça, la quarta, que té tres grans aspirants: el Durango, ara al lloc de privilegi, el Beasain i el Zalla, tres conjunts separats per un sol punt.

Grup 6: País Valencià (Classificació a futbolme)
El Castelló superava l'Utiel (4-2) i es proclamava campió del grup 6. Ho té tot de cara per acabar segon l'Atlètic Llevant. El filial granota només a de sumar un punt per assegurar-se el segon lloc (el play-off ja el té confirmat). Queden molt obertes les altres dues places de play-off. De fet, hi ha sis equips separats per només tres punts. Ara mateix són a la zona noble el Vila-real C i el Novelda... però tenen les places preferents a una victòria (o menys) l'Oriola, el Benigànim, l'Ontinyent i el Muro.

Grup 7: Madrid (Classificació a futbolme)
El Rayo Majadahonda és l'únic equip classificat per a les fases d'ascens del grup madrileny, i és a un sol punt de ser campió. Cinc equips aspiren a les altres tres places de play-off. Són l'Alcobendas Sport, l'Unión Adarve i el San Sebastián de los Reyes (per ara als llocs de privilegi), el Navalcarnero i l'Alcorcón B, aquests dos últims situats a un punt i a dos, respectivament, del quart.

Grup 8: Castella i Lleó (Classificació a futbolme)
L'Arandina ja és campiona de grup // info.arandinacf.net

L'Arandina ha obtingut el campionat i el Numancia B ha confirmat accés al play-off. El filial sorià, entrenat per Juan Carlos Moreno, exfutbolista nascut i format futbolísticament al Prat de Llobregat, és a un sol punt d'assegurar el segon lloc. Cinc equips opten als altres dos llocs de promoció: la Gimnástica Segoviana i el Palència tenen ara la posició preferent, però Atlético Bembibre, Almazán i Becerril busquen arrabassar-los el lloc.

Grup 9: Andalusia Oriental (Classificació a futbolme)
El Linares Deportivo, ja campió, té un company de viatge assegurat per al play-off des del primer grup andalús. És l'Atlético Malagueño. El filial del Màlaga és ara a un triomf d'assegurar el segon lloc final. Tres equips competiran per les dues últimes places per assignar. Són el Loja, tercer, que és a un triomf de ser a la fase d'ascens, el San Pedro -per ara quart- i el Martos, situat a dos punts de la zona preferent.

Grup 10: Andalusia Occidental (Classificació a futbolme)
Andalusia també té decidit el segon campió, l'Algesires, que suma 94 punts (el grup és de 22 equips). El grup 10 té, de fet, els quatre equips decidits per al play-off, i potser les posicions s'asseguraran el proper cap de setmana. El San Fernando és a dos punts de ser segon, el Gerena a dos de ser tercer, i l'Atlético Sanluqueño, classificat aquest cap de setmana, apunta al quart lloc final.

Grup 11: Balears (Classificació a futbolme)
El Lloseta es col·locava líder després d'empat amb el tercer, el Formentera // Pepe Vargas - futbolbalear.es

El grup més ajustat, el Balear, ja té dos equips classificats per a les fases d'ascens, el Lloseta i la Peña Deportiva d'Eivissa. Tot i això, encara opten al títol aquests dos equips i el Formentera, tercer i que encara no té bitllet per al play-off, però s'hi apropa: ho té a dos punts. El Mercadal és ara quart, però en un triple empat amb el Poblera i el Binissalem, i amb el Constància un punt per sota. Lluita molt oberta per la quarta plaça.

Grup 12: Canàries (Classificació a futbolme)
Mensajero, Lanzarote i Marino es mantenen com els tres equips ja classificats, i que es disputen ara el títol de lliga, tot i que els primers, tenen tres punts més que el Lanzarote, segon. La quarta plaça sembla reservada per a l'Sporting San José de Las Palmas, que és a dos punts d'obtenir bitllet. L'aspirant és l'Unión Sur Yaiza, situat quatre punts per sota.

Grup 13: Múrcia (Classificació a futbolme)
Jumilla i Múrcia Imperial (filial del Reial Múrcia) es mantenen classificats per al play-off, amb els primers a punt de ser campions. És a un sol punt de confirmar promoció d'ascens El Castillo, tercer classificat. El Mar Menor i l'Águilas, separats per un punt, es disputaran el quart lloc.

Grup 14: Extremadura (Classificació a futbolme)
El Mèrida ja és campió després de golejar el Plasencia (10-1) i ja s'han decidit els altres tres equips que seran al play-off. A més, les posicions finals estan bastant definides quan falten dues jornades per al final. L'Extremadura serà segon si suma un punt, el Jerez apunta a ser tercer i el Badajoz anirà molt probablement a les fases d'ascens com a quart.

Grup 15: Navarra (Classificació a futbolme)
La Peña Sport ja és campiona del grup navarrès, on el San Juan té ja assegurat el play-off. Ho té gairebé fet l'Izarra, que amb només un punt s'assegurarà la promoció; i l'Osasuna B, quart, que treu 5 punts més al cinquè, la Mutilvera, únic equip amb opcions matemàtiques (tot i que remotes) de canviar els quatre protagonistes actuals.

Grup 16: La Rioja (Classificació a futbolme)
El Varea, el Logroñés i el Calahorra tenen el play-off assolit fa setmanes, i els primers són a només un triomf de ser campions. Segon i tercer es troben separats per un sol punt. Falta per decidir quin serà el quart equip que anirà als play-off. Té l'objectiu a només un punt l'Haro Deportivo, que quan queden 6 punts en joc en treu 5 sobre el cinquè, el Náxara.

Grup 17: Aragó (Classificació a futbolme)
Ebro i Terol continuen com els dos únics conjunts aragonesos ja classificats per al play-off, i es disputaran el campionat a les últimes dues jornades. Sariñena (tercer), Andorra (quart) i Tarazona, l'aspirant, es disputen la tercera i la quarta plaça, tot i que el Sariñena és a un triomf d'assegurar-se el play-off i la tercera posició final.

Grup 18: Castella-la Manxa (Classificació a futbolme)
L'Almansa també disputarà el play-off // AlmansaDeporte.es

Talavera de la Reina i Almansa són els candidats al campionat, després que els dos equips s'hagin assegurat el play-off i els separin tan sols dos punts. El Quintanar del Rey, tercer, és a un triomf de confirmar bitllet, i la quarta plaça sembla oberta entre el Madridejos, que l'ocupa actualment, i el Manzanares, situat dos punts per sota.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada