divendres, 22 de maig del 2015

Prèvia-Guia 1a eliminatòria 'play-off' (Anada)

Un cop superada la fase regular de la lliga a Tercera Divisió és el torn dels play-off d'ascens a Segona B. Quatre equips representaran el grup cinquè: Ascó, Pobla de Mafumet, Europa i Figueres. Les tres províncies que han competit al llarg del curs tindran un club del seu territori en una fase d'ascens que, en el millor dels casos, duraria tan sols dues setmanes pel campió, i s'allargaria fins a mes i mig per la resta de catalans en competició.


L'Ascó, com a campió, buscarà l'ascens en una sola eliminatòria // Iris Solà - FC Asco

Aquests són els horaris de l'anada de la primera eliminatòria de play-off:

DISSABTE, 23 DE MAIG
18h Tuilla-Pobla de Mafumet
20h Ascó-Jumilla
20'30h Figueres-Numancia B

DIUMENGE, 24 DE MAIG
18h Europa-Jerez


Ronda de campions

A Segona B per la via ràpida
Ascó-Jumilla
  • El campió català, l'Ascó, és l'equip amb més possibilitats d'ascens. En cap cas això es basa en el rival, el Jumilla, sinó en què, pot aconseguir-ho superant una sola eliminatòria. I, a més, en cas de perdre a mans dels murcians, encara tindria l'opció de pujar a través de la repesca
  • Els homes de Miguel Rubio s'alçaven amb el títol la Jornada 37 i van poder donar descans als homes més habituals en el darrer duel del campionat (derrota 0-1, vs Ascó)
  • Els asconencs han sumat 4 victòries en els darrers 5 partits disputats. Un balanç molt positiu de cara a una fase d'ascens. Especialment si tenim en compte que el darrer duel era totalment intranscendent
  • A nivell numèric, el Jumilla, també campió del seu grup (el tretzè, de Múrcia), va acabar la lliga amb 72 punts, com els de la Ribera d'Ebre. Això sí, amb dos partits menys. L'equip murcià ha acabat la competició amb un balanç de 60 gols a favor i 29 en contra.
  • El periodista Damián Bravo ens parlava aquesta setmana sobre el Jumilla


Quarts de final


Avançar rondes i esperar el Nàstic
Tuilla-Pobla de Mafumet
  • La Pobla de Mafumet rebia dilluns la notícia del viatge que l'esperava aquest cap de setmana. De fet, l'equip poblenc ja ha agafat l'avió per arribar al camp del Tuilla amb marge i descans.
  • Els de Posse juguen amb el factor camp a favor. O, almenys, això diu la teoria, ja que cada vegada hi ha més partidaris de jugar a casa el partit d'anada.
  • La segona plaça del filial grana els dóna el petit avantatge de ser davant la seva afició el proper cap de setmana, havent jugat ja el duel d'anada.
  • Els tarragonins arriben a la promoció després d'una fase final de lliga un pèl irregular, amb dos empats i dues victòries en els darrers partits en què hi havia coses en joc. Com l'Ascó, la Pobla va perdre en el darrer duel del curs, totalment intranscendent, davant un Figueres que sí s'hi jugava molt (1-2).
  • A nivell numèric, sabem del Tuilla, que ha estat quart del grup segon (Astúries), amb 77 punts, amb 67 gols a favor i 31 en contra.
  • El periodista Carlos Álvarez ens parlava aquesta setmana sobre el Tuilla
La Pobla ha signat la seva millor classificació històrica // CF Pobla de Mafumet


Eleccions a Segona B

Europa-Jerez
  • L'Europa arriba al seu tercer play-off consecutiu en la mateixa posició que els darrers cursos: tercer. Una plaça que fa que sigui el sorteig qui decideixi qui tindrà el teòric factor camp a favor. I, el sorteig, no sembla estar gaire del cantó dels escapulats perquè per tercera vegada els graciencs començaran la promoció a casa.
  • Aquesta temporada, però, hi ha una petita diferència respecte els darrers cursos. Els homes de Dólera hi arriben en un esplèndid estat de forma, havent guanyant els darrers quatre partits, en què han aconseguit 12 gols. Més d'una cinquena part dels anotats durant tot el curs (53)
  • Els graciencs han anunciat una curiosa campanya electoral que podeu veure aquí
  • Al davant hi haurà el Jerez (Jerez de los caballeros, Badajoz). Un equip que, a nivell numèric, sabem que ha acabat la seva lliga al grup catorzè (Extremadura), amb 81 punts, 70 gols a favor i tan sols 18 en contra
  • El periodista Antonio Miranda ens parlava aquesta setmana sobre el Jerez
L'Europa jugarà el seu tercer play-off consecutiu // Àngel Garreta - CEEUROPA.CAT


Ampliar la col·lecció d'ascensos

Figueres-Numancia B
  • El Figueres acabava el curs en quarta posició. Una plaça assolida gairebé al final de la jornada 38, aprofitant el quadruple empat a punts amb Prat, Vilafranca i Terrassa. Una plaça molt meritòria després d'ocupar el dinovè lloc la jornada 17.
  • Els homes d'Edu Vílchez només aconseguien dues victòries en els darrers cinc duels de lliga, però 7 punts dels darrers 9 van obrir les portes del play-off als empordanesos.
  • El rival serà un filial, el Numancia B. A nivell numèric sabem que els de Sòria van ser segons del grup vuitè (Castella i Lleó), amb 66 punts, 65 gols a favor i 28 en contra.
  • La seguidora del filial sorià, María Yubero, ens parlava aquesta semtana sobre el Numancia B
El Figueres celebra l'ascens al camp del Santfeliuenc // UEFigueres.cat

El passat dijous publicàvem a Tercera.cat un article sobre les xifres de la temporada 2014/2015, amb el quadre d'honor i les principals dades del campionat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada