dimarts, 16 de juny del 2015

Fem balanç, capítol 16: Europa

Acabada la temporada, a tercera.cat obrim la secció Fem balanç, dedicada a valorar el curs per als 20 equips que han pres part al campionat al grup català de Tercera. En 20 articles, escrits per 20 periodistes o informadors que han seguit de prop els equips, analitzarem si s'han complert les perspectives previstes, quins han estat els moments clau del curs i amb quin nom propi ens podríem quedar per entendre l'any d'aquell conjunt en concret.

Al capítol 16 repassem el curs de l'Europaque ha acabat disputant el play-off per tercer any consecutiu. Els graciencs queien eliminats a Jerez de los Caballeros. La temporada, tot i el tercer lloc final a la lliga, serà recordada però pel triomf a la Copa Catalunya i pel final de l'era Dólera. El tècnic deixa l'equip després de sis temporades. Els escapulats acabaven tercers, amb 68 punts. Escriu sobre la temporada de l'Europa el periodista Genís de Moner, també futbolista i entrenador de futbol base, que cobreix els partits dels escapulats per a L'Esportiu de Catalunya.


Foto: Àngel Garreta - CEEuropa.cat


La fi d'un cicle
Un article de Genís de Moner / @genisdemf

S'acaba un cicle a l'Europa perquè marxa l'entrenador amb més partits a la història del club i amb ell algun dels pilars de la plantilla. S'acaba un cicle, també, perquè la setmana passada s'anunciava l'arribada d'un tècnic, Albert Poch, amb una filosofia de club i de joc diferent a la del seu antecessor. I s'acaba un cicle, per últim, perquè amb l'eliminació del play-off d'ascens a Jerez de los Caballeros la sensació general era la del final d'una etapa. Una etapa, però, que ha durat sis anys i en la qual s'han viscut més moments bons que no pas dolents.


Amb la Copa Catalunya conquistada el mes de març passat, valorar el curs amb menys d'un notable seria injust. Tot i no ser l'objectiu de la temporada, els de Gràcia van aconseguir guanyar per tercera vegada la competició fetitxe de l'entitat, imposant-se a rivals de la talla del Barça B, el Sabadell i el Girona, a la final, i reeditant així els títols aconseguits l'any 1997 i 1998. De la mateixa manera, tot i la Copa Catalunya, seria difícil, tanmateix, qualificar-la d'excel·lent sense haver complert el principal objectiu de la temporada: l'ascens a Segona B.


La Copa Catalunya, la gran fita de la temporada de l'Europa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

A diferència d'altres anys, l'Europa iniciava la temporada amb l'objectiu obertament marcat de jugar la promoció d'ascens i pujar de categoria. I per això, la millor manera era ser campió. Una fita, però, que mai va estar a l'abast, sobretot per la irregularitat de l'equip al Nou Sardenya, amb una ratxa de 4 punts de 15 possibles en el tram final de temporada. De fet, l'equip enguany ha aconseguit més punts a domicili que a casa, un fet impensable en altres temporades.

Finalment, però, l'equip es va classificar, com els darrers dos anys, en tercera posició, però amb la sensació que la tercera podia ser la definitiva. L'equip arribava a la promoció d'ascens, a diferència de les dues darreres temporades, en un bon moment de forma i de joc. La gran acumulació de partits en l'últim tram de la temporada –partits de lliga entre setmana i la Copa Catalunya– no van afectar el rendiment de l'equip que, tot i l'absència de rotacions, va guanyar els últims quatre partits de lliga amb solvència.


L'equip ha sumat menys punts a casa que a domicili // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Arribava l'hora de la veritat i en el partit d'anada contra el Jerez, els escapulats es van mostrar força superiors al conjunt extremeny. Però l'1 a 0 era un resultat curt i l'Europa ho va acabar pagant a Jerez de los Caballeros, en un camp impracticable i en un ambient força hostil. A la tercera tampoc havia pogut ser...








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada