dijous, 18 de juny del 2015

Fem balanç, capítol 17: Cerdanyola

Acabada la temporada, a tercera.cat obrim la secció Fem balanç, dedicada a valorar el curs per als 20 equips que han pres part al campionat al grup català de Tercera. En 20 articles, escrits per 20 periodistes o informadors que han seguit de prop els equips, analitzarem si s'han complert les perspectives previstes, quins han estat els moments clau del curs i amb quin nom propi ens podríem quedar per entendre l'any d'aquell conjunt en concret.

Al capítol 17 repassem el curs del Cerdanyola, que ha acabat assolint una tranquil·la permanència en la seva segona temporada a la categoria. Al principi del curs, a més, els vallesans fins i tot s'apropaven al seu sostre històric (la sisena plaça), en una temporada marcada també per l'estrena del nou camp de Fontetes. Va ser un partit (1-3 contra el Vilafranca), però simbolitza el pròleg per a la que serà la nova casa dels verd-i-blancs a partir de l'estiu. Els vallesans acabaven onzens, amb 49 punts. Escriu sobre la temporada del Cerdanyola la periodista Mireia Sanz, que forma part de l'equip de premsa de l'entitat (que publica resums en video de la majoria dels partits), a més de treballar com a professora a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).


Foto: Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Assolit el somni de la permanència
Un article de Mireia Sanz / @mireiasanz

Treball. Constància. Esforç. Sacrifici. Adaptació. Aquestes serien les cinc paraules que definirien millor la temporada 2014/2015 per al Cerdanyola FC. Després d'un primer any a Tercera Divisió, la segona temporada a la divisió ha estat, per al club, una campanya per assentar-se a la categoria, amb humilitat, treball i l'esforç de tots els que componen el club verd i blanc.


El conjunt de Toni Carrillo ha finalitzat l'any en onzena posició a la lliga, sent un dels equips que durant la competició mai ha ocupat ni zona de descens ni zona de play-off.


Raúl Barriendos celebra el golàs que marcava contra el Palamós // Cerdanyola FC

L'inici de temporada es presentava ple de novetats, amb gairebé tota una plantilla nova i l'objectiu de repetir els bons números aconseguits l'any anterior. I les coses van començar a rodar. Els jugadors ràpidament es van adaptar a la idiosincràsia del club i al nou grup, amb l'ajuda dels renovats (Coca, Turu, Quim Solano, Nico) i de vells coneguts al club (Francis i Cuadras, que van tornar després d'un any fora del CFC). Durant la lliga es van patir alts i baixos, coberts amb les incorporacions d'hivern, com el centrecampista Edu de la Puente, provinent de Galícia, o el davanter Roland Garrós. 

D'altra banda, els verd-i-blancs van donar la campanada a la Copa Catalunya, una competició important per a la ciutat i que l'equip encarava amb molta il·lusió. Entre els partits més destacats, el club verd-i-blanc va eliminar el Cornellà als penals i el Figueres també des dels onze metres, classificant-se per a uns històrics quarts de final. La cita era contra el Sabadell, de Segona Divisió. Els de Toni Carrillo van sorprendre empatant a un en els 90 minuts, però la sort no va estar de cara a la tanda de penals, on els arlequinats es van imposar, eliminant el Cerdanyola FC.


Una foto històrica: la inauguració del camp de Fontetes // Cerdanyola FC

"La permanència a Tercera Divisió és sempre una notícia molt positiva. Estar en aquesta categoria és una fita molt important per al club, sobretot pensant que fa set anys arribàvem de Primera Regional i ningú hauria pensat a aquestes alçades que estaríem on estem. Estic molt orgullós de pertànyer a una entitat on tots remem cap a la mateixa direcció", comentava Toni Carrillo en el darrer partit de lliga.

Noves perspectives de futur

La propera temporada es presenta plena de canvis. Moviment de jugadors, canvis en l'staff tècnic, en què s'incorporen Toni Pascual, Alex Ros i Daniel Alonso, juntament amb l'habitual director d'orquestra verd-i-blanc, Toni Carrillo, i el canvi més important pel Cerdanyola FC: l'estrena del remodelat camp de Fontetes. Un camp amb dimensions superiors a la Bòbila, que farà modificar alguns aspectes tècnics i tàctics per a què l'equip s'adapti de la millor manera possible. "La temporada ha estat estressant perquè la categoria ho exigeix, perquè és molt justa i igualada. Ara, de cara a la nova campanya, està clar que el camp de Fontetes ens marcarà el nou Cerdanyola FC i està clar que haurem de fer canvis en la forma de jugar, sense perdre la nostra idiosincràsia. Tindrem temps, tenim tot el juny i juliol per preparar un equip competitiu per fer un altre any històric al camp nou", conclou el míster verd-i-blanc.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada