dijous, 8 d’octubre del 2015

CopaCat | El Rubí, a semifinals; cau el Figueres

Els quarts de final de la Copa Catalunya han reduït la representació dels equips de Tercera Divisió a un sol representant. El Rubí ha superat el Llagostera i és a tan sols 90 minuts de la final. Girona, de Segona Divisió, i Sabadell i Barcelona B, de Segona B, acompanyaran l'equip rubinenc a la penúltima ronda.


El Rubí tombava el Llagostera i ja és a semifinals // Alex Gallardo - FCF.cat

Aquests són els resultats d'aquests quarts de final de Copa Catalunya:

DIMECRES, 30 DE SETEMBRE

Cornellà 0-1 Girona (David Serrano)

DIMECRES, 7 D'OCTUBRE
Rubí 1-0 Llagostera (Adrià Grau)
Reus 1-2 Sabadell (Fernando Rodríguez / José A. Ruiz 'Pirulo' i Álex Cortell)
Figueres 0-0 (1-3 pp) Barça B

El Cornellà-Girona que obria la tanda de quarts de final es tancava amb triomf gironí, amb gol guanyador de David Serrano. Els gironins ja són a semifinals. Els de Pablo Machin tenen el record viu de la final perduda el mes de març al Nou Sardenya. Era la primera final catalana a la qual arribaven, i la il·lusió per sumar un títol inèdit els pot servir ara de motor. El sostre del Girona a la Copa és el subcampionat de l'any passat.

El Rubí, exempt a la tercera eliminatòria, superava el Llagostera, de Segona Divisió, en un partit en què feia lluir un excel·lent treball defensiu. "Defensivament hem estat de 10, des del porter fins l'últim davanter", reconeixia el tècnic rubinenc, Julià Garcia, després del partit. El Llagostera duia la iniciativa d'inici, s'apropava amb cert perill, especialment per banda esquerra, amb les internades de Rios Reina, però eren els vallesans els qui, gràcies als do principals ingredients de la seva recepta, anotaven el gol guanyador. La pressió intensa dels vallesans provocava un error de la defensa gironina i Adrià Grau, des de la frontal, establia amb un xut sec l'1 a 0 que ja no s'acabava movent. La primera part no donava per a més.


Foto: Alex Gallardo - FCF.cat

A la represa, com era d'esperar, el Llagostera cremava totes les naus per apropar-se a la porteria defensada pel santcugatenc Jaume Bracons. Amb més control que ocasions durant la primera mitja hora de represa, l'entrada de primeres espases del Llagostera (a l'onze inicial hi havia diversos homes del B) intensificava el setge a la porteria rubinenca. Un tram final frenètic, amb opcions per al Rubí per fer el 2 a 0 a la contra i dos córners seguits amb el temps ja complert, precedia una demostració més de fermesa defensiva del Rubí i l'esperat xiulet final.


Al final del partit entrevistàvem el porter del Rubí, Jaume Bracons:


Sostre històric a la Copa Catalunya per als rubinencs, que no havien superat mai els quarts de final.


El Barça B superava el Figueres als penals // UE Figueres - FCF.cat

El Figueres no podia acompanyar el Rubí a semifinals... per una qüestió, gairebé d'atzar. Els figuerencs aguantaven amb fermesa el cos a cos contra un rival de Segona B, el Barça B, però després de 90 minuts sense gols es veien abocats a la resolució des del punt de penal. Tres errades des dels onze metre condemnaven els empordanesos. El Barça B arriba a semifinals en la segona edició en què participa (l'any passat queia al Nou Sardenya als quarts de final). El Barça (primer equip) ha guanyat la Copa vuit vegades, l'última el 2014.



Foto: UE Figueres - FCF.cat

Al duel de Segona B el Sabadell s'imposava amb gol guanyador a l'afegit. José A. Ruiz 'Pirulo' avançava els vallesans, però abans del descans, Fernando Rodríguez igualava per al Reus. Després d'una segona part en què el marcador no es movia, al temps afegit Álex Cortell marcava el gol guanyador per al conjunt vallesà, que torna a les semifinals, com fa dotze mesos, quan va caure a l'avantsala de la final contra l'Europa. 


El Sabadell s'enduia el duel de Segona B i es classifica per a semifinals // CF Reus Deportiu - FCF.cat

El Sabadell va ser subcampió el 1991, quan la competició s'anomenava Copa Generalitat.


Vídeos

Els resums dels partits d'aquesta ronda de quarts de final.

Cornellà 0-1 Girona, resum de la FCF



Rubí 1-0 Llagostera, resum de la FCF



Reus 1-2 Sabadell, resum de la FCF



Figueres 0-0 Barcelona B, resum de la FCF



El camí fins ara


Podeu repassar les rondes anteriors d'aquesta Copa Catalunya en aquest mateix web:


El record de l'Europa
El CE Europa, l'últim campió // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Queden ja quatre equips vius a la competició i una cosa és segura: tindrem un campió que estrenarà palmarès. Per al Rubí, únic equip de Tercera encara immers a la Copa el mirall en què reflectir-se és l'Europa, que al mes de març s'imposava al Girona a la final i s'enduia la Copa després d'eliminar, consecutivament, tres equips de Segona a la fase final (Barça B - Sabadell - Girona). 

En les 26 edicions oficials de Copa Catalunya disputades fins ara (Copa Generalitat a les quatre primeres) hi ha hagut 5 campions que ho han estat jugant a Tercera. Són el Blanes (Copa Generalitat 89/90), el Balaguer (Copa Catalunya 00/01) i l'Europa, en les seves tres Copes guanyades (96/97, 97/98 i 14/15).


A partir d'ara
Ho va explicar el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, fa dues setmanes en una entrevista a l'En joc de La Xarxa ràdio. Les semifinals de la Copa Catalunya (que se sortejaran en els propers dies) es disputaran abans d'acabar aquest 2015. La final, però, queda reservada per a la primavera de 2016.

Golejadors
Sis futbolistes, autors de dos gols, lideren la taula de golejadors. Cap d'ells, però, continua viu a la competició. Llistat complet:

El capità del Figueres, Pedro del Campo, entre els màxims golejadors // (Arxiu) UEFigueres.cat

2 GOLS
Enric Gallego (UE Cornellà)
Pedro del Campo (UE Figueres)
Abel Rita (CE Europa)
Hugo Fernández (UE Sant Andreu)
Julen Colinas (Lleida Esportiu)
Aitor Casas (FC Vilafranca)

1 GOL
David Serrano (Girona FC)
Aleix Domínguez, Joel Cañaveras, Cristòfol López 'Kiki', Max Morell i Adrià Grau (UE Rubí)
José A. Ruiz 'Pirulo' i Álex Cortell (CE Sabadell)
Édgar Hernández, Ismael Moyano, Ricardo Vaz i Fernando Rodríguez (CF Reus Deportiu)
David García i Ñoño Vélez (UE Cornellà)
Alex Cano (CE Europa)
Sergi Moreno, José Ángel Bueno i Santi Triguero (FC Vilafranca)
Sergio Ginés (Cerdanyola FC)
Jaime Fuentes i Oriol Molins (AE Prat)
Miki Gustà i Jairo Jiménez (UE Castelldefels)
Marcel Serramitja (UE Olot)
Artur Godia (FC Ascó)
Carmelo Cortés i Albert Yagüe (UE Sant Andreu)
Jonathan Reina (CE Júpiter)
Daniel Valero 'Peque' (FC Martinenc)
Marc Martinez (Gimnàstic de Tarragona)
Eric Pacheco (Santfeliuenc FC)
Juanlu Estévez (Monta)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada