dilluns, 26 d’octubre del 2015

Resultats J10

El Prat, líder en solitari


L'equip potablava ha superat l'Ascó i ja és líder en solitari // Iris Solà - FC Ascó

Aquests són els resultats de la J10:


DISSABTE, 17 D'OCTUBRE

Santfeliuenc 2-2 Gavà (Adri Ruiz i Joan Matabosch / Albert Cazorla -p- i Manu Raíllo)
Rubí 0-1 Sabadell B (Antonio 'Ñito' Martín)
Manlleu
 2-0 Sant Andreu (Manel Sala i Pol Coll -p-)

DIUMENGE, 18 D'OCTUBRE

Europa 2-3 Cerdanyola (Carles Montoro i Raúl Barriendos -pp- / Javi Sánchez -2, 1p- i Daisuke Uemura)
Prat 2-0 Ascó (Sascha Andreu i Fede Bessone)
Granollers 2-1 Figueres (Dídac Rodríguez 'Didi' i Carlos Cano / Roger Vidal)
Júpiter 1-1 Masnou (Alex Prat / Alex Gutiérrez 'Guti')
Terrassa 4-1 Vilafranca (Aarón Bueno -2, 1p-,  Xavi Boniquet i Ángel de la Torre / Dani Medina)
Peralada 0-1 Muntanyesa (Uri Escabrós)
Palamós 1-4 Morell (Roger Matamala -p- / Saddik Boulaouali, Adrià Arjona i Samu Blanes -2-)

CLASSIFICACIÓ 

Aquesta és la classificació després de la de la J10:




Gols: 30
Resultats: 4 victòries locals, 2 empats i 4 victòries visitants
Màxim golejador: Manel Martínez (SAB) i Mamadou Kanteh 'Kuku' (JÚP), 9 // Veure llistat complet




L'anàlisi dels dilluns
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

  • Líder en solitari. El Prat és, per primer cop aquest curs, líder en solitari. És la sisena jornada en què els potablava són líders, però la primera en què no comparteixen punts amb cap altre equip.

  • Meta volant. S'ha arribat a la J10, la primera meta volant, amb els potablava al capdavant, 23 punts. És el segon millor líder dels últims sis cursos a Tercera, només superat pel Cornellà de la 2012/2013, que sumava 26 punts després de 10 jornades, colíder amb l'Olot (que va acabar sent el campió). Els anteriors líders a la primera meta volant, i els seus punts a la J10, són els següents: Monta 10/11 (19 punts), Espanyol B 11/12 (22), Cornellà 12/13 (26), Rubí 13/14 (22) i Pobla de Mafumet 14/15 (20). Curiosament, cap dels anteriors cinc líders a la J10 acabava sent campió.

  • Torna el Granollers, surt l'Ascó. El principal canvi a la zona de play-off la setmana passada va ser l'entrada de l'Ascó al quart lloc després de vèncer i aprofitar la derrota del Granollers. Aquesta setmana, papers canviats: derrota asconenca, triomf granollerí i els vallesans que retornen al quart lloc.

  • Empats. De fet, dels quatre primers classificats a l'inici de la jornada només guanyava el Prat. Empats de Júpiter i Gavà, que continuen segon i tercer, respectivament, i derrota de l'Ascó, que cedia el quart lloc.

  • En descens. La derrota a Manlleu (2-0), unida al triomf del Morell a Palamós (1-4), acabava deixant el Sant Andreu en places de descens, antepenúltim.

  • De dalt a baix. De fet, el Sant Andreu és el primer equip que passa aquest any pel play-off (tercer a la J3) i pel descens (antepenúltim en aquesta J10).

  • Igual. Penúltim i cuer són els mateixos: el Peralada, que perdia a casa, i el Santfeliuenc, que empatava contra el tercer (Gavà) i que tanca la taula, mantenen la posició però són a tan sols dos punts de la permanència.

  • 50%. En els últims quatre anys, la meitat dels equips que eren en descens a la J10 acabaven entre els tres últims a final de curs (6 de 12). Per tant, dada gens reveladora de què pot passar a partir d'ara, i més tenint en compte que la distància entre la permanència (17è, Masnou) i el cuer (Santfeliuenc) és tan sols de dos punts.

  • 10 de 10. En 10 jornades, un equip ha estat sempre en play-off, el Prat, que mai ha estat per sota del tercer lloc: sis jornades líder, tres al segon lloc i una (J6) al tercer lloc. Els tres equips que el segueixen en presència a la zona noble després de 10 jornades es corresponen amb la classificació: Júpiter (9 jornades), Gavà (7) i Granollers (4).

  • Fora. Curiosament, l'equip que ha estat més jornades en zona de descens en aquestes 10 primeres setmanes ja no hi és! El Morell és el conjunt que més ha estat entre els tres últims (6 jornades), seguit de Santfeliuenc i Peralada (5) i Masnou (4). El Sant Andreu, que es planta a la J10 antepenúltim, és en descens per primera setmana.

  • 30 gols. La J10 és la més golejadora de la temporada, igualada amb la J8. En les últimes 4 jornades la mitjana s'ha apropat molt als 30 gols per setmana (118 dianes, 29'50 de mitjana), i en aquesta J10 destacava especialment la productivitat al torn de diumenge tarda, amb 10 gols (un terç de la jornada) marcats en dos partits, a Terrassa (4-1) i Palamós (1-4). Només quatre equips es quedaven sense marcar (Rubí, Sant Andreu, Ascó i Peralada), i dominen lleugerament els gols locals, 16 a 14.

  • Equilibri. Jornada amb mínim d'empats, com a la J3 i la J9. Només dues igualades (a les Grases i a la Verneda) i igualtat entre els triomfs locals i els visitants, quatre per banda.

  • Segon empat. Encadena dos empats el Santfeliuenc, de mèrit... i de merèixer més, potser: un punt a Vilatenim fa una setmana, i un punt contra el Gavà (2-2) en un partit en què els locals s'apropaven a l'esperat triomf. 1+1, continuen cuers, però els blanc-i-blaus tenen la sortida del descens dos punts per sobre.

  • Sis. Amb l'empat són sis les jornades seguides del Santfe sense guanyar. Després de quatre derrotes seguides, ara els d'Andrés González han sumat dos empats que els han donat 2 punts dels últims 18 possibles. 

  • Dos gols. El Santfeliuenc continua sent l'equip menys anotador de la lliga, tot i que les dues dianes anotades contra el Gavà els deixen amb 7 gols anotats en 10 jornades. Són 0'7 gols de mitjana en total, si bé a casa es mostren més inspirats de cara a porteria, 6 gols en 5 duels (1'2 de mitjana per partit).

  • Invicte fora. Amb l'empat a les Grases el Gavà es manté com l'únic equip invicte a domicili, després de cinc desplaçaments. No és, però, el millor equip a domicili, tot i que les xifres són espectaculars: 11 punts de 15 possibles lluny de la Bòbila.
Manu Raíllo, cinc gols fins ara // Juanma Ramos - L'Esportiu de Catalunya

  • Manu Raíllo. El gol del davanter del Gavà col·locava els blaugrana al davant a les Grases (1 a 2), fins que Joan Matabosch rescatava un punt per al Santfe als instants finals. Raíllo suma ja 5 gols en aquesta lliga, és el màxim golejador gavanenc.

  • Albert Cazorla i els onze metres. El futbolista del Gavà continua complint amb una de les seves especialitats: els llançaments de penal. Ja és el màxim anotador des dels onze metres aquesta tamporada, amb 3 dianes, després de l'aconseguida dissabte a les Grases. A la temporada 2013/2014, Cazorla va anotar 7 gols de penal.

  • Segona seguida. El Rubí queia per segona jornada consecutiva (venia de perdre 2-0 al Morell) i es quedava sense marcar a Can Rosés, on encadenava tres victòries i quatre partits sense perdre. Els vallesans queden amb 11 punts, dos per sobre del descens.

  • Ñito Martín. L'ex del Masnou o de la Monta marcava el gol de la victòria del Sabadell B a Can Rosés, rematant de cap una falta servida per Max Morell. Ñito marcava set mesos després del seu últim gol a Tercera: va ser el passat 25 de març, amb el Masnou, amb victòria contra el Peralada (3-0, recupereu aquí el partit)

  • Mirant amunt. El Sabadell B encadena tres resultats positius a domicili (7 punts de 9 possibles, i un sol gol encaixat als tres últims desplaçaments) i es refà de la derrota a casa contra el Manlleu (1-2). Els de José Solivelles són vuitens, a tres punts del quart.

  • Estrena a casa. El Manlleu assolia finalment el triomf al Municipal manlleuenc, després de quatre partits amb mal balanç (1 punt de 12 possibles i un sol gol marcat). Els gols de Manel Sala i Pol Coll tombaven el Sant Andreu i confirmaven el bon moment dels d'Alberto Fernández.

  • 4 de 5. És la quarta victòria del Manlleu als últims cinc partits. Els osonencs ja són al grup d'equips de l'avantsala del play-off, amb 16 punts, dos per sota del quart classificat.
Triomf del Manlleu contra el Sant Andreu // Xus Serrat - AECManlleu.com

  • Descens. Nou resultat negatiu per al Sant Andreu, que ja encadena set jornades sense guanyar, amb 2 punts sumats dels últims 21 possibles.

  • 292'. Encadena el Sant Andreu més de tres partits sencers sense marcar, un total de 292 minuts, des del gol de Kevin Gissi contra el Prat el passat 4 d'octubre. Els andreuencs són el segon equip menys anotador del grup, amb 8 dianes... sis de les quals les ha marcat Kevin Gissi... i amb un sol gol anotat pels de Manolo Márquez a domicili.

  • Desfeta a casa. Primera derrota de l'Europa al Nou Sardenya en aquesta lliga. Conquesta del Cerdanyola (2-3), que ja havia estat l'últim equip visitant que s'havia imposat a Gràcia en lliga (0-1, el 19 d'abril passat, recupereu el partit aquí).

  • Regla de tres. El Cerdanyola agafa força especialment a domicili: tercera victòria consecutiva lluny de Fontetes (triomf a Les Grases, a l'Olímpic de Terrassa i al Nou Sardenya) i tercer triomf vallesà al Nou Sardenya, des de l'arribada a Tercera (1-3 fa dos cursos, 0-1 l'any passat i 2-3 ara). Aquest diumenge, jugant bona part del partit amb un home menys, per expulsió de Diego.
Javi Sánchez, protagonista novament al Sardenya // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Javi Sánchez. El fuseller tornava al Nou Sardenya, on havia jugat els dos cursos anteriors, i anotava un doblet clau per al triomf vallesà. En les últimes dues jornades el davanter badaloní ha sumat 3 gols, els seus primers en lliga amb el conjunt de Toni Carrillo. A l'En joc ràdio (La Xarxa) l'entrevistaven Toni Castro i Ignasi Trapero:
  • Quatre sense vèncer. Després de tres empats consecutius sense gols, l'Europa encadena ara quatre jornades sense victòria, amb 3 punts sumats dels últims 12 possibles. A la roda de premsa posterior al duel, el tècnic Albert Poch estava visiblement afectat, ho podeu recuperar a la crònica de BTV Esports.

  • 324 minuts. El gol de Carles Montoro (en suma 4 en aquesta lliga) trencava la mala dinàmica de 324' sense marcar per part de l'Europa.
Aquest gol acabava amb la imbatibilitat de l'Europa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • 388 minuts. I el primer gol de Javi Sánchez per al Cerdanyola significava el final de la ratxa d'imbatibilitat de l'Europa i de Gianni Cassaro: gol encaixat després de 388'.
Contrast després del 2 a 3 del Cerdanyola // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Daisuke Uemura. El gol decisiu del partit el marcava el davanter japonès, que anotava a Tercera gairebé un any i mig després del seu últim gol. Va ser amb la Gramenet, el curs 2013/2014, contra el Manlleu (3-1, recupereu el partit aquí).

  • Javi Iglesias. Greu lesió del lateral de l'Europa, que abandonava el camp rebent els ànims del seu entrenador, Albert Poch.
Javi Iglesias, després de caure lesionat // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Quatre seguides. Triomf del Prat, líder, contra l'Ascó, fins ara quart. Els potablava encadenen quatre victòries, 13 punts dels últims 15 possibles.

  • Sascha Andreu. El davanter barceloní obria la llauna per al Prat a l'últim minut del primer temps, amb una molt bona rematada de cap. És el sisè gol de Sascha en aquesta lliga, i repetia gol al Sagnier després del pòquer anotat fa dues setmanes.
El Prat, líder, superava l'Ascó, vigent campió // Iris Solà - FC Ascó

  • Fede Bessone. El lateral esquerre, un dels jugadors mediàtics de la categoria, establia el 2 a 0 al segon temps i assegurava el triomf.

  • Porters. Ho destacaven a la prèvia informadors de nivell de la categoria, com L'Esportiu o Manolo Gol: el Prat-Ascó significava el duel entre Toni Texeira i Sergio López, els dos porters que més destacaven a la lliga 2011/2012. Texeira es mostrava inspirat davant els atacs asconencs i López poc podia fer a les dues dianes pratenques.
Emotiu record a Vicente Baltasar // AEPrat.com

  • Vicente Baltasar. Abans del partit, emotiu homenatge a l'exdirectiu, mort la setmana passada. Baltasar és molt estimat al club i a la vila, pel seu fort vincle amb el Prat i l'AE Prat.

  • Observador. Assistia al Municipal Sagnier el seleccionador català amateur, Toni Almendros, potser per seguir definint els convocats que competiran oficialment amb la catalana UEFA a la primera fase estatal d'una nova Copa de les Regions, el desembre. A El Prat Esports l'entrevistaven:
  • Fora. Tercera derrota de l'Ascó en cinc partits a domicili. Els verds han sumat 4 punts de 15 lluny de la Ribera d'Ebre, i amb la derrota al Sagnier sortien del play-off.

  • Retorn. Victòria del Granollers contra el Figueres (2-1), que fa que els vallesans tornin a siuar-se en play-off, quart classificat.
El Granollers superava el Figueres i torna a ser quart // UEFigueres.cat

  • 3 de 5. Tercera victòria en cinc partits del Granollers a casa, que després de la derrota en l'estrena de la lliga (1-3 contra el Manlleu, J2), ha sumat 10 punts dels últims 12 com a local... i només ha encaixat 2 gols en 4 partits.

  • Condicionat. El Figueres es quedava amb deu homes per l'expulsió de Chicho al primer temps. Tot i això, Roger Vidal igualava aviat l'1 a 0 de Didi per al Granollers.
Roger Vidal anotava el gol del Figueres a Granollers // UEFigueres.cat

  • Bauli-Cano. Amb molèsties físiques, el màxim golejador del Granollers, Carlos Cano, era suplent. Sortia al segon temps, compartia atac amb el 9 titular en aquesta J10, David Bauli... i entre els dos fabricaven el gol del triomf: assistència de Bauli, gol de Cano, el 6è gol del curs.

  • 1 de 9. Després de la golejada contra el Palamós (J7, 4-0), el Figueres ha entrat en una (relativa) crisi de resultats: ha sumat 1 punt dels últims 9 possibles i ha vist allunyar-se l'objectiu del play-off. El quart és ara 5 punts per sobre.

  • Primer empat. El Masnou estava a punt de fer la proesa: vèncer al camp d'un dels dos equips encara invicte a casa, el Júpiter. El gol de Guti, de cap, al primer temps, apropava els masnovins als tres punts... però els grisgrana reaccionaven amb força al tram final.

  • Intensitat. Va ser un partit molt vistós, a jutjar pel resum de BTV Esports. El golàs del Júpiter, obra d'Alex Prat, precedia un tram final amb bones opcions de Josu (Júpiter) i una claríssima per al Masnou. Al final, repartiment de punts.

  • Invicte. El Júpiter, amb el Prat, són els dos equips que encara no han perdut a casa aquest curs. Els grisgrana, amb l'empat, cedien els primers punts del curs a la Verneda (4 victòries en 4 partits fins ara). 

  • Set jornades. Encadena 7 setmanes sense perdre el Júpiter, que ha sumat 15 punts dels últims 21 possibles. Els grisgrana continuen segons, ara a dos punts del líder Prat.

  • Reflexió. Bones paraules del tècnic del Masnou, Miguel López, a la roda de premsa posterior al duel. Lloava la feina de l'entrenador del Júpiter, Juanjo García, i la confiança que al club barceloní tenen en la feina del tècnic. El vincle personal, la lloança neta, un dels aspectes més positius del nostre futbol (ho podeu veure als segons finals de la crònica de BTV). 

  • Remuntada. El Terrassa capgirava el gol inicial del Vilafranca i s'enduia un triomf de tranquil·litat (4-1), que el col·loca en zona mitjana.

  • Aarón Bueno. La setmana passada el davanter destacava l'ambició del grup i el bon treball del tècnic, David Pirri, al web del club... i en aquesta J10, doblet per encarar el triomf vallesà.
Triomf del Terrassa a l'Olímpic // Terrassa FC

  • Fort a casa. 10 de 15 punts suma el Terrassa a l'Olímpic... un bon paper davant la seva afició, amb l'excepció del 0-4 encaixat contra el Cerdanyola fa dues setmanes. A domicili, 4 derrotes en 5 desplaçaments.

  • In extremis. La Monta s'enduia els tres punts del camp del Peralada a l'últim sospir, amb gol guanyador d'Uri Escabrós. És el tercer gol del soldat rus en les últimes quatre jornades de lliga.

  • Frustrat. El Peralada disposava de més i millors opcions... però no aconseguia batre la porteria defensada pel Tato Burgada. Els empordanesos continuen sense vèncer a casa i es mantenen penúltims.

  • A tocar. La victòria deixa la Monta com el primer equip després del play-off. Els d'Antonio Escudero, que van estar molt ben acompanyats de la seva afició a l'Alt Empordà, són cinquens, a dos punts del quart.

  • Desfeta. El Palamós queia golejat contra el Morell i continua sense vèncer a casa, després de quatre partits (tres empats i una derrota).

  • Roger Matamala. El davanter cardedeuenc avançava els palamosins de penal (ha marcat els tres últims gols de l'equip), però el Morell capgirava el marcador, ja abans del descans.
El penal a Medina que significava el gol palamosí // Jordi Ribot - ICONNA

  • Gols. La setmana passada (2-0 contra el Rubí) el Morell marcava més d'un gol per primer cop des que és a Tercera... en aquesta J10, quatre racions. 

  • Estrena fora. La victòria a Palamós és especial per als tarragonins: els treu del descens i significa el primer triomf a domicili a la seva història a Tercera.

  • Samu Blanes. El màxim anotador del Morell marcava dos golassos a la segona part que asseguraven la victòria dels de Joan Anton Pallarés, l'1-3 i l'1-4. Samu suma ja 5 gols en aquesta lliga.

  • Moviments als Golejadors. No marcaven cap dels tres màxims anotadors... però sí que es movien els realitzadors situats just per sota. Arriben a les sis dianes Sascha Andreu (Prat) i Carlos Cano (Granollers), i ja en sumen cinc Manu Raíllo (Gavà) i Samu Blanes (Morell). Amplien fins a quatre gols els seus registres dos futbolistes més: Carlos Montoro (Europa) i Roger Matamala (Palamós). En aquesta J10 un total de 9 futbolistes obrien el seu compte anotador aquest curs.

  • Gols destacats. Ens quedem amb els de Daisuke Uemura (Cerdanyola), Sascha Andreu (Prat), Carlos Cano (Granollers), Alex Prat (Júpiter) i els dos de Samu Blanes (Morell). [No hem vist imatges del Terrassa-Vilafranca]

  • 256 gols. La jornada amb rècord anotador i la major producció de les últimes quatre (mitjana de 29'5 gols per jornada) fa augmentar més la mitjana anotadora, als 2'56 gols per partit. És per sobre dels 2'47 amb què es tancava el curs passat i també per sobre dels que s'havien marcat a les deu primeres jornades del curs passat (251).

  • Millor local: Prat i Júpiter (13 de 15, 86'67%) | Millor visitant: Manlleu (12 de 15, 80%)

  • Victòries locals 41% | Empats 27% | Victòries visitants 32%

  • Respecte el curs passat, els triomfs visitants continuen guanyant pes, ja són dos punts per sobre del total del curs passat (van ser el 30% dels marcadors); baixen dos punts els triomfs locals (43% a final de la temporada passada) i els empats es mantenen en la mateixa proporció.

  • Màxim golejador: Prat (23) | Menys golejat: Prat, Sabadell B, Europa i Figueres (8)

  • Menys golejador: Santfeliuenc (7) | Més golejat: Terrassa (20)

  • Rendibilitat. El Manlleu continua sent l'equip que té millor ràtio punts sumats/gols marcats. Amb onze gols (poc més d'un per partit de mitjana), els osonencs han sumat 16 punts. Són 1'45 punts per gol marcat de mitjana.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada