dilluns, 19 d’octubre del 2015

Resultats J9

"El Prat, líder; l'Ascó entra en play-off i el Peralada s'estrena"


L'Ascó superava el Terrassa i és quart // Iris Solà - FC Ascó

Aquests són els resultats de la J9:


DISSABTE, 17 D'OCTUBRE

Morell 2-0 Rubí (Samu Blanes i David Sangrà)

DIUMENGE, 18 D'OCTUBRE

Sant Andreu 0-4 Peralada (Lluc Banús, Albert Argelés 'Argi', Guillem Cornellà i Óscar Molina)
Muntanyesa 0-0 Europa
Cerdanyola 1-3 Prat (Javi Sánchez / Nacho del Moral -2- i Ignacio Rosillo)
Ascó 3-1 Terrassa (Albert Virgili, Miki Massana i Víctor Bertomeu / Marc Vilajosana)
Gavà 2-3 Júpiter (Niko Kata -2- / Mamadou Kanteh 'Kuku' -2- i Pau Darbra)
Masnou 0-3 Palamós (Moha Jaghou i Roger Matamala -2-)
Vilafranca 3-1 Granollers (Víctor Merchán, Gerard Font -pp- i Santi Triguero / Marc Durán -pp-)
Figueres 0-0 Santfeliuenc
Sabadell B 1-2 Manlleu (Pol Moreno / Manel Sala i Óscar Uroz)

CLASSIFICACIÓ 

Aquesta és la classificació de Tercera després de la J9:




Gols: 29
Resultats: 3 victòries locals, 2 empats i 5 victòries visitants
Màxim golejador: Manel Martínez (Sabadell B) i Mamadou Kanteh 'Kuku' (Júpiter), 9 /// Veure llistat complet


L'anàlisi dels dilluns
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

  • Retorn. El Prat torna a ser líder de la categoria, després de quatre jornades. Els potablava ja van ser a la primera posició durant les primeres quatre jornades. El triomf a Cerdanyola (1-3), combinat amb la derrota del Gavà (2-3) retornava els de Pedro Dólera al capdavant.

  • Segon. El Júpiter colpejava amb força a Gavà (2-3) i se situa colíder, amb 20 punts. És segon per la diferència de gols. Els grisgrana han tornat a Tercera amb molta força.

  • Primera derrota. Era l'únic invicte fins ara i era líder... el Gavà cedia els primers tres punts del curs a casa contra el Júpiter (2-3). Els gavanencs han passat de líders (ho han estat quatre jornades, de la J5 a la J8) a tercers, dos punts per sota dels colíders.

  • Canvi de quart. L'altre gran canvi a la zona de play-off és una sortida i una entrada. El Granollers, que perdia a Vilafranca (3-1), cedeix la quarta plaça a l'Ascó, que s'imposava al Terrassa (3-1). Els asconencs no eren a la zona noble des de la testimonial J1.

  • Moviments al descens. Dos dels tres equips que eren en zona de descens fa una setmana han guanyat en aquesta J9. Triomfs del Morell contra el Rubí (2-0) i del Peralada al camp del Sant Andreu (0-4). Els dos equips, però, continuen en descens, juntament amb el Santfeliuenc, que és ara cuer.

  • Sisè cuer. La part baixa pateix molts moviments des de principi de curs. Un símptoma són els sis cuers diferents que ha tingut la classificació en nou jornades. El Santfeliuenc és ara el vintè classificat. Abans ho han estat el Morell (2 jornades), el Masnou (2), el Peralada (2), el Cerdanyola (1) i el Rubí (1).

  • 29 gols. Novament, jornada molt productiva quant a anotació. A un sol gol del màxim d'aquest curs (els 30 de la J8). Sis equips marcaven més de dos gols, set conjunts es quedaven sense marcar i dominaven els gols visitants: 12 a 17.

  • Domini visitant. Màxim de victòries visitants en una jornada des que ha començat la temporada. La meitat dels partits d'aquesta J9 (5) es tancaven amb triomfs a domicili (els del Prat, el Peralada, el Júpiter, el Palamós i el Manlleu). En canvi, mínim d'empats del curs (2, com a la J3) i mínim de triomfs locals (3, igual que a la J1 i la J8).

  • Pilota per a Manel. Abans del partit entre el Sabadell B i el Manlleu, el club arlequinat obsequiava amb una pilota al seu golejador, Manel Martínez. El davanter explicava la setmana passada a tercera.cat que després del seu pòquer a Peralada no es va quedar amb la pilota de record. Ara, el seu club li fa l'homenatge.

  • Triomf de nou. Al partit que obria la jornada, el Morell s'imposava al Rubí amb un gol a cada part (2-0). Els tarragonins encadenaven cinc partits sense vèncer, 2 punts dels últims 15 possibles. El triomf no treu els de Joan Anton Pallarès del descens, però sí que els deixa amb els mateixos punts (8) que l'equip que marca ara la permanència, el Masnou.

  • Samu Blanes. El futbolista obria la victòria contra el Rubí amb el seu tercer gol del curs. Els dos gols anteriors havien estat en derrotes a domicili (al 5-1 a Gavà i al 2-1 al Masnou); aquest servia per obrir un triomf que David Sangrà certificava a la represa.

  • Final de la setmana gran. Derrota del Rubí després de les tres victòries de la setmana anterior (dues en lliga i un a la Copa Catalunya). 

  • Dos gols. És el primer partit del Morell a Tercera en què el conjunt tarragoní aconsegueix marcar més d'un gol. 

  • Cop. El Peralada trencava la mala dinàmica i aconseguia el primer triomf del curs al Narcís Sala (0-4). Els empordanesos deixen de ser cuers, tot i que continuen en descens.

  • Golejada express. Al camp del Sant Andreu el marcador no es movia a la primera part... però a la represa, vendaval empordanès: quatre gols del Peralada en poc més de 20 minuts.
El Peralada conqueria el Narcís Sala // Judit Andreu - UESantAndreu.cat

  • Sis partits. Són els que acumula sense guanyar el Sant Andreu, que ha sumat 2 punts dels últims 18 possibles. Els andreuencs han passat de ser tercers a la J3 a situar-se setzens, tan sols un punt per sobre del descens.

  • Bon paper fora. El Peralada ha jugat 5 partits a domicili fins ara... amb una sola derrota, a Rubí. Han sumat 6 punts de 15 possibles fora... i només 1 de 12 a casa. El triomf d'aquesta J9 dóna molta moral als d'Arnau Sala.

  • 4 gols. El Peralada ha passat de rebre 4 gols a casa... a marcar-ne quatre a domicili. En les 8 jornades anteriors els empordanesos havien marcat 5 gols... ara, ja en sumen 9.

  • Arnau Sala. Al programa En joc, de La Xarxa, entrevistaven el tècnic del Peralada:
  • Autocrítica. Al postpartit (podeu veure el resum a BTV Esports) el tècnic del Sant Andreu, Manolo Márquez, demanava disculpes a l'afició andreuenca.

  • De rosa. El Peralada jugava al Narcís Sala vestit de rosa en homenatge al Dia Mundial contra el càncer de mama.
L'onze del Peralada amb l'equipació especial // @CFPeralada

  • Nou derbi. L'Europa encadenava el segon derbi barceloní consecutiu (ja li va passar al Júpiter, que va encadenar Sant Andreu i Monta a principis de setembre). Al camp de la Monta, segon empat sense gols per als escapulats. Els dos equips queden tres punts per sota de la zona de play-off.

  • Esperit Monta. Es quedava amb deu homes el conjunt de Nou Barris per l'expulsió de Pedro García... al minut 10! Però els locals resistien... i disposaven de serioses opcions per avançar-se al marcador.
Empat sense gols al derbi barceloní // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Primer empat. Fins ara la Monta tancava els partits amb victòria o derrota, sense empats (4 i 4 en 8 jornades). El d'aquesta J9 és el primer empat dels d'Antonio Escudero aquest curs.

  • Víctor Cócera. El porter, exjugador de l'Europa, debutava a la porteria de la Monta amb una actuació espectacular. Apareixia quan els graciencs s'apropaven, especialment al tram final, en què va destacar, per exemple, amb un parell de grans aturades, una a peus d'Abel Rita.
David Ferrús, de BTV Esports, fent seguiment al porter Víctor Cócera // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Imbatuts. Segon empat seguit de l'Europa... però quart partit consecutiu sense encaixar per als d'Albert Poch. Són, en total, 361 minuts els que ha mantingut Gianni Cassaro la porteria imbatuda fins ara. Els graciencs són el conjunt menys golejat del grup, 5 gols en contra.

Abel Rita es lamenta després d'una opció de gol // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Triomf i lideratge. El Prat s'imposava a Fontetes (1-3) i assolia de nou el lideratge del grup català de Tercera. Tercera victòria consecutiva per als pratencs, que han sumat 10 punts dels últims 12 possibles.

  • Gol inicial. El Cerdanyola començava el partit amb bon peu, avançant-se al marcador. Abans del descans, però, un doblet de Nacho del Moral situava l'1 a 2 per al Prat.

  • Javi Sánchez. El davanter badaloní es retrobava amb el gol, el primer que marca amb el Cerdanyola en lliga. Entre la lesió que va patir el curs passat a l'Europa, el fuseller encadenava 10 mesos sense marcar, des del 14 de desembre de l'any passat, a Manlleu (0-2 per a l'Europa, recupereu el partit aquí).
Javi Sánchez marcava per al Cerdanyola // Cerdanyola FC - cfc.cat

  • Ignacio Rosillo. Un excompany de Javi Sánchez, Ignacio Rosillo, tancava la victòria potablava rematant al fons de la xarxa una centrada d'Elhadji. Els dos golejadors del Prat, Nacho del Moral i Ignacio Rosillo, sumen tres gols en aquesta lliga.

  • Inèdits a Fontetes. Continua el Cerdanyola sense trobar el primer triomf històric al nou camp en lliga. Hi ha disputat 6 partits, amb 2 empats i 4 derrotes. Recordem que el Cerdanyola sí que va sumar el primer triomf a Fontetes contra el Badalona, a la Copa Catalunya.

  • 3 de 5 fora. El Prat sumava a Cerdanyola el seu tercer triomf en cinc partits a domicili fins ara. Només ha cedit lluny del Sagnier un empat (a Peralada) i una derrota (a Rubí).

  • Ressorgiment. Triomf de l'Ascó a casa contra el Terrassa que, unit a la derrota del Granollers, retorna els verds a la zona de play-off.

  • Tot a la primera part. Els quatre gols del partit arribaven al primer temps. S'avançava l'Ascó, empatava el Terrassa, i el conjunt asconenc marcava dos gols més abans del descans.
Triomf de l'Ascó contra el Terrassa // Iris Solà - FC Ascó

  • Albert Virgili. Continua vivint un gran curs el davanter tarragoní. Contra el Terrassa, 5è gol del curs per a Virgili, que ha marcat en 4 de les 5 victòries del conjunt de Miguel Rubio fins ara.

  • Golejat. El Terrassa és l'equip que més gols encaixa del grup fins ara, 19 gols rebuts en 9 jornades.

  • Tres seguides. És la tercera derrota consecutiva per al Terrassa, que queda dos punts per sobre del descens. Especialment preocupant la dada a domicili: 5 partits jugats lluny de l'Olímpic, 4 derrotes per als de David Pirri.

  • Triomf de prestigi. Al partit de la jornada, el Júpiter se sobreposava a dos cops per endur-se els tres punts de Gavà: capgirava el gol inicial gavanenc... i anotava l'1-2 i l'1-3 jugant amb un home menys des del minut 48!

  • Primera derrota. El Gavà cedia així la primera derrota del curs, a casa, on ja havia cedit un parell d'empats in extremis (contra Vilafranca i Masnou). Els de Juanma Pons passen de líders a tercers, a dos punts del primer lloc.

  • Niko Kata i Pau Darbra. Els escollíem com a protagonistes a la prèvia de la J9... i els dos marcaven. Niko Kata obria la llauna (1 a 0) i posava emoció al tram final (2 a 3); suma 3 gols a la lliga. Pau Darbra anotava el gol que encarava la victòria dels barcelonins (1 a 3).

  • Kuku. És un dels noms de moda d'aquest tram inicial i continua mantenint un nivell altíssim. Mamadou Kanteh 'Kuku' va tornar a ser decisiu per al Júpiter amb dos gols, els que capgiraven el gol inicial gavanenc. En el seu curs d'estrena a Tercera, Kuku ja suma 9 gols, se situa com a màxim golejador del grup, juntament amb Manel Martínez (Sabadell B).

  • 14 de 18. Gran ratxa dels grisgrana: sis partits consecutius sense perdre, 14 punts sumats de 18 possibles. Els de Juanjo García són colíders, amb el Prat. 

  • Respiren. El triomf del Morell dissabte deixava el Palamós en zona de descens, antepenúltim a l'inici de diumenge... i l'equip empordanès responia amb la segona victòria del curs, les dues a domicili, ara al camp del Masnou (0-3).

  • Gol olímpic. Moha Jaghou obria el triomf del Palamós amb un gol olímpic, en què tampoc acabava d'estar encertat el porter masnoví, Rafa Leva. 

  • Roger Matamala. Ja havia marcat a l'altre triomf del curs (a l'1-2 al camp del Vilafranca) i en aquesta J9 el davanter cardedeuenc repetia amb un doblet: un gol aprofitant una errada del porter local, Rafa Leva, i una segona diana amb una rematada de molta classe. Tres gols suma Roger Matamala amb el degà.
Severa derrota del Masnou a casa // CD Masnou - clubdeportiumasnou.com

  • Llindar. Amb la derrota, el Masnou queda ara com equip que marca la permanència: té 8 punts, els mateixos que el Morell, antepenúltim.

  • Segona seguida. El Vilafranca repetia triomf i fa un salt important a la taula: es col·loca sisè, a dos punts del quart, i a un del cinquè, el seu rival en aquesta J9, el Granollers.

  • Estrena de Merchán. Va ser un dels fitxatges estrella del Vilafranca (i del mercat d'estiu) i en aquesta J9 Víctor Merchán obria el seu compte anotador amb el degà penedesenc per iniciar el triomf contra el Granollers.
La celebració de Víctor Merchán al primer gol penedesenc // Lluís Montaner

  • Dos en pròpia. La meitat dels gols del partit es marcaven en pròpia porteria. El 2 a 0 del Vilafranca se'l marcava Gerard Font (Granollers) i el gol de l'honor vallesà era un autogol de Marc Durán (Vilafranca).

  • Legal? El davanter del Vilafranca, Santi Triguero, marcava el 3 a 0 per als penedesencs després d'un llançament de penal. No marcava de penal, perquè el xut anava al pal, però sí que aprofitava el rebot per anotar el gol. Si la pilota no toca en un altre jugador (refús del porter, assistència d'un company...), el mateix llançador del penal no pot tornar a rematar a gol. El mateix Triguero (i a les fotos de Lluís Montaner així es veu) assegura que la pilota la va tocar el porter abans d'anar al pal, i per tant es tractaria d'un gol legal. És el 7è gol del curs de Triguero, tercer màxim anotador fins ara. Aquest és el vídeo que difonia el Vilafranca a Twitter:


  • Segona derrota. Tot just és la segona derrota del Granollers en aquesta lliga. El fa sortir del play-off, però el deixa una posició i un punt per sota. 
El Granollers cedia la primera derrota a domicili a Vilafranca // Lluís Montaner

  • Sense gols. L'empat entre Figueres i Santfeliuenc (0-0) complia amb el tòpic: no deixava satisfet cap dels dos equips. Els empordanesos queden en zona mitjana i el Santfe és el nou cuer.

  • Igualtat. És un bon símptoma de com d'ajustada està la lliga veure com treure un punt de Vilatenim, tot un mèrit per a qualsevol visitant, significa ser cuer per al Santfe. Lliga tan ajustada que amb un triomf els blanc-i-blaus podrien ascendir cinc places.
Empat a zero a Vilatenim // UEFigueres.cat

  • Impacte. Espectacular la dinàmica del Manlleu a domicili: cinc desplaçaments... quatre victòries, amb la d'aquesta J9 al camp del Sabadell B (1-2). Els osonencs se situen en zona mitjana, just per sobre dels arlequinats.

  • Manel Sala i Óscar Uroz. Els dos davanters manlleuencs donaven la victòria als d'Alberto Fernández. Sala marcava acrobàticament (segon gol del curs) i Uroz feia un golàs (s'ha de veure!) per assegurar el triomf, acumula 3 dianes. 

  • Primera a casa. És la primera derrota del Sabadell B com a local aquest curs. El gol de Pol Moreno només servia per escurçar distàncies, sense premi final.

  • Moviments als Golejadors. El doblet de Kuku (Júpiter) el situa com a màxim golejador juntament amb Manel, 9 dianes. Arriba als 7 gols Santi Triguero (Vilafranca), i Albert Virgili (Ascó), ja en suma 5. Sis futbolistes anotaven el seu tercer gol del curs: Nacho del Moral i Ignacio Rosillo (Prat), Samu Blanes (CD Morell), Niko Kata (CF Gavà), Roger Matamala (CF Palamós) i Òscar Uroz (AEC Manlleu). Un total d'11 futbolistes obrien el seu compte anotador en aquesta J9, quatre dels quals, del Peralada.

  • Gols destacats. Ens quedem amb els de Samu Blanes (Morell), Víctor Bertomeu (Ascó), Pau Darbra (Júpiter), Moha Jaghou i el segon de Roger Matamala (Palamós) i Óscar Uroz (Manlleu). [No hem vist imatges del Vilafranca-Granollers, mes enllà del gol de Triguero]

  • 226 gols. La jornada amb tants gols anotats fa augmentar de nou la mitjana anotadora, als 2'51 gols per partit. Se situa ja per sobre dels 2'47 amb què es tancava el curs passat. S'han marcat, però, dos gols menys dels que s'havien marcat a les nou primeres jornades del curs passat (228).

  • Millor local: Júpiter (12 de 12, 100%) | Millor visitant: Gavà (10 de 12, 83'33%)

  • Victòries locals 41% | Empats 28% | Victòries visitants 31%

  • Respecte el curs passat, i després d'una jornada molt visitant, baixen dos punts per ara els triomfs locals (van ser el 43% al final de l'any passat), i estan un punt per sobre els empats i els triomfs visitants (la temporada passada van ser el 30% dels partits).

  • Màxim golejador: Prat (21) | Menys golejat: Europa (5)

  • Menys golejador: Santfeliuenc (5) | Més golejat: Terrassa (19)

  • Rendibilitat. El Manlleu és ara l'equip que té millor ràtio punts sumats/gols marcats. Amb nou gols (un per partit de mitjana), els osonencs han sumat 13 punts. Són 1'44 punts per gol marcat de mitjana.





Vam passar pel... Sant Andreu 0-4 Peralada [text de Carles Garcia]



Els empordanesos han culminat una segona part de cine // Carles Garcia - Tercera.cat


El Narcís Sala trigat a obrir avui les seves portes. Tant, que l'estadi s'ha omplert de cop quan els dos conjunts ja feia estona que escalfaven sobre la gespa. A una banda, el Sant Andreu, necessitat de victòria per no enfonsar-se més en una classificació que colla més cada setmana que passa. A l'altre cantó, el Peralada, un equip encara més necessitats de punts que els andreuencs, cuer de la competició i verge de victòries.

Amb el joc en marxa, a la primera meitat l'equip local ha gaudit de més ocasions i domini de la pilota, però les arribades no han estat prou incisives per inquietar una defensa ben coordinada i amb un darrer punt de seguretat. El porter, Ureña, s'ha lluit en dues ocasions per evitar que l'equip barceloní encarrilés el matx abans del descans.

A la represa, els homes d'Arnau Sala han sortit un pèl més endollats i un gol  de Lluc Banús a la sortida d'un córner al minut 56 els ha donat la moral que necessitaven. Una diana que s'ha combinat amb l'expulsió de Noguera, només dos minuts després, i que ha culminat amb el segon de l'equip que avui vestia de rosa. Argi ha aprofitat una pilota disparada pel pal de la porteria de Manu i no ha perdonat a boca de canó. El Sant Andreu, rendit i criticat pel seu públic, no ha sabut aixecar el cap i Guillem Cornellà i Óscar Molina han sentenciat l'encontre amb dos gols més.

El Peralada ha anotat 4 gols en 23 minuts // Carles Garcia - Tercera.cat

Al final, victòria incontestable del Peralada, que s'estrena en lliga i se'n va del Narcís Sala amb molt bon regust de boca després d'un partit en què ha sabut patir quan ha estat necessari i ser efectiu quan ha tingut l'oportunitat. Els d'Arnau Sala segueixen encara en places de descens, però han retallat distàncies vers la permanència, situada ara només un punt per sobre. Els andreuencs, en canvi, són ara setzens, amb un sol punt d'avantatge vers la zona vermella. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada