dilluns, 23 de novembre del 2015

Resultats J15

"Terrassa i Figueres fan un pas endavant i el Morell surt del descens"


El Terrassa s'imposava a la Verneda i s'apropa a dalt // TerrassaFC.com

Aquests són els resultats de la J15:

DIUMENGE, 22 DE NOVEMBRE

Morell 1-0 Muntanyesa (Samu Blanes)
Júpiter 1-3 Terrassa (Mamadou Kanteh 'Kuku' / Xavi Boniquet i Carles Güell -2-)
Cerdanyola 0-1 Sant Andreu (Manu Viale)
Masnou 2-0 Europa (Manel Lora i Ferran Alabau)
Gavà 1-1 Peralada (Niko Kata / Lluc Banús)
Ascó 0-0 Sabadell B
Vilafranca 3-3 Rubí (Santi Triguero, Marcos García i José Á. Bueno / David Romo, Aleix Domínguez i Joel Cañaveras)
Figueres 1-0 Manlleu (Roger Vidal)
Palamós 1-1 Prat (Agi / Ignacio Rosillo)
Santfeliuenc 3-1 Granollers (David Toro, Adri Ruiz i Éric Pacheco / Didac Rodríguez 'Didi')

CLASSIFICACIÓ

Aquesta és la classificació després de la J15:




Gols: 23
Resultats: 4 victòries locals, 4 empats i 2 victòries visitants
Maxim golejador: Mamadou Kanteh 'Kuku' (Júpiter), 12 // Veure llistat complet



L'anàlisi dels dilluns
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

  • Mateix líder, mateixa distància. Els resultats de la J15 mantenen la situació similar a la part alta. El Prat continua primer... amb 4 punts de marge sobre el segon, que continua sent el Sabadell B.

  • Cap dels vuit primers. La part alta es manté bastant similar ja que cap dels vuit equips que encapçalaven la taula a l'inici de la jornada ha guanyat. Quatre empats (Prat, Sabadell B, Gavà i Vilafranca) i quatre derrotes (Júpiter, Granollers, Monta i Manlleu) han deixat els mateixos quatre equips en play-off, amb un canvi de posició: el Gavà és ara tercer i el Júpiter, quart.

  • Amb la pole. El play-off està marcat ara pels 25 punts que té el Júpiter, equip que ha estat en zona noble en 14 de les 15 jornades disputades. A la J16 tindran opcions d'entrar en play-off principalment tres equips que són només dos punts per sota, amb 23: el Granollers, la Monta i el Vilafranca. 

  • Empenta a baix. En canvi, molt moviment en positiu (amb equips que sumen) a la part baixa. Els cinc últims classificats a l'inici de la jornada puntuaven, amb tres victòries (les del Santfeliuenc, el Morell i el Masnou) i dos empats (de Rubí i Peralada). 

  • Rubí per Morell. La zona de descens pateix un canvi. El triomf del Morell contra la Monta (1-0) treu els tarragonins de les tres últimes places; es col·loca ara antepenúltim el Rubí, que empatava a Vilafranca (3-3) i retorna a la zona de descens tres jornades després.

  • A un triomf. Continua el Peralada penúltim i el Masnou cuer, però els dos equips, amb 13 punts, són a tres de la permanència.
El Masnou guanyava set jornades després // Àngel Garreta

  • L'Europa, al llindar. La derrota dels graciencs al Masnou (2-0) els ha col·locat quarts per la cua, marcant la permanència, amb 16 punts.

  • 23 gols. Continuem a la fase de lliga amb gols més repartits, sense abundar com al tram J7-J12 en què la mitjana estava entre 29 i 30 per cap de setmana. Més d'una quarta part dels gols de la jornada es veien a Vilafranca (3-3 entre els penedesencs i el Rubí). Es quedaven sense marcar sis equips i els gols tenien lleuger domini local: 13 a 10.

  • Pocs triomfs a domicili. Tan sols dos (els del Terrassa i el Sant Andreu), per quatre victòries i quatre empats.

  • Cara i creu. És un tòpic (el títol que ens precedeix), però la victòria del Morell deixava una nota molt positiva per als locals, que surten del descens... i la derrota de la Monta (molt protestada per diverses decisions arbitrals) impedia als de Nou Barris retornar a la zona noble.

  • Dues seguides. És el segon cop aquest curs (ja va passar a les J9 i J10) que el Morell encadena dos triomfs; com a la J10, el 6 de 6 ha servit als de Joan Anton Pallarès per sortir del descens. 

  • Gol anul·lat. A Alberto García, de la Monta, per una suposada falta que els futbolistes visitants veien com a inexistent. Va ser una de les moltes accions protestades per part dels barcelonins al col·legiat Brian Díaz Díaz.

  • Samu Blanes. Anotava el gol guanyador del conjunt tarragoní i està sent l'home gol del Morell enguany. Ha marcat 7 gols (d'un total de 15 que suma l'equip) i ha estat clau en tres dels cinc triomfs de l'equip (doblet a Palamós, 1-4, i obria el triomf contra el Rubí, 2-0).

  • 275 minuts. Encadena la Monta sense marcar. Són tres jornades senceres, en les quals els barcelonins han sumat 1 punt de 9 possibles. L'últim gol va ser a la J12, diana guanyadora de Pedro García al camp del Rubí (0-1).

  • Donen el cop. El Terrassa assaltava la Verneda (1-3) i presenta candidatura a la zona alta; els vallesans s'han col·locat a tres punts del quart classificat... el seu rival en aquesta J15, el Júpiter.

  • Segona derrota. El Júpiter havia iniciat la lliga amb sis partits seguits sense perdre a casa... i ara encadenen dues derrotes a la Verneda: contra el Santfeliuenc (0-2, J13) i ara davant el Terrassa (1-3, J15).
Tot i el gol de Kuku (esq) el Júpiter queia a la Verneda // CE Júpiter

  • 1 de 6. Una sola victòria del Júpiter a les últimes sis jornades... i 1 punt dels últims 9 possibles per als grisgrana, que ara marquen l'entrada a la zona noble: són quarts, amb 25 punts.

  • Estrident. El Terrassa havia aconseguit fins ara dos triomfs a domicili, i tots dos per la mínima, amb un sol gol (0-1 a Manlleu i al Masnou). A la Verneda, triomf sonat, per la diferència de gols i per l'entitat del rival.

  • Regularitat. Els vallesans busquen trobar una estabilitat de marcadors. A les últimes sis jornades han sumat quatre victòries i dues derrotes, i ara queden a només tres punts del play-off.
Doblet de Carles Güell per al Terrassa // TerrassaFC.com

  • Carles Güell. El futbolista del Terrassa, amb un doblet, confirmava el triomf dels vallesans (després de l'empat a un) amb dos gols... de vaselina. Són el segon i tercer gol de Güell a la categoria... la seva estrena es va produir quan era juvenil, fa gairebé tres anys (el 23 de desembre de 2012, en un Terrassa 5-1 Cornellà).

  • Kuku. Anotava el gol de l'empat del Júpiter el davanter, màxim golejador del grup català de Tercera ja en solitari, amb 12 gols. Aquesta cap de setmana a La Xarxa s'explicava la història del futbolista, en un reportatge de Jordi Cervantes:
  • Tercera. Nou triomf del Sant Andreu, ara al camp del Cerdanyola (0-1) en un partit en què els quadribarrats sumaven tres punts gràcies a un gran gol de falta de Manu Viale (dues jornades seguides marcant) abans de la mitja hora de joc. Són tres victòries seguides per als barcelonins, i quatre en les últimes cinc jornades. Han sumat 12 punts dels últims 15 possibles, que els han fet passar de l'antepenúltima plaça a la desena.
Manu Viale al llançament de la falta... // Mireia Sanz - Cerdanyola FC

  • Dificultats a casa. Deia el tècnic del Cerdanyola, Toni Carrillo, que té la sensació que el seu equip ha de fer molt per sumar, en contraposició als rivals, que potser amb menys en tenen prou (roda de premsa sencera aquí). Els vallesans han sumat més punts a domicili que a les Fontetes (11 a 6). A casa només ha sumat un triomf en vuit partits.
...i la celebració de Manu Viale // Mireia Sanz - Cerdanyola FC

  • Ratxa. Quatre partits seguits sense vèncer per al Cerdanyola amb dues derrotes consecutives sense marcar. Són dos punts sumats dels últims 12 possibles que deixen els verd-i-blancs un punt per sobre del descens.

  • Joan Esteva. Quatre partits ha estat a la banqueta del Sant Andreu, amb tres victòries que han fet oblidar la derrota en l'estrena al camp del Sabadell B. El tècnic del Sant Andreu era entrevistat aquest diumenge a l'En joc ràdio de La Xarxa.
  • Ressorgiment/Desfeta. Són les dues cares que ens deixa el Masnou 2-0 Europa. Els maresmencs vencien després de sis jornades sense fer-ho (2 punts de 18 possibles), continuen en descens però són a tres punts de la permanència per ara; els graciencs, en canvi, allarguen la mala ratxa, amb nou partits sense guanyar (6 punts de 27 possibles) i marquen la permanència, amb els mateixos punts que l'antepenúltim (el Rubí, amb 16).

  • 306 minuts. Encadena sense marcar l'Europa, que aquest dijous arribarà als dos mesos sense guanyar un partit en lliga.
La decepció de l'Europa, reflectida en Carlos Guzmán // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Manel Lora. Quart gol per al davanter del Masnou, que sempre que ha marcat ha donat un resultat positiu al seu equip: empat a Gavà (1-1), doblet en el triomf contra el Morell (2-1) i obrint el triomf contra l'Europa.
Gianni aturava el penal... però encaixava el refús // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Penal aturat. Al 2 a 0 del Masnou, el porter de l'Europa, Gianni Cassaro, aturava un penal a Ferran Alabau. El davanter, però, caçava el refús i anotava des de l'àrea petita.
La celebració de Ferran Alabau després del 2 a 0 // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Empat. El Peralada estava a punt de sorprendre el Gavà a la Bòbila. Els empordanesos s'avançaven al primer temps però just iniciada la represa els blaugrana igualaven.

  • Ratxa 1. El Gavà encadena tres empats i quatre partits sense guanyar (3 punts de 12), però el punt sumat en aquesta J15 el manté en zona de play-off... i el fa apujar una plaça, ara és tercer.

  • Ratxa 2. El Peralada encadena tres empats i quatre partits sense perdre (6 punts de 12); continua penúltim, amb la permanència tres punts per sobre.

  • Lluc Banús. El futbolista cedit per l'Olot anotava el 0 a 1 al primer temps. És el seu segon gol aquest curs, després d'haver marcat també en el triomf empordanès al camp del Sant Andreu (0-4).

  • Niko Kata. El 9 del Gavà igualava al minut 47, rematant des de dins l'àrea. És el quart gol del davanter, que ha marcat en tres partits de diferent signe: victòria a Ascó, empat contra el Peralada i derrota davant el Júpiter.

  • Sense gols. Empat a zero entre Ascó i Sabadell B que deixa dues lectures clares: els asconencs continuen en crisi de resultats (dotzens, dos punts per sobre del descens) i els vallesans continuen al seu sostre històric, són segons quatre punts per sota del líder.
Cap gol al duel entre Ascó i Sabadell B // Iris Solà - FC Ascó

  • 2 de 18. Són sis els partits seguits sense guanyar per a l'Ascó, que tan sols ha sumat dos empats (per quatre derrotes) en aquesta ratxa. Els verds, a més, encadenen 307 minuts sense marcar.
Gerard Roigé, expressiu en un nou partit sense vèncer de l'Ascó // Iris Solà - FC Ascó

  • Sòlid. El Sabadell B, a més de viure en una excel·lent dinàmica (sis partits sense perdre, 14 punts de 18 possibles), continua sent l'equip menys golejat del grup (9 gols en contra, 0'6 de mitjana per partit) i a més acumula 338 minuts sense encaixar.

  • Partit boig. El Vilafranca-Rubí tenia de tot: s'avançaven els penedesencs; els vallesans arribaven a col·locar un 1 a 3 a la segona part... però al tram final dos gols del Vilafranca situaven el 3 a 3 final.

  • En descens. L'empat final col·loca el Rubí antepenúltim, el retorna en zona de descens. Amb el triomf virtual (amb l'1 a 3) els vallesans eren fora de perill.

  • 3 gols fora. El Rubí no marcava més de dos gols a domicili des de feia més d'un any: va ser el 16 de novembre de 2014, al camp de l'Ascó (2-3).

  • Santi Triguero. El golejador vilanoví sumava amb l'1 a 0 el seu 11è gol aquest curs. Continua apropant-se a xifres rodones: són ja 198 gols a Tercera i 291 gols en partits oficials. Sí que arribava ja a un registre rodó amb el Vilafranca: contra el Rubí marcava el seu 50è gol com a jugador del degà penedesdenc (dades de Lluís Montaner).

  • Cinc sense perdre. El degà penedesenc encadena cinc partits sense caure: dues victòries (a domicili) i tres empats (a casa, i consecutivament a un, a dos i a tres gols).

  • Simptomàtic. El Rubí ha entrat en descens després d'empatar al camp d'un equip que és en zona alta (7è) i havent sumat 5 punts dels últims 9. Dada simptomàtica de la igualtat que es viu també (o especialment) a la part baixa del grup català de Tercera.

  • Sobre la botzina. El Figueres donava el cop a Vilatenim al minut 93... en l'última jugada del partit, gol guanyador de Roger Vidal contra el Manlleu. 

  • Ratxa personal. No és un golejador, però Roger Vidal ja ha anotat tres gols als últims sis partits del Figueres, i en les dues últimes jornades ha donat 4 punts als empordanesos: gol de l'empat a Peralada (1-1) i gol guanyador contra el Manlleu.
El Figueres colpejava el Manlleu al 93' // UEFigueres.cat

  • Millor visitant. El Manlleu, 5 victòries en 8 desplaçaments, cedia la tercera derrota fora de casa però es manté com el millor equip a domicili de tot el grup.

  • Un de cinc. Segona derrota seguida dels osonencs, que han sumat un triomf als últims cinc partits. En total, 4 punts dels últims 15 possibles per als d'Alberto Fernández. El Manlleu suma 20 punts, quatre per sobre del descens i a cinc del play-off.

  • Cinc sense caure. En canvi, el Figueres encadena cinc jornades sense perdre, amb dos triomfs i tres empats, un 9 de 15 que deixa els empordanesos a tres punts del play-off.

  • Sobre la botzina. Un gol d'Agi Dambelly in extremis, al temps afegit, donava un punt per al Palamós i deixava el Prat sense triomf... però mantenint lideratge i quatre punts de distància sobre el segon.

  • Ignacio Rosillo. Cinquè gol del davanter del Prat, que avançava els potablava a la primera part del partit a Palamós. Rosillo s'apropa als seus dos registres anteriors a la categoria: els vuit gols amb el Prat campió de Tercera la 2011/2012 i els set que anotava amb l'Europa el curs passat.

  • Costa a casa. El Palamós s'està sentint més còmode per ara a domicili (10 punts) que a casa (8). Els empordanesos només han sumat un triomf en set partits al Nou Municipal (contra el Júpiter)... però també només han cedit una derrota (davant el Morell).

  • Insistents. El gol a l'últim instant no és nou per al Palamós. En l'últim partit a casa, contra el Granollers (J13), Marçal Lladó empatava el partit de falta en l'última jugada (1-1); i en l'anterior duel a casa, Narcís Barrera marcava el gol del triomf a l'afegit contra el Júpiter. 

  • Eleccions. El Palamós celebrava aquest diumenge les primeres eleccions dels seus 117 anys d'història. Joan Pau Pérez revalidava la presidència després de superar per 73 vots a 45 la candidatura de Toni Heras.
La candidatura de Joan Pau Pérez, després de vèncer a les eleccions // Joan Pau Pérez

  • Fortíssim. El Prat ja encadena 10 jornades sense perdre, amb cinc victòries i cinc empats. És líder des de la J9 i té coixí per ara: quatre punts més que el segon classificat, el Sabadell B.

  • Complien. El Santfeliuenc es trobava, a les 18h d'aquest diumenge, en zona de descens. Els blanc-i-blaus superaven el Granollers, que si vencia entrava en play-off (3-1). La victòria deixa els de Sant Feliu fora del descens.

  • David Toro. Sisè gol del curs del jugador del Santfeliuenc, clau en els últims bons resultats de l'equip. 

  • 3 de 4. Són tres victòries del Santfe a les últimes quatre jornades. 

  • Didi ja no és talismà. El futbolista del Granollers havia marcat tres gols en tres victòries de l'equip fins ara... en aquesta J15, gol de Didi, que no podia evitar la derrota del conjunt granollerí. 

  • Moviments als Golejadors. Dos dels tres capdavanters marcaven en aquesta J15. Mamadou Kanteh 'Kuku' (Júpiter) en suma 12 i es col·loca sol al davant. Santi Triguero (Vilafranca) se situa segon amb 11. Al Top-11, Samu Blanes (Morell) arriba als 7 i David Toro (Santfeliuenc) ja en suma 6. En aquesta J15 cinc futbolistes s'estrenaven, un (Carles Güell, Terrassa) amb doblet.

  • Gols destacats. Ens quedem amb els de Carles Güell (Terrassa), Manu Viale (Sant Andreu), Lluc Banús (Peralada), Agi (Palamós). [No hem vist imatges del Vilafranca-Rubí, del Figueres-Manlleu ni del Santfeliuenc-Granollers]

  • 375 gols. Una nova jornada amb baixa anotació fa disminuir una mica més la mitjana; se situa als 2'50 gols per partit, encara per sobre dels 2'47 amb què es tancava el curs passat. També se segueix per sobre, però molt poc (+1'08%), dels que s'havien marcat a les quinze primeres jornades del curs passat (371).

  • Millor local: Prat (17 de 21, 80'95%) | Millor visitant: Manlleu (15 de 24, 62'50%)
El Sant Andreu protagonitzava una de les dues victòries a domicili d'aquesta J15 // Cerdanyola FC

  • Victòries locals 41% | Empats 30% | Victòries visitants 29%

  • Respecte el curs passat, els triomfs visitants disminueixen mínimament (van ser el 30% dels marcadors al global de la temporada passada); baixen dos punts els triomfs locals (43% el curs passat) i pugen ja tres punts els empats (27% a final del curs passat).

  • Màxim golejador: Prat (28) | Menys golejat: Sabadell B (9)

  • Menys golejador: Manlleu i Masnou (14) | Més golejat: Terrassa i Vilafranca (26)

  • Camp on es veuen més gols. Continua sent-ho el Narcís Sala. Al camp del Sant Andreu s'han vist 26 gols en 7 partits, 3'71 de mitjana per duel.

  • Rendibilitat. Tot i la derrota, continua sent l'equip més rendible quant a gols/punts el Manlleu. Amb catorze gols (menys d'un per partit de mitjana), els osonencs han sumat 20 punts. Són 1'43 punts per gol marcat de mitjana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada