dilluns, 21 de desembre del 2015

Resultats J18

"El Prat, campió d'hivern, la Monta torna al play-off i el Santfe surt del descens"

El Santfe empatava a l'afegit i surt del descens // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Aquests són els resultats de la J18:

DISSABTE, 19 DE DESEMBRE

Manlleu 0-4 Palamós (Aleix Feixas, Agi Dambelly, Narcís Barrera i Marc Medina)
Morell 0-1 Terrassa (Joel Puntí)
Prat 2-0 Granollers (Ignacio Rosillo i Jordi Sánchez)
Europa 1-1 Santfeliuenc (Carles Montoro / Guille Sarmiento)
Muntanyesa 2-0 Vilafranca (Rubén Giménez i Pedro García)
Sant Andreu 1-0 Figueres (Albert Yagüe)

DIUMENGE, 20 DE DESEMBRE

Rubí 0-2 Masnou (Roger Matamala i Sergio Mendoza 'Mendo')
Sabadell B 0-0 Gavà
Peralada 1-2 Júpiter (Marc Mas / Mechi i Josu Rodríguez)
Cerdanyola 3-0 Ascó (Víctor Duran, Daisuke Uemura i Diego Fernández)

CLASSIFICACIÓ

Aquesta és la classificació després de la J18:

Gols: 20
Resultats: 4 victòries locals, 2 empat i 4 victòries visitants
Maxim golejador: Manel Martínez (Sabadell B), 13 // Veure llistat complet

L'anàlisi dels dilluns
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

• El Prat, campió d'hivern. El líder sòlid del grup català de Tercera tancava l'any amb una nova victòria, contra el Granollers (2-0) i ja confirma que serà campió d'hivern quan acabi la primera volta, el 3 de gener. Els potablava tenen ara 6 punts sobre el segon i 10 sobre el cinquè.

• Un canvi al play-off. Acomiada el 2015 a la zona noble la Monta, que dissabte superava el Vilafranca (2-0). Els barcelonins, a més, aprofitaven que el Gavà no vencia a Castellar per treure'ls el lloc de privilegi. Els de Nou Barris tanquen l'any tercers, per sobre del Granollers.

• Dos vallesans. Ja hi eren, però Sabadell B, segon, i Granollers, ara quart, també acomiaden l'any a les places de privilegi.

• Morell per Santfe. La situació inversa a la de la setmana passada es vivia a la zona de descens. El Santfe empatava al temps afegit al camp de l'Europa (1-1) i sortia del descens, en detriment del Morell, que perdia a casa contra el Terrassa (0-1). Fa una setmana es vivia la situació contrària.

• Nou cuer. La J18 ha significat esperança per al Masnou, que s'imposava a Rubí (0-2), deixa de ser cuer i té ara la permanència un punt per sobre. Tanca ara la cua el Peralada, que perdia a casa contra el Júpiter (1-2). Tot i això, els empordanesos són tres punts per sota de la línia de permanència.

• Més jornades. Els tres equips en descens són els que més jornades acumulen entre els tres últims aquest curs: el Peralada, amb 13; el Masnou, amb 12 i el Morell, amb 10.

• Aspirants. A la primera jornada de 2016 tindran opcions d'entrar al play-off el Gavà, que compta amb els mateixos punts que el quart; el Júpiter i el Terrassa, un punt per sota; i el Vilafranca, tot i que és a tres punts de la zona noble.

• Llindar. La permanència la marca el Santfeliuenc, amb 18 punts, els mateixos que el Morell, que obre el descens. També és just per sobre de la zona de perill el Rubí, que suma 19 punts.

• Aire a còpia de golejades. Les dues golejades d'aquesta J18 han donat aire a dos equips de la zona mitjana-baixa. El Palamós golejava a Manlleu (0-4) i agafa quatre punts de marge sobre la zona de perill; i el Cerdanyola s'imposava clarament a l'Ascó (3-0) i es situa tres per sobre del descens.

• 20 gols. Jornada de molt baixa producció... i més si tenim en compte que als vuit primers partits es veien 14 gols. Els duels de Peralada i Cerdanyola, amb tres gols cadascun, apujaven la quantitat final. Nou equips es quedaven sense marcar i hi havia empat entre gols locals i visitants, 10 a 10.

• Pòquers d'1 i 2. La J18 ha tingut tantes victòries locals, quatre (Prat, Sant Andreu, Monta i Cerdanyola), com visitants, també quatre (Palamós, Terrassa, Masnou i Júpiter). Tan sols s'han vist dos empats, al Nou Sardenya i a Castellar del Vallès.
Partit a partit
  • Cop d'autoritat. El Palamós golejava el Manlleu en un partit de resultat escandalós, com reconeixia el tècnic palamosí, Joan Mármol, ja que el partit estava molt marcat per l'expulsió del manlleuenc Pol Coll a l'inici de la represa.

• Aleix Feixas. Un contraatac de llibre suposava el primer gol amb el Palamós de Feixas, que debutava amb el degà després d'haver fitxat procedent del Peralada. És el cinquè gol en lliga del davanter, que ja n'havia anotat quatre amb els de l'Alt Empordà.
El Palamós golejava a Manlleu // Xus Serrat - AECManlleu.com

• Onze minuts bojos. L'expulsió de Pol Coll, com hem dit, marcava la segona part del duel, que als últims onze minuts veia tres gols més, els que ampliaven el triomf palamosí fins a la golejada: d'Agi Dambelly, Narcís Barrera i Marc Medina.

• El món al revés. El Manlleu, millor visitant del grup, té seriosos problemes per puntuar a casa; és el segon pitjor local de la categoria, amb 8 punts sumats de 27 possibles.

• Còmode fora. En canvi, el Palamós suma més a domicili (13 punts fins ara) que a casa (9) i, de fet, ja ha guanyat 4 partits fora... els mateixos que el Prat o el Sabadell B, i només per sota del Manlleu, que ja té sis triomfs a domicili. Abans s'havien imposat a Vilafranca, el Masnou i Terrassa.

• Gol i victòria fora. El Terrassa complia al Morell amb la recepta a què ens té acostumats en els seus triomfs a domicili aquest curs: gol i bona gestió de l'avantatge per sumar els tres punts. Quart triomf fora de casa dels vallesans, i tercer que acaba amb 0-1 (abans a Manlleu i al Masnou). A la Verneda es va imposar per 1 a 3.
Els jugadors del Terrassa celebren el gol de Joel Puntí // TerrassaFC.com

• Joel Puntí. Gol guanyador d'aquest futbolista que s'estrenava com a golejador aquest curs... i a la categoria.

• Fractura nasal. La imatge aparatosa del partit la protagonitzava el central del Terrassa, Eric Martínez, Eric MI, que es fracturava l'envà nasal. Aquest mateix dilluns serà operat.
L'aparatosa lesió d'Eric MI // TerrassaFC.com

• 9 de 12. Tercera victòria als últims quatre partits del Terrassa... que es recupera de la golejada encaixada la setmana passada a Granollers (5-0).

• 1 de 9 i descens. Un sol empat als últims tres partits és el balanç del Morell, que amb el punt sumat pel Santfe al Nou Sardenya tanca el 2015 obrint el descens... però amb els mateixos punts que l'equip que marca la permanència.

• Nou triomf. El Prat superava el Granollers al Sagnier amb un gol a cada part (2-0) i confirmava el campionat d'hivern. A més, tanca l'any ampliant a sis punts la diferència sobre el segon.

• Set i set. Obria la llauna Ignacio Rosillo amb el seu setè gol del curs... i a la segona part Jordi Sánchez, amb un xut ajustat, feia el 2 a 0... també el setè gol del curs del davanter. És el seu màxim anotador a la categoria, superant els sis gols que marcava amb el Vilassar de Mar el curs passat.

• 4 de 5. La del Sagnier és la quarta derrota als últims cinc desplaçaments del Granollers, que ha sumat 1 punts dels últims 15 possibles lluny del Vallès Oriental. Els bons registres a casa, però, mantenen els d'Albert Garcia a la zona noble, ara quarts.

• Un any. Aquest mateix dilluns es compleix un any de l'última derrota del Prat al Sagnier en partit oficial. Va ser en un Prat 1-2 Figueres (el podeu recuperar aquí). Des de llavors, els potablava han completat tot un 2015 sense derrotes a casa en partit oficial. Són un total de 21 partits invictes, 19 dels quals a la lliga, amb 14 victòries i 5 empats. Un registre que s'allargarà ara fins a la propera cita a casa com a mínim i que s'ha produït amb dos entrenadors a la banqueta: Manolo Márquez i Pedro Dólera.

• 13 partits. Encadena el Prat sense perdre, amb 8 victòries i 5 empats. Els pratencs tanquen l'any amb tres victòries consecutives, sent líders, l'equip més golejador (34 gols) i el segon menys golejat (13).

• Déjà-vu. Així ho defineix el web de l'Europa a la crònica del partit contra el Santfeliuenc. Els graciencs guanyaven quan s'arribava al minut 90 però el Santfe obtenia l'empat a l'afegit... exactament igual que el curs passat, amb diferent marcador (1-1 ara, 2-2 llavors).
Montoro avançava l'Europa al primer temps // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• S'escapa la tercera. El gol de Carles Montoro al primer temps (el sisè del curs) apropava la tercera victòria seguida per als d'Albert Poch... però un golejador debutant, Guille Sarmiento, situava l'empat per al Santfeliuenc al temps afegit.

• Dues expulsions. Al minut 70, expulsió a banda i banda. De Carlos Guzmán, de l'Europa, i d'Éric Pacheco, del Santfeliuenc.
Expulsió a banda i banda: Guzmán (esq) i Éric Pacheco // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Punt d'or. L'empat (i el punt, clar) treu el Santfeliuenc de la zona de descens.

• Autocrític. A la roda de premsa de després del duel, el tècnic de l'Europa, Albert Poch, assumia totes les culpes de l'empat. L'Europa ha sumat 7 punts dels últims 9 possibles i és en zona mitjana: onzè, a sis punts del quart i cinc per sobre del descens.

• La Monta decideix a la represa. En un partit molt calent (ara en parlarem) la Monta s'imposava al Vilafranca (2-0) amb gols a la segona part i es col·loca en play-off, tanca l'any tercer.

• Golàs. El capità de la Monta, Rubén Giménez, anotava un golàs des de fora l'àrea per obrir el triomf. Als minuts finals, Pedro García (quart gol del curs) certificava el triomf.

• Aturada. Una picabaralla als minuts finals es tancava amb tres expulsats (Dani Sánchez i el míster Antonio Escudero per a la Monta i Miguel Ramos per al Vilafranca) i amb l'àrbitre marxant a vestidors. Minuts després es reprenia el duel amb els minuts finals.

• La Bombonera. La Monta continua mostrant-se molt sòlida a casa: 20 punts de 27 possibles, o el que és el mateix, 6 victòries en 9 partits... i una sola derrota (contra el Gavà, 2-4). Encadena tres partits a casa sense encaixar cap gol.

• Un petit pas enrere. La derrota deixa el Vilafranca tres punts per sota de la zona de play-off, després de la segona derrota seguida a domicili (fa dues jornades queia al camp del Sabadell B, 2-1).

• Gol afortunat. El Sant Andreu obtenia un triomf vital per revertir la dinàmica (dues derrotes sense marcar) contra el Figueres... amb un gol mig afortunat d'Albert Yagüe, que s'estrenava com a golejador en lliga. Els andreuencs, desens, són ara més a prop del play-off (a 5 punts) que del descens (6 punts per sota).

• Tres seguides. És la tercera derrota seguida del Figueres, que ha passat d'optar al play-off a tenir el quart set punts per sobre.
El Sant Andreu superava el Figueres al Narcís Sala // UEFigueres.cat

• Set sortides. El Figueres encadena set partits a domicili sense guanyar (3 empats i 4 derrotes, 3 punts de 21 possibles). L'únic triomf figuerenc lluny de Vilatenim aquest curs va ser a Vilafranca (1-3, J3, recupereu-lo aquí).

• Ressorgiment. El Masnou, fins ara cuer, s'imposava al Rubí amb dos gols als primers 34 minuts de partit (0-2) i deixa de tancar la classificació... i s'apropa a la permanència, només un punt per sobre.

• Roger Matamala. El cardedeuenc debutava amb el Masnou... i ho feia amb gol, el 0 a 1 (un golàs!). En una situació similar a la d'Aleix Feixas, que hem comentat més amunt, Matamala marca al debut i suma 5 gols a la lliga; en va anotar 4 amb el Palamós. Podeu veure el golàs de Matamala, i el de Rubén Giménez de la Monta, en aquest vídeo.

• Mendo. Un xut ajustat des de fora de l'àrea significava el 0 a 2 per al Masnou, que sumava amb tranquil·litat tres punts molt necessaris. A l'En joc ràdio entrevistaven el capità masnoví, Edu Domingo:
  • 7 de 12. El conjunt maresmenc creua una bona dinàmica de resultats (tot i la derrota contra el Manlleu la setmana passada); ha sumat dos triomfs i un empat en les últimes quatre cites de lliga; xifres per a l'esperança.

• Sense gols. El Sabadell B i el Gavà empataven (0-0) en un dels duels de play-off de la jornada. El punt manté els sabadellencs segons i s'asseguren tancar la primera volta a la zona noble; els gavanencs, en canvi, surten de les places preferents... però empatats a punts amb el Granollers, quart.

• Inexpugnables. Els arlequinats, amb un nou partit a zero, es consoliden com l'equip menys golejat del grup (només 11 dianes en contra). És el desè partit (de 18) del Sabadell B sense encaixar. Com explicava Miguel Ángel Rodríguez a Twitter, són els mateixos de tota la temporada passada.

• Ratxa. Els de José Solivelles acumulen 9 partits sense perdre, i tanquen un any històric, a la posició més alta en què han estat mai.

• Sis sortides. El Gavà encadena sis desplaçaments sense guanyar (quatre empats i dues derrotes), tres mesos sense vèncer lluny de la Bòbila.

• Retornen. Després de tres derrotes a casa, el Júpiter ressorgia amb victòria a Peralada (1-2). Els grisgrana acaben l'any sisens, a un punt de la zona de play-off. En canvi, els empordanesos són el nou cuer de la categoria, tres punts per sota de la permanència.

• Josu Rodríguez. El davanter gracienc del Júpiter marcava el gol del triomf a la segona part. Josu ha marcat 4 gols a les últimes 5 jornades amb els barcelonins.

• Lesió de Kuku. És la nota preocupant per al Júpiter. El davanter maresmenc, segon màxim golejador del grup (12), es retirava al primer temps, lesionat.

• Sis sense vèncer. Després de cinc empats consecutius, el Peralada cedia una derrota a casa; els d'Arnau Sala encadenen sis partits sense vèncer.

• Dia rodó. El Cerdanyola presentava el futbol base i tancava l'últim partit de Tercera del 2015 amb victòria de prestigi contra el vigent campió, l'Ascó (3-0). Els vallesans agafen aire, tres punts per sobre del perill.

• Amb D. Partidàs de Daisuke Uemura, autor del segon gol (en suma 4); i de Diego Fernández, que tancava la victòria. Obria la llauna un altre ex de l'Europa, el central Víctor Durán
El Cerdanyola tanca l'any amb triomf a Fontetes // Cerdanyola FC

• Ratxes. El Cerdanyola guanyava després de sis partits sense vèncer.

• Fluix fora. ...en canvi, l'Ascó no acaba d'arrencar aquest curs... especialment a domicili. En 9 desplaçaments, 6 derrotes per als asconencs, que són al grup dels segons pitjors visitants del grup català de Tercera. Els de Miguel Rubio són quatre punts per sobre del descens.
Repàs general
  • Moviments als Golejadors. Cap dels cinc primers anotadors marcaven en aquesta J18. Sí que han arribat als 7 gols dos futbolistes del mateix equip, Jordi Sánchez i Ignacio Rosillo (Prat). En sumen 6 Carles Montoro (Europa) i Marc Mas (Peralada). Cinquè gol per a Josu Rodríguez (Júpiter) i per a dos futbolistes que s'estrenaven amb els seus nous equips tot i sumar 4 gols amb els seus anteriors conjunts, Roger Matamala (Masnou) i Aleix Feixas (Palamós). En aquesta J18 han obert el seu compte golejador del curs quatre futbolistes.

• Gols destacats. Ens quedem amb els de Narcís Barrera (Palamós), Rubén Giménez (Monta), Roger Matamala (Masnou), Mechi (Júpiter) i Diego Fernández (Cerdanyola).

• 448 gols. Els 20 gols d'aquesta J18 tornen a fer abaixar la mitjana, situada ara als 2'49 gols per partit, per sobre dels 2'47 amb què es tancava el curs passat. Són els mateixos gols que s'havien marcat a les divuit primeres jornades del curs passat.

• Millor local: Prat (23 de 27, 85'19%) | Millor visitant: Manlleu (18 de 27, 66'67%)

• Victòries locals 42% | Empats 28% | Victòries visitants 29%

• Respecte el curs passat, els triomfs visitants disminueixen, ara més lleugerament (van ser el 30% dels marcadors al global de la temporada passada); també baixen un punt percentual els triomfs locals (43% el curs passat) i pugen un punt els empats (27% a final del curs passat).

• Màxim golejador: Prat (34) | Menys golejat: Sabadell B (11)

• Menys golejador: Morell (16) | Més golejat: Terrassa (31)

• Camp on es veuen més gols. Tot i que no hi ha hagut partit, el Municipal de Les Grases, camp del Santfeliuenc, continua sent el que ha vist més dianes fins ara. Han estat 31 gols en 9 partits, 3'44 de mitjana per duel.

• Rendibilitat. Perdia sense marcar... i per tant, manté el registre el Manlleu, equip més rendible quant a gols/punts. Amb divuit gols (un per partit de mitjana), els osonencs han sumat 26 punts. Són 1'44 punts per gol marcat de mitjana.