dilluns, 11 de gener del 2016

Resultats J20

"El Vilafranca entra en play-off i el Morell surt del descens"


El Sabadell B s'imposava a Palamós i manté el segon lloc // CESabadell.cat

Aquests són els resultats de la J20:


DISSABTE, 9 DE GENER
Santfeliuenc 0-1 Manlleu (Manel Sala)
Palamós 1-2 Sabadell B (Marc Medina / Sandro Toscano i Alex Español)

DIUMENGE, 10 DE GENER

Vilafranca 4-1 Ascó (David Fontanils, Sergi Moreno i Víctor Oribe -2- / Albert Virgili)
Granollers 0-0 Peralada
Júpiter 2-1 Rubí (Alex Prat i Pau Darbra / Sergi Estrada)
Masnou 0-0 Sant Andreu
Gavà 1-1 Muntanyesa (Alex Pla / Fernando Velillas)
Figueres 2-0 Cerdanyola (Adrià Casanova i Ritxi Mercader)
Prat 2-2 Morell (Javi Lara -p- i Ignacio Rosillo / Adri Arjona -p- i David Díaz 'Bicho')
Terrassa 0-1 Europa (Alex Poves)

CLASSIFICACIÓ

Aquesta és la classificació després de la J20:




Gols: 21
Resultats: 3 victòries locals, 4 empats i 3 victòries visitants
Màxim golejador: Manel Martínez (Sabadell B), 13 // Veure llistat complet



L'anàlisi dels dilluns
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

  • Petit ajustament. Empat del líder Prat i victòria del principal perseguidor, Sabadell B, que retalla dos punts la distància que els separava. Ara els potablava tenen quatre punts de coixí al lideratge. Sobre el cinquè, els de Pedro Dólera tenen 11 punts, després dels triomfs d'aspirants al play-off com el Manlleu o el Vilafranca.

  • Arriba el Vilafranca. Li calia que no guanyessin Gavà i Granollers (empataven els seus respectius partits) i guanyar de tres gols o més contra el vigent campió, l'Ascó. Un doblet de Víctor Oribe donava el resultat somiat al Vilafranca, que entra en places de play-off (es col·loca quart) per primer cop aquest curs.

  • Un cicle. Els penedesencs no eren en zona de play-off des de la J27 del curs 2011/2012, el març de 2012, fa gairebé quatre anys. L'any passat van estar molt a prop de les places preferents (de fet van acabar cinquens).

  • 12è equip. Amb el Vilafranca, han estat 12 els equips que han passat per la zona de play-off en les primeres 20 jornades de lliga.

  • Sabadell B i Monta. Els vallesans mantenen la ratxa triomfal amb triomf a Palamós (1-2) i els de Nou Barris empataven a Gavà (1-1). Continuen segons i tercers, respectivament. Els de José Solivelles tenen assegurat continuar segons la jornada vinent (5 punts sobre el tercer), mentre que la Monta té el quart i el cinquè tan sols dos punts per sota.

  • Aspirants en forma. Per sota de la zona de play-off hi ha cinc equips que tindran opcions d'entrar-hi a la J21. Tres venen de guanyar i de mantenir les diverses ratxes: el Manlleu, imparable a domicili, el Júpiter, que recuperava el camí dels triomfs a casa, i l'Europa, que ha sumat 13 punts dels últims 15. Els altres dos, Gavà i Granollers, empataven però es mantenen a un i dos punts, respectivament, del quart.

  • Empat d'or. A la zona baixa, el Morell, antepenúltim abans de començar la jornada, sumava un punt d'or al camp del líder Prat (2-2); un empat que, unit a la derrota del Rubí a la Verneda, treu els tarragonins de les places de descens i hi col·loca els rubinencs.

  • Més empats. Els dos últims classificats continuen sent Masnou i Peralada, que empataven i continuen no gaire lluny de la permanència: els masnovins són a dos punts de l'equip llindar, el Morell; i els empordanesos són quatre punts per sota de la salvació.

  • 21 gols. Jornada de poca anotació, la sisena amb menys gols de les 20 disputades. Hi ha hagut set equips que s'han quedat sense marcar i s'han vist més gols locals que visitants, 12 a 9.

  • Domina l'empat. El resultat més repetit ha estat la igualada, en 4 partits; la resta, tres triomfs locals (Vilafranca, Júpiter i Figueres) i tres visitants, dos dels quals en els partits de dissabte (per a Manlleu i Sabadell B).

Partit a partit
  • Hi tornen. Nou partit a domicili del Manlleu... i nova victòria, aquest cop a Les Grases (0-1). Els osonencs encadenen tres triomfs fora (els tres sense encaixar) i en total ja han guanyat 8 partits en 11 desplaçaments.

  • Vuit victòries. Es diu ràpid, però en 20 jornades el Manlleu ja ha sumat vuit triomfs a domicili. Per fer-nos una idea, els millors equips a domicili al final de les temporades anteriors van ser: Europa (14/15 i 12/13) i Cornellà (13/14), amb 10 victòries fora; i Prat (11/12), amb 13.

  • Manel Sala. El gol guanyador dels osonencs a Sant Feliu de Llobregat l'anotava el golejador, que feia gairebé tres mesos que no marcava, des de la J10 (triomf 2-0 contra el Sant Andreu, recupereu el partit). Manel Sala suma ara 4 gols.

  • 4 de 15. El Santfeliuenc, que venia de golejar el Peralada (3-0), ha sumat tan sols un triomf a les últimes cinc jornades. Són 4 punts sumats dels últims 15 possibles. Els blanc-i-blaus continuen fora de la zona de descens.

  • Més en ratxa. El Sabadell B no s'atura i ja encadena 11 jornades sense perdre, des del 18 d'octubre passat... i contra el Manlleu. Els arlequinats s'imposaven a Palamós (1-2) i consoliden el segon lloc, ara a 4 punts del líder i 5 per sobre del tercer. En total, són 27 punts dels últims 33 possibles.

  • 13 de 15. Els vallesans, juntament amb el Prat i l'Europa, són l'equip en millor dinàmica a les últims cinc jornades, amb 13 punts sumats de 15 possibles.

  • Sandro Toscano. En absència del golejador Manel Martínez (que debutava amb titularitat, gol i victòria amb el primer equip, a Segona B), l'atacant del Sabadell B ha obert els dos últims triomfs de l'equip, ambdós a domicili, al Masnou i a Palamós. Sandro suma 5 gols en aquesta lliga. 

  • Marc Medina. També arriba als 5 gols el jugador del Palamós, que en una destacada jugada individual anotava el gol de l'honor palamosí al tram final del partit.

  • 1 de 6. Un sol triomf del Palamós als últims sis partits (6 punts de 18 possibles). Els empordanesos tenen 3 punts de marge sobre el descens.

  • La sinceritat de Joan Mármol. L'entrenador del Palamós es mostrava molt sincer i clar en roda de premsa. Un breu recull, gràcies a les imatges de TV Costa Brava:


  • Estrena d'Alex Español. Per al Sabadell B anotava el 0 a 2 el futbolista, que s'estrena com a golejador. Segons dades de Miguel Ángel Rodríguez, Español ha jugat 7 partits... i tots 7 han estat victòries arlequinades.

  • Golejada de play-off. El Vilafranca superava el vigent campió Ascó (4-1) i es col·loca en quarta posició. 
El Vilafranca estrenava marcador electrònic amb golejada // Lluís Montaner

  • Albert Virgili. I això que l'Ascó s'avançava al Penedès, amb el seu setè gol del curs. Feia més de dos mesos que no marcava.

  • Remuntada. Els gols de David Fontanils (2n del curs) i Sergi Moreno (3r) capgiraven inicialment el partit, amb el 2 a 1. El Gavà i el Granollers empataven i per tant per entrar a play-off al Vilafranca li calia guanyar de tres o més gols...
Celebracions del gol de David Fontanils (1-1) // Lluís Montaner

  • Víctor Oribe. ...i llavors va aparèixer el ràpid davanter, per anotar un doblet que situava el 4 a 1 final i col·locava el degà penedesenc al quart lloc. Oribe ha marcat aquest curs 4 gols. Feia tres mesos exactes que no marcava.

  • 3 de 4. És la tercera victòria a les últimes quatre jornades del Vilafranca, que com ja hem dit tanca la J20 en zona noble. 
Sergi Moreno (FCV) marcava contra el seu exequip // Lluís Montaner

  • Repte a domicili. Ho comentàvem a la prèvia. El repte per als penedesencs en aquesta segona volta passarà pels partits fora de casa. Queden 18 jornades de lliga i el Vilafranca jugarà 11 duels lluny del Penedès. Tot un repte.

  • Continuen amb mal peu. No aixeca cap l'Ascó, vigent campió que des de la J9 no és a la zona noble... i que té més a prop el descens, tan sols tres punts per sota. 
L'Ascó continua en zona mitjana-baixa // Iris Sola - FC Ascó

  • Un d'onze. De fet, els asconencs només han guanyat un partit en les últimes onze jornades. Han sumat 7 punts dels últims 33 possibles.

  • Empat insatisfactori. Cap gol al duel entre el Granollers i el Peralada, que deixa els vallesans a l'avantsala del play-off i els empordanesos cuers, mantenint-se a 4 punts de la permanència ara mateix.

  • Tres sense guanyar. El Granollers encadena tres partits sense vèncer, 1 punt dels últims 9 possibles, però es manté a prop del play-off, tot just dos punts per sota de la quarta plaça.

  • Cuer. Va disposar de més opcions per decantar la balança (a jutjar per les imatges del resum ampli de VOTV) el Peralada, que amb el punt sumat continua a l'última plaça. Els empordanesos encadenen vuit jornades sense guanyar... però amb tan sols dues derrotes en aquest període.

  • Rei de l'empat. El Peralada és, amb el Gavà, l'equip amb més empats en aquesta lliga, 10 de 20; igualades en la meitat dels partits disputats.

  • Retorn. El Júpiter tornava al camí dels triomfs a casa després de quatre derrotes seguides a la Verneda. Victòria contra el Rubí (2-1) que deixa els barcelonins a tan sols un punt de la quarta plaça.

  • Prat i Drabra. Els gols arribaven a la represa, amb les dianes d'Alex Prat (2a del curs) i de Pau Darbra, que en suma ja 4 en aquesta lliga.

  • Sergi Estrada. El gol del Rubí servia per retallar distàncies sense premi final. Estrada es manté com el màxim anotador dels rubinencs, amb 6 dianes fins ara.

  • 1 de 12. La derrota (i l'empat del Morell al Prat) col·loca el Rubí en zona de descens cinc jornades després (hi va ser per últim cop després de la J15). Els rubinencs han sumat 1 punt dels últims 12 possibles.

  • Sense gols. Repartiment de punts entre Masnou i Sant Andreu, en un partit en què els andreuencs van dominar sense concretar-ho amb un gol. Els maresmencs continuen penúltims i els barcelonins són en zona mitjana, equidistants del play-off i del descens (6 punts).
Empat sense gols al Masnou // ClubDeportiuMasnou.com

  • Tres a zero. És el segon empat a zero seguit per al Sant Andreu... i el tercer partit complet dels andreuencs deixant la porteria a zero, segon amb José Segovia a la porteria.

  • 2 de 12. El Masnou suma amb més fluïdesa a les últimes jornades (8 punts dels últims 18), però tan sols ha aconseguit dos triomfs a les últimes 12 jornades (dos triomfs als últims tres mesos). Amb tot, els maresmencs tenen la permanència dos punts per sobre.

  • Empat. També igualtat al duel de play-off entre el fins ara quart, el Gavà, i el tercer classificat, la Monta (1-1). Els gavanencs surten per ara de la zona noble... però queden a un sol punt del quart. 

  • Golàs de Velillas. El davanter de la Monta, Fernando Velillas, anotava un gol de traca (des del mig del camp!) per avançar els barcelonins a la Bòbila. El podeu veure al resum de BTV Esports. Velillas és el màxim golejador de la Monta en lliga, amb 5 gols.

  • Tato Burgada. El porter de la Monta aturava un penal a Albert Cazorla, especialista des dels onze metres, i donava bona part del punt al seu equip.

  • Tres seguits. Encadena tres empats el Gavà, que amb el Peralada és el rei de l'empat del grup, amb 10 igualades en 20 jornades. 

  • 448 minuts. El gol d'Alex Pla per al Gavà tancava la bona ratxa de la Monta sense encaixar, en 448 minuts.

  • Cinc sense perdre. La Monta ha sumat 11 punts dels últims 15 possibles i manté el tercer lloc, tot i que ara té el quart i el cinquè classificat tan sols dos punts per sota.
Celebracions dels jugadors del Figueres // UEFigueres.cat

  • Triomf de nou. Després de quatre derrotes, el Figueres recuperava el camí dels trioms després de superar el Cerdanyola (2-0), amb un gol a cada part.

  • Dèficit a domicili. Encadena sis sortides sense guanyar el Cerdanyola, amb 2 punts de 18 possibles en aquest període. Els vallesans queden un punt per sobre del descens.
El Cerdanyola encara no ha marcat cap gol en aquest 2016 (2 partits) // UEFigueres.cat

  • Any nou, encara per estrenar. El Cerdanyola, amb el Sant Andreu i el Peralada, són els tres únics equips que encara no han marcat en aquest 2016.

  • Empat de mèrit. L'antepenúltim fins ara, el Morell, empatava al camp del líder, el Prat (2-2), en un partit marcat per l'expulsió al tram inicial del porter i capità potablava, Toni Texeira.

  • 15 jornades. Amb tot, el Prat manté la millor ratxa d'imbatibilitat del grup, amb 15 partits de lliga seguits sense perdre. Els potablava tenen ara 4 punts de marge sobre el segon, el Sabadell B.

  • De penal. Els dos primers gols del duel arribaven des dels onze metres. Javi Lara (2n gol del curs), del Prat, i Adri Arjona (3r gol), del Morell, marcaven de penal l'1 a 0 i l'1 a 1.

  • Ignacio Rosillo. El davanter del Prat feia el 2 a 1 just abans del descens. Rosillo suma 8 gols en aquesta lliga, i és el segon màxim anotador de l'equip, darrere de Sascha Andreu (10).

  • Cop final. Al segon temps, però, el Morell colpejava de nou, amb la diana de David Díaz 'Bicho', que establia el 2 a 2 definitiu. Un punt que treu el Morell de les places de descens.

  • Debut de Joan Compte. Al Nadal el Prat fitxava el porter (després de la marxa de Dani Lledó); i en aquesta J20 debutava després de l'expulsió de Toni Texeira.

  • Ressorgiment. L'Europa tornava a guanyar a domicili (tres victòries seguides, a la Verneda, Granollers i ara Terrassa) i ja se situa a tres punts de la zona de play-off.

  • Alex Poves. Gol guanyador del davanter de l'Europa, que suma 7 gols en aquesta lliga i que n'ha marcat 4 a les últimes 4 jornades, tots en triomfs escapulats.
Alex Poves, autor del gol del triomf de l'Europa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • 13 de 15. L'Europa, amb el Prat i el Sabadell B, presenta la millor ratxa a Tercera en les últimes cinc jornades, amb 13 punts sumats de 15 possibles.

  • Pas enrere. Segona derrota seguida (i tercera en les últimes quatre jornades) per al Terrassa, que queda ara a 4 punts de la quarta plaça. Els vallesans són, a més, l'equip més golejat de la categoria.
Segona derrota seguida del Terrassa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat


Repàs general



  • Moviments als Golejadors. Cap dels cinc primers anotadors marcaven en aquesta J20, mantenint les absències de tres d'ells (Manel juga ja a Segona B i Kuku i Kevin Gissi continuen lesionats). Iguala els registres de l'argentí el davanter Ignacio Rosillo (Prat), que suma 8 gols; dos futbolistes arriben a les 7 dianes, Alex Poves (Europa) i Albert Virgili (Ascó) i Sergi Estrada (Rubí) en suma 6. En aquesta J20 han obert el seu compte golejador tres futbolistes (David Díaz 'Bicho', Ritxi Mercader i Alex Español).


  • Gols destacats. Ens quedem amb els de Sandro Toscano (Sabadell B), Marc Medina (Palamós), Pau Darbra (Júpiter), Fernando Velillas (Monta) i Adrià Casanova (Figueres). [No hem vist resum del Vilafranca-Ascó]
Adrià Casanova obria la llauna per al Figueres // UEFigueres.cat


  • 496 gols. Els 21 gols d'aquesta J20 fan disminuir la mitjana, situada ara als 2'48 gols per partit, poc per sobre dels 2'47 amb què es tancava el curs passat. Són sis gols més (un +1'22% de variació) dels que s'havien marcat a les vint primeres jornades del curs passat.


  • Millor local: Prat (24 de 30, 80%) | Millor visitant: Manlleu (24 de 33, 72'72%)


  • Victòries locals 41% | Empats 29% | Victòries visitants 31%


  • Respecte el curs passat, els triomfs visitants augmenten un punt (van ser el 30% dels marcadors al global de la temporada passada); baixen, dos punts percentuals, els triomfs locals (43% el curs passat) i pugen dos punts els empats (27% a final del curs passat).


  • Màxim golejador: Prat (38) | Menys golejat: Sabadell B (13)


  • Menys golejador: Masnou (18) | Més golejat: Terrassa (34)


  • Camp on es veuen més gols. Ara és el Municipal de la Verneda, en què ja es van veure 9 gols al Júpiter-Europa fa dues jornades. S'hi han vist 36 gols en 11 partits disputat, 3'23 gols per partit de mitjana.

  • Rendibilitat. El triomf del Manlleu per 0 a 1 a Les Grases el retorna al capdavant d'aquest ràtio. Amb 23 gols, poc més d'un per partit de mitjana, els osonencs han sumat 32 punts. Són 1'39 punts per gol marcat de mitjana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada