dilluns, 18 de gener del 2016

Resultats J21

"Els perseguidors s'apropen i la part baixa es mou"


El Sabadell B es col·loca a tan sols dos punts del Prat // CESabadell.cat

Aquests són els resultats de la J21:


DISSABTE, 16 DE GENER

Morell 0-2 Vilafranca (Dani Medina -2-)
Ascó 0-2 Figueres (Adrià Casanova i Éric Vilanova)

DIUMENGE, 17 DE GENER

Manlleu 2-1 Granollers (Joshua 'Josu' Romero i Manel Sala -p- / Carlos Cano)
Europa 1-1 Prat (Carlos Guzmán / Nacho del Moral)
Sant Andreu [Suspès, 1-1 |Kevin Gissi / Marc Medina -p-| als 85'] Palamós
Muntanyesa 2-0 Masnou (Joshua Ortiz i Fernando Velillas -p-)
Rubí 0-0 Santfeliuenc
Sabadell B 4-2 Júpiter (Alex Español, Xavi Civil -2-, Cesc Clotet / Sergi Pérez i Josu Rodríguez)
Cerdanyola 4-2 Gavà (Oriol Molins -4- / Èric Pujol i Manuel Raíllo)
Peralada 6-1 Terrassa (Albert Moñino, Jaume Duran, Kike Sánchez, Xavi Ferrón -2- i Albert Argelés 'Argi' / Aaron Bueno)

CLASSIFICACIÓ

Aquesta és la classificació després de la J21 (el Sant Andreu-Palamós ha quedat suspès sense acabar):




Gols: 30 (en 9 partits)
Resultats: 5 victòries locals, 2 empats i 2 victòries visitants (en 9 partits)
Màxim golejador: Manel Martínez (Sabadell B), 13 // Veure llistat complet



L'anàlisi dels dilluns
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents



  • Nou ajustament. El Prat encadenava al Nou Sardenya el segon empat seguit i continua al capdavant, però ara amb el principal perseguidor, el Sabadell B, tan sols dos punts per sota.

  • Quatre de quatre. De fet, els quatre equips que segueixen els potablava a la taula guanyaven: el Sabadell B consolida el segon lloc, la Monta es manté tercera, el Vilafranca quart i el Manlleu és fora del play-off... però amb els mateixos punts que els penedesencs.

  • Un partit suspès. En aquesta jornada veureu que la classificació (i el llistat de golejadors) compta amb dos equips sense tenir els 21 partits disputats. El Sant Andreu-Palamós quedava suspès al minut 85, a instàncies de l'àrbitre i el seu assistent, per suposats llançaments al terreny de joc (això justificava el jutge de línia). El marcador, 1-1. Ara el Comitè de Competició decidirà si es converteix en resultat final o si s'acaben disputant els cinc minuts (més l'afegit) que quedaven per jugar.

  • La part baixa es mou. Han canviat els ocupants de les tres últimes places, si bé només un equip, el Rubí, ha sortit del descens, després d'empatar a Can Rosés contra el Santfe (0-0). Cau a l'antepenúltim lloc el Morell, que perdia contra el Vilafranca (0-2). Canvi de cuer: el Masnou tanca ara la taula, després de caure al camp de la Monta (2-0) i el Peralada revifa amb la golejada contra el Terrassa (6-1). Els empordanesos són penúltims, a dos punts de la permanència. De fet, el Masnou, cuer, té la salvació tan sols tres punts per sobre.

  • Equip llindar. Marca ara la permanència el Rubí, amb 21 punts. El Morell és un punt per sota, el Peralada, dos, i el Masnou, tres.

  • Tarda boja. En els set primers partits de la jornada, disputats dissabte i diumenge matí, s'havien marcat "tan sols" 13 gols (i comptem els dos del Sant Andreu-Palamós, partit que no ha acabat). Són, per tant, 1'86 gols per partit de mitjana, i apuntava a ser una jornada de 18-19 gols, si es mantenia la mitjana. A la tarda, 3 partits ho van canviar tot: 19 gols en els duels jugats a Castellar, Peralada i Cerdanyola, 6'33 gols per partit de mitjana.

  • Jornada més anotadora. Com a resultat final, aquesta J21 acabarà sent la jornada amb més gols del curs fins ara. N'hem comptat 30 fins ara, que corresponen als partits finalitzats, però amb la conclusió del Sant Andreu-Palamós seran 32 gols, com a mínim (si no n'hi ha més al partit del Narcís Sala). Superen les 31 dianes de la J12, sostre anotador fins ara. Cinc equips es quedaven sense marcar i predominaven els gols locals, 20 a 12 (repetim, comptem els gols del partit que encara no ha finalitzat).

  • Perfil local. La meitat dels partits de la jornada (5) han acabat amb triomf local. S'han vist dos empats (serien tres si el Sant Andreu-Palamós finalitzés amb 1-1) i dues victòries visitants... en els dos primers partits de la jornada, dissabte, amb els triomfs del Vilafranca i el Figueres.

  • Pòquer. Un dels noms propis de la jornada és el d'Oriol Molins, jugador del Cerdanyola, que marcava els 4 gols de l'equip vallesà al triomf contra el Gavà (4-2). És el tercer pòquer que veiem al grup català de Tercera aquest curs després dels de Sascha Andreu i Manel Martínez a la J8.

  • Rècord golejador. El Peralada ha igualat el Sant Andreu com l'equip que ha marcat més gols a casa en un partit aquest curs, amb el 6-1 contra el Terrassa. Els andreuencs també havien marcat sis gols al triomf contra el Rubí de la J11 (6-0).

  • Golejada. El Peralada 6-1 Terrassa entra també al llistat de golejades (triomfs de cinc gols o més) d'aquesta temporada. Cinc partits s'han resolt aquest curs amb triomfs de cinc gols o més de diferència... i en tres la víctima ha estat el Terrassa: al Nou Sardenya i a Granollers (5-0) i ara a Peralada.

Partit a partit
  • Doblet de Medina. El Vilafranca s'enduia els tres punts del Morell (0-2) amb doblet del migcentre Dani Medina, que en tres minuts (entre el 35 i el 38) col·locava el resultat final al marcador. Medina ha marcat cinc gols aquest curs.

  • Tres seguides. El Vilafranca ha començat el 2016 a ritme de victòries: tres partits, tres triomfs seguits per als penedesencs, amb un sol gol encaixat fins ara. Dissabte "dormia" a la tercera plaça i finalment tanca la jornada en play-off, quart.

  • Sis sense guanyar. Encadena el Morell, des de la J15 (el 22 de novembre superava la Monta). El conjunt tarragoní és el menys anotador com a local, amb tan sols 6 dianes a favor en 11 partits al Municipal.
Boira, Sellarès i Triguero. Retrobament al Morell-Vilafranca // Pepe Fos (cedida Santi Triguero)

  • Sellarès-Triguero. Hi vam parlar dijous passat. El partit significava la retrobada al camp, i per primer cop en partit de lliga, de Marc Sellarès i Santi Triguero, companys al Vilanova fa deu anys i noms clau del nostre futbol. Al final del partit, fotografia de record amb Gerard Boira, que també va formar part d'aquell conjunt vilanoví.

  • Segona. El Figueres encadena dues victòries i s'imposava a Ascó (0-2) amb un gol a cada part. El conjunt figuerenc és ara més a prop del play-off (7 punts per sobre) que del descens (8 per sota). 
El Figueres s'enduia els tres punts d'Ascó // Iris Solà - FC Ascó

  • Caiguda lliure. L'Ascó continua en dinàmica negativa: 1 punt de 9 possibles aquest 2016, i cinc jornades seguides sense vèncer (2 punts dels últims 15 possibles).

  • Problema amb el gol. L'Ascó ha passat de ser l'equip més anotador del curs passat (61 gols totals, 38 entre els tres principals atacants, Asier, Genís i Virgili) a ser, amb el Rubí, el segon equip que menys gols marca enguany, amb 19 dianes en 21 jornades. De fet, els de Miguel Rubio han marcat 6 gols als últims 12 partits.
El Figueres encadena dues victòries // UEFigueres.cat

  • Gol 500. El 0 a 2 per al Figueres a Ascó, anotat per Éric Vilanova, era el gol 500 que s'ha marcat al grup català de Tercera aquest curs.

  • 4 mesos. Des del 6 de setembre del 2015 que el Figueres no guanyava fora de casa. Va ser a Vilafranca (1-3, J3). El triomf a Ascó tot just és el segon dels empordanesos a domicili aquest curs.

  • En forma. Tres de tres per al Manlleu aquest 2016. Havien obert l'any els osonencs amb dues victòries a domicili (la seva especialitat) i contra el Granollers mantenien el camí victoriós, ara a casa (2-1). Els d'Alberto Fernández són cinquens, amb els mateixos punts que el quart (35). Si haguessin guanyat de dos gols més, els manlleuencs haurien entrat a la zona noble.

  • Matiners. Al minut 3 el Manlleu s'avançava amb la diana de Joshua 'Josu' Romero, 4t gol que marca aquest curs. A la represa, Manel Sala establia de penal el 2 a 0 (5a diana del curs per a Sala).
Manel Sala (esq), autor del 2 a 0 // Rai Roma - AECManlleu.com

  • Carlos Cano. Al tram final el Granollers tornava a entrar al partit, amb la diana del davanter barceloní, la 8a que marca enguany. Finalment, però, els vallesans no podien treure res positiu.

  • 1 de 12. El Granollers encadena quatre jornades sense vèncer, amb un empat i tres derrotes en aquest últim mes. Els vallesans queden ara novens, a 5 punts del play-off.

  • Més de tres mesos. Enllaça el Granollers sense vèncer a domicili, des del 4 d'octubre a Cerdanyola (0-4). Des de llavors, sis partits fora i cinc derrotes, un sol punt sumat de 18 possibles.

  • Primer gol. El porter del Manlleu, David Aroca, encaixava contra el Granollers el seu primer gol aquest curs, en el tercer partit que disputa després d'arribar el Nadal en substitució de José M. Segovia. 

  • Equilibri. Al partit de la jornada, repartiment de punts per a Europa i Prat. El punt sumat, quantitativament, no sembla satisfer cap dels dos equips, si bé qualitativament té lectura positiva per als dos. Aclarim!

  • Quantitativament, un punt per al Prat el manté líder però veu com la J21 es tanca amb el principal perseguidor dos punts per sota; per a l'Europa, significa seguir sumant, tot i que el play-off s'ha allunyat per ara dos punts: es troba 5 per sobre ara mateix.
Guzmán (segon per l'esq) avançava l'Europa contra el Prat // Fran Capell - CEEuropa.cat

  • Qualitativament, el Prat treu un punt d'un camp complicat, i en un partit en què havia vist com el rival s'havia avançat. A més, els potablava encadenen 16 jornades sumant i es mantenen al capdavant del grup. L'Europa lluitava de poder a poder contra el líder, s'avançava, però acabava sumant un punt que li allarga la dinàmica positiva, sis partits sense caure.
D'aquesta manera entrava el gol de Nacho del Moral a la porteria europeista // Sonia Pérez - CEEuropa.cat

  • Golassos. Molt bons gols els de Carlos Guzmán, després d'una deliciosa assistència d'Abel Rita, i de Nacho del Moral, en un llançament de falta de llibre; quart gol del curs de Del Moral. 

  • Retorn de Pedro Dólera. Era un dels al·licients de l'Europa-Prat, el retorn de Pedro Dólera al Nou Sardenya, després de deixar la banqueta europeista l'estiu passat. A la prèvia protagonitzava un recomanable reportatge per a La Xarxa, amb el capità escapulat, Alex Cano. I en el dia assenyalat vivia un partit especial, de què parlava a BTV Esports després.
  • Suspès. El Sant Andreu-Palamós queda com a partit no finalitzat d'aquesta J21. El Comitè d'Àrbitres haurà de decidir si el partit es dóna per acabat o s'han de jugar els 5 minuts més l'afegit.

  • Motiu. A la crònica de BTV Esports podeu veure la seqüència dels fets. Els jugadors del Sant Andreu protestaven un possible penal, l'àrbitre expulsava el tècnic local, Joan Esteva, i el jutge de línia comunicava a l'àrbitre que havia estat insultat ise li havia llençat un objecte. Resultat: suspensió.

  • Fins llavors... El partit es trobava equilibrat al marcador, amb 1-1, després que Marc Medina hagués igualat, de penal, la diana local. Medina suma ja 6 gols, tots marcats als últims 8 partits.

  • Kevin Gissi. El davanter argentí, que va estar un parell de mesos lesionat, es retrobava amb el gol i avançava el Sant Andreu contra el Palamós. Gol dos mesos i mig després de l'últim (va ser l'1 de novembre, contra el Sabadell B). És (o serà, quan finalitzi el partit) el novè gol del curs de Gissi.

  • Imparable. La Monta no s'atura... i menys, a casa! Triomf contra el Masnou (2-0) que manté els barcelonins a la tercera plaça.

  • Gol a cada part. Joshua Ortiz (primer gol aquest curs) i Fernando Velillas, de penal (sisè gol) certificaven la victòria per a la Monta.
La Monta superava el Masnou (2-0) // Carles Palanca - ClubDeportiuMasnou.com

  • Factor Nou Barris. A casa la Monta manté la seguretat: vuit partits seguits sense perdre (una sola derrota aquest curs, contra el Gavà) i ara mateix tres triomfs seguits, amb tan sols 7 gols encaixats com a local. Encadenen quatre partits sense encaixar com a local. 

  • Nou cuer. Amb la derrota (i el triomf del Peralada) el Masnou cau a l'última plaça de la classificació, a tres punts de la permanència. Els maresmencs no han guanyat encara aquest 2016, amb 1 punt sumat de 9 possibles.

  • Sense gols. Repartiment de punts en un partit poc vistós entre Rubí i Santfeliuenc, amb trams de partit de domini per als dos conjunts (0-0). 

  • Fora. El punt sumat deixa els dos equips fora del descens, amb el Rubí com a equip llindar, un punt per sobre de l'antepenúltim, i el Santfeliuenc dos per sobre.
Sense gols entre Rubí i Santfeliuenc // Jaime PG - Santfeliuenc FC

  • 2 de 15 per al Rubí. Cinc jornades encadena el Rubí sense guanyar (2 punts de 15 possibles).

  • Futbol doblement televisat. Aquest diumenge van coincidir, emesos per TV, dos partits del grup català de Tercera: l'Europa-Prat a BTV i el Rubí-Santfeliuenc a les televisions locals de La Xarxa. Tota una fita.

  • Per la via ràpida. El Sabadell B es col·locava amb 3 gols a 0 contra el Júpiter a la mitja hora de joc...

  • ...reacció grisgrana. Però el Júpiter reaccionava, amb els gols de Sergi Pérez (primer del curs) i Josu Rodríguez (6è), abans i després del descans. 

  • Xavi Civil. Al tram final, però, els arlequinats resolien el duel amb el 4 a 2, obra de l'exjugador del Gavà, que en aquesta J21 ha obert el seu compte anotador amb el filial vallesà, amb un doblet.

  • 12 partits. La ratxa del Sabadell B s'allarga setmana rere setmana, i ja són tres mesos sense perdre, que han col·locat els vallesans a tan sols dos punts del lideratge.

  • A quatre. El Júpiter, després de la derrota, queda a quatre punts de la zona noble. El tècnic jupiterista, Juanjo García, era expulsat i en parlava a la crònica de BTV Esports.

  • Oriol Molins. Al Cerdanyola 4-2 Gavà, un protagonista clar, el totcampista, que marcava els quatre gols per al conjunt vallesà... i que enviava un xut al travesser, que hauria significat el repòquer si hagués estat gol.
Celebració d'Oriol Molins a un dels quatre gols // Cerdanyola FC

  • Aire i prestigi. Triomf de mèrit per al Cerdanyola, que agafa ara un coixí de quatre punts sobre el descens i busca allunyar el perill.
Un dels quatre gols d'Oriol Molins // Cerdanyola FC

  • 3 de 12. Després de tres empats seguits, primera derrota del Gavà aquest 2016. Els 3 punts de 12 possibles han frenat els gavanencs, tot i que es mantenen sisens, a quatre punts del quart.

  • Golejada. El Peralada ressorgia amb un 6 a 1 atronador contra el Terrassa. Ben aviat els empordanesos col·locaven un 3 a 0 difícil d'equilibrar per part vallesana.

  • Debut somiat. S'estrenava amb el Peralada el davanter Xavi Ferrón... que aconseguia un doblet, contribuint a la golejada.
El Peralada golejava el Terrassa (6-1) // Terrassa FC

  • A la vista. El triomf treu el Peralada de l'última plaça, el deixa penúltim, però a tan sols dos punts de la permanència.

  • 0 de 3. Mal inici d'any per al Terrassa, amb 3 partits jugats i 3 derrrotes. 

  • Estrena complicada. Debutava a la banqueta vallesana el nou tècnic, José Luis Duque, que assumia les regnes de l'equip després de la destitució de David Almazán 'Pirri', dilluns passat.
Debut de José Luis Duque a la banqueta del Terrassa // Terrassa FC

  • Onzè. Queda el Terrassa en zona mitjana, 7 punts per sota del quart, 8 punts per sobre del descens.




Repàs general

  • Moviments als Golejadors. No marcava cap dels quatre màxims anotadors però sí que hi ha moviments just per sota. Carlos Cano (Granollers) sumava a Manlleu el seu 8è gol del curs. I quatre futbolistes arribaven al 6è: Fernando Velillas (Monta), Oriol Molins (Cerdanyola), Josu Rodríguez (Júpiter) i Manu Raíllo (Gavà). No els comptem encara (el partit no ha finalitzat) però Kevin Gissi (Sant Andreu) sumava el seu 9è gol i Marc Medina (Palamós) el sisè. En aquesta J21 han obert el seu compte golejador nou futbolistes, dos d'ells amb un doblet: Xavi Civil (Sabadell B) i Xavi Ferrón (Peralada).


  • Gols destacats. Ens quedem amb els de Carlos Guzmán (Europa), Nacho del Moral (Prat) i el segon de Xavi Civil (Sabadell B). [No hem vist resum del Peralada-Terrassa]

  • 526 gols. Altíssima producció en aquesta J22 (serà la jornada més golejadora quan finalitzi el partit suspès), que ha apujat de nou la mitjana, situada ara als 2'52 gols per partit, per sobre dels 2'47 amb què es tancava el curs passat. Són, comptant el Sant Andreu-Palamós, catorze gols més (un +2'72% de variació) dels que s'havien marcat a les vint-i-una primeres jornades del curs passat.

  • Millor local: Prat (24 de 30, 80%) | Millor visitant: Manlleu (24 de 33, 72'72%)

  • Victòries locals 41% | Empats 29% | Victòries visitants 30%

  • Respecte el curs passat, els triomfs visitants es mantenen igual (van ser el 30% dels marcadors al global de la temporada passada); baixen, dos punts percentuals, els triomfs locals (43% el curs passat) i pugen dos punts els empats (27% a final del curs passat).

  • Màxim golejador: Prat (39) | Menys golejat: Sabadell B (15)

  • Menys golejador: Masnou (18) | Més golejat: Terrassa (40)

  • Camp on es veuen més gols. Continua sent el Municipal de la Verneda, en què es van veure 9 gols al Júpiter-Europa fa tres jornades. S'hi han vist 36 gols en 11 partits disputat, 3'23 gols per partit de mitjana.

  • Rendibilitat. El Manlleu continua al capdavant d'aquest ràtio. Amb 25 gols, poc més d'un per partit de mitjana, els osonencs han sumat 35 punts. Són 1'40 punts per gol marcat de mitjana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada