dilluns, 14 de març del 2016

Resultats J30

Nou cop d'efecte del Prat, el Gavà no frena i el Masnou es reivindica

El Prat superava el Vilafranca i agafa més distància // Paco Carrasco - AE Prat

Aquests són els resultats de la J30:

DISSABTE, 12 DE MARÇ

Santfeliuenc 0-4 Masnou (David Llobet, Sergio Mendoza 'Mendo' i Pol Ballesteros -2-)

DIUMENGE, 6 DE MARÇ
Júpiter 1-2 Palamós (Mamadou Kanteh 'Kuku' / Agi Dambelly i Aleix Feixas)
Granollers 1-3 Gavà (Carlos Cano / David Jiménez, Niko Kata i Boris Garrós)
Prat 1-0 Vilafranca (Sascha Andreu)
Europa 2-0 Ascó (Alberto Padilla i Alex Lozano)
Manlleu 2-1 Muntanyesa (Carles Roura 'Kako' i Manel Sala / Uri Escabrós)
Rubí 0-1 Sant Andreu (Kevin Gissi)
Terrassa 1-0 Figueres (Andrés Borges)
Peralada 1-1 Cerdanyola (Marc Mas / Diego Fernández)
Sabadell B 2-1 Morell (Cesc Clotet -2- / Sergi Moreno)

CLASSIFICACIÓ 
Així està la classificació després de la J30:



Gols: 24
Resultats: 5 victòries locals, 1 empat i 4 victòries visitants
Màxim golejador: Santi Triguero (Vilafranca) i Marc Mas (Peralada), 17 // Veure llistat complet
 




L'anàlisi dels dilluns
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents
  • El líder és més líder. El Prat superava el Vilafranca al partit de la jornada i allarga la ratxa (25 partits sense perdre) i consolida lideratge: els potablava tenen ara 9 punts de coixí sobre el segon... que canvia de propietari.

  • El Gavà, segon. El vuitè triomf consecutiu dels gavanencs col·loca els blaugrana al segon lloc, a 9 punts del Prat, amb qui té el partit de la segona volta pendent (jugaran el primer cap de setmana d'abril).

  • Derrotes però en play-off. Perdien a domicili el Vilafranca (al Prat) i la Monta (a Manlleu), derrotes que els mantenen en zona noble, tercers els penedesencs i quarts els barcelonins, amb un partit menys.

  • Aspirants. Les derrotes dels dos equips en play-off les aprofitaven l'Europa i el Sabadell B per vèncer a casa i continuar aspirant a assaltar la zona preferent. Els dos equips són a un sol punt de la Monta, quarta... però els europeistes tenen un partit pendent... contra la Monta, dimecres 23.

  • Arriben? No són el suficientment lluny per descartar-los però tampoc excessivament a prop per situar-los a la llista d'aspirants, ara per ara... el Sant Andreu vencia a Rubí i és setè, a 7 punts del play-off. Queden 24 punts en joc, tot és possible.

  • Final de ratxa. El Terrassa obtenia el primer triomf del 2016 (i de la segona volta) i allunya el perill. Els vallesans deixen de marcar la permanència, i tenen ara 5 punts sobre el descens.

  • Nou equip llindar. És el Santfeliuenc, amb 32 punts, 4 per sobre del Rubí i 5 sobre el Morell, els dos equips que obren el descens... i que juguen entre ells aquest dimecres el partit que tenen pendent. Per tant, el Santfe tindrà entre 1 i 3 punts de coixí quan passi el partit pendent.

  • Dia D. Tant Rubí (a casa contra el Sant Andreu) com Morell (a Castellar, contra el Sabadell B) perdien però ja pensen en el duel clau d'aquest dimecres a Can Rosés. Qui guanyi se situarà antepenúltim, a 1 o 2 punts de la permanència. Un empat beneficiaria més el Rubí, que mantindria plaça, a 3 punts del Santfe.

  • Més aire. El segon triomf seguit del cuer Masnou el manté en la lluita per la permanència. Els maresmencs són ara a 7 punts de la salvació, quan encara queden 24 en joc. Tot és possible, de nou.

  • Cara o creu. Jornada dominada pels triomfs locals (5), però amb molt pes dels triomfs visitants (4, els de Sant Andreu, Masnou, Gavà i Palamós). Només es veia un empat, a Peralada (1-1 contra el Cerdanyola).

  • 24 gols. Jornada de producció golejadora moderada, ni molts ni pocs. Cinc equips es quedaven sense marcar i dominaven els gols visitants, 11 a 13.

Partit a partit
  • Nou cop d'efecte. La setmana passada tombaven el Júpiter... i aquest dissabte el Masnou, cuer, golejava a les Grases (0-4). Segon triomf seguit dels masnovins, que continuen cuers però ja a 7 punts de la salvació. És la primera victòria a domicili dels maresmencs aquest 2016.
Triomf clar del Masnou a Les Grases // Santfefc.com

  • Pol Ballesteros. Està sent la figura en la recuperació masnovina. Contra el Júpiter donava les dues assistències a Matamala, i a les Grases culminava la golejada amb dues dianes. Era entrevistat a l'En joc ràdio de La Xarxa:
  • Mal moment. El Santfeliuenc encadena tres derrotes, ha sumat 1 punt dels últims 12 i és ara l'equip que marca la permanència. A més, en les tres derrotes seguides el Santfe ha encaixat 11 dianes.

  • Golejada de nou. És el primer cop des que va tornat a Tercera el 2013 que el Masnou marca més de 3 gols en lliga. I feia més de 10 mesos que no en marcava més de dos (l'abril de 2015, 0-3 a Gavà).
El Santfe marca ara la permanència // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com)

  • Triomf in extremis. El Palamós s'enduia els tres punts del camp del Júpiter amb un gol de xilena d'Aleix Feixas al temps afegit. És el novè gol del curs de Feixas, que ja n'ha marcat més amb el Palamós (5) que amb el Peralada a principi de curs (4).

  • Creu-cara. És la tercera victòria en les últimes sis jornades per als palamosins, que han alternat tres cicles derrota-victòria. Tenen ara el descens 7 punts per sota.

  • Primer triomf fora. El Palamós vencia fora de casa per primer cop aquest 2016, després de quatre desplaçaments sense triomfs.

  • Tercera seguida. Tres derrotes encadena el Júpiter (quatre als últims cinc partits), que es manté tot i això en una posició còmoda: és novè, a 10 punts del quart i 13 punts per sobre del descens.

  • Kuku. Retorn a la titularitat del davanter maresmenc... i gol marca de la casa, el 13è del curs. Com deia el compte de Twitter del Júpiter, ha tornat el senyor del gol.
Kuku celebra el seu gol a la Verneda // CE Júpiter

  • Una altra. Més victòries per al Gavà, i ja van 8, després d'imposar-se a Granollers (1-3). Els vallesans igualaven el golàs inicial de David Jiménez, però al segon temps els gavanencs s'enduien el triomf.

  • Carlos Cano. El davanter barceloní del Granollers es retrobava amb el gol vuit jornades després (l'últim va ser a la J22, doblet de penal contra el Rubí). Cano suma 11 gols aquest curs.

  • Poder. Els tres gols del Gavà resumeixen bona part dels arguments ofensius que està presentant l'equip: 25 gols en els 8 triomfs seguits, amb David Jiménez i Boris Garrós de grans incorporacions del mercat d'hivern. Jiménez obria la llauna com fa una setmana i Garrós suma ja 10 gols en 8 partits. El segon gol l'anotava Nico Kata, que suma 7 dianes aquest curs.

  • 25 de 27. La ratxa del Gavà l'ha col·locat segon, a 9 punts del líder i amb 2 de marge sobre el tercer, ara el Vilafranca.

  • Més mala dinàmica. El Granollers encadena set derrotes, 1 punt dels últims 24, i és 6 punts per sobre del descens. Dimecres a la nit, després del Rubí-Morell pendent de la J28, seran entre 3 i 5 punts sobre el perill. De fet, el problema és també de cara a gol: el Granollers ha marcat 5 gols als últims 8 partits.

  • S'apropa el campionat. El Prat, líder, superava el Vilafranca, fins ara segon (1-0), i agafa tres partits de marge (= 9 punts) sobre l'equip que ara és segon, el Gavà.

  • Sascha Andreu. Gol guanyador del davanter barceloní, que suma 11 dianes aquest curs i que ja acumula diversos gols guanyadors: el pòquer contra la Monta (J8, 4-2), contra el Masnou (J14, 2-1), davant el Júpiter (J16, 1-0), al camp del Terrassa (J19, 1-2) i ara davant el Vilafranca.

  • Clean sheet. És el terme anglès que fa referència a deixar la porteria a zero. Amb el d'aquesta J30, el Prat ha deixat la seva porteria a zero en 7 dels últims 8 partits, amb l'empat al camp de la Monta (3-3) com a excepció.

  • Allarguen les ratxes. El Prat amplia ratxes: 25 partits seguits sense perdre en lliga (15 victòries i 10 empats), i encadena també 25 partits de lliga sense perdre al Sagnier (27 partits oficials si comptem competicions oficials). Dilluns vinent (21 de març) es compliran 15 mesos de l'última derrota del Prat a casa en partit oficial (1-2 contra el Figueres el 21 de desembre de 2014).

  • Sense marcar. El Vilafranca, que gaudia d'opcions per empatar el partit, es quedava sense marcar per segon cop aquest curs (després de 30 partits). L'altre cop també va ser en una derrota a domicili, al camp de la Monta (2-0).

  • Un miler. Espectacular resposta de l'afició del Prat i dels seguidors de la Tercera Divisió, amb 1.000 espectadors al Municipal Sagnier.

  • Ben vius. L'Europa superava l'Ascó amb dues dianes a l'últim quart d'hora (2-0) i es manté en la lluita pel play-off, ara a un punt de la quarta plaça... i amb un partit menys, que l'enfrontarà a la Monta (23 de març, 20h), que ocupa aquesta quarta plaça.
Padilla celebra el gol amb el capità Alex Cano // Fran Capell - CEEuropa.cat

  • Míssil Padilla. Golàs des de 25 metres del migcampista per obrir el triomf. Alberto Padilla suma tres gols aquest curs, els tres en tres triomfs de l'Europa al Nou Sardenya.

  • Alex Lozano. El juvenil anotava el 2-0 en una jugada accidentada, en què rebia un cop a la cara quan rematava. Primer gol del curs de Lozano, segon que marca a Tercera (ja va marcar el curs passat a l'última jornada contra el Vilassar de Mar).
Lozano, en el moment d'anotar el 2-0 // Fran Capell - CEEuropa.cat

  • 14 partits. Encadena l'Europa sense perdre (10 victòries i 4 empats) i tan sols 2 gols encaixats als últims 8 partits.
L'Europa s'imposava al vigent campió // Iris Solà - FC Ascó

  • Final de ratxa. L'Ascó encadenava tres partits sumant (7 punts dels últims 9 possibles) i sense encaixar. Després del Rubí-Morell de dimecres els asconencs quedaran a 5-7 punts del descens.

  • Victòria a casa de nou. Encadenava el Manlleu quatre derrotes al Municipal, i es retrobava amb el triomf superant el quart classificat, la Monta. 
El Manlleu es retrobava amb els triomfs a casa // Àlex Ávila - AECManlleu.com

  • Quarts. La Monta, que havia sumat 10 punts dels últims 12 possibles, cau a domicili i manté lloc preferent, amb un partit menys, el que disputarà al Nou Sardenya el 23 de març.

  • 2 de 9. Segona victòria als últims nou partits del Manlleu, que és vuitè, a 9 punts del play-off.
Actuació destacada del porter manlleuenc David Aroca // Àlex Ávila - AECManlleu.com

  • Manel Sala. Gol guanyador per al Manlleu del golejador, que arriba a les 7 dianes, màxim anotador manlleuenc juntament amb Óscar Uroz.

  • Kevin Gissi. El 15è gol del curs del davanter donava al Sant Andreu els tres punts al camp del Rubí (0-1). Els andreuencs enllacen dos triomfs (cinc als últims vuit partits) i tenen el play-off set punts per sobre.

  • Pas enrere. El Rubí, que venia de vèncer a Castellar del Vallès, continua obrint el descens, per ara a 4 punts de la salvació, però amb el partit que l'enfrontarà al Morell aquest dimecres, pendent. Els rubinencs han sumat 4 punts dels últims 18 possibles.

  • Victòria. El Terrassa trencava la mala ratxa (era l'únic equip que no havia guanyat en aquest 2016) i superava el Figueres a l'Olímpic (1-0). Triomf que fa que els vallesans deixin de marcar la permanència. Després del Rubí-Morell tindrà 2-4 punts de coixí sobre el descens.

  • Gairebé tres mesos. Des del 19 de desembre (0-1 al Morell) que no vencia el Terrassa. Han estat 11 partits (2 punts de 33 possibles), amb cinc derrotes consecutives.

  • Andrés Borges. El central marcava el gol del triomf vallesà. Borges no marcava des de l'última jornada del curs passat, amb la Monta contra el Manlleu (1-2, 17 de maig de 2015).
Celebració del kàiser Andrés Borges // Juanma Medina - TerrassaFC.com

  • Fre. El Figueres encadenava dos triomfs, i amb la derrota queda equidistant dels dos pols: a 11 punts del play-off i amb un coixí de 9-11 punts sobre el descens.

  • Punt. Repartiment de punts entre Peralada i Cerdanyola (1-1), que manté els dos equips en zona mitjana, els vallesans amb més distància sobre el descens (9-11 punts). El Peralada quedarà dimecres entre 4 i 6 punts sobre el perill.

  • Marc Mas. Nova diana del davanter del Peralada, que suma 17 gols i iguala Santi Triguero (Vilafranca) al capdavant de la llista d'anotadors de Tercera fins ara.

  • Cara i creu. Triomf del Sabadell B, que es manté en la lluita per acabar entre els quatre primers, contra el Morell (2-1), penúltim que lluitarà dimecres a Rubí per apropar-se a la permanència.
Triomf del Sabadell B a casa de nou // CESabadell.cat

  • Cesc Clotet. Amb l'absència de Manel (pujava al primer equip el Nadal passat), Clotet ha assumit bona part del pes golejador del Sabadell B. En aquesta J30, doblet guanyador. Ha marcat 4 gols a les últimes 7 jornades.

  • Sergi Moreno. Anotava l'empat del Morell el davanter, que s'estrena amb el conjunt tarragoní. És el quart gol del curs de Moreno, que n'havia marcat 3 amb el Vilafranca, l'últim el passat 10 de gener.

Repàs general

  • Moviments als Golejadors. La lluita pel títol de màxim golejador s'anima. El gol de Marc Mas (Peralada) fa que iguali Triguero amb 17 dianes; el tercer també marcava: Kevin Gissi (Sant Andreu) suma ja 15 gols. Retorn golejador de Mamadou Kanteh 'Kuku' (Júpiter), amb la 13a diana del curs, després de la lesió. Dos futbolistes han arribat als 11 gols en aquesta J30, Carlos Cano (Granollers) i Sascha Andreu (Prat). Ja ha arribat als dobles dígits, amb només 8 partits jugats, Boris Garrós (Gavà), 10 gols. Aleix Feixas (Palamós) en suma 9 i Cesc Clotet (Sabadell B), 8. En aquesta J30 han estrenat el seu compte golejador dos futbolistes, Alex Lozano (Europa) i Andrés Borges (Terrassa).



  • Gols destacats. Ens quedem amb els dos d'Aleix Feixas (Palamós) i Alberto Padilla (Europa). [No hem vist imatges del Gavà-Granollers, del Peralada-Cerdanyola ni del Sabadell B-Morell]

  • 757 gols. Les 24 dianes d'aquesta J30 han rebaixat mlt lleugerament la mitjana, situada ara als 2'54 gols per partit, per sobre dels 2'47 amb què es tancava el curs passat. Són, amb dos partits pendents, 41 gols més (un +5'73% de variació) dels que s'havien marcat a les 30 primeres jornades del curs passat.

  • Millor local: Prat (37 de 45, 82'22%) | Millor visitant: Prat, Gavà, Vilafranca i Manlleu (28 de 45, 62'22%)

  • Victòries locals 43% | Empats 26% | Victòries visitants 32%

  • Respecte el curs passat, augment lleuger dels triomfs visitants (van ser el 30% dels marcadors al global de la temporada passada); es mantenen les victòries locals (també el 43% dels partits el curs passat) i disminueixen lleugerament els empats (27% al final del curs passat).

  • Màxim golejador: Prat i Vilafranca (54) | Menys golejat: Prat (21)

  • Menys golejador: Morell (23) | Més golejat: Terrassa (52)

  • Camp on es veuen més gols. S'hi manté el Municipal de Vilafranca, en què s'han vist 51 gols en 15 partits disputats, 3'40 gols per partit de mitjana.

  • Rendibilitat. Tot i perdre marcant un gol, es manté al davant de la ràtio la Monta. Amb 37 gols els de Nou Barris han sumat 51 punts. Són 1'38 punts per gol marcat de mitjana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada