dilluns, 21 de març del 2016

Resultats J31

El Figueres trenca la ratxa del Prat i l'Europa entra en play-off


L'Ascó superava un rival directe en la lluita per seguir a Tercera // Iris Solà - FC Ascó

Aquests són els resultats de la J31:


DISSABTE, 19 DE MARÇ

Ascó 2-0 Peralada (Dani Argilaga i Artur Gòdia)

DIUMENGE, 20 DE MARÇ

Palamós 0-0 Santfeliuenc 
Masnou 3-4 Granollers (Roger Matamala, Dani Prieto i Alex Gutiérrez 'Guti' / Carlos Cano, Dani Prieto -pp-, Ricky Alcántara i Roger Martínez)
Gavà 1-1 Terrassa (Niko Kata i Xavi Boniquet)
Vilafranca 0-2 Europa (Abel Rita i Alberto Padilla)
Muntanyesa 2-2 Rubí (Joel Martínez i Pedro García / Aleix Domínguez i Pau López)
Sant Andreu 2-4 Sabadell B (Albert Yagüe i Kevin Gissi / Cesc Clotet i Xavi Civil -3-)
Morell 0-3 piter (Josu Rodríguez, Quim Solano i Mamadou Kanteh 'Kuku')
Figueres 1-0 Prat (Adrià Casanova)
Cerdanyola 3-1 Manlleu (Javi Sánchez, Ramon Marimón -pp- i Daisuke Uemura / Jordi Aumatell)

CLASSIFICACIÓ 

Així està la classificació després de la J31:




Gols: 31
Resultats: 3 victòries locals, 3 empats i 4 victòries visitants
Màxim golejador: Santi Triguero (Vilafranca) i Marc Mas (Peralada), 17 // Veure llistat complet
  




L'anàlisi dels dilluns
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents
  • Cau el líder. És la notícia d'aquesta J31. Després de 25 partits invicte, el líder Prat perdia al camp del Figueres. Tot just és la segona derrota del curs per als potablava, que tenen 8 punts de marge sobre el segon classificat.

  • No guanyen. De fet, cap dels quatre equips que eren en play-off a l'inici de la jornada vencien en aquesta J31. El Gavà, segon, empatava a casa contra el Terrassa i manté la plaça. El Vilafranca, tercer, queia al Municipal davant l'Europa (el gran beneficiat de la jornada); i la Monta empatava a la Bombonera amb el Rubí i surt del play-off... a l'espera de dimecres.

  • Guanyador. El triomf de l'Europa a Vilafranca retorna els graciencs a places de play-off... 30 jornades després. Els d'Albert Poch només havien estat a les posicions preferents la primera jornada, després de golejar el Terrassa (5-0) en l'estrena de la lliga.

  • Duel de play-off. De fet, Europa i Monta compten amb un partit pendent, el que els enfrontarà al Nou Sardenya aquest dimecres (20h). Qui guanyi aquest partit serà de play-off i s'ubicarà a la tercera plaça. Si empatessin, l'Europa seria tercer i la Monta quedaria a un punt de la zona noble.

  • Presents. El Sabadell B obtenia un cridaner triomf al Narcís Sala i manté candidatura per ser a play-off. Els arlequinats són cinquens, amb els mateixos punts que l'Europa, quart, però queden fora de la zona noble pel goal average particular amb els escapulats.

  • Final de ratxa. A la zona mitjana-baixa, triomf del Granollers després de set derrotes, que deixa els vallesans 5 punts per sobre del descens, i empat de mèrit del Terrassa al camp del Gavà, segon; els egarencs són 2 punts sobre el descens.

  • Permanència i compensats. Marca la salvació el Santfeliuenc, amb 33 punts... només un per sobre del descens. Com més s'apropi el final de temporada a Tercera (però també a Segona B) haurem d'estar pendents de l'afectació dels descensos de la categoria de bronze. Ara mateix l'Olot és en places de descens a Tercera, i per tant la 17a plaça de Tercera, ara a mans del Santfe, significaria descens compensat, a l'espera d'algun ascens a Segona B que mantingués el quart per la cua a Tercera.

  • Viu. Punt de (molt) mèrit del Rubí, antepenúltim, al camp de la Monta, fins aquesta jornada quarta. Els rubinencs, que han sumat 7 punts dels últims 12, tenen la permanència tan sols un punt per sobre.

  • Més complicat. Els altres dos equips que són en descens perdien a casa i es compliquen molt la vida. El Morell queia contra el Júpiter i té la permanència 6 punts per sobre; i el Masnou, derrotat pel Granollers al Maresme, és a 8 punts de la salvació ara mateix.

  • 31 gols. Bona producció golejadora en aquesta J31, amb cinc equips que marcaven més de dos gols. Sis equips es quedaven sense marcar i dominaven els gols visitants, 14 a 17.

  • Domini visitant. Les victòries a domicili han estat majoria en aquesta jornada. Quatre triomfs fora de casa (de l'Europa, el Júpiter, el Granollers i el Sabadell B), davant de tres triomfs locals i tres empats.

Partit a partit
  • Calma. El triomf de l'Ascó davant el Peralada (2-0) dóna als de la Ribera d'Ebre un coixí  de 7 punts sobre el descens.

  • Sòlid a casa. Els asconencs encadenen cinc partits sense perdre ni encaixar a casa, amb 11 punts de 15 possibles. Al Municipal asconenc els verds encadenen 489 minuts de joc sense rebre un gol.

  • Pocs gols. L'Ascó és el segon equip menys golejador del grup, amb 28 gols, per sota del gol per partit de mitjana. Amb tot, és l'equip menys golejat de la segona meitat de la taula.
Gols al Municipal d'Ascó per allunyar el perill dels locals // Iris Solà - FC Ascó

  • Cinc minuts. L'Ascó marcava els dos gols als cinc minuts... de la primera i de la segona part. Dani Argilaga (segon gol del curs) obria la llauna aprofitant una errada de Joan Ureña, porter del Peralada; i Artur Gòdia, de falta, anotava el 2-0 al minut 50.

  • 3 punts. El coixí del Peralada sobre el descens és ara d'un partit. Després de les cinc victòries consecutives, els empordanesos encadenen tres partits sense vèncer, amb 1 punt dels últims 9 possibles i un sol gol marcat en tres partits (a les cinc victòries n'havien anotat 11).

  • Empat a la cornisa. Repartiment de punts entre Palamós i Santfeliuenc (0-0), que manté els dos equips just per sobre del descens.

  • En positiu? El Palamós encadena dos partits sumant (victòria i empat) i té el descens 4 punts per sota. Encadena cinc partits a casa puntuant, amb 2 triomfs i 3 empats.

  • En negatiu? Tot i sumar a domicili, el Santfeliuenc és un lloc i un punt per sobre del descens. Els blanc-i-blaus acumulen cinc partits sense vèncer, amb 2 punts sumats dels últims 15 possibles.

  • Embogiment. El partit boig de la jornada el protagonitzaven Masnou i Granollers. Triomf visitant (3-4), tot i que els maresmencs es posaven al davant ben aviat amb dos gols, de Roger Matamala (11è del curs) i Dani Prieto.

  • Empat en 4 minuts. Primer Carlos Cano (12 gols enguany) i quatre minuts després un autogol de Dani Prieto donaven l'empat per al Granollers ja abans del descans.

  • Dues fuetades. El Granollers consolidava la victòria a la represa, amb dos grans gols, els de RIcky Alcántara (xut espectacular que podeu veure gràcies al vídeo-tuit d'Esports en xarxa) i de Roger Martínez després d'una gran acció de Pedro Bilbao. El gol de Guti per al Masnou només ajustava les coses al tram final.
  • Primera derrota. El Masnou suma la primera desfeta amb Juan Ignacio Iborra a la banqueta. Els maresmencs continuen cuers, a 8 punts de la permanència quan en queden 21 en joc.

  • Aire. El Granollers vencia després de 7 derrotes (i 1 punt dels últims 24 possibles) i deixa ara el descens 5 punts per sota.

  • Final del ple. El Gavà, segon, no podia aconseguir la novena victòria consecutiva... per l'empat del Terrassa quan quedaven cinc minuts (1-1).

  • Niko Kata. Els gols arribaven a l'última mitja hora de duel. L'atacant del Gavà suma ja 8 gols
Repartiment de punts a la Bòbila entre Gavà i Terrassa // Jenifer Signes

  • Xavi Boniquet. En un atac del Terrassa al minut 85, Boniquet s'inventava una gran acció individual (mitja volta i cap dins) i establia l'empat. Suma 6 gols aquesta temporada.

  • 10 sense caure. El Gavà encadena 10 jornades sense derrota, 26 punts de 30 possibles. És segon, i a la represa de la lliga, el primer cap de setmana d'abril, visita el Municipal Sagnier del líder Prat. Encadenen a més 11 partits sense perdre a la Bòbila, 5 victòries i 6 derrotes.

  • Punt d'or... però perill. El Terrassa treia un punt del camp del segon, però atenció perquè té el descens 2 punts per sota.

  • Irrupció. L'Europa conqueria Vilafranca (0-2) i s'instal·la en play-off... on només havia estat, testimonialment, després de la J1.
El gol anul·lat al Vilafranca marcava part del partit // Lluís Montaner

  • Ratxes. L'Europa té predilecció per Vilafranca. Hi encadena 10 victòries! A més, a la lliga actual els graciencs acumulen 15 partits sense perdre (11 victòries i 4 empats) i ara enllacen tres victòries.
Abel Rita obria el triomf de l'Europa amb un golàs // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • En play-off. Tot i la derrota a casa (la tercera del curs) el Vilafranca manté la tercera plaça, tot i que la perdrà dimecres. En tot cas, iniciaran el mes d'abril en zona noble.
Molt bon aspecte de la tribuna del Municipal de Vilafranca // Lluís Montaner

  • Dues derrotes. Encadenen els penedesencs, les dues sense marcar, un fet poc habitual: en 31 partits, els d'Iván Moreno només s'han quedat a zero tres vegades.
Celebracions al vestidor de l'Europa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Empat de dos sabors. La Monta empatava a casa contra el Rubí (2-2) i surt per ara de la zona de play-off. Diem "per ara" ja que dimecres hi pot tornar si venç al Nou Sardenya en partit endarrerit de la J28. Els rubinencs, en canvi, continuen en descens però tenen la permanència un punt per sobre.

  • Acció-reacció. La Monta s'avançava dos cops al partit, amb les dianes de Joel Martínez i Pedro García, respostes totes dues pels empats del Rubí (Aleix, 1-1, Pau, 2-2).

  • 5 de 12. Un sol triomf per a la Monta als últims quatre partits, 5 punts de 12 possibles. Amb tot, els de Nou Barris tenen a prop el retorn al play-off... i a la tercera plaça.

  • 7 de 12. I bona dinàmica recent del Rubí, que s'ha enganxat a la lluita per la permanència amb punts de mèrit com el d'aquest diumenge.

  • 13 partits. Encadena la Monta sense perdre al Municipal de Nou Barris, amb 9 victòries i 4 empats. Només hi ha cedit una derrota aquest curs, contra el Gavà (J1, fianlitzat el 8 de setembre, 2-4).

  • Europa-Monta. Dimecres es disputa el partit pendent de la J28, que igualarà tots els equips del grup amb 31 partits disputats. El titular és clar: "La tercera plaça, a 90 minuts". I és que del partit al Nou Sardenya sortirà el nou ocupant del tercer lloc, i deixarà el Vilafranca quart. Serà tercer l'Europa si no perd; serà tercera la Monta si guanya.

  • Cop d'efecte. EL Sant Andreu s'avançava contra el Sabadell B... i li igualava el partit a la represa, amb el 2-2 provisional... però no comptava amb l'instint de Xavi Civil, la gran figura del duel.

  • En la lluita. El triomf del Sabadell B al Narcís Sala (2-4) manté els arlequinats a prop del play-off, ara amb els mateixos punts que l'Europa, quart, però amb el goal average perdit. Els de José Solivelles han guanyat tres dels últims quatre partits.
El Sabadell B conqueria el Narcís Sala // Judit Andreu - UESantAndreu.cat

  • Pas enrere. El Sant Andreu, que queia després de dues victòries, és a 9 punts de la zona noble.

  • Xavi Civil. El hat-trick del davanter pratenc destrossava el partit i decidia el triomf del Sabadell B. Civil havia anotat 3 gols fins ara... i en aquesta J31 els doblava.

  • Nou homes. El de Xavi Civil és el sisè hattrick del curs a Tercera, després dels de Javi Revert (Figueres), David Bauli (Granollers), David Toro (Santfeliuenc), Boris Garrós (Gavà) i Marc Mas (Peralada). En total, però, hi ha nou futbolistes que han marcat més de dos gols aquest curs, ja que s'han vist tres pòquers: els de Sascha Andreu (Prat), Manel Martínez (Sabadell B) i Oriol Molins (Cerdanyola).

  • Triomf clar. El Júpiter s'imposava al camp del Morell (0-3) i consolida gairebé del tot la permanència, en una còmoda vuitena plaça.

  • Poder atacant. Gols grisgranes dels tres atacants del duel: Kuku (14 dianes), Solano (6) i Josu Rodríguez, que marcava d'aquesta manera el seu 9è gol del curs. El podeu veure en aquest vídeo-tuit d'Esports en xarxa:
  • 3 de 4. Tercera derrota als últims quatre partits del Morell, que continua penúltim i ara és a 6 punts de la permanència.

  • Final de ratxa. Un gol d'Adrià Casanova per al Figueres significava la segona derrota del curs del líder Prat (1-0), que queia 25 jornades després.
El líder queia a Vilatenim // UEFigueres.cat

  • 8 punts. El Prat, que té 8 punts de marge sobre el segon classificat, continua sent l'equip menys golejat del grup, amb tan sols 22 gols en contra.

  • 9 de 12. És el tercer triomf als últims quatre partits del Figueres, que és novè, a 10 punts del quart classificat.

  • Adrià Casanova. Ha marcat 8 gols en 7 partits... els set, victòries del Figueres.
Adrià Casanova, nou gol guanyador... contra el líder Prat // UEFigueres.cat

  • Permanència. El triomf del Cerdanyola contra el Manlleu (3-1) significa gairebé la permanència matemàtica dels vallesans: 11 punts sobre el descens.

  • Menys força fora. El Manlleu, que havia arribat a ser el millor visitant del grup, ha perdut força darrerament: encadena dues sortides amb derrota. Els osonencs són en zona mitjana, ara un punt sota el Cerdanyola.

  • 7 de 9. La ratxa recent del Manlleu està repleta de derrotes: set en els últims nou partits de l'equip.

  • 4 de 7. En canvi, el Cerdanyola ha sumat quatre triomfs als últims set partits i manté la trajectòria positiva.

  • Toni Carrillo. El Cerdanyola FC confirmava després del partit la renovació per un curs mes del tècnic i el seu equip de col·laboradors. Iniciarà Carrillo el proper estiu la novena temporada al capdavant de l'equip.

  • Javi i Daisuke. Gols de Javi Sánchez (6 aquest curs) i Daisuke Uemura (5), que amb Oriol Molins van dur el pes atacant del Cerdanyola.


Repàs general

  • Moviments als Golejadors. No marcaven els colíders Mas i Triguero... però sí els perseguidors: gol de Kevin Gissi (Sant Andreu), que en suma 16, i diana de Mamadou Kanteh 'Kuku' (Júpiter), 14a del curs. Carlos Cano (Granollers) anotava el 12è gol del curs; Roger Matamala (Masnou) ja en suma 11 i arribava en aquesta J31 als dobles dígits Abel Rita (Europa), 10 dianes fins ara; Cesc Clotet (Sabadell B) i Josu Rodriguez (Júpiter) compten fins ara 9 dianes. En aquesta J31 han estrenat el seu compte golejador dos futbolistes, Artur Gòdia (Ascó) i Dani Prieto (Masnou).

  • Gols destacats. Ens quedem amb els de Ricky Alcántara (Granollers), Alex Gutiérrez 'Guti' (Masnou), Kevin Gissi (Sant Andreu), el tercer de Xavi Civil (Sabadell B) i Abel Rita (Europa).

  • 793 gols. Les 31 dianes d'aquesta J31 han apujat una mica més la mitjana, situada ara als 2'57 gols per partit, per sobre dels 2'47 amb què es tancava el curs passat. Són, amb un partit pendent, 58 gols més (un +7'89% de variació) dels que s'havien marcat a les 31 primeres jornades del curs passat.

  • Millor local: Prat (37 de 45, 82'22%) | Millor visitant: Gavà i Vilafranca (28 de 45, 62'22%)

  • Victòries locals 43% | Empats 26% | Victòries visitants 32%

  • Respecte el curs passat, augment lleuger dels triomfs visitants (van ser el 30% dels marcadors al global de la temporada passada); es mantenen les victòries locals (també el 43% dels partits el curs passat) i disminueixen lleugerament els empats (27% al final del curs passat).

  • Màxim golejador: Prat i Vilafranca (54) | Menys golejat: Prat (22)

  • Menys golejador: Morell (24) | Més golejat: Terrassa i Masnou (53)

  • Camp on es veuen més gols. S'hi manté el Municipal de Vilafranca, en què s'han vist 53 gols en 16 partits disputats, 3'31 gols per partit de mitjana.

  • Rendibilitat. Tot i empatar marcant dos gols, es manté al davant de la ràtio la Monta. Amb 39 gols els de Nou Barris han sumat 52 punts. Són 1'33 punts per gol marcat de mitjana.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada