dilluns, 25 d’abril del 2016

El Prat, campió! (Resultats J35)

El Prat, campió! El Morell, descendit a Primera Catalana


El Prat ha assolit el campionat de Tercera per segon cop a la seva història // AE Prat

Aquests són els resultats de la J35:


DISSABTE, 23 D'ABRIL

Morell 1-2 Granollers (Adrià Arjona -p- / Carlos Cano -2-)
 
DIUMENGE, 24 D'ABRIL
Júpiter 0-3 Prat (Ignacio Rosillo i Jordi Sánchez -2-)
Masnou 0-1 Peralada (Marc Mas)
Gavà 6-0 Manlleu (Marco Faye, Iu Ranera, Dani Iglesias, Éric Pujol, Boris Garrós i Jaime Hernández)
Vilafranca 4-3 Sabadell B (Víctor Oribe -2-, Sergi Gestí i Santi Triguero / Xavi Civil -3-)
Ascó 1-2 Sant Andreu (Asier Eizaguirre / Carmelo 'Melo' Cortés i Ferran Roca)
Figueres 2-1 Rubí (Toni Cunill i Cristian Venzal / David Romo)
Palamós 2-3 Europa (Marc Medina i Aleix Feixas / Fran Bea, Alex Fernández i Nils Puchades)
Santfeliuenc 3-1 Terrassa (Joserra Campos, Dani Ortiz i Eric Pacheco / Ángel de la Torre)
Cerdanyola 0-2 Muntanyesa (Pedro García i Toni Pérez Torán)

CLASSIFICACIÓ 
Així està la classificació després de la J35:





Gols: 37
Resultats: 4 victòries locals i 6 victòries visitants
Màxim golejador: Marc Mas (Peralada), 20 // Veure llistat complet


L'anàlisi dels dilluns
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

  • Campió. Una setmana després d'assegurar el play-off, el Prat no deixava escapar el match ball i després d'imposar-se amb claredat a la Verneda (0-3) assolia el campionat al grup català de Tercera. És el segon títol de lliga de la categoria per als potablava, després de l'assolit el 2012, fa quatre anys i tres dies.

  • Via ràpida. Al primer minut de joc, Ignacio Rosillo ja avançava els potablava amb el seu 12è gol del curs. Abans del descans, Jordi Sánchez feia el segon... i a les acaballes el mateix Sánchez tancava el duel amb el 0-3, també el seu 12è gol del curs. Els dos golejadors d'aquesta J35 són els màxims anotadors potablaves en aquesta lliga. Els companys d'elprat.tv ho han recollit en aquest vídeo:
  • Letal. El Prat ha estat el gran dominador del campionat (totes les jornades en play-off, i tancarà el curs amb 34 jornades de 38 com a líder). Al campionat de 2012 va destacar especialment a domicili (13 victòries!) i en aquest curs té registres espectaculars tant com a local (cap derrota) com a domicili, on ha sumat 9 triomfs i tan sols ha cedit les dues derrotes ja conegudes de Rubí i Figueres. Els potablava són a dos punts d'igualar els 75 del primer campionat de lliga.

  • Reincidents. La setmana passada dèiem que molts jugadors de la plantilla pratenca repetirien play-off... i aquesta setmana ens fixem en els que repeteixen títol de campions. Són bicampions de Tercera homes com els capitans Toni Texeira i Rafa Murillo, així com els retornats (van passar una breu etapa fora del club entre 2013 i 2016) Charly Ruiz, Jaime Fuentes i Ignacio Rosillo, a més de l'entrenador de porters, Manolo Anguas.
Els bicampions de l'AE Prat // AE Prat

  • Jornada de gols. Se n'han marcat 37 en tota la jornada, només quatre equips s'han quedat sense marcar, i han dominat els gols locals, 19 a 18.

  • Cap empat! S'ha igualat el mínim registre del curs: en aquesta J35 no s'ha vist cap igualada, com ja va passar a la J28.

  • Cara o creu. La jornada ha tingut domini de triomfs visitants: un total de sis, per les quatre victòries locals d'aquesta J35.

  • 20 jornades. Manté la segona plaça l'Europa, que s'imposava a Palamós (2-3) i encadena 20 partits sense perdre (14 victòries i 6 empats). Els escapulats mantenen un punt de marge sobre el Gavà, tercer.
Nils Puchades, autor de l'empat a dos // Fran Capell - CEEuropa.cat

  • Doble remuntada. Els barcelonins s'avançaven (gol matiner de Fran Bea), però el Palamós capgirava el marcador abans del descans, amb les dianes de Marc Medina (10è gol del curs) i Aleix Feixas (12a diana de la temporada). A la represa, la remuntada era gracienca.

  • Reincident. Empatava el duel Nils Puchades... i el gol del triomf l'anotava Álex Fenández, de falta... com ja va fer la setmana passada al Nou Sardenya contra el Masnou.
Álex Fernández, de falta novament, anotava el gol del triomf // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • A la línia. La derrota, i els tres partits seguits sense vèncer, deixen el Palamós al llindar de la permanència, amb 41 punts, com el Terrassa (l'equip que és a la 17a plaça). El perill dels descensos compensats, que són a l'horitzó, convida a allunyar-se dels cinc últims classificats.

  • Joan Bayona. Al postpartit, el capità del Palamós, figura destacadíssima del futbol català, anunciava la seva retirada a finals de curs. El porter de Sant Feliu de Guíxols encadena 12 temporades al Palamós, després d'haver passat per dos clubs més del Baix Empordà: el Palafrugell i el Guíxols, de la seva vila.
Dues imatges del comiat de Joan Bayona, aquest diumenge a Palamós // Àngel Garreta

  • No afluixa. El Gavà havia posat pressió a l'Europa al matí amb la golejada contra el Manlleu (6-0). Els gavanencs eren un vendaval especialment al segon temps (al descans, 1-0)... i en cinc minuts, del 80 al 85, marcaven les tres últimes dianes del duel.

  • 14 partits. Encadena el Gavà sense perdre (9 victòries i 5 empats), tot i que els gavanencs acumulaven ara quatre igualades seguides. Els de Juanma Pons queden a un sol punt de l'Europa, segon.

  • Boris Garrós. Els sis gols del Gavà eren de sis futbolistes diferents, i tres d'ells s'estrenaven com a anotadors (Dani Iglesias, Iu Ranera i Jaime Hernández). El gol més destacat, el de Boris Garrós, que sumava la seva 14a diana (en menys de tres mesos a la categoria) amb molta classe.
  • Escaldat. El Manlleu no acaba d'assegurar la permanència: desena derrota als últims 13 partits dels osonencs, que són 9 punts per sobre del descens... però 4 per sobre de la 17a plaça, que podria suposar descens compensat (situació que ja van viure els manlleuencs fa un any).
Boris Garrós, novament inspirat de cara a gol // Laia Miralpeix - El 9 Nou

  • Golejada del curs. El Gavà és el quart equip que marca més de cinc gols aquest curs, tot i que un (el Sant Andreu) ho ha fet dos cops. El 6-0 és la màxima golejada del curs, igualant el Sant Andreu 6-0 Rubí de la J11 i el Sant Andreu 7-1 Morell de la J32. Els altres equips que han marcat més de cinc gols en un partit aquest curs són el Peralada (6-0 contra el Terrassa, J21) i el Santfeliuenc (6-2 contra el Júpiter, J32).

  • Continua quarta. La Monta saltava a Fontetes estant fora del play-off (pel triomf del Vilafranca al matí), però s'imposava a Cerdanyola (0-2) i mantenia plaça de privilegi: quarta, amb 2 punts de marge sobre els penedesencs, cinquens.
La Monta s'enduia els tres punts de Fontetes // Mireia Sanz - Cerdanyola FC

  • Els tetes, al rescat. Els tetes, Pedro García i Toni Pérez Torán, anotaven els gols del triomf de la Monta a Fontetes. Vam fer notar el curs passat una dada curiosa amb els dos futbolistes colomencs: solien marcar per parelles. Quan Toni marcava, ho feia Pedro. Aquest curs, però, és el primer cop que coincideixen. Vuitè gol del curs per a García, tercer per a Pérez Torán.
La Monta, ben acompanyada a domicili novament // Mireia Sanz - Cerdanyola FC

  • Tres seguides. Encadena la Monta tres victòries i cinc partits sense perdre (11 punts dels últims 15). Els barcelonins apropen el somni del play-off, tot i que la lluita continua molt ajustada... i visitaran Vilafranca a la penúltima jornada.

  • Salvat. El Cerdanyola s'acomiada de les opcions matemàtiques de play-off i ja no pot acabar entre els tres últims. A més, difícilment cauria a les places de compensats. Amb 50 punts, els vallesans ja tenen plaça per al curs vinent a la categoria.

  • Intercanvi de cops. Partidàs el que es vivia a Vilafranca: triomf dels penedesencs, cinquens, contra el Sabadell B, l'equip que els segueix a la taula, amb set gols! (4-3). Els d'Iván Moreno entraven en play-off a les 14h... però en sortien sis hores després, amb el triomf de la Monta.
Triguero, Civil i Oribe: 6 dels 7 gols del partit; 43 aquest curs // Lluís Montaner

  • Xavi Civil. El davanter pratenc del Sabadell B anotava el seu segon hattrick en 35 dies. Avançava els arlequinats (0-1) i després empatava a dos i tres gols quan els penedesencs s'avançaven. Civil, que va arribar a Sabadell amb la temporada ja iniciada, suma 10 gols.
El gol de Sergi Gestí, el 3-2 provisional per als penedesencs // Lluís Montaner

  • Triomf èpic. El doblet de Víctor Oribe (14 gols ja suma) i el golàs sense angle de Sergi Gestí (era el 3-2) donaven empenta els vilafranquins, que encara s'havien de sobreposar a l'empat a 3 dels arlequinats. Llavors, apareixia Santi Triguero...

  • 300. El davanter vilanoví anotava el 4-3 definitiu en la que és la seva 19a diana aquest curs... però la número 300 que marca com a futbolista en partit oficial. Aquest és l'històric gol:
  • Tots els gols. En Lluís Montaner elaborava un completíssim infogràfic amb els 300 gols de Triguero.
Font: Lluís Montaner / @lapreviafcv

  • Les places de play-off. Queden tres jornades i tenim quatre equips que opten a les tres places lliures de play-off. I el més curiós: tots depenen d'ells mateixos, ja que a la penúltima jornada (J37, 8 de maig) hi ha un Vilafranca-Monta. Entre l'Europa (2n) i els penedesencs (6ns) hi ha 4 punts de diferència. Això fa que la setmana que ve hi hagi dos equips amb opcions de ser matemàticament de play-off.

  • L'Europa serà de play-off diumenge vinent (18h, vs. Júpiter) si...
    • Guanya i el Vilafranca (12h, a Sant Andreu) no ha guanyat


  • El Gavà serà de play-off diumenge vinent (12h a Rubí) si...
    • Guanya i el Vilafranca (12h a Sant Andreu) perd

  • La quarta plaça? Amb tot, en cap cas quedarà resolt el quart bitllet (i potser cap dels altres dos, ja hem especificat els condicionants) diumenge vinent. El Vilafranca-Monta de la J37 pot ser clau, més enllà dels possibles resultats que Europa i Gavà puguin assolir la setmana vinent.

  • Descendit. El Morell ho tenia molt complicat per seguir viu i dissabte passat certificava el descens a Primera Catalana. Els tarragonins necessitaven guanyar i esperar... però perdien contra el Granollers (1-2) i s'acomiadaven de la categoria 11 mesos després d'ascendir.

  • Carlos Cano. El botxí del Morell en aquesta derrota de descens matemàtic era el davanter barceloní, que viu el seu millor any anotador com a amateur: el germà mitjà de la saga dels Cano (el petit, Jordi, també anotava un doblet amb el Vista Alegre) suma ja 15 gols aquest curs.

  • Sis seguides. El Morell encadena sis derrotes. L'única aspiració ara serà evitar ser cuer i, òbviament, planificar el curs vinent al grup 2 de Primera Catalana.

  • Dos de dos. Segon triomf del Granollers en el segon partit amb Antonio Hidalgo a la banqueta. Agafen +7 punts sobre l'antepenúltim però tan sols dos sobre el 17è, que amb el perill dels compensats és un lloc a evitar sí o sí.

  • A l'abisme. El Rubí queia a Figueres (2-1) i queda molt tocat. Els rubinencs són el pitjor visitant de la categoria (12 punts de 54 possibles lluny de Can Rosés).

  • David Romo. El 8è gol del curs del davanter del Rubí significava l'empat momentani després del gol inicial de Toni Cunill. Un gol estèril al final, perquè Cristian Venzal, al minut 86, deixava el triomf per als de Vilatenim.
El Figueres tombava el Rubí a Vilatenim // UEFigueres.cat

  • 50 punts. El Figueres agafa +9 punts sobre la 16a plaça i, per tant, estableix la permanència matemàtica a la categoria. Els figuerencs, que venien de fer play-off el curs passat (acabaven quarts) seguiran un curs més a Tercera.

  • El Rubí NO baixarà matemàticament diumenge que ve (12h vs. Gavà), passi el que passi, ja que la part baixa viurà un duel directe, el Peralada-Palamós. Els palamosins encara han de jugar contra el Rubí i els rubinencs tenen el goal average directe igualat amb el Peralada.

  • Aire, part 1. El Peralada s'enduia els tres punts del camp del descendit Masnou (0-1) i agafa +6 punts sobre l'antepenúltim i, per ara, un punt sobre el 16è i el 17è.
Abans del partit, passadís als campions de base del CD Masnou // ClubDeportiuMasnou.com

  • Marc Mas. Gol guanyador del davanter del Peralada, que arriba a les 20 dianes aquest curs, màxim anotador del grup català de Tercera.

  • Aire, part 2. En el partit destacat de la part baixa, el Santfeliuenc capgirava el gol inicial del Terrassa (3-1), suma tres triomfs als últims quatre partits i deixa el descens directe 6 punts per sota i la 16a plaça un per sota.
Remuntada i triomf del Santfeliuenc // Jaime PG - SantfeFC.com

  • Equip llindar. El Terrassa marca ara la permanència, a la 17a plaça... amb el perill que pot comportar si acaba sent lloc de descens compensat. Primera derrota egarenca després de cinc partits sense caure.

  • Salvats. El Sant Andreu s'imposava a Ascó (1-2) en un duel de la zona mitjana i suma els 50 punts de la tranquil·litat. Els andreuencs, que tornaven a la categoria després del descens de l'estiu passat, continuaran un any més a la categoria.

  • Melo Cortés. El central del Sant Andreu obria la llauna a Ascó amb un golàs... de xilena!

  • Perill indirecte. Els tres partits seguits sense vèncer de l'Ascó (2 punts dels últims 9 possibles) ha deixat els ebrencs +8 punts sobre el descens... però tan sols 3 sobre el 7è classificat.

El Sant Andreu s'enduia els tres punts d'Ascó // Iris Solà - FC Ascó
  • El perill dels compensats. Ara mateix a Segona B, quan també queden 3 jornades, hi ha un equip català en places de descens a Tercera, l'Olot, i un altre català, la Pobla de Mafumet, a la plaça de promoció de descens. Si la lliga acabés així, el descens d'un català de Segona B a Tercera comportaria que la 17a plaça de Tercera (ara del Terrassa) fos de descens compensat. Si el català en promoció també baixés, la 16a plaça (ara del Palamós) també seria de descens compensat. Descensos que s'evitarien (es compensarien) amb ascensos dels catalans de Tercera a Segona B. SI en pugés un, el 16è se salvaria; i si pugés un segon, el 17è també.

Repàs general



  • Moviments als Golejadors. Els dos màxims anotadors no faltaven a la cita. Marc Mas (Peralada) en suma ja 20; i Santi Triguero (Vilafranca) arriba als 19. Carlos Cano (EC Granollers) es col·loca cinquè amb 15 dianes, i Boris Garrós (Gavà) i Víctor Oribe (Vilafranca) ja n'han marcat 14. Tres futbolistes han arribat a la dotzena de gols en aquesta J35: Jordi Sánchez i Ignacio Rosillo (Prat) i Aleix Feixas (Palamós, 4 amb el Peralada). Dobles dígits aquesta setmana per a Xavi Civil (Sabadell B) i Marc Medina (Palamós). En aquesta J35 han estrenat el seu compte golejador 3 futbolistes, tots del Gavà: Iu Ranera, Dani Iglesias i Jaime Hernández.



  • Gols destacats. Ens quedem amb els d'Éric Pujol i Boris Garrós (Gavà), Sergi Gestí (Vilafranca), Melo Cortés (Sant Andreu), Álex Fernández (Europa) i Joserra Campos (Santfeliuenc). [No hem vist el gol del Morell, d'Adri Arjona de penal, ni el primer del Figueres, de Toni Cunill].



  • 935 gols. Els 37 gols d'aquesta J35 han apujat una mica més la mitjana, situada ara als 2'67 gols per partit, per sobre dels 2'47 amb què es tancava el curs passat. Són 84 gols més (un +9'87% de variació) dels que s'havien marcat a les 35 primeres jornades del curs passat. De fet, amb 4 gols més ja serà la temporada més anotadora de l'últim lustre.



  • Millor local: Monta (40 de 51, 78'43%) | Millor visitant: Prat (34 de 54, 62'96%)



  • Victòries locals 43% | Empats 25% | Victòries visitants 31%



  • Respecte el curs passat, augment lleuger dels triomfs visitants (van ser el 30% dels marcadors al global de la temporada passada); es mantenen les victòries locals (també el 43% dels partits el curs passat) i disminueixen lleugerament els empats (27% al final del curs passat).



  • Màxim golejador: Gavà (64) | Menys golejat: Prat (24)



  • Menys golejador: Morell (28) | Més golejat: Morell (64)



  • Camp on es veuen més gols. Els set gols d'aquesta J35 (4-3) col·loquen el Municipal de Vilafranca al capdavant: s'hi han vist 65 gols en 18 partits disputats, 3'61 gols per partit de mitjana.





  • Rendibilitat. Continua al davant de la ràtio l'Ascó. Amb 32 gols (menys d'un per partit de mitjana) els asconencs han sumat 44 punts. Són 1'38 punts per gol marcat de mitjana.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada