dijous, 14 d’abril del 2016

Rivals de 'play-off': 13 equips confirmats

Quan queden cinc jornades (poc més d'un mes) de competició als 18 grups de Tercera Divisió, seguim fent una ullada als possibles rivals que es trobaran al play-off d'ascens els quatre escollits de la nostra lliga. Un total de 13 equips (de 9 grups diferents) ja han confirmat plaça a la promoció d'ascens. Els repassem, grup a grup.


L'Haro de La Rioja, un altre equip de play-off // Miguel Herreros - LaRioja.com

En dos grups, l'asturià (2) i el de La Rioja (16) ja hi ha tres equips amb bitllet; i en set grups més el líder ja ha confirmat plaça. A la majoria de grups hi ha els campionats a punt de certificar-se. Aquest és el quadre amb els quatre primers classificats de cada grup ara mateix:


Font: tercera.cat

Analitzem tot seguit la situació grup a grup.


GRUP 1 (Galícia)
Si bé no hi ha encara cap equip classificat matemàticament per al play-off, els dos primers classificats, Boiro Cerceda (rival del Llagostera el 2011), podrien ser matemàticament a la promoció d'ascens aquest cap de setmana. El Choco, tercer, i el Deportivo B (o Fabril, rival del Cornellà al play-off de 2013) ho tenen tot de cara per ser al play-off: els de la Corunya tenen cinc punts més que el cinquè, el Barco. Equips com el Rápido de Bouzas, el Villalbés o l'Arosa opten encara matemàticament al premi gran.

GRUP 2 (Astúries)
S'ha decidit ja el tercer bitllet per ser a la fase d'ascens; el Langreo, que a més s'ha col·locat segon, acompanyarà el líder Caudal (rival del Sabadell el 2007) i l'Avilés, ara tercer, a les promocions. El Caudal ho té de cara per ser campió: compta amb sis punts de marge. Opten a ser quart classificat principalment cinc equips: el Marino de Luanco, ara ubicat a la plaça, el Tuilla (rival de la Pobla el curs passat), el Colunga, el Condal i l'Oviedo B.


El Langreo, tercer asturià el play-off // FutbolAsturiano.es

GRUP 3 (Cantàbria)
El Racing B és el primer equip cantàbric a confirmar la plaça per al play-off d'ascens. El líder es pot veure acompanyat aquest cap de setmana per dos equips més: el Laredo (rival de la Pobla el 2012), ara segon; i la Gimnástica de Torrelavega (rival del Santboià el 2008). Els tres equips es troben separats per tan sols dos punts al capdavant del grup. El quart classificat també podria assegurar bitllet aquest cap de setmana: el Cayón té 9 punts de coixí sobre el cinquè, un Rayo Cantabria (rival de la Monta el 2011) que s'agafa a les poques opcions matemàtiques que encara té.

GRUP 4 (Euskadi)
El líder del grup basc, el Zamudio, podria confirmar plaça al play-off aquest cap de setmana: té 13 punts sobre el cinquè quan en queden 15 en joc. El conjunt de Biscaia té ja cinc punts de marge sobre el Bermeo, i set davant el Lagun Onak, tercer classificat. Completa la zona noble per ara el Balmaseda, si bé equips com el Vitoria, el Beasain,e l Pasaia o el Santutxu encara aspiren a obtenir un bitllet per a la posttemporada.

GRUP 6 (País valencià)
L'Atlètic Saguntí ja té la confirmació del play-off i manté 8 punts sobre l'Ontinyent, que encara haurà d'esperar, mínim, dues jornades per assegurar bitllet a la promoció. Es manté tercer l'Elx Il·licità (que tombava l'Olot a la ronda de campions de 2013) i quart el Castelló de Kiko Ramírez, tot i que el Vila-real C, cinquè, o l'Oriola i l'Alzira, una mica més allunyats aquests dos, tenen encara opcions de colar-se entre els millors.


Temporada espectacular del líder valencià, l'Atlètic Saguntí // GolsMedia.com

GRUP 7 (Comunitat de Madrid)
El San Sebastián de los Reyes, amb el bitllet al play-off ja assolit, és a un sol punt de ser campió. Disposa d'un coixí de 14 punts sobre el Navalcarnero, segon classificat, quan en queden quinze en joc. El Pozuelo de Alarcón s'ha situat ara tercer, enlloc de l'Atlètic de Madrid B, mateixos equips que completaven la zona noble fa una setmana. El Trival Valderas, la Unión Adarve, el San Fernando, l'Atlético Pinto, l'Alcorcón B o l'Alcalá mantenen opcions de jugar la promoció d'ascens.


El Sanse ja és a la promoció i a un punt del campionat // UD-Sanse.com

GRUP 8 (Castella i Lleó)
El Zamora és a quatre punts (quan queden cinc partits) de proclamar-se campió al grup castellano-lleonès i, per tant, ja ha confirmat bitllet per al play-off d'ascens a Segona B. En breu s'hi afegirà la Gimnástica Segoviana (amb un empat aquesta setmana podria ser equip de promoció), i té prou coixí sobre el cinquè classificat també el Palència (que també podria ser de play-off diumenge). La quarta plaça és ara per al Villaralbo, que ha avançat La Bañeza, en una lluita en què també hi ha immers La Virgen del Camino (els tres equips separats per 3 punts).


GRUP 9 (Andalusia Oriental i Melilla)
Es manté ajustadíssim el grup: els cinc primers classificats estan separats... per quatre punts! L'Atlético Mancha Real i l'Atlético Malagueño (filial del Malàga) són ara colíders. Ben a prop, tres punts per sota, hi ha els altres dos equips en zona noble, El Palo i Loja. Això sí, El Ejido 2012 i el Guadix tenen encara opcions de play-off.

GRUP 10 (Andalusia Occidental i Ceuta)
El Còrdova B, líder a l'altre grup andalús, té ja plaça al play-off d'ascens i és ara a cinc punts de confirmar el campionat. En la lluita pel segon lloc l'Atlético Sanluqueño (rival del Prat el 2012) ha superat l'Alcalá i tots dos equips podrien confirmar l'accent del play-off aquesta setmana. La quarta plaça està ara més oberta que la setmana passada: continua ocupant-la el San Fernando (rival de la Pobla fa un any), però el Gerena (un altre rival de la Pobla el curs passat) és 5 punts per sota quan en queden 15 en joc.


GRUP 11 (Balears)
El líder Mallorca B ja és equip de play-off, i té quatre punts sobre els dos principals perseguidors, la Peña Deportiva eivissenca i el Formentera (eliminava la Monta al play-off de 2014), que amb un triomf aquest cap de setmana serien de play-off. El Constància ho té bé per acabar a la quarta plaça però no se'n pot refiar: els inquers tenen 4 punts més que el Montuïri, i 5 més que el Collerense, el Binissalem i el Mercadal.


El Mallorca B optarà a retornar a Segona B // RCDMallorca.es

GRUP 12 (Canàries)
Els tres primers classificats continuen ben ajustats, separats per dos punts, i hi ha hagut un canvi de líder: el Lanzarote és ara primer per davant del Villa de Santa Brígida i el Las Palmas Atlético (rival del Manlleu el 2012). A la quarta plaça continua el Tenisca, que té 3 punts més que el San Fernando i 5 més que El Cotillo.

GRUP 13 (Múrcia)
El Lorca Deportiva és a un triomfs de confirmar plaça a la promoció, i continua amb 4 punts més que l'Águilas. A la lluita per les altres dues places de la zona noble, quatre aspirants: el Yeclano Deportivo (eliminava la Pobla el 2012), tercer, i El Palmar, quart, a més del Mar Menor (que ha sortit de les principals places) i La Unión.

GRUP 14 (Extremadura)
L'Extremadura UD (eliminava l'Espanyol B al play-off de 2012) ja és equip de play-off. Els d'Almendralejo, que només han perdut dos partits, lideren el grup extremeny amb 3 punts més que el Badajoz, que és a un triomf de confirmar bitllet. El Jerez (botxí de l'Europa al play-off del curs passat) també ho té a tocar i l'Arroyo, quart, té 5 punts de marge sobre el Calamonte i el Don Benito.


L'Extremadura UD, un altre habitual dels play-off // ExtremaduraUD.com

GRUP 15 (Navarra)
L'Osasuna B s'apropa a confirmar plaça al play-off (seria el 23 o 24 d'abril, no hi ha jornada aquest cap de setmana); és segon, 5 punts per sota, l'Atlético Cirbonero i tercera la Mutilvera (rival de l'Europa el 2014), a 6 del líder. La quarta plaça continua a mans del San Juan, si bé el Cortes és dos punts per sota. 

GRUP 16 (La Rioja)
Ja són tres els equips de La Rioja que s'han assegurat ser al play-off i lluitaran ara pel campionat: la SD Logroñés (eliminava l'Ascó el curs passat) i el Calahorra, separats per dos punts al capdavant, i també ara l'Haro Deportivo (rival del Sant Andreu el 2008), tercer. Falta per confirmar el quart passatger. Continua quart el Náxara (rival del Reus el 2011), que amb un triomf aquest cap de setmana completaria el pòquer d'equips a promoció. El Varea, cinquè, és a 12 punts de la zona noble quan en queden 15 en disputa.

GRUP 17 (Aragó)
Encara no hi ha cap conjunt aragonès en play-off... i tot just ara s'ha viscut un canvi de líder. L'Andorra ha superat el Deportivo Aragón, filial del Saragossa, al primer lloc. Els dos equips són a un triomf de confirmar l'accés a la promoció d'ascens. El Teruel, tercer, i el Tarazona, quart, completen la zona noble. Tres punts per sota del play-off hi ha l'Ejea (rival de la Pobla el 2012).

GRUP 18 (Castella-la Manxa)
A Castella-la Manxa no hi ha cap equip classificat per al play-off, però el Conquense (que eliminava el Manlleu el 2013) ho té tot de cara per assolir l'objectiu aquest cap de setmana. Els de Conca tenen 4 punts de marge sobre l'Azuqueca (rival de l'Hospi el 2010) i 6 sobre l'Almagro, segon i tercer. Sembla un punt més oberta la lluita per la quarta plaça. L'ocupa ara l'Almansa, empatat a punts amb el Quintanar del Rey (cinquè) i tres punts per sobre del Madridejos. L'Illescas o el Villarrobledo mantenen opcions matemàtiques.

I nosaltres, quan?
Al grup català de Tercera (el cinquè, ja sabeu) podríem començar a tenir confirmacions de play-off aquest mateix diumenge. Amb un triomf contra el Palamós, el Prat serà a la promoció. A més, si punxen el Gavà i l'Europa, els pratencs podrien ser ja campions. La lluita pel segon lloc, molt més ajustada, fa que en principi no es puguin esperar més confirmacions fins a la J35 o J36.

Què passa amb el Sabadell B? Senzill: opta a play-off sempre que el primer equip (a Segona B) opti al play-off d'ascens a Segona. Un cop no pugui ascendir, i quedi per tant a Segona B, el filial no podria optar a lluitar per l'ascens (no podrien coincidir, òbviament). I si els de José Solivelles acabessin el curs entre els quatre primers aniria al play-off com a quart classificat el cinquè.



El Real Avilés pot ser un dels rivals dels catalans al play-off // RealAviles.es


Calendari

Les lligues als 18 grups de Tercera finalitzaran el cap de setmana del 14 i 15 de maig. 

El dilluns, 16 de maig se celebrarà primer sorteig a la seu de la RFEF, que definirà la ronda de campions (9 enfrontaments a doble partit que donaran els 9 primers ascensos, entre els campions de grup) i la primera eliminatòria entre els 54 equips que finalitzaran segons, tercers i quarts. Aquest primer assalt es disputarà els caps de setmana del 21-22 i 28-29 de maig. 


El 29 de maig, per tant, tindrem 9 equips ascendits a Segona B i 36 equips que aniran a la segona eliminatòria (els 27 vencedors de la primera + els 9 campions derrotats a la ronda de campions, que cauen repescats). El 30 de maig se sortejarà la segona eliminatòria, que es disputarà el 4-5 i 11-12 de juny.


Serà el 13 de juny quan els 18 equips supervivents coneixeran els nou duels decisius de la tercera eliminatòria. Aquesta, que es disputarà el 18-19 i 25-26 de juny, servirà per conèixer els altres 9 equips ascendits a Segona B.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada