divendres, 20 de maig del 2016

Fem balanç, capítol 3: Sabadell B

Acabada la temporada, a tercera.cat obrim la secció Fem balanç, dedicada a valorar el curs per als 20 equips que han pres part al campionat al grup català de Tercera. En 20 articles, escrits per 20 periodistes o informadors que han seguit de prop els equips, analitzarem si s'han complert les perspectives previstes, quins han estat els moments clau del curs i amb quin nom propi ens podríem quedar per entendre l'any d'aquell conjunt en concret.

Al capítol 3 repassem el curs del Sabadell B, que ha acabat la temporada amb una històrica actuació, que els ha dut a lluitar per ser a les quatre primeres places a final de curs. Els arlequinats han acabat sisens, amb 62 punts. Escriu sobre la temporada del Sabadell B en Miguel Ángel Rodríguez, seguidor del club, la referència bàsica per conèixer les estadístiques del CE Sabadell i enguany col·laborador en les informacions dedicades al filial al web de l'entitat.

L'onze del Sabadell B a principi de curs // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

La millor temporada de la història
Un article de Miguel A. Rodríguez / @MiguelAngel32


La segona temporada del Sabadell B a la Tercera Divisió passarà a la història com la millor de tots els temps. Pocs es podien pensar a principis de temporada el bon paper que faria l'equip enguany. Sempre en les posicions capdavanteres de la classificació, ha estat un dels equips revelació de la categoria i en moments puntuals del curs va ser l'únic equip que li va discutir el regnat al sòlid Prat. Novament per la seva condició de filial la convocatòria de jugadors amb el primer equip ha estat una constant, i això ho ha notat l'equip a l'hora de suplir algunes baixes importants.

Aquest curs la gran novetat estava a la banqueta. José Solivelles, que venia de pujar el Juvenil A a Lliga Nacional, va agafar el relleu de Toni Rodríguez i ha complert a les mil meravelles. Una bona base de l'equip de la temporada anterior va continuar, com eren els Pol Moreno, Estellés, Parera, Sandro, Cesc Clotet o Manel Martínez. A aquests jugadors es van incorporar d'altres també molt importants com el lateral esquerre Guillem, els migcampistes Ñito i Ferreira o l'extrem Max. Com dèiem, la promoció de juguadors al primer equip va fer que arribessin amb la temporada començada Xavi Civil, Álex Español o Joel Méndez, que també han tingut el seu paper important. Sobretot en el cas de Civil, que en una gran segona volta ha marcat 11 gols i ha fet que l'equip no notés tant la baixa de Manel Martínez, que en un gran inici de temporada va aconseguir 13 gols i ha acabat sent el màxim golejador de l'equip.


D'igual manera que jugadors del filial han debutat amb el primer equip a Segona Divisió B, José Solivelles també ha incorporat jugadors del juvenil que ha ascendit a Divisió d'Honor al segon equip. Fins a set futbolistes han participat en algun partit a Tercera Divisió: Rubén Pedragosa, Albert Luque, Xavier Salinas, Pol Monells, Sergio Montero, Antonio Garcia i Pau Mañé. Alguns d'ells segurament formaran part del filial de la temporada vinent. El davanter Antonio, amb cinc participacions, ha estat el juvenil més utilitzat. Pau Mañé va tenir un debut somiat davant el Figueres, ja que en només 24 minuts va tenir temps d'anotar un gol. Curiosament, el gol 100 del Sabadell B a la categoria.


De cara a la temporada vinent tot està a expenses de la situació econòmica del club, que té paralitzada la planificació. D'arribar a bon port, la renovació de José Solivelles com a tècnic és un fet i jugadors que han format part de la plantilla enguany passaran a ser del primer equip, com són els casos d’Adri Díaz, Sandro Toscano o Manel Martínez. Novament l'equip s'haurà de reestructurar amb jugadors del juvenil i fitxatges de fora amb la condició de ser sub-23 per poder ajudar durant la campanya al primer equip si fos necessari.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada