dimecres, 8 de juny del 2016

Fem balanç, capítol 11: Palamós

Acabada la temporada, a tercera.cat obrim la secció Fem balanç, dedicada a valorar el curs per als 20 equips que han pres part al campionat al grup català de Tercera. En 20 articles, escrits per 20 periodistes o informadors que han seguit de prop els equips, analitzarem si s'han complert les perspectives previstes, quins han estat els moments clau del curs i amb quin nom propi ens podríem quedar per entendre l'any d'aquell conjunt en concret.

Al capítol 11 repassem el curs del Palamós, que ha acabat assolint la permanència a l'última jornada, després d'una golejada al camp del Rubí (0-4). Els palamosins acabaven la lliga dotzens, amb 48 punts. Escriu sobre la temporada del Palamós en Pere Subirana, periodista palamosí amb molta experiència i que escriu en diversos mitjans.

Onze del Palamós a la primera volta // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Irregularitat esportiva, estabilitat econòmica
Un article de Pere Subirana @PereSubirana

El Palamós Club de Futbol ha firmat un bon balanç de temporada, amb 48 punts i la dotzena posició en la classificació final, només una posició i un punt per sota que la campanya 2014/2015. L'equip de Joan Mármol va fer els deures quan tocava i en el moment decisiu de la temporada, ja que en les dues darreres jornades del campionat, i amb l'equip angoixat per un possible descens directe o per veure's involucrat en els no compensats, va ser capaç d'enllaçar dues victòries consecutives per primera vegada en tota la temporada. La gran irregularitat de l'equip palamosí, capaç del millor fora de casa i del pitjor en el Municipal Palamós-Costa Brava, han fet que patís més del que tocava per mantenir la categoria. Aquestes dues darreres victòries, contra el Manlleu i el Rubí, li van servir per poder garantir la seva continuïtat un any més a la Tercera Divisió. Sense un davanter golejador, a l'estil de Javi Revert o Sergi Arimany, com l'equip havia tingut les últimes temporades, va haver de ser un mitja punta qui va treure les castanyes del foc en l'aspecte realitzador, juntament amb Aleix Feixas que es va incorporar en el mercat d'hivern. Marc Medina ha acabat la temporada com a màxim realitzador de l'equip amb 13 gols, per 8 d'Aleix Feixas.

El futbol de base del Palamós Club de Futbol també tanca la temporada de forma brillant, tot celebrant un total de quatre ascensos de categoria. El juvenil A i l'infantil A pugen a Preferent, mentre el cadet B i l'infantil C ho fan a Primera Divisió. L'ascens més valorat, de tota manera, és el del juvenil perquè ja feia molts anys que es buscava i perquè es tracta de l'equip que ha de fer de trampolí als jugadors que tenen opcions de donar el salt al primer equip del Palamós.


El més important, a banda dels temes esportius, és que el degà de Catalunya ha recuperat la imatge de club seriós que paga i fa front als seus compromisos, la prioritat de la junta directiva presidida per Joan Pau Pérez, després de molts anys essent noticia pels deutes que acumulava el club al final de cada temporada.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada