divendres, 17 de juny del 2016

Prèvia-Guia 3a eliminatòria 'play-off' (Anada)

El Gavà encararà, a partir d'aquest diumenge, la seva darrera eliminatòria del play-off d'ascens a Segona B. Un premi que és a tan sols 180 minuts

Alex Cano celebra el seu gol a Almagro amb l'afició // Havok CF Gavà
Aquest és l'horari del partit de 3a eliminatòria de play-off, anada:

DIUMENGE, 19 DE JUNY
19h Castellón-Gavà

Després de superar l'Almagro de forma molt clara (3-0 a La Bòbila i 0-1 a Castella-la Manxa), el Gavà ha quedat emparellat amb el Castellón. Un rival de màxima proximitat, i que garanteix, a priori, un ascens al grup tercer de Segona B. Del Castellón ens en parlava el periodista Iván Fernández, en un article d'anàlisi de l'equip entrenat per l'ex de la Pobla, Kiko Ramírez.

L'equip gavanenc encadena 21 partits consecutius sense perdre, i vol seguir ampliant aquest registre, almenys fins la propera temporada. Per aconseguir-ho, necessita sortir amb vida de Castalia, un estadi que voldrà intimidar els homes de Juanma Pons amb un ple fins a la bandera, segons les previsions dels albinegres.

El company periodista Jose Gallardo, bon amic de tercera.cat, ens aporta algunes dades sobre el Castellón i els duels entre catalans i valencians al play-off d'ascens a Segona B:

Els catalans han jugat 130 partits de promoció amb els valencians. Fins ara era la segona comunitat amb qui més partits havien jugat (després de les Illes Balears, amb 131) però ara amb aquesta eliminatòria es convertirà en la primera. Això es deu a que del 1991 al 2003 es van fer quatre grups de lliguetes entre Catalunya, Balears, Múrcia i C. Valenciana per veure qui ascendia, i del 2004 al 2006 aquestes mateixes regions es jugaven l'ascens però en un procés d'eliminatòries de semifinal i final. 

En total el balanç ha estat de 49 victòries per als catalans, 25 empats i 56 derrotes. Amb 176 gols a favor dels catalans per 183 en contra. 

Des del 2007 (que ja es va establir el sistema d'eliminatòries sense condicionant geogràfic) s'han produït tres enfrontaments: 

  • 2008: Primera eliminatòria, Santboià-València B (1-2 al Joan Baptista Milà i 1-0 a Paterna)
  • 2013: Ronda de campions, Olot-Elche Ilicitano (1-0 al Martínez Valero i 2-2 al Municipal)
  • 2014: Primera eliminatòria, Montañesa-Paterna (1-2 al Municipal Gerardo Salvador de Paterna i 3-1 a Nou Barris)
Per tant, una eliminatòria resolta a favor dels catalans i dues a favor dels valencians. 

El Castellón será el primer rival castellonenc que s'enfronti a un català des del 2006. Llavors, l'Espanyol B va aconseguir l'ascens a Segona B imposant-se a la final al Villarreal B (3-1 a la Ciutat Esportiva i 1-1 a la Ciutat Esportiva de Vila-real).

El Castellón va tenir un descens administratiu a 2011 a Tercera Divisió per impagaments amb jugadors. Aquestes són les primeres temporades (des que es va instaurar la Segona B el 1977) que trepitja Tercera Divisió. Per tant, són cinc temporades inèdites a la història del club albinegre que estigui a la quarta categoria del futbol estatal. En aquestes cinc temporades ha disputat, amb aquesta, tres promocions d'ascens. El 2013 va caure contra el Córdoba B en primera ronda (0-0 a Castalia i 2-0 a Andalusia). 

Més dolorosa va ser la del 2015. Acabant primer de grup, l'equip que entrenava Ramon Maria Calderé va perdre la ronda de campions contra el Linares (1-0 a Linarejos i 0-2 a Castalia) i després va tornar a quedar eliminat en segona ronda per l'Haro Deportivo de La Rioja. Els castellonencs perdien per 2-1 a El Mazo, però igualaven l'eliminatòria a Castalia (2-1). La tragèdia és que quedaven eliminats en la tanda de penals davant el seu públic per 3-0 (tres llançaments-tres errades i tres gols de l'Haro, no es van necessitar més). La victòria d'enguany a casa de la Peña Deportiva Santa Eulàlia és el primer triomf a domicili dels albinegres en una promoció a Segona B. 

Per tant, serà el primer enfrontament del Castellón amb un català en una promoció d'ascens a Segona B. Però no serà la primera vegada que s'enfrontin en una promoció. Hi ha dos precedents en les promocions de Tercera pretèrites, però per ascendir a Segona Divisió. 

1964: 1a eliminatòria de campions de grups de Tercera
Sabadell-Castellón (3 a 1 a Sabadell i 1 a 0 a Castelló)

1966: 1a eliminatòria de campions de grups de Tercera
Nàstic de Tarragona-Castellón (0 a 0 a Tarragona i 1 a 0 a Castelló)


El Castelló, últim obstacle per l'ascens del Gavà // CDCastellon.com
Dades del Castellón: 

Kiko Ramírez és el quart entrenador català consecutiu que té el Castellón a les darreres temporades: Ramon Moya i Joan Esteva (2014), Calderé (2015) i Kiko.

El Castellón es el segon club que més socis ha aconseguit a la historia de Tercera Divisió, amb 4.500 a la temporada 2011/2012, igualant el Málaga CF de 1995 i només superat pel Real Oviedo del 2009. 

Al partit contra el Malagueño van agrupar a 10.000 aficonats a Castalia, van viatjar 5.000 aficionats a Eivissa per al Peña Deportiva i ara hi ha hagut cues per agafar les últimes entrades per al Gavà. 

Gavà:

Destaca la imbatibilitat del Gavà a casa en les promocions d'ascens. Els gavanencs no perden un partit a casa en promoció d'ascens des del 17 de juny de 2001, quan van perdre a casa contra el Constància (0-1). Des de llavors, han passat Mallorca B (2006, 1-0), Jerez CF (2007, 3-1), Poli Ejido B (2007, 3-2), Osca (2008, 2-2, en promoció d'ascens a Segona), Marino de Luanco (2016, 3-2), i ara l'Almagro (3-0). Per tant, sis partits seguits de play-off sense perdre a casa, 5 victòries i 1 empat.  

Fora tampoc li ha anat malament. Va perdre a casa del Mallorca B (2-0, el 2006). Però a partir d'aquí, cap derrota en les últimes cinc sortides de play-off: a Jerez (1-1), al camp del Poli Ejido B (2-4), a Osca (1-1), al camp del Marino de Luanco (1-1), i ara a Almagro (0-1). Amb l'empat d'Osca, però, van caure eliminats de la promoció d'ascens a Segona pel valor doble dels gols a camp contrari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada