dilluns, 5 de setembre del 2016

Resultats J3

El Peralada allarga el ple i és líder en solitari

L'Olot cedia la primera derrota del curs a Les Grases // UEOlot.com

Aquests són els resultats de la J3:

DISSABTE, 3 DE SETEMBRE
Santfeliuenc 1-0 Olot (David Romo)
Pobla de Mafumet 4-2 Sabadell B (Ricky Nogueira -p-, Roger Brugué i Rodrigo Cuenca -2- / Manel Raigón -2-)

DIUMENGE, 4 DE SETEMBRE
Castelldefels 2-0 Ascó (Adri Alonso i Jaume Aparicio)
Europa 0-1 Vilafranca (Aday Benítez)
Terrassa 2-0 Sant Andreu (Manuel Raíllo i Juan P. Amantini)
Júpiter 3-1 Manlleu (David Bauli, Joan Vives i Ángel de la Torre / Manel Sala)
Cerdanyola 2-3 Palamós (Daisuke Uemura i Oriol Molins / Guillem Cornellà, Iván Garcia i Aleix Feixas)
Vilassar de Mar 1-2 Peralada (Roger Matamala / Sergi Álamo i Draman Konare)
Montañesa 3-0 Granollers (Pedro García, Dani Sánchez i Joshua Ortiz)
Figueres 1-1 La Jonquera (Roger Torquemada 'Torque' / Joan Pons)

CLASSIFICACIÓ 

I aquesta és la classificació de Tercera després de la J3:




Gols: 29
Resultats: 6 victòries locals, 1 empat i 3 victòries visitants
Màxim golejador: Marc Mas (Olot) i Manel Raigón (Sabadell B), 4 // Veure llistat complet

L'anàlisi dels dilluns

Dades, noms propis, fotografies i detalls que ens ha deixat la jornada


  • Tres de tres. El triomf del Peralada a Vilassar de Mar (1-2) deixa els de l'Alt Empordà com a líders en solitari: són l'únic equip que manté el ple de triomfs: 9 punts de 9 possibles. Els d'Arnau Sala i Xavi Punsí ja van ser líders després de la J1.

  • Poder gironí. La Tercera 16/17 arrencava amb cinc equips gironins... quatre dels quals són en play-off (Peralada, Palamós i Olot) i quatre dels quals (tots menys l'Olot) continuen invictes. 

  • Nou impacte. El Palamós es col·loca segon després d'un altre triomf d'impacte. Si a la J2 golejaven la Pobla de Mafumet, en aquesta s'arribaven a col·locar 0-3 a Cerdanyola, si bé els vallesans ajustaven les coses al final (2-3).

  • De nou. Tornava a jugar a casa el Terrassa en aquesta J3, tornava a vèncer com ja va fer a la J2: sense encaixar (2-0 contra el Sant Andreu) i amb gol del central Juan Pablo Amantini. Els vallesans, 7 punts, se situen tercers.

  • Club dels 6 punts. Tres equips completen el sextet al capdavant amb 6 punts. Són l'Olot, que perdia a Les Grases per primer cop aquest curs (1-0); el Vilafranca, que s'imposava al Nou Sardenya (0-1); i el Júpiter, que superava el Manlleu (3-1).

  • Sempre en play-off. Tan sols tres jornades disputades i ja només són dos els equips que no han sortit encara de la zona noble: mantenen tres jornades entre els quatre primers el Peralada i l'Olot.

  • Un punt. Els tres conjunts de Tercera que tenen un punt després de la J3 són en zona de descens: el Vilassar de Mar, que queia contra el líder; l'Europa, que perdia a casa davant el Vilafranca; i el Manlleu, després de sucumbir a la Verneda.
L'Europa queia a casa i suma 1 punt de 9 possibles // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • La Jonquera ha estat l'equip que ha trigat més a encaixar el primer gol del curs: 244 minuts, des que va començar la temporada (i els jonquerencs van viure el debut històric) fins que Roger Torquemada 'Torque' anotava l'empat al duel de l'Alt Empordà.

  • Queden 5 equips invictes després de tres jornades: Peralada, Palamós, Terrassa, La Jonquera i Figueres. Quatre gironins i el Terrassa. I compte que dos d'ells s'enfronten a la J4: Peralada-Figueres.

  • A l'altra cara de la moneda, hi ha 6 equips que encara no han guanyat després de la J3: Figueres, Sabadell B, Granollers, Vilassar de Mar, Europa i Manlleu. Curiós el cas dels figuerencs: tres jornades, tres empats. Per tant, sense victòries... però també sense derrotes després dels tres partits.

  • Jornada amb nou rècord golejador del curs: 29 dianes, mantenim balanç golejador creixent: 23 dianes a la J1, 27 a la J2 i 29 en aquesta J3. Cinc equips es quedaven sense marcar i domini clar dels gols locals, 19 a 10.

  • Tres futbolistes han marcat a les tres jornades jugades: Manel Raigon (Sabadell B), Oriol Molins (Cerdanyola) i Dani Sánchez (Montañesa). Raigon suma quatre gols (en aquesta J3 anotava un doblet), mentre que tant Molins com Sánchez han anotat un gol per jornada, i en sumen tres.

  • Domini local. La dinàmica d'aquestes primeres jornades manté el poder dels equips que juguen a casa: en aquesta J3 hi ha hagut 6 triomfs locals, per tan sols 3 de visitants (els del Vilafranca, el Peralada i el Palamós). S'ha produït un sol empat, a un gol entre Figueres i la Jonquera.

  • Partit amb més gols. Som a les primeres jornades i es van establint els primers registres. En aquesta J3, al Pobla de Mafumet 4-2 Sabadell B, s'ha arribat als 6 gols en un mateix partit per primer cop. El duel de dissabte se situa per ara com el més anotador del que portem de curs (s'han disputat 30 partits per ara).

  • Símptoma. Al 21è partit del curs tots els equips ja havien puntuat i marcat (amb el triomf del Santfe, 1-0 contra l'Olot). I acabada la J3 tots els conjunts han encaixat com a mínim un gol. En altres cursos les ratxes d'imbatibilitat o de sequera golejadora es podien allargar fins la J5 o la J6. Un altre símptoma de la igualtat que viurem aquest curs.

Partit a partit
  • Al 94'! El triomf del Santfeliuenc contra l'Olot (1-0) es produïa a l'últim sospir, en una errada del porter olotí, August Conesa, i un gran detall d'oportunisme de David Romo. 

  • Primer gol. El Santfe aconseguia obrir el seu compte golejador amb la diana de Romo i trencava una mala ratxa que s'allargava des de l'abril passat: acumulaven els blanc-i-blaus gairebé set partits oficials sense marcar (5 de lliga, entre el final de la passada i l'inici de l'actual, i un de Copa).

  • Primera victòria/derrota. Amb l'1-0 els d'Andrés González obrien el caseller de punts de la temporada. L'Olot, en canvi, cedia la primera derrota (i els primers punts) en el retorn dels garrotxins a Tercera. Uns, els locals, deixen l'última plaça i surten del descens; els altres, els olotins, cedeixen el lideratge però continuen en play-off, ara quarts.

  • Remuntada. Al duel de filials d'aquesta J3 va passar de tot. El Sabadell B es va avançar amb doblet de Manel Raigon (4 gols aquest curs, tres jornades seguides marcant), però la Pobla de Mafumet va capgirar el marcador amb quatre gols i doblet guanyador de Rodrigo Cuenca (tres dianes fins ara).

  • Estrena. Es tracta de la primera victòria en lliga de la Pobla des que ha retornat a Tercera. El Sabadell B, de la seva banda, buscarà el primer triomf del curs a la J4; tot i no haver guanyat, però, en aquesta J3 encaixava la primera derrota de la temporada.

  • La primera. El Castelldefels aconseguia davant l'Ascó (2-0) el primer triomf de la temporada en què retorna a Tercera. Els mariners, 4 punts, se situen en zona mitjana.
Celebracions dels mariners a un dels dos gols // Andrés Burgos - UECastelldefels.es

  • Un gol per part. Dos nouvinguts aquest estiu, Adri Alonso, abans del descans, i Jaume Aparicio, al segon temps, anotaven les dianes del triomf del Castelldefels, que resistia a l'últim quart d'hora amb un home menys per l'expulsió de Mario.
Segona derrota en tres partits per a l'Ascó //  Andrés Burgos - UECastelldefels.es

  • Aday de nou. El Vilafranca s'enduia els tres punts del Nou Sardenya amb un gol al minut 87 d'Aday Benítez. Segon gol guanyador consecutiu del canari (anotava l'1-0 contra el Santfe a la J2), les dues dianes que han anotat els penedesencs en aquesta lliga.

  • Ensopit. Coincideixen els cronistes a explicar un partit molt encallat, amb poc moviment, i que es decidia a l'últim sospir.
Aday Benítez, de nou golejador per al Vilafranca // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • En descens. L'Europa tanca la J3 penúltim, amb un sol punt i un sol gol marcat després de tres partits. El Vilafranca, de la seva banda, encadena dos triomfs sense encaixar i queda just per sota de la zona noble.

  • Mirant amunt. Com el Vilafranca, el Terrassa també encadena dues victòries sense encaixar cap gol... i les dues a casa. En aquesta J3, victòria davant el Sant Andreu (2-0), que cedia així la segona derrota del curs, les dues a domicili.
Manuel Raíllo (esq) obria la llauna per al Terrassa // Judit Andreu - UESantAndreu.cat

  • Gol per part. S'estrenava en lliga Manuel Raíllo (que el curs passat se'n feia un fart amb el Gavà) al primer temps. I a la represa anotava de nou Juan Pablo Amantini. El central (i un dels capitans de l'equip) ja va marcar fa vuit dies en el triomf egarenc contra el Castelldefels.

  • Via ràpida. El Júpiter sumava el segon triomf del curs (tots dos a casa) contra el Manlleu anant per feina: amb un 3-0 al descans, els gris-i-grana encaraven la victòria. A la represa, Manel Sala retallava distàncies per als osonencs, que són els nous cuers de la categoria.

  • Efectius. Un gol de David Bauli des de la frontal obria la llauna per al Júpiter, que ampliava distàncies gràcies al capità Joan Vives i a Ángel de la Torre. Els barcelonins, amb 6 punts, se situen prop de la zona noble.

  • 1 de 9. El Manlleu és cuer després d'haver sumat un punt (2-2 en l'estrena a Castelldefels) en tres jornades. Els de Miquel Muñoz encadenen dues derrotes i són últims per la diferència de gols (-4).

  • Nou cop palamosí. A la J2 va ser una golejada (4-1) davant la Pobla, i en aquesta J3 el Palamós conqueria Fontetes amb una gran actuació (2-3). Els empordanesos s'arribaven a situar amb 0-3 a l'inici del segon temps, però el Cerdanyola ajustava el marcador al tram final.

  • 7 de 9. Els gols de Guillem Cornellà, Iván Garcia i Aleix Feixas acabaven donant tres punts més als de Joan Mármol, que se situen segons, amb 7 punts.

  • Estèril. Els gols de Daisuke Uemura (primer del curs) i Oriol Molins (3r, tres jornades seguides marcant) deixaven el 2 a 3 per al Cerdanyola, en la primera derrota dels de Toni Carrillo aquesta temporada.

  • Tres de tres. El Peralada conqueria el Xevi Ramon de Vilassar de Mar i obtenia el tercer triomf en l'estrena de la lliga (1-2). Els empordanesos són líders en solitari.

  • Ajustat. El gol de Roger Matamala per als vilassarencs ajustava les coses, i precedia una segona part molt ajustada en què els de Manel Moya buscaven sense èxit l'empat.

  • Álamo i Konaré. Els gols del Peralada en aquest nou triomf, de Sergi Álamo (jugador de 18 anys cedit pel Girona que s'estrena a Tercera) i de Draman Konaré (segon gol del curs).

  • Descens. El Vilassar de Mar és un dels tres equips que suma 1 punt fins ara i ocupa zona de descens després de la J3.

  • Implacable. Triomf de la Montañesa, primer del curs, davant el Granollers (3-0), que cedia la primera derrota de la temporada després de dos empats.

  • Matiners. Un gol del tete Pedro García encarava aviat el triomf per als de Nou Barris. Dani Sánchez (tercer gol del curs, dianes als tres partits jugats) i Joshua Ortiz, a les acaballes, situaven el 3-0 final.

  • Amb nou. El Granollers acabava el partit amb nou jugadors, per les expulsions d'Héctir Miguel i Joshua Romero.

  • Empat. El duel empordanès de la jornada acabava sent l'únic empat de la J3. Figueres i La Jonquera es repartien els punts a Vilatenim i tots dos equips continuen invictes.
Empat entre Figueres i La Jonquera a Vilatenim // UEFigueres.cat

  • Joan Pons. S'avançava La Jonquera amb diana de Pons, que col·locava provisionalment els jonquerencs en zona de play-off.

  • Torque. Però apareixia Roger Torquemada 'Torque' per establir l'empat final per al Figueres, que continua invicte i ha sumat tres empats en tres jornades. El gol acabava amb la imbatibilitat de La Jonquera, últim equip que encara no havia encaixat cap gol.


Repàs general
(Encara no apareixen totes les estadístiques, com la de millor local/visitant, perquè esperem a tenir diverses jornades per fer-ho prou revelador. Esperarem a la J10)

  • Moviments als Golejadors. Se situa a dalt, amb Marc Mas (Olot), Manel Raigón (Sabadell B), amb 4 dianes. Arriben als tres gols Oriol Molins (Cerdanyola), Dani Sánchez (Montañesa) i Rodrigo Cuenca (Pobla de Mafumet).

  • 79 gols. La J3 ha establert un nou rècord anotador. La mitjana és ara de 2'63 gols per partit, lleugerament inferior als del curs passat (2'67 a final de curs). Amb tot, fins ara s'han marcat tres gols més que els anotats en les tres primeres jornades del curs passat (76).
El Terrassa encadena dues victòries a casa // Judit Andreu - UESantAndreu.cat

  • Victòries locals 50% | Empats 30% | Victòries visitants 20%

  • Respecte el curs passat, i encara som a la J3, augmenten i molt els triomfs locals (43% a finals del curs passat) i també pugen els empats (27% a la 15/16). Descens clar de les victòries visitants, que el curs passat es van produir al 31% dels partits.

  • Màxim golejador: Peralada, Palamós, Olot i Montañesa (7) | Menys golejat: Vilafranca i La Jonquera (1)

  • Menys golejador: Santfeliuenc i Europa (1) | Més golejat: Pobla, Sabadell B i Manlleu (7)

  • Rendibilitat. Encara és d'hora perquè sigui revelador, però per ara els equips més rendibles quant a gols anotats són el Vilafranca i el Santfeliuenc. Per cada gol marcat han sumat 3 punts de mitjana: 1 gol, 3 punts per al Santfe; 2 gols, 6 punts per al Vilafranca.

  • Camp on es veuen més gols. És poc revelador per ara, però són a dalt de tot de l'estadística el Narcís Sala, el Municipal d'Olot i el Nou Municipal de Palamós. En un sol partit disputat s'hi van veure 5 gols.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada