La Monta talla la ratxa del Peralada, el Vilafranca es col·loca segon i el Figueres venç per primer cop

Xavi Ferrón anotava el gol guanyador del Figueres // UEFigueres.cat

Aquests són els resultats de la J7:

DISSABTE, 1 D'OCTUBRE
Sant Andreu 4-3 Sabadell B (Sekou Gassama -2- i David Toro -2-/ Max Marcet, Adrián González i Isaac Padilla)

DIUMENGE, 2 D'OCTUBRE
Granollers 6-2 Palamós (Carlos Cano -2-, Diego Carrillo -2-, Alex Gil i Joel Sánchez / Marc Medina -p- i Marc Serramitja)
Montañesa 1-1 Peralada (Pedro García / Albert Estellés)
Pobla Mafumet 2-0 Olot (Rayco Rodríguez i Iván Vidal)
Vilassar de Mar 1-1 Ascó (Oriol Martínez / Jordi Martí)
Castelldefels 1-0 Santfeliuenc (Jaume Aparicio)
Figueres 1-0 Manlleu (Xavi Ferrón)
Terrassa 0-0 La Jonquera
Europa 1-1 Júpiter (Abel Rita / Julen Axpe)
Cerdanyola 1-3 Vilafranca (Elhadji Bandeh / Josep Díez, Aday Benítez i Óscar Hernando)

Dades, fotografies, noms propis i detalls que ens ha deixat la jornada

• Final de ratxa. La Montañesa es convertia aquest diumenge en el primer equip que ha "tret" punts al líder Peralada. Empat a Nou Barris que atura la ratxa de victòries empordaneses en sis tot i que els manté al capdavant.

• Segon. El Vilafranca és un dels triomfadors de la jornada: el triomf penedesenc a Cerdanyola (1-3) col·loca els d'Ivan Moreno a la segona plaça, després d'haver sumat 16 punts dels últims 18 possibles. Els vilafranquins són a tres punts del líder.

• Ensopegades. De fet, el Vilafranca era l'únic equip que vencia dels quatre que eren en play-off a l'inici de la jornada. L'Olot queia a la Pobla (2-0) i manté zona de privilegi tot i que cau una posició (ara tercer) i el Terrassa, que empatava a casa contra La Jonquera (0-0), surt de la zona noble.

• Un any després. La principal novetat a dalt és el Sant Andreu, que dissabte, després del triomf contra el Sabadell B (4-3), entrava en zona de play-off, on ha quedat un cop acabada la J7. Des del setembre de 2015 (fa més d'un any) que els andreuencs no eren en zona noble: van ser tercers després de la J3 del curs passat, i van sortir de la zona alta després de la J4.

• Festival. El Granollers viu un moment espectacular, enllaçava el segon triomf seguit a casa (golejada 6-2 contra el Palamós) i queda a tocar de la zona noble, sisè a dos punts. En parlarem més avall, però el partit va ser una autèntica exhibició dels vallesans.

• Primer triomf. Al duel d'equips que encara no havien guanyat, un matiner gol de Xavi Ferrón acabava donant els tres punts al Figueres, que obre caseller de victòries i té ara un coixí de 4 punts sobre el descens.

• Canvis a baix. Empatava l'Europa, que continua marcant la permanència (4 punts ara)... i empatava el Vilassar de Mar, que deixa de ser cuer i se situa antepenúltim, amb 3 punts, els mateixos que el Sabadell B, penúltim, i el Manlleu.

• Cuer de nou. El Manlleu tanca ara la classificació, posició que ja va ocupar a les J3 i 4.

• Després de set jornades, encara no han perdut... dos equips, el líder Peralada i el debutant La Jonquera, setè classificat.

• Després de set jornades, encara no han guanyat... quatre equips, els últims classificats: l'Europa i els tres equips en descens, Vilassar de Mar, Sabadell B i Manlleu.

• Màxim anotador. En aquesta J7 s'assolia el màxim de gols marcats, 29, igualant el registre assolit també a la J3.

• Clar perfil local, de nou. La majoria de marcadors, novament, han estat victòries d'equips que jugaven a casa, un total de cinc. S'han vist quatre empats... i un únic triomf visitant, el del Vilafranca a Cerdanyola.

• Poder local. Està sent tan clar el domini dels locals en aquest inici de lliga (el 49% dels partits han sigut victòries a casa) que els quatre equips que han sumat tots els punts possibles a casa coincideixen amb els quatre primers classificats.

• 29 gols. Els gols de la J7 han estat anotats per 15 equips diferents i també s'hi ha vist un clar domini local, 18 a 11.

• Rècord. El Granollers 6-2 Palamós iguala el partit amb més gols del curs fins ara, que s'havia vist la setmana passada al Vilafranca 5-3 Pobla Mafumet. Vuit dianes en 90 minuts, registre només igualat o superat en tres partits el curs passat (es veien vuit gols en dos enfrontaments i nou en un, el Júpiter 4-5 Europa de desembre de 2015).

• 383 minuts. El registre del Peralada sense encaixar quedava aturat en 383 minuts amb la diana de Pedro García per a la Monta al minut 39 del partit d'aquesta J7.

Partit a partit
  • Partit boig. El Sant Andreu superava el Sabadell B en el duel que obria la jornada... sobreposant-se dos cops al marcador (4-3).
Doblet de Sekou Gassama... // Adrià Giménez - UESantAndreu.cat

• Sekou-Toro. Els dos homes gol del Sant Andreu complien a la perfecció: doblet de Sekou Gassama, que ja suma 5 gols... i doblet de David Toro, que arriba als quatre.
...i doblet de David Toro // Adrià Giménez - UESantAndreu.cat

• Batalla. El Sabadell B s'avançava dos cops (0-1 i 1-2) i posava emoció al duel amb el 4-3 de Padilla de penal. Els tres golejadors arlequinats (Max Marcet, Adrián González i el mateix Padilla) obrien el seu compte anotador en aquesta J7.

• 100%. El Sant Andreu ha sumat tots els punts possibles al Narcís Sala: 4 victòries en 4 partits. Un dolç moment a casa (també present a la Copa Catalunya) que està sent clau en la bona arrencada dels quadribarrats.

• Sense triomf. Tot i lluitar-ho, el Sabadell B continua sense vèncer aquest curs i es manté en zona de descens, penúltim... però a un sol punt de sortir de les places perilloses.

• Exhibició. Golejada sense apel·latius del Granollers a casa contra el Palamós (6-2) en un partit gairebé de 10 dels vallesans. Amb molts noms propis destacats... en seleccionem tres.

• Carlos Cano. El golejador barceloní del Granollers obria la llauna... i anotava un doblet per contribuir al triomf vallesà. Cano suma 4 dianes fins ara.

• Diego Carrillo. Era notícia per tornar a l'Esport Club després de més de 15 anys... i se sent com si no hagués marxat mai. La setmana passada, gol contra el Castelldefels, provocava un penal... contra el Palamós, dos gols molt destacats: el primer, amb rematada ajustada al pal llarg i el segon, avançant-se a la sortida del porter. Suma 3 dianes.
Alex Gil (dreta) feia una nova exhibició // Félix Sancho - EC Granollers

• Alex Gil. Està en un nivell superior. La setmana passada, 2 assistències i 1 gol. En aquesta J7 ho superava: 3 assistències (la centrada en el 5-0 a Joel és ex-qui-si-da)  i 1 gol... un GOLÀS! Sens dubte un dels futbolistes més en forma en aquest inici de curs. Aquest és el golàs de Gil:
  • Honor. Als minuts finals el Palamós retallava distàncies amb dos gols seguits, de Marc Medina (de penal) i de Marc Serramitja. El mateix Serramitja, al postpartit, donava la cara a Twitter. 1 punt dels últims 9 per als palamosins, que són en zona mitjana-alta.

• El tete. Un golàs de Pedro García per a la Montañesa obria el partit en què el líder Peralada veia tallada la ratxa de victòries. El colomenc s'inventava una rematada espectacular per sumar el seu tercer gol del curs.
  • Resposta. El Peralada demostrava el perquè del seu lideratge i a la represa igualava el duel... amb un altre golàs, d'Albert Estellés. Al tram final, de fet, els empordanesos disposaven d'opcions per sumar un nou triomf.
  • Invictes per duplicat. La Montañesa manté imbatibilitat a casa (8 punts de 12 possibles) i el Peralada continua al capdavant, amb 3 punts de marge sobre el segon classificat.

• Frenats. El segon classificat fins ara, l'Olot, cedia a la Pobla de Mafumet la segona derrota del curs (2-0), totes dues a domicili. El partit es decidia al segon temps.
L'Olot queia a la Pobla // Isaac Planella - UEOlot.com

• Roger Brugué. L'11 de la Pobla Mafumet va ser un autèntic malson per a l'Olot. Jugava entre línies, assistia, desbordava...

• Vidal&Vidal. Els gols de Rayco Rodríguez, primer, i el d'Ivan Vidal, després d'una jugada destacada del seu germà bessó, Gabriel, donaven la victòria als de Martín Posse, que són ara en zona mitjana.
Triomf de la Pobla, que allunya el perill // Josep M. Garcia - CF Pobla Mafumet

• Albert Quintanas. Tot i la derrota, destacadíssim el porter de l'Olot, autor de diverses aturades de molt de mèrit, especialment a la represa.

• Golàs decisiu. El duel del Baix Llobregat es decidia al tram final. Després d'un partit prou igualat (el porter del Castelldefels, Manu Martín, s'havia lluït amb aturades de molt de nivell), un gran gol de Jaume Aparicio deixava els tres punts als Canyars (1-0).

• Sòlid a casa. Els de Miki Carrillo s'han fet forts com a locals: 8 punts de 12 possibles. Tots els punts que han sumat en lliga han estat a casa.
El Castelldefels s'enduia un duel molt disputat // Andrés Burgos - UECastelldefels.com

• 2 de 9. El Santfeliuenc encadena tres partits sense vèncer (dos empats i una derrota) i veu tallada la ratxa de quatre partits seguits sumant. És en zona mitjana-baixa, amb 8 punts, els mateixos que el Castelldefels.

• Gol matiner. Una diana de Xavi Ferrón als primers compassos de partit donava la victòria al Figueres contra el Manlleu (1-0). És la primera victòria del curs per als empordanesos.

• 12 partits. El Manlleu acumula ja cinc mesos i mig sense triomf en partit oficial. Són 12 partits: els 4 últims de la lliga passada, l'estrena a la Copa Catalunya d'enguany i els 7 primers d'aquest campionat.
Somriu el Figueres, continua lluitant per vèncer el Manlleu // UEFigueres.cat

• Binari. A Vilatenim el Figueres continua sense cedir derrotes, tot i que hi ha acumulat tres empats i s'hi veuen molt pocs gols: tan sols 3 en 4 partits disputats.

• Sense gols. Respecte i igualtat entre dos equips de la part alta a l'Olímpic de Terrassa (0-0). Els vallesans cedeixen els primers punts a casa (ara n'han sumat 10 de 12 possibles com a locals i La Jonquera allarga la seva condició d'invicta i d'equip menys golejat.

• 342 minuts. Acumula La Jonquera sense rebre un gol, més de tres partits sencers. De fet, els de l'Alt Empordà tan sols han encaixat dues dianes en set partits disputats.
Empat sense gols entre dos equips situats just sota el play-off // Juanma Medina - Terrassa FC

• Imbatut. El Terrassa amplia els registres de dominador com a local: són ja 10 partits oficials seguits sense perdre (5 de la lliga passada, 1 de Copa Catalunya i 4 de la lliga actual), un total de set mesos sense derrota, i 657 minuts sense encaixar, més de set partits sencers.

• Derbi igualat. Repartiment de punts entre Europa i Júpiter (0-0) en un partit que semblava tot un déja-vú per als escapulats: l'empat grisgrana arribava al tram final.
Empat al duel barceloní de la J7 // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Sense victòria. L'Europa encadena ja 10 partits oficials sense vèncer (2 de play-off, un de Copa i 7 de lliga) tot i que continua fora del descens.
Julen Axpe celebra l'empat del Júpiter al Sardenya // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• 1-1. L'Europa encadena tres empats a un gol consecutius (Manlleu, Ascó, Júpiter) i un total de quatre igualades en aquestes set primeres jornades.

• Ensurt. Un dels àrbitres assistents del partit, Marcos López, havia de ser atès a la primera meitat per un xoc amb una porteria de Futbol 7 situada a la banda en què s'ubicava. Al final, tot quedava en un ensurt.
L'assistent Marcos López va haver de ser atès // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Més varietat. Continua mostrant-nos golejadors diferents el Júpiter. Els grisgrana han marcat 8 gols en aquest inici de lliga... de 8 golejadors diferents: Daniel Lee, Pau Darbra, David Bauli, Joan Vives, Ángel de la Torre, Dani Prieto, Éric Blasco i Julen Axpe, que anotava al Nou Sardenya aprofitant una sortida en fals del porter europeista, Boison.
  • Segon. El Vilafranca s'imposava a Fontetes com fa dos cursos (1-3) i se situa segon amb el seu cinquè triomf als últims sis partits.

• Matiner. El gol de Josep Díez, al segon pal a la sortida d'un córner, donava avantatge al Vilafranca.
D'aquesta manera obria la llauna Josep Díez per al Vilafranca // Lluís Montaner

• Represa animada. A la segona part, Aday Benítez feia el 0-2 per al Vilafranca, Elhadji Bandeh retallava distàncies per al Cerdanyola... i arribava el gol del partit, ja a les acaballes, amb l'1-3 d'Óscar Hernando, un golàs.

• Tres seguides. És la tercera derrota seguida del Cerdanyola en lliga... i també la tercera consecutiva a casa: després del triomf inicial contra el Sant Andreu (1-0), els vallesans han caigut consecutivament contra el Palamós (2-3), La Jonquera (0-1) i el Vilafranca (1-3). Amb set punts, mantenen un coixí de 4 sobre el descens.

Repàs general

(Encara no apareixen totes les estadístiques, com la de millor local/visitant, perquè esperem a tenir diverses jornades per fer-ho prou revelador. Esperarem a la J10)

• Moviments als Golejadors. No anotava cap dels dos màxims anotadors del grup. Amb un doblet, però, Sekou Gassama (Sant Andreu) se situava segon màxim anotador. Dos futbolistes arribaven als 4 gols: Carlos Cano (Granollers) i Aday Benítez (Vilafranca). Tercers gols del curs per a Elhadji Bandeh (Cerdanyola), Pedro García (Montañesa), David Toro (Sant Andreu), Diego Carrillo (Granollers) i Marc Serramitja (Palamós). Un total d'11 futbolistes ha obert el seu compte golejador en aquesta J7.

• Gols destacats. Ens quedem amb els dos de Diego Carrillo i el d'Alex Gil (Granollers), Pedro García (Montañesa), Albert Estellés (Peralada), Jaume Aparicio (Castelldefels) i Óscar Hernando (Vilafranca). [No hem vist imatges encara del Vilassar de Mar-Ascó ni del Figueres-Manlleu]

• 175 gols. La J7 ha apujat una mica més la mitjana anotadora. Se situa ara als 2'50 gols per partit de mitjana, encara inferior als del curs passat (2'67 a final de curs). Amb tot, fins ara s'han marcat vuit gols més que els anotats en les set primeres jornades del curs passat (175).

• Victòries locals 49% | Empats 34% | Victòries visitants 17%

• Respecte el curs passat, i encara som a la J6, augmenten els triomfs locals (43% a finals del curs passat); pugen molt, per ara, els empats (27% a la 15/16) i hi ha un descens clar de les victòries visitants, que el curs passat es van produir al 31% dels partits.

• Màxim golejador: Peralada (15) | Menys golejat: La Jonquera (2)

• Menys golejador: Europa, La Jonquera, Santfeliuenc i Manlleu (4) | Més golejat: Sabadell B (16)

• Rendibilitat. Encara és d'hora perquè sigui revelador, però per ara l'equip més rendible quant a gols anotats és La Jonquera. Per cada gol marcat ha sumat 2'75 punts de mitjana: 4 gols, 11 punts per als empordanesos.

• Camp on es veuen més gols. És poc revelador per ara, però és a dalt de tot de l'estadística el Narcís Sala. En quatre partit disputats s'hi han vist 16 gols, 4 dianes per partit de mitjana. En canvi, Vilatenim és l'estadi que ha vist menys gols fins ara: 3 dianes en 4 partits.