El líder Peralada tombava l'aspirant Terrassa a l'Empordà // Juanma Medina - Terrassa FC

DISSABTE, 8 D'OCTUBRE

La Jonquera 0-0 Sant Andreu
Santfeliuenc 1-1 Europa (Éric Pacheco / Abel Rita)
Manlleu 1-1 Pobla Mafumet (Jordi Aumatell / Rodrigo Cuenca)
Ascó 2-2 Figueres (Juan Osado i Víctor Bertomeu / Moha Chabboura -p- i Riki Mercader)
Palamós 0-0 Castelldefels

DIUMENGE, 9 D'OCTUBRE

Vilafranca 2-1 Montañesa (Víctor Oribe i Edu Domingo -pp- / Pedro García)
Júpiter 2-2 Vilassar de Mar (Mechi i Pau Darbra / Oriol Martínez i Lluís Tejero)
Peralada 1-0 Terrassa (Albert Estellés)
Olot 2-1 Cerdanyola (Sergio Álvarez i Marc Mas / Elhadji Bandeh)
Sabadell B 0-3 Granollers (Fran Fuentes, Eric Martinez i Joel Sánchez)

Dades, fotografies, noms propis i detalls que ens ha deixat la jornada

• Triumvirat. Els tres primers jugaven a casa, dèiem a la prèvia... i els tres primers han guanyat i col·loquen un cert espai (4 punts) sobre la resta d'equips. El Peralada, el Vilafranca i l'Olot continuen al capdavant... marcats per la seva bona forma com a locals: 4 partits jugats, 4 victòries.

• Granollers. Tercera victòria seguida dels granollerins, primera a domicili (0-3 al camp del Sabadell B) i entrada al play-off, a la quarta plaça. Els vallesans van sortir de la zona noble per últim cop a la primera jornada del 2016: el curs passat l'Esport Club va estar 7 jornades entre els quatre primers, al primer trimestre del curs, entre les jornades 6 i 18 (no consecutives, òbviament).

• Festival de l'empat. Jornada molt marcada per les igualades. Se n'han vist 6... però és que dissabte hi va haver ple: cinc partits, la meitat de la jornada, i cinc empats. De fet en aquesta J8 només han guanyat els que ara són els quatre primers.

• Mur. Continua invicta La Jonquera... i allargant la ratxa sense encaixar, que ja és de 432 minuts! Els empordanesos continuen a la zona mitjana-alta.

• Després de 8 jornades continuen invictes... dos equips, el líder Peralada i La Jonquera, ara a la setena plaça.

• Després de 8 jornades continuen sense guanyar... quatre equips, els últims classificats: l'Europa i els tres equips en descens, Vilassar de Mar, Manlleu i Sabadell B.

• Nou cuer. La derrota del Sabadell B a casa contra el Granollers (0-3) i els empats dels altres tres equips de la zona baixa (Europa, Vilassar de Mar i Manlleu) deixaven els arlequinats com a nou cuer de la classificació. És el primer cop que ocupen l'última plaça des que van aterrar a Tercera el 2014.

• 22 gols. Jornada amb poca anotació, comparada amb les últimes si més no. Sis equips es quedaven sense marcar, i hi ha empat entre els gols locals i els visitants, 11 a 11.

Partit a partit

• Sense gols, capítol 1. Empat a zero a Les Forques entre La Jonquera i el Sant Andreu, en un partit molt tocat per la tramuntana (marcat pel vent, vaja). Podríem parlar d'empat "en positiu".

• Per a la Jonquera significa continua invicta i a la part alta de la classificació (setena plaça) tot i ser el tercer empat a zero consecutiu de l'equip. Els jonquerencs, a més, amplien la ratxa de minuts sense encaixar als 432 minuts, més de quatre partits sencers. Els empordanesos han deixat la porteria a zero en 6 dels 8 partits disputats.
Sense gols entre l'invicta Jonquera i el Sant Andreu // Falgués Foto&Video - UELaJonquera.net

• Per al Sant Andreu, tot i que el deixa fora del play-off a l'acabar la J8, l'empat significa continuar sumant: cinc jornades sense perdre (11 punts dels últims 15 possibles) que han deixat els quadribarrats cinquens, però amb els mateixos punts que el quart (el Granollers). L'assignatura pendent: guanyar a domicili. El Sant Andreu encadena cinc desplaçaments oficials sense triomf, quatre en aquesta lliga (2 punts de 12 possibles).

• Una de cada. Empataven a Les Grasses el Santfeliuenc i l'Europa. Un repartiment de punts que manté en situació desigual tots dos equips.
Empat a Les Grasses entre Santfeliuenc i Europa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Primera part. El Santfe, que s'avançava aviat amb el gol d'Éric Pacheco (primer del curs), acumula quatre partits sense vèncer (3 punts de 12 possibles) però queda amb 5 punts de coixí sobre les places de perill.

• Segona part. A la represa empatava l'Europa, diana d'Abel Rita (segona del curs, segona seguida per als escapulats). Els graciencs encadenen quatre empats a un gol consecutius i continuen marcant la permanència, amb 5 punts (de 5 empats). En total, l'Europa acumula 11 partits oficials sense vèncer.
Abel Rita, dos gols consecutius amb l'Europa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Història. Quart Santfeliuenc-Europa a Tercera i continua sense guanyar el conjunt blanc-i-blau: segon empat seguit, després dels dos triomfs de l'Europa en les dues primeres temporades amb el Santfe a la categoria.

• Imatge sense premi. Bon partit del Manlleu contra la Pobla Mafumet, que tot i això acabava amb repartiment de punts (1-1).

• Pals. Martí Soler i Aleix Trulls remataven al travesser i al pal, respectivament, a la primera part, en les accions que haurien pogut donar un gol al Manlleu...
Albert Canal, durant el partit contra la Pobla // Rai Roma - AECManlleu.com

• ...i Rodri. Però qui s'avançava era la Pobla. Passada llarga de Roger Figueras i nou gol de Rodrigo Cuenca, el cinquè de la temporada, per avançar els pobletans.

• Segona part. Ho deia al postpartit el mateix Martín Posse, entrenador de la Pobla: els tarragonins se sentien incòmodes, no jugaven com sabien, deia, i el Manlleu dominava a la represa.

• Jordi Aumatell. L'osonenc anotava el gol de l'empat per al Manlleu, la seva primera diana a la lliga després de mig any (en va marcar dues el curs passat, l'última el 20 de març a Cerdanyola)... i a l'afegit era protagonista.

• Polèmica. Al minut 93, una agafada al mateix Aumatell indignava el públic local i els jugadors del Manlleu. Reclamaven penal, que l'àrbitre no assenyalava.

• Un salt. Amb l'empat el Manlleu deixa de ser cuer. El conjunt osonenc encara no ha sumat, és l'equip que encadena més partits oficials sense triomf (13), però ha sumat 3 empats als últims 4 partits i la imatge mostrada són detalls en positiu.

• Intercanvis. Partit molt vistós el que van disputar Ascó i Figueres, que acabava amb empat (2-2). Els figuerencs continuen sumant i allunyen la zona de perill i els asconencs són en zona mitjana.
Dos cops s'avançava la Unió a Ascó // UEFigueres.cat

• Doble avançament. Els figuerencs s'avançaven dues vegades, amb les dianes de Moha Chabboura de penal (la segona del curs), el 0-1; i la de Ritxi Mercader a la segona part (l'1-2 provisional). Enmig, una primera genialitat...

• Juan Osado. El davanter feia l'empat per a l'Ascó abans del descans amb una rematada amb molt poc angle... i a la represa enviava un llançament de falta magistral al travesser, que hauria pogut ser el 2-1. El partit es complicava per als asconencs fins al minut 87.
La igualtat, però, presidia el duel // UEFigueres.cat

• Víctor Bertomeu a.k.a. "La bala de l'Ebre". Minut 87. Falta a la frontal per a l'Ascó, que perdia 1-2 en aquell moment. Apareix Víctor Bertomeu i fa això:
  • Quatre seguits. És el quart empat consecutiu per a l'Ascó que, en positiu, encadena cinc jornades sumant (9 punts de 15 possibles). Els de Santi Castillejo són desens.

• Cop però bona lectura. Al Figueres se li escapava el segon triomf consecutiu però manté quatre punts de coixí sobre el descens i guanya una posició a la taula.

• Sense gols, capítol 2. Al Nou Municipal de Palamós tampoc hi havia gols, en l'empat entre el conjunt local i el Castelldefels (0-0).

• Manu Martín. La jornada passada el destacàvem per les aturades al duel contra el Santfeliuenc... aquest dissabte el porter del Castelldefels es lluïa aturant un penal a Marc Serramitja, que hauria pogut significar l'1-0 palamosí.

• Ratxa recent. El Palamós continua en zona tranquil·la, ara vuitè, tot i un cert estancament quant a punts sumats, 2 dels últims 12 possibles.

• Estrena. L'empat significava el primer punt del Castelldefels a domicili aquest curs, després de tres derrotes als primers desplaçaments.

• Més empats. El diumenge començava amb un sisè empat... però era l'últim que es produïa a la J8. Júpiter i Vilassar de Mar es repartien els punts en un partit d'inici elèctric!

• 6 minuts, 2 gols. Estrena fulgurant: s'avançaven els maresmencs amb gol d'Oriol Martínez (segon del curs) i empataven els grisgrana amb la diana del capità Mechi.

• Insistència. El Vilassar de Mar marcava de nou abans del descans (gol de Lluís Tejero) i somiava en el primer triomf del curs.

• Pau Darbra, el primer reincident. Però a la represa el davanter del Júpiter igualava de nou el partit i acabava donant un punt al seu equip. Darbra és el primer futbolista grisgrana que repeteix com a golejador (2a diana del curs).

• Tercer seguit. Continua sense guanyar el Vilassar de Mar, es manté en descens, però encadena tres empats (0-0, 1-1 i 2-2, ja sabeu com seguiria a la J9 si això fos una sèrie matemàtica). En total, els maresmencs acumulen 10 partits sense guanyar.

• Quart seguit. També s'ha abonat a l'empat recentment el Júpiter: n'encadena quatre, i un total de cinc partits sense guanyar. A casa, però, els de Juanjo García continuen invictes: han sumat 8 punts de 12 possibles.

• El segon guanya a casa. Triomf molt treballat del Vilafranca contra la Montañesa (2-1) que manté els penedesencs a la segona plaça amb ple de punts com a local (12 de 12).

• Remuntada. S'avançava la Montañesa a l'Alt Penedès, amb gol de Pedro García (el quart del curs), i fins i tot tenien a prop el 0-2 amb un xut col·locat de Montoro que entre Miguel Ramos i el travesser desviaven fora. Abans del descans, però, el partit s'equilibrava.

• Victor Oribe Guillén. Qui va ser MVP del curs passat a la categoria (segons els lectors/seguidors d'aquest web) igualava el partit amb una genialitat marca de la casa.
  • Mala sort. Amb el partit igualat, al minut 80 una acció atacant del Vilafranca acabava amb l'autogol d'Edu Domingo, de la Montañesa, en una acció en què Josu era a punt de rematar. Una acció desafortunada que decidia el duel.

• Tensió. El duel decisiu de la J37 del curs passat (2-0 per al Vilafranca que el col·locava en play-off en detriment dels barcelonins) va convertir el duel en un partit tens, dins i fora del camp. Les imatges de BTV i de Penedès TV no ho recullen, però els protagonistes parlen d'una picabaralla al segon temps... i la roda de premsa comença amb un agre intercanvi de paraules entre Antonio Escudero i un periodista local. Amb tot, just després el mateix Escudero demanava disculpes pel to.

• El líder guanya a casa. En el partidàs de la jornada, el Peralada superava el Terrassa (1-0) en un partit potser poc vistós, però que donava idea del pes dels dos equips en els pronòstics de la part alta aquest curs.

• Albert Estellés. Una acció al tram final del primer temps acabava significant el gol del triomf. Una jugada de molts detalls: com la baixa i la deixa Coro, la centrada amb l'exterior de Jorge Sureda... i la rematada de primeres d'Albert Estellés, segon gol consecutiu que ha donat els últims 4 punts al Peralada.
  • Penal al 94'. El signe del partit hauria pogut canviar a l'afegit... a l'última jugada, de fet. Penal per al Terrassa. Des dels onze metres, Álex Fernández enviava la pilota al travesser. L'àrbitre, poc després, xiulava el final. Al postpartit, tant a les càmeres del Futbol en joc de La Xarxa com a Twitter, el tècnic del Peralada, Arnau Sala, parlava de la sort ben entesa.
  • 22 de 24. Triomf de nou del Peralada, setè en vuit partits, que el manté amb 3 punts de marge sobre el segon i ja són 8 sobre el cinquè. A l'En joc ràdio entrevistaven el golejador del partit, Albert Estellés:
  • 14 partits. El Terrassa encadena ja 14 partits oficials sense guanyar fora de casa, tots els que ha jugat a domicili aquest 2016. Els vallesans s'apropen als 10 mesos sense triomfs lluny de l'Olímpic, que contrasta amb l'excel·lent moment que viuen com a locals.

• El tercer guanya a casa. També guanyava l'Olot contra el Cerdanyola (2-1), empès pels seus homes gol, i manté la tercera posició, un punt per sota del segon i quatre per sota del líder.

• Mas i Sergol. Els golejadors acabaven sent clau per a l'Olot. Sumava el cinquè gol del curs Sergio Álvarez, Sergol, i el setè Marc Mas (màxim anotador del grup). Un 2 a 0 que encarava la victòria.
Marc Mas i Sergio Álvarez (18): 12 gols en 8 jornades // Isaac Planella - UEOlot.com

• Elhadji Bandeh. Abans del descans, però, el Cerdanyola ja retallava distàncies amb el gol d'Elhadji, el quart que anota aquest curs.

• 100% a casa. L'Olot, juntament amb els altres capdavanters, Peralada i Vilafranca, ha sumat el 100% dels punts a casa, 12 de 12.

• +3. Les quatre derrotes seguides han deixat el Cerdanyola a la zona baixa, amb 3 punts de coixí sobre el descens ara.

• Únic a domicili. A l'últim partit de la jornada arribava l'únic triomf visitant de la jornada. El Granollers superava el Sabadell B (0-3) i entrava en play-off, quart.

• 4 de 5. És el quart triomf als últims cinc partits dels granollerins, que a més ja són l'equip més golejador del grup. Moment dolcíssim dels vallesans.

• L'altra cara. El Sabadell B, en canvi, és el nou cuer de la categoria, ha perdut 5 dels últims 6 partits disputats... però té la permanència tan sols dos punts per sobre.

• Golejadors. Ni Carlos Cano, ni Diego Carrillo, ni Alex Gil... els noms propis del gol granollerí a les últimes jornades cedien pas a les estrenes d'Eric Martínez i Fran Fuentes, i al segon gol del curs de Joel Sánchez Brey.

• Després de 6 sortides. És la primera victòria del Granollers a domicili aquest curs, després de 2 empats i 4 derrotes a les anteriors sortides.

• Molts gols. Els partits del Sabadell B són els que més gols tenen, gairebé 4 per partit de mitjana. Entre els gols marcats (11) i els rebuts (19), s'han vist 30 dianes en els partits disputats pel filial arlequinat.

Repàs general
(Encara no apareixen totes les estadístiques, com la de millor local/visitant, perquè esperem a tenir diverses jornades per fer-ho prou revelador. Esperarem a la J10)

• Moviments als Golejadors. El màxim golejador amplia el sostre: setena diana de Marc Mas (Olot). Un esglaó per sota ja hi ha quatre futbolistes amb 5 gols, dos d'ells s'hi afegien en aquesta J8, Rodrigo Cuenca (Pobla Mafumet) i Sergio Álvarez (Olot). Ja en sumen 4 Pedro García (Montañesa) i Elhadji Bandeh (Cerdanyola). I arriben als tres Juan Osado (Ascó) i Victor Oribe (Vilafranca). Un total de 6 futbolistes han obert el seu compte golejador en aquesta J8.

• Gols destacats. Ens quedem amb els de Juan Osado i Víctor Bertomeu (Ascó), Victor Oribe (Vilafranca) i el d'Albert Estellés (Peralada). [No hem vist imatges encara de l'Olot-Cerdanyola ni del Sabadell B-Granollers]

• 197 gols. La J8 ha fet abaixar una mica més la mitjana anotadora. Se situa ara als 2'46 gols per partit de mitjana, encara inferior als del curs passat (2'67 a final de curs). Amb tot, fins ara s'han marcat els mateixos gols més que els anotats en les vuit primeres jornades del curs passat (197).

• Victòries locals 46% | Empats 38% | Victòries visitants 16%

• Respecte el curs passat, i encara som a la J8, augmenten -poc- els triomfs locals (43% a finals del curs passat); pugen molt, per ara, els empats (27% a la 15/16) i hi ha un descens clar de les victòries visitants, que el curs passat es van produir al 31% dels partits.

• Màxim golejador: Granollers (17) | Menys golejat: La Jonquera (2)

• Menys golejador: La Jonquera (4) | Més golejat: Sabadell B (19)

• Rendibilitat. Encara és d'hora perquè sigui revelador, però per ara l'equip més rendible quant a gols anotats és La Jonquera. Per cada gol marcat ha sumat 3 punts de mitjana: 4 gols, 12 punts per als empordanesos.
La Jonquera, l'equip que millor aprofita els gols marcats // Falgués Foto&Video - UELaJonquera.net

• Camp on es veuen més gols. És poc revelador per ara, però és a dalt de tot de l'estadística el Narcís Sala i el municipal del carrer Girona de Granollers. En quatre partit disputats s'hi han vist 16 gols, 4 dianes per partit de mitjana. En canvi, Vilatenim i Les Forques són els estadis que han vist menys gols fins ara: 3 dianes en 4 partits.