dilluns, 7 de novembre del 2016

Resultats J13

Peralada i Olot s'escapen, els aspirants s'agrupen i el Sabadell B s'estrena


El Sabadell B s'estrena i queda a 3 punts de la permanència // CESabadell.cat

Aquests són els resultats de la J13:

DISSABTE, 5 DE NOVEMBRE
Pobla Mafumet 0-0 Vilassar de Mar

DIUMENGE, 6 DE NOVEMBRE
Granollers 2-2 Manlleu (Fran Fuentes i Carlos Cano / Sergi Valls -pp- i Albert Canal)
Sant Andreu 1-1 Ascó (David Toro / Víctor Bertomeu)
Montañesa 1-0 Santfeliuenc (Pere Segarra)
Castelldefels 1-0 Figueres (Isaac Maldonado)
La Jonquera 0-1 Peralada (Xavi Boniquet)
Sabadell B 1-0 Vilafranca (Víctor Aliaga)
Palamós 0-2 Olot (Marc Mas i Uri Santos)
Terrassa 2-0 Júpiter (Raúl Torres -2-)
Cerdanyola 2-1 Europa (Dani Martí i Elhadji Bandeh / Javi Navarro)

CLASSIFICACIÓ 
Aquesta és la classificació després de la J13:




Gols: 17
Resultats: 5 victòries locals, 3 empats i 2 victòries visitants
Màxim golejador: Marc Mas (Olot), 10 // Veure llistat complet


L'anàlisi dels dilluns

Dades, fotografies, noms propis i detalls que ens ha deixat la jornada


  • Escapada. Victòries a domicili dels dos primers (Peralada i Olot) que aprofitaven la derrota dels tres equips que els seguien a la taula a l'inici de la jornada i ja tenen +14 i +15 punts, respectivament, sobre el cinquè classificat.

  • De creuer. Els dos primers han sumat 11 victòries en 13 jornades, unes xifres espectaculars. L'Olot encadena sis triomfs, i el Peralada n'ha sumat cinc en les últimes sis jornades.

  • Perseguidors. Les derrotes de Vilafranca i Palamós, tercer i quart, no els impedeix cedir la plaça noble però fa que s'agrupin els aspirants a entrar a play-off. Fins a cinc equips són a 3 punts o menys de la quarta plaça (els vilafranquins tenen assegurada la tercera plaça per a la propera jornada). L'Ascó, la Jonquera, el Terrassa, el Figueres i el Sant Andreu iniciaran la J14 amb opcions d'entrar a la zona noble.

  • Moviment a baix. Els cinc últims classificats (a l'inici de la jornada) han puntuat en aquesta J13, i tres han guanyat (Sabadell B, Cerdanyola i Castelldefels). Continuen en descens els mateixos tres equips i pel mateix ordre, però tots han sumat, i el cuer Sabadell B queda tan sols a 3 punts de la permanència.

  • Estrena final. El Sabadell B superava el Vilafranca (1-0) a Arrahona-Merinals i obtenia el primer triomf de la temporada. Després de 13 jornades, tots els equips de la categoria ja han sumat, com a mínim, un triomf.

  • Tres ressorgiments. En aquesta J13 han trencat les dinàmiques negatives tres equips que guanyaven a casa: la Montañesa, el Castelldefels i el Cerdanyola. Victòries que deixen els tres equips en zona mitjana.

  • Pocs gols. Jornada d'anotació més baixa del curs (fins ara). Un total de 17 gols, la xifra més baixa... de l'últim any! Des de la J13 de la temporada passada (principis de novembre també) que no se'n veien tan pocs (llavors van ser 15). Vuit equips es quedaven sense marcar i dominaven els gols locals, 10 a 7.

  • Novament local. Jornada amb un 50% de triomf local, tònica habitual aquest curs. Es veien tres empats (als cinc primers duels del cap de setmana) i tan sols dos triomfs a domicili... els dels dos primers classificats.

Partit a partit
  • Sense gols. La jornada es va obrir dissabte amb l'empat entre Pobla Mafumet i Vilassar de Mar (0-0). Un partit sense gols... però molt viu!
José Perales, amb Pacheco, protagonista del duel // Josep Maria Garcia - CF Pobla Mafumet

  • Tot porter. Diu l'anunci que "el porter ja no està sol" [publicitat gratuïta]. Tampoc estan sols en el reconeixement José Perales i Alexander Pacheco, els metes titulars dissabte (per a la Pobla i el Vilassar, respectivament) que van fer tot un recital d'aturades.
  • A dos punts. El punt sumat a domicili manté el Vilassar de Mar penúltim, tot i que a dos punts de la permanència. Els maresmencs han anat sumant amb solvència les últimes jornades: tan sols han cedit dues derrotes als últims vuit partits.
Igualtat entre pobletans i vilassarencs // Josep Maria Garcia - CF Pobla Mafumet

  • Carregat d'empats. La Pobla Mafumet, equip en zona mitjana, sumava el quart empat als últims sis partits. Els de Martín Posse són onzens.

  • Empat polèmic. Al carrer Girona, empat entre Granollers i Manlleu (2-2) en un partit que acaba amb molta polèmica. Però anem per parts...
Igualtat (i simetries) entre Granollers i Manlleu // Félix Sancho

  • Autogol. El Manlleu s'avançava amb un gol en pròpia porteria de Sergi Valls, defensa del Granollers. Passada al porter granollerí, que no era ben bé a porteria i veia com la pilota acabava a la xarxa.

  • Estratègia. Abans del descans, el Granollers empatava amb un gran gol. Jugada d'estratègia, un toc, dos i Fran Fuentes feia l'empat a un, el seu segon gol del curs.
Dos cops s'avançava el Manlleu, dos cops igualava el Granollers // Félix Sancho

  • Al davant de nou. A la segona part, un servei de falta de Fredi permetia a Albert Canal avançar de nou el Manlleu, en una rematada en dos temps. Els osonencs es col·locaven al davant novament.

  • Expulsió... El partit començava a embogir al tram final. El porter del Manlleu, David Aroca, era expulsat amb doble groga...

  • ...i gol polèmic. I al minut 92, una rematada de Carlos Cano que era treta de sota pals significava el gol de l'empat. Vistes les imatges de VOTV, fotograma a fotograma, sembla que la pilota sí que creua la línia. Amb tot, és molt difícil d'assegurar al 100%. El gol (el cinquè de Cano en aquesta lliga) desfermava l'empipada dels jugadors del Manlleu.

  • Picabaralla final. Al final del partit, els jugadors manlleuencs protestaven intensament l'acció polèmica. Tot i que forma part d'un partit de futbol, i que els dos tècnics coincidien a no entendre l'actuació arbitral en les declaracions postpartit, censurem des d'aquí certes actituds, com la que va implicar el mateix càmera de VOTV que va cobrir el partit i s'esperava per fer declaracions als entrenadors.

  • Ratxes diferents. El Manlleu continua en descens, però ja queda a un punt de la permanència després de fregar la segona victòria seguida. El Granollers sumava de nou, després de quatre derrotes seguides, i és en zona mitjana, desè.

  • Intercanvi inicial. Vistós empat entre Sant Andreu i Ascó (1-1), en un partit que va viure els gols al primer tram de duel, i que després va mostrar opcions a banda i banda per sumar el triomf.
El golàs de David Toro // Judit Andreu - UESantAndeu.cat

  • La bala feia diana. De falta, Víctor Bertomeu, la bala de l'Ebre, anotava el 0 a 1 per als asconencs. És el seu quart gol aquest curs.
  • Imparable Toro. El Sant Andreu responia aviat amb un gran gol. Bona passada a l'espai de Jorge Muñoz, gran moviment de David Toro i golàs del davanter de Sant Boi afusellant el porter asconenc. És la cinquena diana de Toro enguany.
  • Porters. Ho hem dit del Pobla-Vilassar de Mar, però al Narcís Sala també excel·lien els porters, que tenien bona part del mèrit/culpa que el marcador no es mogués. L'Ascó també veia com li anul·laven un gol.
Una de les aturades del partit // Judit Andreu - UESantAndeu.cat

  • Amb la pole. L'Ascó queda a la cinquena plaça, a tocar del play-off, després d'acumular ja 10 jornades sense perdre. És l'equip que fa més temps que no perd al grup català de Tercera (des del 4 de setembre). La ratxa implica 3 victòries i 7 empats.

  • Miniratxa negativa. El Sant Andreu ha sumat 1 punt dels últims 9 i queda a la novena plaça, això sí, a 3 punts del play-off.
El Santfeliuenc queia a la Bombonera de Nou Barris // Jaime PG - Santfeliuenc FC

  • Gol guanyador. Una diana de cap de Pere Segarra (primer gol del curs) donava a la Montañesa la victòria contra el Santfeliuenc (1-0), un esperat triomf després de set jornades sense vèncer
  • 1 de 9. El Santfeliuenc, que és en zona mitjana (+5 sobre el descens), ha sumat un sol triomf a les últimes 9 jornades, i acumula ara quatre partits sense victòria, 3 punts dels últims 12.
Partit igualtat amb triomf per a la Monta // Jaime PG - Santfeliuenc FC

  • Éric Pacheco. La notícia negativa del partit, la lesió greu d'Éric Pacheco, després d'una entrada de Pere Segarra. Des de tercera.cat, molts ànims i força a Pacheco i a tots els jugadors que s'han de recuperar per fer que allò més els agrada, jugar a futbol.
Éric Pacheco era retirat pels seus companys // Jaime PG - Santfeliuenc FC

  • Ressorgiment. El Castelldefels superava el Figueres als Canyars (1-0) i agafa aixre a la zona mitjana-baixa. Els mariners deixen ara el perill 4 punts per sota.

  • Tres i tres. És el tercer triomf del curs del Castelldefels, i tots tres els ha obtingut als Canyars, on els de Miki Carrillo han sumat 12 dels 14 punts que tenen. 
Tercer triomf del curs, tercer a casa, del Castelldefels // Andrés Burgos - UECastelldefels.com

  • Isaac Maldonado. Gol guanyador de Maldo, segon gol del curs de l'ex del Terrassa o del Vilafranca. Ja havia marcat en l'últim duel als Canyars (2-2 contra el Vilassar de Mar).

  • Després de 5 jornades. El triomf del Castelldefels arriba després de 5 partits sense triomfs (3 punts dels últims 15 possibles).
El Figueres aturava als Canyars la ratxa positiva // Andrés Burgos - UECastelldefels.com

  • Final de ratxa. Derrota del Figueres després de sis partit sumant amb soltura (14 punts de 18 possibles). Els empordanesos es mantenen en zona mitjana-alta, amb opcions matemàtiques d'entrar a play-off la setmana vinent.

  • Més guanyador. El Peralada s'imposava a La Jonquera (0-1) i manté la fortalesa al davant, amb l'onzena victòria en tretze jornades.

  • Xavi Boniquet. Una mitja volta molt estètica del davanter donava el triomf al Peralada, que s'imposava a l'equip menys golejat del grup. És el segon gol de Boniquet aquest curs.

  • Segona derrota. És el segon partit perdut per La Jonquera, els dos a Les Forques, en els últims tres duels que ha disputat a casa el conjunt fronterer. Els d'Axel Vizuete (que en canvi són l'únic conjunt del grup que no ha perdut a domicili) queden a prop de la zona noble.

  • L'equip binari. Han passat 13 jornades de competició, i en cap partit La Jonquera ha marcat, ni li han marcat, més d'un gol. Els seus marcadors són un compendi de zeros i uns.

  • Víctor Aliaga. És el nom propi per al Sabadell B en aquesta J13: un gol seu donava al filial arlequinat el primer triomf de la temporada. Els d'Ignasi Senabre continuen cuers, però tenen ara la permanència a tres punts. El tècnic vallesà era entrevistat a l'En joc de La Xarxa:
  • Fluïdesa. El tècnic, ja al postpartit de Peralada (derrota 2-1), avisava que l'equip "mereixia" més (ho posem amb cometes per les interpretacions variades del verb merèixer al món del futbol). El Sabadell B, de fet, només ha encaixat una derrota als últims quatre partits (al camp del líder i per la mínima).
El Sabadell B superava el Vilafranca // CESabadell.cat

  • Aïllat. La derrota del Vilafranca (la segona als últims quatre partits) deixa els penedesencs aïllats a la tercera plaça: tenen +7 punts sobre el quart i són a 5 del segon. Per tant, sabem segur que la setmana vinent hi continuaran.


  • Nou assalt. L'Olot continua el ritme vertiginós de victòries (sis seguides, 11 en 13 jornades) i no perd de vista el Peralada (2 punts per sobre). A Palamós, tot i les opcions dels locals en un partit prou obert d'inici, els de Calderé conquerien una nova plaça (0-2).
Marc Mas i Uri Santos (10), decisius // Isaac Planella - UEOlot.com

  • Marc Mas, 10. Arriba a la desena de gols el màxim anotador del campionat. El davanter silenc de l'Olot obria la llauna amb una nova diana de pur 9.

  • Uri Santos. Un dels noms en majúscules de l'Olot recent, i de la Tercera recent (va ser a l'onze ideal del curs 2012/2013, el del campionat+ascens de l'Olot) va exercir a la perfecció de playmaker olotí a Palamós: va crear joc atacant... i va culminar l'actuació amb el 0-2, el seu primer gol del curs... i el primer que marca a Tercera des de l'1 de maig de 2013 (òbviament, ve d'estar tres cursos a Segona B).
Uri Santos culminava el triomf amb el 0-2 // Isaac Planella - UEOlot.com

  • Primera desfeta. El Palamós cedia a casa per primer cop aquest curs. Els palamosins continuen a la quarta plaça, en play-off, +2 de coixí sobre l'Ascó i La Jonquera. Encadenen dues derrotes contra equips que té per sobre (Vilafranca i Olot).

  • Raúl Torres superstar. Triomf del Terrassa a casa contra el Júpiter (2-0) amb doblet de Raúl Torres (suma 6 gols ja). El primer, un golàs espectacular!
  • Segona seguida. Amb Agustín Vacas a la banqueta el Terrassa ha sumat dues victòries a l'Olímpic (4-1 al Manlleu, 2-0 al Júpiter), a més de caure a Ascó (2-1). Els vallesans són ja a 3 punts del play-off.
Segon triomf seguit del Terrassa a l'Olímpic // Juanma Medina - TerrassaFC.com

  • Derrota fora. Venia el Júpiter de sumar 4 punts dels últims 6 i queia a l'Olímpic en un nou capítol de l'assignatura pendent dels gris-i-grana: els barcelonins són un dels sis equips que encara no ha guanyat a domicili fins ara (3 punts de 21 possibles lluny de la Verneda).

  • Aire. El Cerdanyola trencava una ratxa de vuit partits sense guanyar (3 punts dels últims 21 possibles) amb un triomf contra l'Europa (2-1) basat en una excel·lent primera part (2-0 al descans).
Alegria/decepció, enfocat/desenfocat al Cerdanyola-Europa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Estrena i marca de la casa. El marcador l'obria Dani Martí amb el seu primer gol com a jugador vallesà, menys d'un mes després d'incorporar-se. El 2 a 0 era un nou detall de golejador d'Elhadji Bandeh: driblatge al porter que surt fora de l'àrea i rematada a gol. El podeu veure a la crònica del Cerdanyola FC a YouTube.
Elhadji Bandeh, novament determinant // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Sis gols. En 13 jornades al Cerdanyola, Elhadji Bandeh ja ha marcat més gols que tot el curs passat al Prat. Sis dianes per a Elhadji, que el curs passat en va anotar cinc.

  • Reacció. A la represa l'Europa posava una marxa més i retallava distàncies amb la diana de Javi Navarro (segona del curs). El marcador, però, ja no es movia, els graciencs cedien la sisena derrota del curs (les mateixes que en tot el curs passat) i queden de nou com a equip llindar: 1 punt per sobre del descens.
Javi Navarro retallava distàncies per a l'Europa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Nou tècnic. S'espera que aquest dilluns l'Europa anuncïi el nom del nou entrenador.


Repàs general



  • Moviments als Golejadors. Se situa líder en solitari Marc Mas (Olot), amb 10 gols. Dos futbolistes arriben als 6 gols (tercer esglaó del llistat): són Raúl Torres (Terrassa) i Elhadji Bandeh (Cerdanyola). Arriben als 5 dos ex-Santfeliuenc, Carlos Cano (Granollers) i David Toro (Sant Andreu), i Víctor Bertomeu (Ascó) ja en suma 4. Un total de 5 futbolistes han obert el seu compte golejador en aquesta J13.

  • Gols destacats. Ens quedem amb els de Fran Fuentes (Granollers), Víctor Bertomeu (Ascó), David Toro (Sant Andreu), el primer de Raúl Torres (Terrassa) i Elhadji Bandeh (Cerdanyola). [No hem vist imatges del Castelldefels-Figueres ni del Sabadell B-Vilafranca]

  • 307 gols. La J13 ha fet abaixar una mica més la mitjana anotadora. Se situa als 2'36 gols per partit de mitjana, molt inferior als del curs passat (2'67 a final de curs). Fins ara s'han marcat 25 gols menys que els anotats en les tretze primeres jornades del curs passat (332).

  • Millor local: Olot i Peralada (18 de 18, 100% dels punts) | Pitjor local: Vilassar de Mar (2 de 18, 11'11%)

  • Millor visitant: Peralada (16 de 21, 76'19%) | Pitjor visitant: Sabadell B (1 de 18, 5'56%)

  • Victòries locals 45% | Empats 34% | Victòries visitants 22%

  • Respecte el curs passat, pugen una mica els triomfs locals (43% a finals del curs passat); pugen molt els empats (27% a la 15/16) i hi ha un descens clar de les victòries visitants, que el curs passat es van produir al 31% dels partits.

  • Màxim golejador: Olot (27) | Menys golejat: Peralada i La Jonquera (5)

  • Menys golejador: La Jonquera (7) | Més golejat: Sabadell B (23)

  • Rendibilitat. Per ara l'equip més rendible quant a gols anotats és La Jonquera. Per cada gol marcat ha sumat 2'71 punts de mitjana: 7 gols, 19 punts per als empordanesos.

  • Camp on es veuen més gols. És poc revelador per ara, però queda a dalt de tot de l'estadística el Municipal d'Olot. En sis partits disputats s'hi han vist 22 gols, 3'67 dianes per partit de mitjana. En canvi, Les Forques és l'estadi que ha vist menys gols fins ara: 6 dianes en 7 partits.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada