dilluns, 13 de febrer del 2017

Resultats J25

El Peralada retalla dos punts al líder i el Sabadell B reviu


Triomf del Sabadell B a Terrassa, que deixa els arlequinats a 3 punts de la salvació // CE Sabadell

Aquests són els resultats de la J25:

DISSABTE, 14 DE GENER 

Santfeliuenc 2-1 Júpiter (Patxi Areitio i David Romo / Rafa Murillo)

DIUMENGE, 15 DE GENER  

Castelldefels 0-1 Granollers (Fran Fuentes)
Montañesa 0-1 La Jonquera (Jorge Toledo)
Vilassar de Mar 2-0 Manlleu (Alberto Aybar 'Peque' -2-)
Europa 1-1 Ascó (Dani Pujol / Ignasi Varona -pp-)
Pobla de Mafumet 1-1 Vilafranca (Rodrigo Cuenca / Aday Benítez)
Terrassa 0-1 Sabadell B (Guillem Sarmiento)
Cerdanyola 1-5 Peralada (Elhadji Bandeh / Nacho Ruiz, David Serrano, David Corominas 'Coro', Marc Carbó i Pau Ribas)   
Figueres 1-1 Olot (Maik Molist / Albert Blázquez)

CLASSIFICACIÓ 

Aquesta és la classificació després de la J25 (arrosseguem dos partits pendents):




Gols: 20
Resultats: 2 victòries locals, 3 empats i 4 victòries visitants (1 partit pendent)
Màxim golejador: Marc Mas (Olot), 23 | Llistat complet


L'anàlisi dels dilluns
Dades, noms propis, fotografies i vídeos que ens deixa la jornada

  • Retall. El líder Olot manté la ratxa d'imbatibilitat però veu com el principal perseguidor, el Peralada, li retalla dos punts. Els empordanesos són ara a 6 punts dels garrotxins.

  • Figueres. El conjunt empordanès s'ha convertit en el primer equip que supera el Tourmalet (enfrontar-se de manera seguida a Peralada, Vilafranca i Olot, els tres primers classificats) sense perdre: victòria contra els xampanyers i empats davant Vilafranca i Olot. En les dues igualades, els figuerencs s'han avançat al marcador.

  • Solar. De la zona alta, poques victòries... dels set primers, i tenint en compte que un no jugava (el Sant Andreu, ara en parlem), només guanyava el Peralada, gran triomfador a la zona noble.

  • Ajornat. La reparació de la coberta del Narcís Sala, malmesa amb les ventades del cap de setmana passat (4-5 de febrer) obligava a suspendre tots els partits del cap de setmana del Sant Andreu, inclòs el duel entre el primer equip i el Palamós. L'ajornament fa que quatre equips comptin amb un partit menys: arrosseguem encara l'ajornament del La Jonquera-Figueres de la J22, que es disputarà el proper 1 de març.

  • Bona dinàmica. Les victòries del Santfeliuenc, cada cop més fort a casa, i del Granollers, en un bon moment, els mantenen a la zona mitjana-alta, vuitè i novè classificat, amb els granollerins per sobre.

  • Aire... i un de sis. Com si fos un mirall, a la part baixa també ha costat guanyar (com a dalt). El Vilassar de Mar torna a ser un dels triomfadors del cap de setmana: amb el triomf contra el Manlleu, els vilassarencs, que van ser en descens fins la J20, tenen ja +8 de coixí sobre el perill. Només un dels sis darrers classificats guanyava.

  • Reviu. El Sabadell B guanyava, ni més ni menys que a Terrassa, i tot i continuar cuer ja té els mateixos punts que el penúltim i l'antepenúltim (Júpiter i Castelldefels) i queda a 3 punts de la permanència, que marca una setmana més el Manlleu.

  • El món al revès. Amb un partit pendent, els triomfs visitants superen (i superaran, passi el que passi al Sant Andreu-Palamós quan es disputi) els locals en aquesta J25 (4 a 2), un fet que només havia passat dos cops aquest curs (jornades 9 i 10). De fet, per ara la jornada iguala el mínim de triomfs locals del curs: només se celebraven victòries a casa als camps del Santfeliuenc i el Vilassar de Mar.

  • 20 gols*. La jornada té una producció golejadora mitjana-baixa... *tenint en compte que queda un partit per disputar-se. Amb tot, amb prou feines són dos gols de mitjana per partit. Quatre equips s'han quedat sense marcar i han dominat els gols visitants, 8 a 12.

  • Rècord. Els cinc gols del Peralada a domicili igualen el màxim registre fora de casa del curs. És el tercer cop que un equip marca cinc gols fora, després dels assolits abans pel Vilassar de Mar (3-5 a Palamós, J19) i l'Olot al Nou Sardenya (0-5, J23).

Partit a partit
  • Remuntada. La J25 s'obria amb la victòria del Santfeliuenc davant el Júpiter (2-1), que s'havia avançat al marcador.

  • Rafa Murillo. El central avançava de cap el Júpiter, en el seu tercer gol del curs. Murillo ha marcat sempre a domicili: als camps del Peralada, el Vilafranca i ara el Santfeliuenc.

  • Domini local. Abans del descans el Santfeliuenc ja s'apropava amb freqüència a la porteria visitant... i tot i un avís inicial a la represa d'Óscar Uroz (Júpiter), els gols arribaven al quart d'hora final.

  • Patxi i Romo. Una gran volea de Patxi Areitio significava l'empat per al Santfeliuenc, i David Romo, al minut 76, tancava el triomf blanc-i-blau. Tant Romo com Patxi sumen 4 gols aquest curs.

  • Retorn de Charly. Una de les alegries per a la família dle Santfeliuenc, a més dle triomf, era el retorn de Charly Ruiz, després d'un llarg temps lesionat.

  • Les Grases, fortí. El Santfeliuenc encadena 11 partits sense perdre a casa, s'apropa als sis mesos sense caure-hi (només hi va caure a la J1, 0-3 contra el Peralada), i enllaça tres victòries consecutives a Les Grases. Els d'Andrés González són novens, equidistants dels pols: a 11 punts del quart i amb +11 sobre el descens.

  • A 3. Continua el Júpiter penúltim, i manté una distància de 3 punts respecte el Manlleu, que marca la salvació. Els gris-i-granes no han guanyat encara a domicili aquest curs (5 punts de 39 possibles lluny de la Verneda) i han sumat un triomf a les últimes 13 jornades.

  • Colpegen. Un gol de Fran Fuentes marca de la casa (de cap en una acció de pilota aturada, una falta penjada a l'àrea) allarga les bones sensacions del Granollers, que s'imposava al camp del Castelldefels (0-1). És el tercer gol de Fuentes aquest curs; quan ha marcat, 7 punts de 9 possibles per als vallesans.
El Granollers s'enduia els tres punts dels Canyars // Félix Sancho

  • Víctor Colchero. Va ser un partit prou igualat... en què el porter del Granollers va ser molt destacat. D'entre les seves accions, una aturada de mèrit al segon temps en un xut escorat de Sergi Moreno.

  • 3 de 4. Tercer triomf del Granollers als últims quatre partits... i cinquè als últims vuit. Els vallesans són vuitens, a 9 punts del quart i amb +13 sobre el descens.
Els vallesans continuen en zona còmoda i els mariners, en descens // Félix Sancho

  • Vuit sense triomf. El Castelldefels ha superat ja els dos mesos sense guanyar. Ha sumat 3 punts dels últims 24 possibles. Amb tot, els mariners continuen obrint el descens, a 3 punts de la permanència.

  • Nou cop. Continua l'excel·lent any de debut de La Jonquera, que encadena dos triomfs i es manté com un gestor BRILLANT dels gols: equip menys golejat, equip que menys marca... però que millor aprofita les dianes.
Celebracions al vestidor de la Jonquera // UE La Jonquera

  • Insistència. La Montañesa cedia la tercera derrota a casa del curs (Olot-Sant Andreu-La Jonquera), però insistia i insistia... de fet, els barcelonins tenien moltes opcions, especialment al primer tram de partit (abans del 0-1) i al segon temps... però sense convertir cap en gol.

  • Jorge Toledo. La diana guanyadora de Toledo (primera del curs) arribava a l'equador del primer temps, en una pilota morta que convertia en un xut creuat i el gol del triomf.

  • Setena. És tot just el setè triomf del curs per a La Jonquera, tots set per 0-1 o 1-0... i el 12è partit amb porteria a zero per als empordanesos. Se situen en zona mitjana, 30 punts, +9 sobre la zona de descens.

  • 1 de 8. La Montañesa ha guanyat un partit dels últims vuit (5 punts de 24 possibles) però es manté a la zona còmoda de la taula, dotzè, amb +10 sobre les places de descens.

  • L'equip de la segona volta. Més enllà dels conjunts de la zona alta, el Vilassar de Mar continua en una gran dinàmica a la segona volta: quatre victòries en sis partits des de l'inici de 2017 (i de la volta). De fet, han sumat sis triomfs als últims nou partits... la dinàmica és molt ascendent.

  • Alberto Aybar 'Peque'. Contra el Manlleu, decidia un doblet del capità vilassarenc, tots dos en jugades a pilota aturada: de cap a la sortida d'un córner, i aprofitant una pilota dins l'àrea després d'una falta per als maresmencs en zona de tres quarts. Primers gols de Peque aquest curs a Tercera.
El Vilassar de Mar mira amunt, el Manlleu continua d'equip llindar // Ramon Anglada - AECManlleu.com

  • Amb nou. El Manlleu acabava el duel amb nou jugadors per les expulsions, seguides, d'Emmanuel d'Andrea (dues grogues) i de Pol Coll (vermella directa).

  • +8. Va acabar la primera volta (i el 2016) en descens, allà continuava el 7 de gener... i 37 dies després el Vilassar de Mar té ja vuit punts de coixí sobre el perill. En aquesta segona volta només ha cedit punts al Tourmalet, amb les derrotes a Olot (3-2) i contra el Vilafranca (0-2).

  • Encallat. El Manlleu es manté marcant la permanència, +3 sobre el descens, però encadena una mala dinàmica de resultats (2 punts dels últims 15) i de cara a porteria. Tan sols ha marcat un gol als últims cinc partits.

  • Empat del quart. L'Ascó sortia del Nou Sardenya amb un punt sumat contra un Europa lluitador que jugava 60 minuts amb un home menys (1-1).
L'Ascó acabava sumant un punt al camp de l'Europa a la represa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Igualtat i gol. Després d'un primer tram força equilibrat, la primera diana de Dani Pujol amb l'Europa avançava els graciencs a l'equador de la primera part. L'expulsió de Fran Bea dotava d'èpica el partit, que mantenia l'1-0 fins al tram central del segon temps.

  • Autogol. L'Ascó aconseguia l'empat en una jugada desgraciada per a l'Europa: gol en pròpia porteria d'Ignasi Varona, que el porter Fer no podia blocar.

  • Casa/fora. L'Ascó combina un gran moment de forma a casa (vuit victòries seguides) amb la dificultat per sumar a domicili: encadena quatre sortides sense guanyar (dos empats, dues derrotes). De fet, ha sumat dues victòries lluny de la Ribera d'Ebre (a Manlleu i la Jonquera).
L'expulsió de Fran Bea a la primera part condicionava l'Europa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Quarts. L'Ascó feia bo l'empat a la tarda, amb la derrota del Terrassa. Els asconencs consoliden la quarta plaça, ara amb +5 sobre el Terrassa, cinquè... i +7 sobre el Sant Andreu, sisè amb un partit menys.

  • Comptagotes. A l'Europa, a qui li costa molt marcar (segon equip que menys anota), l'empat el deixa amb +6 sobre el descens, tot i encadenar tres jornades sense guanyar (2 punts de 9 possibles).
Empat a la Pobla entre el setè i el tercer classificat // CF Pobla Mafumet

  • Empat del tercer. El Vilafranca s'avançava al camp de la Pobla Mafumet, però l'empat final dels locals manté les coses (més o menys) com estaven: els penedesencs són tercers, +1 sobre l'Ascó, quart, i ara a 7 punts del segon, el Peralada.

  • Aday Benítez. El davanter canari anotava, de cap al primer pal a centrada d'Óscar Hernando, el 0-1 a la Pobla, el seu novè gol del curs. Iguala al capdavant dels golejadors del Vilafranca amb Víctor Oribe, sancionat aquesta jornada.

  • Partit vistós. Entre les opcions del Vilafranca especialment a la contra, i els intents de la Pobla Mafumet d'empatar, els dos conjunts oferien un partit molt atractiu.

  • Rodri Cuenca. Una centrada des de l'esquerra acabava amb la diana del golejador de la Pobla Mafumet que, com Aday, suma ja 9 gols aquest curs.

  • Opcions finals. A l'afegit, un contraatac conduït per Josu (Vilafranca) que no acabava en gol tancava el partit, amb repartiment de punts.

  • Set de deu. El Vilafranca continua amb la ratxa d'empats (set als últims deu partits, per una victòria), però consolida el lloc i guanya el goal average als pobletans.

  • Vuit seguits. Encadena la Pobla Mafumet ja vuit jornades sense caure (3 victòries i 5 empats), i és setena, a 8 punts del play-off.

  • Assalt a l'Olímpic. Al derBivallesà el Sabadell B, cuer, donava el cop amb triomf al camp del Terrassa (0-1). Un triomf que sembla donar més de tres punts als arlequinats: per la victòria en si, pel rival i per la situació en què queden a la taula.

  • Guille Sarmiento. Arribava al mercat d'hivern procedent del Santfeliuenc i es convertia en l'home del partit per al Sabadell B, amb el gol guanyador a l'Olímpic. És el segon gol de Sarmiento aquest curs... ja va marcar contra el Terrassa... amb el Santfeliuenc.
El Sabadell B conqueria Terrassa // Terrassa FC

  • Segona derrota. És tot just el segon partit que el Terrassa tanca amb derrota a casa aquest curs (l'anterior, davant el Vilafranca, 0-3 a la J9). Els egarencs mantenen la cinquena plaça, ara a 5 punts del play-off.

  • Treu el cap. El Sabadell B, que ha sumat 7 punts dels últims 9 possibles i tan sols ha cedit dues derrotes als últims nou partits, suma 21 punts, empata amb els companys de descens (Júpiter i Castelldefels) i queda a 3 punts de la permanència.

  • Golejada. El Peralada retalla dos punts al líder amb golejada a Cerdanyola (1-5) en un partit de més fases de les que pot fer suposar el resultat.
Celebracions en un dels gols del segon temps // Nuri Marguí

  • 0-2. Dos gols dels empordanesos, els de Nacho Ruiz (primer del curs) i David Serrano (tercer), donaven avantatge al Peralada al tram central del primer temps.
Vistosa celebració de David Serrano al 0-2 del Peralada // Nuri Marguí

  • Reacció local. El Cerdanyola, però, insistia... i Elhadji Bandeh, novè gol del curs, anotava l'1 a 2, i obria una fase en què els vallesans buscaven amb més presència a camp rival el gol de l'empat. Un quart d'hora de segona part en què continuen buscant-ho...

  • Apareix Coro. Una assistència de Xavi Boniquet, a la frontal, permetia a David Corominas 'Coro' anotar un gol molt estètic, l'1-3 per al Peralada. És el 12è gol del curs per a Coro, segon màxim golejador del grup.

  • "Pegada". En jornades anteriors havíem dit que, veient els resums dels partits (o fins i tot algun duel sencer), el Peralada patia darrerament de no concretar les opcions: tenia moltes arribades, però anotava pocs gols. El tram final del partit a Cerdanyola (potser ja amb el duel trencat, tot sigui dit) podia ser una mostra... però amb pegada, amb encert al davant.

  • Marc Carbó i Pau Ribas. Els dos jugadors ampliaven el triomf del Peralada a golejada. És el segon gol de Carbó (ja va anotar en un altre partit de cinc gols per als empordanesos, contra el Granollers, J10) i el primer de Ribas.

  • Després de 4 jornades. Encadenava el Peralada quatre setmanes sense vèncer (un empat i tres derrotes) i recuperava el camí dels triomfs amb golejada. Són ara a 6 punts del líder Olot i treuen +7 al tercer, el Vilafranca.

  • Quatre seguides. El Cerdanyola encadena quatre derrotes tot just iniciat el Tourmalet (anirà a Vilafranca i rebrà l'Olot les properes dues setmanes). Els vallesans tenen ara +4 sobre el descens.

  • Igualtat. Empat entre Figueres i Olot (1-1) en un partit en què els garrotxins havien d'igualar el gol inicial dels empordanesos, com ja va fer el Vilafranca la setmana passada.

  • Maik Molist. S'avançava la Unió amb gol de Molist (primer del curs), un gol que donava avantatge als figuerencs.
Maik Molist, autor del gol figuerenc // UEFigueres.cat

  • Genialitat. Però una centrada-xut d'Albert Blázquez, en un gol molt plàstic, donava l'empat final a l'Olot, que allarga ratxa, manté lideratge i queda ara amb +6 sobre el segon.

  • 18 jornades. Són ja quatre mesos i mig de l'Olot sense perdre, un total de 18 partits, 12 victòries i 6 empats. De fet, els olotins reben la setmana vinent la Pobla Mafumet, l'últim equip que va superar-los (2-0 a la J7).
Un duel gironí molt igualat // Quim Puig - L'Esportiu

  • 2017 net. El Figueres no ha perdut encara en aquest 2017 (ni en aquesta segona volta, que és el mateix). Són cinc partits sense perdre, amb un triomf i quatre empats. Amb un partit pendent, els figuerencs són a 12 punts del quart i tenen +10 sobre el descens.


Repàs general



  • Moviments als Golejadors. David Corominas 'Coro' (Peralada) se situa segon en solitari amb el seu 12è gol del curs. Fins a tres futbolistes han arribat a les 9 dianes en aquesta J25. Són Aday Benítez (Vilafranca), Rodrigo Cuenca (Pobla Mafumet) i Elhadji Bandeh (Cerdanyola). Ha estat una jornada amb molts moviments a la "zona baixa" (4 gols o menys). Un total de 7 futbolistes han obert el seu compte golejador en aquesta J25.


  • Gols destacats. Ens quedem amb els de Patxi Areitio (Santfeliuenc), Aday Benítez (Vilafranca), Albert Blázquez (Olot) i David Corominas 'Coro' (Peralada). [No hem vist imatges encara del Terrassa 0-1 Sabadell B]

  • 586 gols. Els 20 gols de la J25 i els marcats a la J24 (sí, vam fer campana amb l'anàlisi...) han fet apujar la mitjana anotadora. Se situa als 2'36 gols per partit de mitjana, molt inferior als del curs passat (2'67 a final de curs). Fins ara s'han marcat 41 gols menys que els anotats a les vint-i-cinc primeres jornades del curs passat (627)... tot i que tenim dos partits pendents de disputa.

  • Millor local: Olot (30 de 36, 83'33% dels punts) | Pitjor local: Vilassar de Mar (10 de 36, 27'78%)

  • Millor visitant: Olot (27 de 39, 69'23%) | Pitjor visitant: Júpiter (5 de 39, 12'82%)

  • Victòries locals 44% | Empats 33% | Victòries visitants 23%

  • Respecte el curs passat, pugen una mica els triomfs locals (43% a finals del curs passat); pugen molt els empats (27% a la 15/16) i hi ha un descens clar de les victòries visitants, que el curs passat es van produir al 31% dels partits.

  • Màxim golejador: Olot (50) | Menys golejat: La Jonquera (14)

  • Menys golejador: La Jonquera (12) | Més golejat: Sabadell B (41)

  • Rendibilitat. Continua sent l'equip més rendible quant a gols anotats La Jonquera, apujant fins i tot la mitjana. Per cada gol marcat ha sumat 2'50 punts de mitjana: 12 gols, 30 punts per als empordanesos.

  • Camp on es veuen més gols. Són el Narcís Sala, del Sant Andreu, i el Municipal d'Olot al davant de la dada. En dotze partits disputats s'hi han vist 39 gols, 3'25 dianes per partit de mitjana. En canvi, Les Forques continua sent el camp que ha vist menys gols: menys d'un per partit de mitjana (11 en 12 partits).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada