diumenge, 26 de març del 2017

Resultats J31

Olot i Peralada no afluixen i el Sant Andreu es consolida

L'Olot es va recuperar per refermar-se en el liderat // Felix Sancho
Aquests són els resultats de la J31:

DIUMENGE, 26 DE MARÇ
Castelldefels 2-0 La Jonquera (Sergi Moreno -2-)
Sabadell B 0-1 Peralada (Cesc Clotet)
Granollers 0-1 Olot (Kike Sánchez)
Montañesa 1-0 Júpiter (Alberto García)
Cerdanyola 3-3 Santfeliuenc (Elhadji Bandeh -2- i Albert Cazorla -p- / Jaime Fuentes -p-, Patxi Areitio i Charly Ruiz)
Sant Andreu 2-1 Manlleu (Adri Arjona i Luismi Gracia -p- / Ricard Seuma -p-)
Figueres 4-0 Vilassar de Mar (Xavi Ferrón, Moha Chabboura, Adrià Casanova i Javi Revert)
Palamós 3-1 Vilafranca (Narcís Barrera, Agi Dambelly i Marc Serramitja -p- / Jordi Oribe)
Terrassa 2-0 Ascó (Joan Grasa i David López)
Pobla Mafumet 0-0 Europa

CLASSIFICACIÓ 
Aquesta és la classificació després de la J31:



Gols: 24
Resultats: 6 victòries locals, 2 empats i 2 victòries visitants
Màxim golejador: Marc Mas (Olot), 27 | Llistat complet

L'anàlisi dels dilluns
Dades, noms propis, fotografies i vídeos que ens deixa la jornada
  • A dues bandes. Olot i Peralada segueixen convertint-se en el centre d'atenció principal del campionat. Els garrotxins van deixar enrere la seva mala ratxa i van tornar a guanyar per mantenir-se líders. Va copiar el resultat olotí el Peralada, que no vol desenganxar-se del cim per seguir depenent de si mateix. Només són a dos punts de distància i amb un enfrontament directe pendent la Jornada 35.
  • Plats trencats. El Vilassar de Mar va veure tallada la seva progressió a Vilatenim en un acte d'orgull del Figueres, que va refer-se del cop de fa dues setmanes a costa dels maresmencs, que van tornar cap a casa havent encaixat quatre dianes el dia que Javi Revert i Adrià Casanova van tornar a sucar
  • Amo del quart lloc. El Sant Andreu no vol deixar escapar la quarta plaça que tant li ha costat prendre i, després de superar el Manlleu, s'ha assegurat mantenir la zona de privilegi, com a mínim, una setmana més. Quatre punts de marge vers el cinquè... i només tres de diferència amb el tercer
  • El Vilafranca va caure a Palamós en un duel contra un dels equips que no vol desprendre's de la lluita per la promoció. L'equip d'Ivan Moreno no va poder fer front a les tres dianes del degà i torna a perdre pista respecte Peralada i Olot mentre, pel darrere, el Sant Andreu comença a trepitjar-li els talons.
  • Descens compactat. Ni el fantasma del possible descens per compensació, ni els enfrontaments directes trenquen la igualtat a la zona baixa. Només el Castelldefels aconseguia guanyar el seu partit (2-0 vs La Jonquera) d'entre els equips en zona vermella i tot queda exactament igual. Això sí, amb una variació. Per goal average general, el Sabadell B torna al descens i en surt el Manlleu, ara dissetè. 
  • Cua gris-i-grana. El Júpiter torna a ser el cuer de la categoria, després de caure a Nou Barris per la mínima. Els de Juanjo García són a tres punts de la salvació i l'únic equip que ni arriba a la trentena ni ha guanyat cap partit a domicili.
  • Anunci sorpresa. Un dels entrenadors que més anys fa que entrena el mateix equip ha anunciat que plegarà a final de temporada. Juanjo García abandonarà el Júpiter després d'aquest curs sigui quin sigui el resultat final. El tècnic barceloní tindrà, doncs, set setmanes per reflotar la situació i intentar deixar els jupiteristes a tercera.

Juanjo García deixarà el (seu) Júpiter quan acabi la temporada // CE Júpiter
  • Anunci sorpresa (II). L'entrenador de La Jonquera, Axel Vizuete, ha anunciat aquest dilluns al matí que renuncia al seu càrrec de tècnic jonquerenc i dimiteix de les seves funcions. Vizuete és el quart entrenador que deixa el seu equip aquesta temporada.
  • El fantasma de compensar. Després de la jornada 31, la competició ens deixa amb l'alerta marcada fins la quinzena plaça. Dos catalans de Segona B perdrien la categoria si la lliga s'acabés aquesta setmana (Prat i l'Hospitalet) i un tercer, l'Espanyol B, jugaria la promoció de descens. El perill és encara major si ens fixem en els tres primers equips que mantindrien el seu estatus de bronze. Tots ells són catalans i, en cas de descens, anirien a parar al grup cinquè de Tercera.
  • Com a casa, enlloc. Els locals han tornat a ser els gran vencedors del cap de setmana. Fins a sis victòries dels equips que jugaven a casa repeteixen els números de la jornada passada (6 victòries locals, 2 empats, 2 victòries visitants). Els únics triomfs a domicili de la jornada, a més, eren dels dos cocos de la competició... i per la mínima. L'Olot superava el Granollers i el Peralada es desfeia del Sabadell B. 
  • Matemàtiques. Olot i Peralada, disparats des de l'inici de curs, tenen el primer objectiu de la temporada gairebé a tocar. Els olotins tenen un marge de 20 punts respecte el cinquè quan només en queden 21 en joc. Els xampanyers, +18. Per tant, la setmana vinent, l'equip de La Garrotxa podria certificar la seva plaça de promoció si guanya o si empata i el Terrassa no venç. El Peralada també ho aconseguiria si fa millor resultat que el Terrassa i el mateix i millor que l'Ascó. A la part baixa, pensar en matemàtiques encara queda lluny. No hi ha cap equip despejat que pugui perdre la categoria aviat i fins el tretzè o catorzè classificat s'hauran de mantenir alerta pel que pugui caure de la Segona B.
  • La jornada que ve. A la J32 viurem un partit estrella pel play-off. L'Ascó rebrà la visita del Sant Andreu en un partit que pot marcar les aspiracions reals dels asconencs en el tram final de curs. A més, el Palamós voldrà agafar l'últim tren cap al play-off amb una visita complicada a La Garrotxa. Mentrestant, a la zona baixa seguiran volant els ganivets amb duels directes i pseudo-directes entre el descens directe i la zona de perill per possible compensació.
Partit a partit
  • Retorn al triomf. El Castelldefels deixava enrere tres derrotes consecutives per superar La Jonquera (2-0). Un triomf que no treu els mariners del descens, però els manté empatats a punts amb el dissetè.

El Castelldefels es va desfer de l'agonia a casa // Andrés Burgos - UE Castelldefels
  • Sergi Moreno. El davanter del conjunt del Baix Llobregat va ser l'autor d'un doblet, amb les dianes en el segon temps, que donava tres punts d'or a l'equip de Miki Carrillo.
  • Mala ratxa. El 2-0 segueix posant en problemes a La Jonquera. Els d'Àxel Vizuete no se'n surten i, amb 31 punts, només en tenen un de marge respecte la zona de descens. Els fronterers enllacen sis partits sense guanyar i només han fet dos gols en sis setmanes. 
  • Per la mínima. El Peralada va haver de patir per endur-se els tres punts del Vallès Occidental contra un Sabadell B que ven molt cara la seva pell. Un gol en la segona meitat donava els tres punts als homes d'Arnau Sala que segueixen a tocar de l'Olot.
  • Cesc Clotet. El botxí del conjunt arlequinat va ser, precisament, un ex de Sabadell. Cesc Clotet va marcar al minut 58 el seu primer gol del curs per mantenir el seu equip prop del liderat i per tornar a enviar els sabadellencs a la zona de descens
  • Més fora que dins. La derrota torna a trastocar el Sabadell B quan juga a casa. El pitjor local de la categoria no venç quan és l'amfitrió des del 4 de desembre. A més, l'ensopegada trenca amb dues victòries consecutives de l'equip d'Ignasi Senabre. Les dues a domicili, és clar.

El Sabadell B segueix sent el pitjor local de la categoria // CE Sabadell
  • Enratxats. Vuit setmanes sense perdre acumula el Peralada. Després d'un mal inici de segona volta, l'equip xampanyer encara el tram final de curs amb la voluntat de seguir fent soroll fins que soni la campana.
  • Rècord. Amb 65 punts, el Peralada ha superat el seu sostre històric de punts a la categoria. La temporada 2004/2005 els xampanyers en van sumar 64 en la que, fins ara, era la seva millor temporada a la categoria. Aquella temporada, amb Arnau Sala de jugador, el club va acabar l'any cinquè.
El Peralada segueix depenent d'ell mateix per ser campió // CE Sabadell
  • Per la mínima (II). Tampoc no va passar del 0-1 l'altre equip en vèncer a domicili. L'Olot en va fer prou amb un gol de Kike Sánchez per superar el Granollers i mantenir-se al capdavant de la classificació
  • Enganxat al liderat. L'equip de Ramon Maria Calderé, líder des de fa ja 10 jornades, no vol perdre més pistonada i tornava a guanyar després de dues derrotes consecutives
  • Derrota dolorosa. Quan el líder només et supera per la mínima la derrota fa més mal. A prop de puntuar es va quedar el Granollers en un duel a casa que podria haver acabat amb més èxit. Els d'Albert Cámara són ara dotzens i mantenen un bon marge de +8 respecte el descens. Això sí, preocupats pel que pugui passar a Segona B.
Els jugadors de l'Olot celebraven, a vestidors, el triomf a Granollers // UE Olot

  • Abella i gra. La Monta va punxar la reacció jupiterista en un partit intens a Nou Barris que es va decantar del cantó local per 1-0. El Júpiter, nou cuer de Tercera, no va poder batre la porteria de Tato Burgada i segueix complicant-se la vida.
  • Alberto García. El golejador groc-i-negre arribava extramotivat al derbi i no va perdonar quan va tenir la oportunitat de batre  Andrés. El tercer gol del curs pel central de Nou Barris que, sempre que anota, dóna punts al seu equip. 3 gols, 5 punts per la Monta.


  • Situació crítica. No és fàcil ser en la pell del Júpiter. Últim classificat, a tres punts de la permanència i només 21 en joc. Queden moltes oportunitats per l'equip gris-i-grana, que es troba en el mateix punt que fa una setmana, però la seva manca de victòries a domicili preocupa la parròquia del Poblenou
  • Calma i tranquilitat (?). Amb el triomf, la Monta torna a sumar tres punts després de set jornades sense aconseguir-ho. Un glop d'oxígen pels homes de Toni Escudero, que ara tenen un marge de +6 respecte la zona de descens.
La Monta es va embutxaxar un derbi de necessitats // CE Júpiter

  • El rei dels empats. Si un partit ha d'acabar amb igualada, millor que sigui amb festival de gols. I això és el que van fer Santfeliuenc i Cerdanyola. Amb tres gols per banda, cap dels dos va saciar les seves necessitats immediates, però van aportar salsa  una setmana de poca efectivitat.
  • Cops per torns. El Cerdanyola es va avançat mitjançant Elhadji, que amb 15 dianes igualava el seu sostre a Tercera. Un penal transformat per Jaime Fuentes i una diana de Patxi Areito a l'inici del segon temps capgiraven la truita i el Santfeliuenc prenia avantatge. A 10 minuts del final, Cazorla empatava pels vallesans des dels onze metres i, dos minuts després, Elhadji feia esclatar Fontetes amb el 3-2. El seu setzè gol del curs. El del rècord personal. Però les emocions fortes arriben sempre en el darrer sospir, i Charly Ruiz tirava d'experiència per empatar el partit al 89.
  • Tranquil·litat. Amb l'empat, el Santfeliuenc es queda a les portes dels 40 punts i, amb 39, té un marge de 9 respecte la zona vermella... i de 3 sobre el catorzè classificat.
Així celebraven els d'Andrés González un dels gols de la matinal // Santfeliuenc FC

  • Límit. Precisament, el catorzè és el Cerdanyola, amb 6 punts. Tres de marge respecte el divuitè, però emmarcat en una posició que, si la lliga acabés avui el faria salvar-se de la possible compensació pel goal average.
  • Fermesa. El Sant Andreu va superar el Manlleu en un partit d'infart al Narcís Sala. Els locals es van avançar en el marcador, però van haver d'esperar al tram final per celebrar els tres punts per culpa d'una diana osonenca des dels onze metres. Una victòria que els manté quarts i els acosta al tercer.
  • +4 i -3. Són les xifres que acompanyen l'actuació andreuenca. Els homes de Mikel Azparren ja tenen més a prop el Vilafranca (tercer) que el Terrassa (cinquè). A més, saben que passi el que passi la setmana vinent a Ascó, seguiran en zona de play-off.
  • Luismi Gracia. És el nom en majúscules del triomf quadribarrat. El davanter andreuenc no va abaixar els braços i va superar David al minut 87. Un gol que pot valer una promoció d'ascens.
  • Castigat. El Manlleu va acabar el duel amb la sensació d'haver rebut massa pel que va mostrar sobre la gespa. La derrota, però, deixa els osonencs fora de les tres últimes places. Això sí, amb els mateixos punts que Sabadell B i Castelldefels.
El Sant Andreu, embalat cap al play-off // Judit Andreu - UE Sant Andreu

  • Golejada redeptora. El Figueres aconseguia superar la barrera dels 40 punts per tornar a la novena plaça amb un triomf sonat sobre el Vilassar de Mar, un dels equips més en forma de la lliga.
  • Pesos pesants. Els homes de Chicho es van refer de l'ensopegada de fa una setmana i van treure suc a tots els seus canoners per vèncer el conjunt maresmenc. Xavi Ferron, Moha Chabboura, Adrià Casanova i Javi Revert van deixar sense alè l'equip visitant
  • Derrota dolorosa. El Vilassar va caure a Vilatenim després d'encadenar tres triomfs consecutius i quatre setmanes sense perdre. Els maresmencs, tot i això, segueixen tranquils, amb 39 punts a l'onzena plaça.
El Figueres camina tranquil després de vèncer el Vilassar // UEFigueres.cat

  • Sorpasso. El Palamós ha destil·lat grans moments de joc aquesta temporada i, contra un dels grans ha tornat a repetir actuació. Els de Joan Màrmol van superar el Vilafranca amb contundència (3-1) i tornen a somniar en fer coses grans quan acabi el curs
  • Ferits. Els penedesencs veuen ara com els tornen a apretar per sota. EL quart és només a tres punts i torna a perillar el tercer calaix del podi. La promoció, una mica més segura es manté a la mateixa distància que la setmana passada. A set punts de marge.
  • Avançar-se no és triomfar. El gol de Jordi Oribe als 16 minuts feia pensar que els d'Ivan Moreno mantindrien la bona dinàmica, però Narcís Barrera igualava el marcador abans del descans i, a la represa, Agi capgirava el marcador. Abans del final, Marc Serramitja no perdonava des del punt de penal per sentenciar el partit. 
  • Cop d'efecte. La lluita per la quarta plaça engloba, d'entrada, tres equips. Sant Andreu, Terrassa i Ascó. La tripleta que més a tocar té la quarta plaça si aconsegueix mantenir allunyats a Palamós, Pobla i Figueres. La segona tripleta d'aspirants que encara no es rendeix. Dos dels principals candidats, Terrassa i Ascó, es van veure les cares en un duel directe amb aroma de final. Una finalíssima que va caure del cantó egarenc.
  • Efecte Olímpic. A casa, el Terrassa és un dels equips més fiables del campionat sigui quin sigui el rival. L'Ascó tampoc no va poder amb els egarencs, que es van avançar en el marcador gràcies a un golàs de Joan Grasa. A poc menys de vint minuts pel final, Pato es feia un gol en pròpia porteria que sentenciava el duel
  • Mal moment. L'equip de Santi Castillejo passa pel pitjor tram de la temporada. Cinc partits consecutius sense guanyar i només 1/15 punts per l'Ascó. Un tram de competició en què l'equip de la Ribera d'Ebre ha fet únicament 1 gol i n'ha encaixat 8.

El Terrassa no deixa de mirar el play-off // Juanma Medina - TerrassaFC
  • Ni gols ni ocasions. El Pobla de Mafumet-Europa, lluny de recordar els gran enfrontaments de temps passats, va avorrir. Ni pobletans ni graciencs van generar gaire ocasions i van tancar la setmana sense anotar i amb repartiment de punts.
  • Difcultats. L'equip de Martin Posse ja fa tres setmanes que no guanya... i que tampoc no fa gols. Una situació que els deixa a nou punts de la zona de promoció. Una distància força amplia quan queden només 21 punts en joc

Abel Rita no va poder marcar contra el seu exequip // Àngel Garreta - CEEUROPA.CAT
  • Tardes que maten. Nou partit de l'Europa en horari de tarda i nou partit que acaba sense victòria. Els de Joan Esteva no han vençut en cap dels 16 partits que han jugat en el torn de tarda. Quan juguen després de dinar, els graciecs sumen només 0'5 punts per partit de mitjana. 
Alex Cano va protagonitzar la imatge curiosa de la jornada. Recollint de la gespa les targetes del col·legiat // Àngel Garreta - CEEUROPA.CAT

Repàs general
  • Golejadors de rècord. Si el líder, Marc Mas, ja ha trencat la barrera de les 26 dianes en lliga regular de Carlos Martínez a l'Olot (2012/2013), aquest cap de setmana Elhadji Bandeh ha trencat el seu sostre golejador a la categoria. Gràcies al doblet contra el Santfe, el davanter del Cerdanyola suma ja 16 dianes en lliga en 31 jornades. Cesc Clotet (Peralada) i Albert Cazorla (Cerdanyola) estrenaven el seu compte golejador aquest curs amb dues dianes que acabaven valent punts.
  • Gols destacats. Ja hem pogut veure imatges de tots els partits del cap de setmana i en destaquem els dos gols de Sergi Moreno (Castelldefels), el d'Agi Dembelly (Palamós), el que fa Joan Grasa (Terrassa), el de Cesc Clotet (Peralada) i el de Javi Revert (Figueres) per tancar la golejada contra de la Unió contra el Vilassar.
  • 713 gols. Els 24 gols de la J31 mantenen la mitjana anotadora que s'establia la setmana passada. Se situa als 2'30 gols per partit de mitjana, molt inferior als del curs passat (2'67 a final de curs). Fins ara s'han marcat 83 gols menys que els anotats a les 31 primeres jornades del curs passat (796). 
  • Millor local: Peralada (38 de 48, 79'17% dels punts) | Pitjor local: Sabadell B (12 de 45, 26'67%)
  • Millor visitant: Olot (33 de 48, 68'75%) | Pitjor visitant: Júpiter (7 de 45, 15'56%)
  • Victòries locals 44% | Empats 31% | Victòries visitants 25%
  • Respecte el curs passat, pugen un punt els triomfs locals (43% a finals del curs passat); pugen molt els empats (27% a la 15/16) i hi ha un descens clar de les victòries visitants, que el curs passat es van produir al 31% dels partits.
  • Màxim golejador: Olot (58) | Menys golejat: Peralada (17)
  • Menys golejador: La Jonquera (14) | Més golejat: Sabadell B (46)
  • Rendibilitat. Tot i perdre, continua sent l'equip més rendible quant a gols anotats La Jonquera. Per cada gol marcat ha sumat 2'21 punts de mitjana: 14 gols, 31 punts per als empordanesos.
  • Camp on es veuen més gols. Se situa al capdavant el Narcís Sala. En 16 partits s'hi han vist 48 gols, amb una mitjana de 3 dianes per partit. Tot i això, té millor mitjana el Municipal d'Olot. En quinze partits disputats al camp olotí s'han vist 47 gols, 3'13 dianes per partit de mitjana. En canvi, Les Forques continua sent el camp que ha vist menys gols: un gol per partit de mitjana (16 en 16 partits).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada