dimecres, 5 d’abril del 2017

Camí dels 'play-off': la Tercera ja té un campió

Una setmana més, repassem el compte enrere per als play-off d'ascens a Segona Divisió B, que compten ja amb 8 equips amb bitllet... un dels quals ja té plaça fixa. El Las Palmas Atlético de Manolo Márquez s'ha proclamat aquest cap de setmana campió del grup 12, el grup canari, i serà per tant a la ronda que disputaran els primers de grup, que dona ascens al que la supera i repesca cap a la segona eliminatòria als perdedors. Olot i Peralada ja coneixen cinc possibles rivals, falta definir 64 equips més... i fixar 71 places!

La Gimnástica de Torrelavega serà al play-off d'ascens // RSGimnastica.com


En l'últim cap de setmana hi ha hagut quatre confirmacions més... i un campionat! La meitat de les confirmacions ens toquen de prop: Olot i Peralada ja són de play-off, i el grup català s'ha convertit en el primer que ha assignat ja dos bitllets per a la promoció d'ascens.


La Gimnástica de Torrelavega, líder del grup 3 (el cantàbric) i el Deportivo Aragón, filial del Saragossa i líder del 17 (l'aragonès) s'han afegit als equips confirmats. 

Entre els que ja estaven confirmats, el Las Palmas Atlético ha estat el primer a assegurar plaça: diumenge es proclamava campió del grup 12, el grup canari, i ara espera rival a la ronda de campions.

Aquesta és la situació de la zona preferent després d'una nova jornada:

Font: tercera.cat

Continua la forta presència de filials: de fet, la meitat dels equips ja confirmats (4 de 8) són filials, dos d'equips de Primera (Màlaga i Las Palmas) i dos de Segona (Zaragoza i Girona).

De fet, serà un filial, l'Atlético Malagueño, qui més a prop té ser campió del seu grup. Els malaguenys tenen 14 punts de coixí sobre l'Almería B, quan en queden 18 en joc.

El Deportivo Aragón, filial del Saragossa, ja és al play-off // Zaragocistas

Els propers
De cara a les properes confirmacions de bitllet, arriben al cap de setmana amb opcions de confirmació 15 equips, aquests:
  • Deportivo B (líder al grup 1)
  • Real Avilés (segon al grup 2)
  • Olímpic (líder al grup 6)
  • Arcos i Betis B (primer i segon al grup 10)
  • Formentera i Poblense (primer i segon al grup 11)
  • La Hoya Lorca i Águilas (segon i tercer al grup 13)
  • Cacereño (líder al grup 14)
  • Peña Sport i Iruña (líder i segon al grup 15)
  • Calahorra i Haro Deportivo (líder i segon al grup 16)
  • Talavera de la Reina (líder al grup 18)

I nosaltres, quan?
Amb Olot i Peralada confirmats i que buscaran ara decidir el campionat (i la segona plaça), el Vilafranca, tercer classificat, és qui més s'apropa a assolir un altre bitllet. Els penedesencs tenen +7 de marge sobre el cinquè quan queden 18 punts en joc. Òbviament, tenen pràcticament mig camí fet, però una hipotètica confirmació arribarà, com a mínim, en dues jornades (després de la J34), sempre que els d'Ivan Moreno guanyin els dos partits i les caramboles de resultats els deixin amb +13 quan en quedin 12 en joc. Tot fa preveure que fins després de Setmana Santa, a les últimes quatre jornades, no hi haurà més confirmacions. I més tenint en compte que la lluita per la quarta plaça està més que oberta: el Sant Andreu l'ocupa, amb +2 sobre el Terrassa i +4 sobre l'Ascó.



El calendari

Els campionats de lliga a Tercera Divisió acabaran el cap de setmana del 13 i 14 de maig. Aquell diumenge s'hauran definit els 72 equips que jugaran el play-off d'ascens a Segona Divisió B, que sortejarà els seus enfrontaments el dilluns, 15 de maig.

A partir d'aquí, aquest és el calendari:

20-21 i 27-28 de maig
  • Ronda de campions: 9 enfrontaments entre els campions; els nou vencedors pugen; els perdedors queden repescats a la segona eliminatòria
  • Primera eliminatòria: 27 enfrontaments, distribuïts de la següent manera: 
    • 18 quarts classificats vs. 18 segons classificats (tornada al camp dels segons)
    • 9 tercers classificats vs. 9 tercers classificats (se sorteja el factor camp)

29 de maig: sorteig de la segona eliminatòria

3-4 i 10-11 de juny
  • Segona eliminatòria: els 9 campions derrotats (repescats) + els 27 guanyadors de la primera eliminatòria s'enfronten en 18 creuaments, anada i tornada.
    • Es prioritza el factor camp per als 9 campions i els segons. Si queden enquadrats equips que han acabat la lliga en idèntica posició, el factor camp  i se sorteja.
12 de juny: sorteig de la tercera eliminatòria

17-18 i 24-25 de juny
  • Tercera eliminatòria: la definitiva. Els 18 vencedors de la segona eliminatòria es troben en 9 creuaments (factor camp per als que haguessin acabat millor classificats, si són d'idèntica posició se sorteja).

Els 9 vencedors d'aquesta eliminatòria pujaran a Segona Divisió B.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada