dimecres, 12 d’abril del 2017

Camí dels 'play-off': tres filials ja són campions

Una setmana més, repassem el compte enrere per als play-off d'ascens a Segona Divisió B, que compten ja amb 16 equips amb bitllet... i amb tres campions de grup. Per ara, els tres són equips filials. L'Atlético Malagueño, en un dels grups andalusos, i el Deportivo Aragón, al grup aragonès, s'uneixen al Las Palmas Atlético de Manolo Márquez com a equips que seran a la ronda de campions. Falta definir 56 equips més... i fixar 69 places!


El Malagueño, campió amb passadís // MalagaCF.com


L'Atlético Malagueño saltava al camp al partit contra el Huétor Vega amb el títol de campió a la butxaca després de l'empat entre el San Pedro i l'Almería B. donava al filial del Màlaga el campionat al grup 9 (Andalusia oriental i Melilla), i col·loca els malaguenys en un play-off per segon any consecutiu: el 2016 van eliminar el Vilafranca a la primera eliminatòria, a la qual havien accedit com a segons de grup. Un altre filial, el Deportivo Aragón, confirmava el títol al grup 17 (l'aragonès, òbviament) amb un empat sense gols contra l'Ejea, cinquè classificat, unit al fet que no guanyaven ni el Tarazona, segon, ni l'Utebo, tercer.

S'uneixen al Las Palmas Atlético, el primer campió de Tercera, al grup canari. Per ara, tres campions... i tots tres, equips filials.

Quant a confirmacions de bitllet, el cap de setmana ha deixat vuit equips més ja classificats per al play-off. Són l'Arcos i el Betis B (al grup 10, Andalusia Occidental i Ceuta), el Formentera (al grup 11, el Balear), La Hoya Lorca (grup 13, Múrcia), el Cacereño (grup 14, Extremadura), la Peña Sport i l'Iruña (al grup 15, el navarrès) i el Talavera de la Reina (al grup 18, Castella la Manxa).

Aquesta és la situació a les zones d'accés al play-off als 18 grups de Tercera, quan queda poc més d'un mes per tancar la lliga:

Font: tercera.cat

Ja són, per tant, quatre els grups que compten amb més d'un equip classificat per a la fase d'ascens, i ja s'han repartit bitllets en 12 dels 18 grups de la categoria. Tenint en compte que hi ha jornada aquesta Setmana Santa a la majoria de grups, les confirmacions començaran a ser majoria en una o dues setmanes. De fet, podríem començar a tenir els primers tercers equips assegurats en un mateix grup.


El Cacereño, primer equip extremeny classificat // José Manuel Rubio - ElPeriodicoExtremadura.com

La RS Gimnástica té molt a prop ser campiona, al grup 3, el cantàbric. El conjunt de Torrelavega té 10 punts de coixí sobre el segon, el Tropezón, i per tant els resultats de la propera jornada ja li podrien donar el títol. 

Una altra Gimnástica, la Segoviana, també pot ser campiona aquesta propera jornada. Té 11 punts de coixí sobre l'Atlético Astorga, segon, quan en queden 15 en joc.

Els propers
De cara a les properes confirmacions de bitllet, arriben a la següent jornada amb opcions de confirmació 10 equips, aquests:
  • Deportivo B (líder al grup 1) 
  • Avilés i Sporting Gijón B (líder i segon al grup 2) 
  • Olímpic (líder al grup 6) 
  • Atlético Astorga i Unionistas de Salamanca (segon i tercer al grup 8) 
  • Águilas (tercer al grup 13) 
  • Badajoz (segon al grup 14) 
  • Atlético Cirbonero (segon al grup 15) 
  • Conquense (segon al grup 18) 

Als grups 9, 10 i 11 no hi ha jornada aquesta Setmana Santa; la competició es reprèn el 22 i 23 d'abril.

I nosaltres, quan?
Amb Olot i Peralada que continuaran lluitant pel títol com a molt poc, dues setmanes més (els olotins tenen +3 sobre el Peralada i els dos equips s'enfrontaran a la J35), l'assignació dels altres dos bitllets de play-off també s'esperarà, com a mínim, un parell de jornades. El Vilafranca, tercer, té +5 sobre el cinquè i, per tant, en el millor dels casos podria assegurar ser a la fase si guanya els dos propers partits i els marcadors dels perseguidors l'afavoreixen. El Sant Andreu, quart, compta amb +2 sobre el Terrassa, principal aspirant a desbancar els equips en play-off. Per tant, els quadribarrats podrien treurie bitllet, com a molt d'hora, a la J36. Però tant el Terrassa com aspirants matemàtics (l'Ascó i el Palamós són a 7 punts del quart) volen dir la seva. La lluita continua molt oberta.

El calendari
Els campionats de lliga a Tercera Divisió acabaran el cap de setmana del 13 i 14 de maig. Aquell diumenge s'hauran definit els 72 equips que jugaran el play-off d'ascens a Segona Divisió B, que sortejarà els seus enfrontaments el dilluns, 15 de maig.

A partir d'aquí, aquest és el calendari:

  • 20-21 i 27-28 de maig
    • Ronda de campions: 9 enfrontaments entre els campions; els nou vencedors pugen a Segona B; els perdedors queden repescats a la segona eliminatòria
    • Primera eliminatòria: 27 enfrontaments, distribuïts de la següent manera:
      • 18 quarts classificats vs. 18 segons classificats (tornada al camp dels segons)
      • 9 tercers classificats vs. 9 tercers classificats (se sorteja el factor camp)

  • 29 de maig: sorteig de la segona eliminatòria

  • 3-4 i 10-11 de juny
    • Segona eliminatòria: els 9 campions derrotats (repescats) + els 27 guanyadors de la primera eliminatòria s'enfronten en 18 creuaments, anada i tornada.
      • Es prioritza el factor camp per als 9 campions i els segons. Si queden enquadrats equips que han acabat la lliga en idèntica posició, el factor camp se sorteja.

  • 12 de juny: sorteig de la tercera eliminatòria

  • 17-18 i 24-25 de juny
    • Tercera eliminatòria: la definitiva. Els 18 vencedors de la segona eliminatòria es troben en 9 creuaments (factor camp per als que haguessin acabat millor classificats, si són d'idèntica posició se sorteja).

Els 9 vencedors d'aquesta eliminatòria pujaran a Segona Divisió B.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada