Vilafranca 4-0 Sabadell B (Jordi Oribe, Josu Rodríguez -2- i Aday Benítez)
Ascó 1-1 Sant Andreu (Víctor Bertomeu -p- / Luismi Gracia -p-)
Santfeliuenc 0-1 Montañesa (Joshua Ortiz)
Figueres 0-1 Castelldefels (Sergi Moreno)
Peralada 2-0 La Jonquera (Xavi Boniquet i Ernest Forgas)
Olot 1-0 Palamós (Héctor Simon)
Manlleu 3-3 Granollers (Sergi Mateo 'Mate', Jordi Aumatell i Fredi Juanes / Joel Brey, Alex Español i Fran Fuentes)

Dades, noms propis, fotografies i vídeos que ens deixa la jornada

• De play-off! La J32 serà recordada com la cita que va significar la confirmació del play-off d'ascens per a l'Olot i el Peralada. Els dos capdavanters havien de guanyar per assegurar-se el bitllet, i els dos guanyaven.

• Ara, la lliga. Tots dos equips lluitaran ara pel títol de campió. Els separen dos punts (l'Olot és per sobre) quan queden sis jornades.

• Igualtat. En 32 jornades de lliga només hem tingut dos líders... que s'han repartit per igual les setmanes al capdavant. L'Olot suma en aquesta J32 un total de 16 jornades com a líder... les mateixes que ha acumulat el Peralada.

• S'apropa. La victòria del Vilafranca a casa el consolida al tercer lloc (+5 sobre el quart) i l'aproxima a confirmar el play-off: els penedesencs tenen 7 punts de coixí sobre el cinquè.

• Quarta plaça. La lluita per la quarta plaça es preveu oberta en les sis jornades que resten. L'empat entre Sant Andreu i Ascó i la victòria del Terrassa al camp del Júpiter manté els andreuencs a la zona noble... ara amb +2 sobre els vallesans i amb +4 sobre els asconencs. El Palamós, a 7 punts, i la Pobla Mafumet, a 9, comencen a tenir més complicat l'assalt al quart lloc.

• 39 punts. El triomf de la Montañesa al camp del Santfeliuenc i l'empat del Granollers a Manlleu deixa els tres equips amb 39 punts, en les places virtuals de permanència segura, fora de qualsevol descens no compensat. Cal preveure que el 13è o el 14è seran, si res no canvia, la plaça de salvació "total".

• Canvi al descens. El triomf del Castelldefels a Vilatenim treu els mariners de la zona de descens, on cau ara el Manlleu, que empatava davant el Granollers. Els manlleuencs tenen els mateixos punts que La Jonquera, que té el goal average general favorable (encara han de decidir el particular). El Sabadell B, penúltim, i el Júpiter, cuer a 4 punts del 17è, completen la zona de descens.

• Empats. El resultat més habitual d'aquesta J32 han estat les igualades, un total de 4 (dues de les quals, a zero). S'han vist tres victòries locals (les dels tres primers) i tres de visitants (aconseguides pel Castelldefels, la Montañesa i el Terrassa).

• 18 gols. Registre anotador baix en aquesta J32, amb domini de les dianes locals, 11 a 7. La meitat dels equips del grup, 10, s'han quedat sense marcar.

• Alerta, els no compensats! Mirem amunt, i a Segona B també queden 6 jornades i mantenim un equip català en plaça de promoció de descens (l'Espanyol B, 16è) i dos en zona de descens directe (l'Hospitalet i el Prat, 17è i 18è). Si la lliga acabés així, els dos descensos directes implicarien que el 16è i el 17è de Tercera (ara mateix serien Castelldefels i La Jonquera) quedarien en descens no compensat: baixarien sempre que no hi hagués algun descens català de Tercera a Segona B. Si n'hi hagués un, se salvaria el Castelldefels, 16è; si n'hi hagués un segon, també se salvaria el 17è. Com que l'Espanyol B disputaria la promoció per la permanència, el 15è de Tercera (ara mateix seria el Cerdanyola) quedaria pendent d'aquest play-out. Si l'Espanyol B descendís, el 15è de Tercera també cauria en descens no compensat, pendent d'un ascens per obtenir la permanència de nou. Per tant, després de la J32, la salvació completa la marca el 14è classificat.

• Matemàtiques. Un cop ja tenim Olot i Peralada amb bitllet per al play-off, les properes confirmacions matemàtiques no arribaran, mínim, fins la J34. Les distàncies, a dalt i a baix, continuen molt ajustades.

• La jornada que ve. La J34 (que comptarà amb un gruix de partits en dissabte, ja que la Setmana Santa farà avançar molts duels de la J35) implicarà duels entre la zona alta i la baixa. De fet, els quatre primers s'enfrontaran a quatre dels cinc darrers classificats: Sabadell B-Olot, Castelldefels-Peralada, La Jonquera-Vilafranca i Sant Andreu-Júpiter.

Partit a partit

• Sense gols. En el duel que obria la J32, repartiment de punts entre el Vilassar de Mar i la Pobla Mafumet (0-0), en un duel de lleuger domini local, en què destacava el porter pobletà, José Perales.

• 40 punts. El Vilassar de Mar continua en zona mitjana, lluny del descens directe... però forma part del grup d'equips que busca quedar de catorzè en amunt per evitar qualsevol ensurt amb els temuts descensos no compensats. Els maresmencs encadenen dues jornades sense guanyar ni marcar.
Empat sense gols al Maresme // Pedro Salado - UE Vilassar de Mar

• Rei de l'empat. La Pobla de Mafumet, juntament amb el Manlleu, és l'equip que més empata del grup: la meitat dels partits que ha disputat, 16 de 32. Els pobletans continuen lluny de la zona noble (a 9 punts del quart).

• Sequera. A més, la Pobla Mafumet encadena 360 minuts (més de quatre partits sencers) sense marcar. Des del gol guanyador de Ruxi Bonet a Ascó (a la J28).

• Golejada. El Vilafranca encadena una nova golejada a casa (venia del 6-0 al Granollers a la J30) i consolida la tercera plaça contra un Sabadell B que continua penúltim (4-0).

• Cognom. Continua el moment dolç de Jordi Oribe, que encadena tres jornades marcant (suma 5 gols a la lliga). Obria el marcador per al Vilafranca en l'únic gol del primer temps.

• Josu Rodríguez. L'extrem gracienc anotava un doblet a la represa que consolidava la victòria del Vilafranca. Josu suma 4 dianes aquesta temporada.
Josu Rodríguez anotava un doblet per al Vilafranca // Lluís Montaner

• Màxim anotador. La golejada vilafranquina la tancava Aday Benítez. El davanter canari, amb 13 dianes, se situa com a màxim realitzador de l'equip.

• Tres seguides. El Vilafranca encadena tres triomfs com a local... i sense encaixar cap gol. El segon és molt amunt (11 punts per sobre!) però els penedesencs es fan forts al tercer lloc: +5 sobre el quart (el Sant Andreu, que li té guanyat el goal average) i ja són +7 respecte el cinquè.

• Final de ratxa fora. El Sabadell B encadenava cinc victòries a domicili i set desplaçaments seguits sense perdre, que quedaven interromputs per la derrota a Vilafranca. Els arlequinats, que encadenen dues derrotes, continuen penúltims, a 1 punt del dissetè i a 8 del 14è (la plaça que ara per ara significaria salvació completa).

• Empat de penal. En un partit molt igualat, repartiment de punts entre Ascó i Sant Andreu (1-1), que manté els andreuencs quarts i els asconencs situats 4 punts per sota.
Igualtat a Ascó entre asconencs i Sant Andreu; a la foto, Gòdia i Arjona // Judit Andreu - UESantAndreu.cat

• La bala. El marcador s'obria de penal... per a l'Ascó. El davanter ampostí Víctor Bertomeu anotava des dels onze metres el seu 11è gol del curs...

• Mateixa medicina. I el marcador es tancava també de penal, i també per mans dins l'àrea. Luismi Gracia (3r gol del curs) establia la igualada per al Sant Andreu.
El Sant Andreu conserva la quarta plaça // Judit Andreu - UESantAndreu.cat

• Igualtat. A partir d'aquí, partit força equilibrat, amb xuts a la fusta a banda i banda als minuts finals (Arjona, per al Sant Andreu; Osado, per a l'Ascó) i bon paper dels dos porters, Sergio López (Ascó) i José Segovia (Sant Andreu).

• Encallats. L'Ascó, que ha estat 15 jornades d'aquest curs en play-off (en va sortir a la J30 i havia arribat a ser tercer a la J26), encadena ja sis jornades sense guanyar, amb 2 punts sumats dels últims 18 possibles. La zona noble queda 4 punts per sobre.

• Sumar. El Sant Andreu manté l'excel·lent segona volta i continua sumant amb regularitat. Els quadribarrats, que només han cedit una derrota als últims 14 partits, encadenen vuit jornades sense perdre (4 victòries i 4 empats) i mantenen la quarta plaça... això sí, amb el Terrassa només 2 punts per sota.

• Crucial. El Terrassa suma els tres punts al camp d'un necessitat Júpiter (0-1) i torna a entrar de ple a les opcions de ser quart la jornada vinent.

• Intensitat. En un inici de partit amb moltes arribades, Terrassa i Júpiter deixaven clara la necessitat dels tres punts, en les dues lluites diferents que impliquen els dos conjunts.

• Manuel Raíllo. Poc abans de la mitja hora de joc arribava el gol guanyador dels vallesans. L'anotava l'andalús Manu Raíllo, que suma així el seu 7è gol del curs.

• Sense premi. A la segona part es mantenia el duel obert, que oscil·lava entre la proximitat de l'empat... o del 0-2. EL triomf acabava marxant cap al Vallès Occidental.

• 3 de 4. És la tercera victòria del Terrassa als últims quatre partits. Els vallesans, que van estar un any sencer (tot el 2016) sense guanyar fora, han sumat tres triomfs a domicili en aquesta segona volta, i queden a 2 punts del quart lloc.
Els jugadors del Terrassa celebren el gol de Raíllo // Juanma Medina - Terrassa FC

• No surrender. El Júpiter continua cuer, encadena dues derrotes i ha sumat 2 punts dels últims 12 possibles, però no abaixa els braços. Sortir del descens directe és 4 punts per sobre.

• Sense gols. En un partit gris, Europa i Cerdanyola es repartien els punts al Nou Sardenya (0-0) i buscaran evitar qualsevol risc de descens no compensat.
Elhadji i Alberto lluiten per una pilota al Nou Sardenya // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• 14è. L'Europa és ara mateix a la catorzena plaça, la que marca la salvació total (just per sobre de qualsevol descens no compensat). Els graciencs encadenen dos empats sense gols, si bé han sumat 5 punts dles últims 9 i acumulen ja 310 minuts de joc sense encaixar.
Abel Rita, en una aproximació europeista // Sònia Pérez - CEEuropa.cat

• Continuïtat. El Cerdanyola, quinzè i que si acabés la lliga ara hauria d'estar pendent de l'Espanyol B per no caure en descens no compensat, encadena cinc jornades sumant (amb tres empats seguits) i s'ha endut 12 punts dels últims 21 possibles.

• Gol d'or. Una diana de Joshua Ortiz donava a la Montañesa el triomf al camp del Santfeliuenc (0-1). Una victòria que també implica el goal average i una alta dosi de tranquil·litat per a la Monta.
  • Tato Burgada. Al primer temps, el porter de la Montañesa es lluïa aturant un penal a David Romo, davanter del Santfeliuenc.
  • 39 punts. El Santfeliuenc, que cedia la tercera derrota a casa en els últims quatre duels com a local, suma els mateixos punts que la Monta, en queda just per sota (12è) i mira de reüll el perill dels descensos no compensats: el quinzè, el primer que ara mateix hi cauria, és dos punts per sota.

• 8 de 12. La Montañesa ha millorat els registes, encadena quatre jornades sumant (8 punts dels últims 12 possibles), dues victòries seguides... i 308 minuts de joc sense encaixar.

• Triomf clau. El Castelldefels s'imposava al Figueres a Vilatenim (0-1) i surt del descens després d'encadenar dues victòries.
El Castelldefels s'enduia un triomf treballat de Vilatenim // UEFigueres.cat

• Sergi Moreno. Continua el moment dolç del davanter tarragoní, ex del Figueres, que anotava a la segona part el gol guanyador per al Castelldefels. Moreno ha marcat els últims tres gols dels grocs, que han valgut per als triomfs contra la Jonquera i a Vilatenim. De fet, Sergi Moreno ha marcat els seus 4 gols com a mariner en les últimes tres victòries de l'equip.

• Segona a casa. Tot just és la segona derrota del Figueres a Vilatenim. Va caure per primer cop aquest curs a la J16, davant la Monta (0-2). Els empordanesos, que encadenen sis jornades amb cicle victòria-derrota, són novens... amb +5 sobre la quinzena plaça (l'inici del perill pels no compensats).
El Figueres tan sols ha cedit dues derrotes a casa aquest curs // UEFigueres.cat

• Aire. El Castelldefels surt del descens, té ara +2 sobre el descens directe i queda en les places de possible descens no compensat, pendent de sumar el màxim de punts en les sis jornades que queden... i de mirar com estan les coses a Segona B per si cal allargar l'espera passat el 14 de maig.

• Victòria i a play-off! Amb un gol a cada part, el Peralada tombava La Jonquera (2-0) i confirma bitllet per al play-off d'ascens a Segona B.
Triomf del Peralada en un duel comarcal // Falgués foto&video - UELaJonquera.net

• Història. La setmana següent d'arribar al sostre de punts del Peralada a Tercera, el conjunt empordanès amplia les fites amb la classificació per a la primera promoció d'ascens a Segona B de la seva història.

• Xavi Boniquet. El setè gol del curs de Boniquet obria un triomf per al Peralada que tancava un golejador que s'estrenava amb els xampanyers, Ernest Forgas, arribat a l'Alt Empordà al mercat d'hivern.

• En ratxa. El moment del Peralada és dolcíssim... encadena nou jornades sense perdre (6 victòries i 3 empats, 21 punts de 27 possibles), i ja acumula 687 minuts de joc sense encaixar, més de set partits sencers.
A la banqueta de la Jonquera s'estrenava com a entrenador Enzo Galli // Falgués foto&video - UELaJonquera.net

• Perill. La setena derrota seguida per a La Jonquera (en què debutava el tècnic Enzo Galli) deixa els empordanesos empatats a punts amb el Manlleu, equip que obre el descens. Els jonquerencs queden per sobre ja que tenen millor goal average general.

• Victòria i a play-off! Un golàs d'Héctor Simon (el 6è del curs) servia a l'Olot per tombar un batallador Palamós (1-0) i per assegurar la presència al play-off d'ascens a Segona B.
Héctor Simón, autor del gol guanyador de l'Olot // Isaac Planella - UEOlot.com

• Bons records. Per a l'Olot l'última presència a una promoció d'ascens a Segona B implica un somriure: el 2013, després de ser campió del grup català de Tercera, el conjunt olotí va assolir l'ascens pel "camí llarg". Va caure a la ronda de campions contra l'Elche Ilicitano, però va pujar de categoria gràcies a tombar el Mairena i l'Arandina a segona i tercera ronda. La tarda del 29 de juny de 2013 va significar l'ascens històric de la UE Olot a Segona B.

• Dues seguides. Després de les dues derrotes, l'Olot enllaça dos triomfs per la mínima, sense encaixar, i manté lideratge amb 2 punts de marge sobre el Peralada, amb qui lluitarà ara pel títol... atenció perquè el dia de Sant Jordi, a la J35, es creuaran els dos a l'Alt Empordà.
Partit molt igualat entre olotins i palamosins // Isaac Planella - UEOlot.com

• Refredat. La segona derrota seguida a domicili (al camp dels dos primers) deixa el Palamós a la setena plaça, un punt refredades les opcions de play-off però no pas esgotades. Els palamosins tenen la quarta plaça 7 punts per sobre.

• Empat boig. Espectacle i gols oferien Manlleu i Granollers a Osona, en un partit d'infinites alternatives que acabava amb empat (3-3).

• Cinc gols al primer temps. Al descans, 2-3 al marcador! S'avançava el Manlleu amb el gol de Mate, el Granollers capgirava gràcies a Joel Sánchez i Álex Español... Jordi Aumatell empatava de nou per als manlleuencs, però Fran Fuentes, abans del descans, situava els vallesans al davant.
Empat boig entre Manlleu i Granollers // Félix Sancho

• Fredi i pal. A la segona part, Fredi Juanes establia el 3 a 3 definitiu per al Manlleu... que fins i tot disposava d'un xut al pal poc després.

• 16 empats. El Manlleu, rei de l'empat del grup juntament amb la Pobla, ha empatat la meitat dels partits disputats aquesta temporada, 16 de 32.

• En descens. El goal average general amb La Jonquera (queda per definir el particular) deixa el Manlleu en zona de descens. Els osonencs, però, depenen de si mateixos per no acabar el curs entre els tres darrers.
A la primera part es veien cinc gols // Félix Sancho

• 2 de 12. El Granollers encadena quatre jornades sense guanyar, amb 2 punts sumats dels últims 12, i ha de controlar la 15a plaça, la primera que podria implicar, ara per ara, descens no compensat. Per ara té +2 sobre aquesta posició.

Repàs general

• Moviments als Golejadors. Aday Benítez (Vilafranca) puja al podi (tercer, amb Coro) després de sumar el 13è gol del curs. Víctor Bertomeu (Ascó) ja en suma 11. Dos futbolistes, Manu Raílo (Terrassa) i Xavi Boniquet (Peralada), arriben als 7 gols. Un sol futbolista (Ernest Forgas, del Peralada) ha obert el seu compte golejador en aquesta J32.

• Gols destacats. Ens quedem amb els de Manu Raíllo (Terrassa) i Héctor Simón (Olot). [No hem vist imatges encara del Figueres-Castelldefels ni el Peralada-La Jonquera]

• 731 gols. Els 18 gols de la J32 han fet abaixar una mica més la mitjana anotadora. Se situa als 2'28 gols per partit de mitjana, molt inferior als del curs passat (2'67 a final de curs). Fins ara s'han marcat 105 gols menys que els anotats a les trenta-dues primeres jornades del curs passat (836), una variació del -12'56%.

• Millor local: Peralada (41 de 51, 80'39% dels punts) | Pitjor local: Sabadell B (12 de 48, 25%)

• Millor visitant: Olot (33 de 48, 68'75%) | Pitjor visitant: Júpiter (7 de 48, 14'58%)

• Victòries locals 44% | Empats 32% | Victòries visitants 25%

• Respecte el curs passat, pugen un punt els triomfs locals (43% a finals del curs passat); pugen molt els empats (27% a la 15/16) i hi ha un descens clar de les victòries visitants, que el curs passat es van produir al 31% dels partits.

• Màxim golejador: Olot (59) | Menys golejat: Peralada (17)

• Menys golejador: La Jonquera (14) | Més golejat: Sabadell B (51)

• Rendibilitat. Tot i perdre, continua sent l'equip més rendible quant a gols anotats La Jonquera. Per cada gol marcat ha sumat 2'21 punts de mitjana: 14 gols, 31 punts per als empordanesos.

• Camp on es veuen més gols. Empat múltiple al capdavant de la dada! Els Municipals d'Olot i Vilafranca, i el Narcís Sala, camp del Sant Andreu, tenen la mateixa ràtio, de tres gols per partit. A Vilafranca, 51 gols en 17 duels, i a Olot i Sant Andreu, 48 en 16. Una mitjana de tres gols per partit. En canvi, Les Forques continua sent el camp que ha vist menys gols: ara és un per partit de mitjana (16 en 16 partits).